Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τα όρια του υποτακτικού

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος margarita_nikolayevna, στις 3 Ιουλίου 2017.

  1. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Mα εσύ δεν είπες πως ενηλικιωνόμαστε πραγματικά στην ελλάδα μετα τα 50 ,οπότε και διαμορφώνουμε τις αξίες που μας καθορίζουν;
    Μέχρι τότε σύμφωνα με αυτή τη λογική θα πρέπει να την βγάζουμε με αρπαχτές, γιατί σχέση βαθύτερη δεν...
     
  2. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Οταν λέμε θρησκευόμενο, δεν εννοούμε θρησκόληπτο φαντάζομαι, γιατί εκεί θα συμφωνήσω.
    Ενα μέσο θρησκευόμενο άτομο πιστεύει στο δόγμα της θρησκείας που ασπάζεται και ακολουθεί κάποια απο τα τυπικά της, τα πιο βασικά.
    Αν αυτό είναι και κυριαρχικό, δεν μου φαίνεται πολύ πιθανό να πατήσει στην ασυμμετρία για να προσηλυτίσει το άθεο υ, το να αντλεί κάποιος ευχαρίστηση ή πολυ περισσότερο να καυλώνει απο κάτι τέτοιο μου φαίνεται πραγματικά πολύ βιτσιόζικο, αλλο δε κίνητρο για να κάνει το άθεο υ να πιστέψει δεν βρίσκω.
    Το άθεο υ απο την άλλη δεν έχει κανένα λόγο να αισθανθεί άβολα με το θρησκευτικό αίσθημα του Κ ,ούτε να το κρίνει ασφαλώς.
    Γιατί δεν μπορούν να κάνουν ασύμμετρο χωριό δυό τέτοιοι τύποι , ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.
     
  3. brenda

    brenda FU very much

    Βάζω κι άλλες παραμέτρους παρακάτω αγαπημένε μου. Ισχύουν για όλες τις "ασυμβατότητες".
    Έγραψα για το live and let live, όπου όλα είναι καλά, δεν έγραψα; 
     
  4. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Μωρέ το έγραψες, αλλά εγώ δεν μπορώ να βρώ κίνητρο, η επικύρωση της κατίσχυσης μέσω αυτής της οδού φανερώνει ανωριμότητα, ανοησία και κόμπλεξ, η καύλα γιατί του αλλάζεις την πίστη , στην κυριολεξία,γιατί και η αθεία μια πίστη είναι, φανερώνει ματαιοδοξία, μωροφιλοδοξία και κόμπλεξ, επίσης, είναι τέτοιοι τύποι τα Κ; Α πα πα πα.
     
  5. skia

    skia Contributor

    Κανόνας.... αν δυο άνθρωποι δε ταιριάζουν, ακόμη και να συμπεθεριάσουν, στο τέλος το λύνουν το δέσιμο όποιας φύσης και να ναι.
    Είναι καθαρά θέμα επιλογών και αντοχών, αν θέλει κάποιος κι ανοχών, να προχωρήσει ως εκεί που πάει. Από εκεί και μετά, κάποια όρια ξεπερνιούνται, κάποια όχι.
    Το δικό μου σκληρό όριο, που δεν επιδέχεται καμία συμβουλή, ανακάτεμα, κλπ από κανέναν, για παράδειγμα, είναι τα παιδιά μου. Πάνω από αυτά δεν βάζω κα νέ ναν. Εάν άνηκα σε κάποιον που δεν σεβόταν την ιδιότητά μου ως μάνα, δεν υπήρχε λόγος να του ανήκω, ανεξαρτήτως συναισθημάτων κι αναγκών να τον έχω στη ζωή μου, όπως δεν έχει κανένας θέση στη ζωή μου που δεν με σέβεται ως άτομο και που έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει την οποιαδήποτε ιδιότητά του για να θρέψει τον εγωισμό του και μόνο, είτε ως Κ είτε ως φίλος, είτε ως συγγενής (άλλο το να υπάρξει μια συμβουλή αν παραφερθώ κάπου, αν είμαι λάθος κάπου στο συγκεκριμένο θέμα, άλλο η έλλειψη σεβασμού πάλι στο συγκεκριμένο θέμα).
    Ένα δεύτερο ''σκληρό'' όριο είναι ο σεβασμός απέναντι στην εργασία. Δεν μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε στο χώρο εργασίας, πόσο μάλλον όταν τρώμε από αυτή.
    Αν τα παραπάνω δε με κάνουν σκλάβα, μπορώ να δεχτώ και το status ''bottom''. Άλλωστε τα έχουμε κάνει αχταρμά με τα status γενικά που τα έχουμε κάνει, αυτό θα με πειράξει τώρα; χοχοχοχοχοχο
    ΄Ολα τα άλλα θεωρώ ότι έχουν να κάνουν με το κατά πόσο μαλακά είναι αυτά τα όρια που μπορεί να έχει ο καθένας και το κατά πόσο είναι δεκτικός σε μια ενδεχόμενη αναθεώρησή τους.
     
    Last edited: 5 Ιουλίου 2017
  6. brenda

    brenda FU very much

    Προσπαθούμε θαρρώ να διατυπώσουμε ότι οι πραγματικοί Κ δεν είναι ούτε κομπλεξικοί ούτε μωροφιλόδοξοι, ούτε κενά ματαιόδοξοι.
    Φυσικά η εντροπία θα κάνει τη δουλειά της.
    Αν υποθέσουμε ότι είναι το πεδίο δράσης ένα κλειστό σύστημα που κάπως θα "αυτορυθμιστεί".
    Τα λάθος κίνητρα θα φανούν κάπου στην πορεία.
    What goes around comes around... 
     
  7. vussinada

    vussinada ελεγχόμενη Contributor

    Πολύπλοκη απάντηση....Το πιο απλό δε θα ήταν απλώς να αφήσει το συγκεκριμένο υ άτομο και να διαλέξει κάτι πιο συμβατό με τα γούστα του την επόμενη φορά;
     
  8. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Συμφωνώ, εφόσον δεν μπορεί να το κάνει πιο συμβατό με τα γούστα του δεν υπάρχει, άλλος δρόμος. Δεν είναι ούτε αυτός Κ στο υπό και ούτε το έτερο, υπό στο Κ του. Προσπάθησαν και δε τα κατάφεραν. Το Κ στο να κυριαρχήσει και το υ στο να υποταχθεί. Όπως έχω πει στο παρελθόν, αναγνωρίζω το Κ και το υ, μόνο στην περίπτωση που τα καταφέρουν. Αναγνωρίζω την κυριαρχική και την υποτακτική πράξη, μόνο από την επιτυχή έκβαση του αποτελέσματος.

    Και δέχομαι τον χαρακτηρισμό Κ ή υ , στη δήλωση τους χωρίς να έχουν μία τέτοια ασύμμετρη σχέση, μόνο για προσδιορίζουν ότι έτσι θα τους ερέθιζε. Θέλω να είμαι Κ και μέχρι να γίνει υπάρχουν όρια, από το θέλω να γίνω υ. Μετά δεν υπάρχουν. Άποψη μου πάντα, η οποία ταιριάζει στο δικό μου μοντέλο έκφρασης και δεν σημαίνει ότι είναι ορθό και για τα άλλα μοντέλα.
     
  9. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna Δ Contributor

    Μου το είπε  
    Αυτό που λέω όμως είναι ότι Αυτός έδειξε την επιθυμία αλλά εγώ ζήτησα να κάνουμε τη σχέση και να είμαι η υποτακτική του.

    Και οι γυναίκες μια χαρά λειτουργούμε σε τέτοιες σχέσεις. Όντως, δεν ζητάς από κάποιον που είναι για τέτοια σχέση να σε αναλάβει.  

    Ακόμη και αν δεν στο πει με λόγια, οι πράξεις και τα σημεία δείχνουν. Μπορείς πάντοτε και να ρωτήσεις ρητά.
    Και είσαι - ξαναλέω- εκπληκτικά καλή στο να διαβάζεις "σημεία", μην αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου  
     
  10. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna Δ Contributor

    Αυτά είναι πάρα πολύ καλές περιπτώσεις και δείχνει ότι πράγματι ο ένας σέβεται τον άλλο, τις επιλογές του, που βρίσκουν κοινό modus vivendi και modus operandi.
    Είναι από τις καλές και λειτουργικές των περιπτώσεων  
     
  11. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna Δ Contributor

    Χαίρομαι που σε διαβάζουμε πάλι   Πολύ  
     
  12. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna Δ Contributor

    Οκ  
    Τότε "ΕΓΩ αιτήθηκα" σημαίνει ότι εγώ το ζήτησα. Και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Ο ανίσχυρος ζητά να υπαχθεί στον ισχυρό. Το αντίθετο είναι άλλα πράγματα αλλά όχι ερωτική σχέση  

    Κάτι που έμαθα μέσα από το BDSM είναι ότι στις προσωπικές σχέσεις (κάθε είδους) είναι η πρόθεση που μετράει και μόνον   Και βάσει αυτής αξιολογήθηκα πάντοτε  

    Ναι θα μπορούσε να σε κάνει. Αλήθεια  
    Και βέβαια θα μπορούσε να μη σε κάνει. Το γεγονός ότι παρακάλεσαν (ακόμη και αν τους πήρε χρόνια) κάτι λέει για τις αλλαγές που συζητάμε, όχι;
    Και φυσικά δεν αρέσουν όλα σε όλους για αυτό δεν είμαστε όλοι με όλους αλλά κάνουμε επιλογές αρέσκειας και συμβατότητας ανάλογα με την αξιακή μας ιεραρχία