Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τα όρια του υποτακτικού

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος margarita_nikolayevna, στις 3 Ιουλίου 2017.

  1. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna Δ Contributor

    Και ένα βαθύτατα θρησκευόμενο Κ άτομο θα μπορούσε κάλλιστα να αφήσει το υ του εκτός της θρησκείας. Ίσα ίσα επειδή είναι βαθύτατα θρησκευόμενο μπορεί να είναι δομικό στοιχείο της προσωπικότητας και της σκέψης του οι επιταγές της θρησκείας του. Και αν αυτές δεν είναι "προσηλυτίστε δια πυρός και σιδήρου" τότε ναι μπορεί κάλλιστα.

    Και ένας σοβαρός άνθρωπος, ο οποίος είναι άθεος, θα καταλάβει την ανάγκη και τη σημασία που έχει για τον άλλο η πίστη του. Και πως - επίσης- και για τους δυο μιλάμε για πίστη "πιστεύω στην ύπαρξη Θεού/δεν πιστεύω στην ύπαρξη Θεού", επομένως δεν είναι κάποιος πιο "σωστός" από τον άλλον.
    Και φυσικά μπορούν να κάνουν ασύμμετρο χωριό. Και ίσως και να δουλέψει.

    Αυτό που εγώ βρίσκω εξόχως δύσκολο είναι το να συγκεραστούν οι δυο αυτές, εντελώς διαφορετικές θεωρήσεις του κόσμου. Όταν το νόημα για σένα περνά μέσα από τον Θεό (σου) ή όχι, τότε αν για τον άλλο δεν περνάει, βρίσκω έως και ανέφικτο να νοηματοδοτήσετε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο  
     
  2. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna Δ Contributor

    Πάντα απολαμβάνω τον τρόπο που γράφεις, ακόμη και αν διαφωνώ 100% με το περιεχόμενο των όσων γράφεις.
    Επίσης είσαι από τους συνομιλητές που δείχνεις στον άλλο τη θέση σου, δεν πας να ξεγλιστρήσεις με ζιγκ ζαγκ. Και επίσης έχεις θέση. Πολλοί δεν έχουν και ας προσπαθούν να περάσουν τη μη θέση ως θέση ζωής τους.

    Ωστόσο εδώ κάνεις αυτό που δεν σου αρέσει (και καλώς) όταν κάνουν άλλοι συνομιλητές.
    Θα πρότεινα, αν το θέλεις, να δεις γιατί κάποιοι άνθρωποι που ισχυριζόμαστε αυτό που απορρίπτεις εδώ, το κάνουμε. Γιατί έχει σημασία για μας. Ακόμη και αν δεν θέλεις να το ασπαστείς, που είναι απόλυτα σεβαστό, προτείνω ότι μόνον να κερδίσεις έχεις από το να το δεις.
     
  3. Καταρχάς να πω για άλλη μια φορά πως ότι γράφω αφορά εμένα και την δική μου οπτική . Θεωρώ ανούσιο να επισημαίνω κάθε φορά ότι πρόκειται για καθαρά προσωπική άποψη και όχι για την μια και μοναδική αλήθεια . Ότι γράφω είναι η δική μου αλήθεια .(ίσως και κάποιων άλλων Αλλά κυρίως η δική μου !) Δεν την επιβάλλω σε κανέναν . Κατανοώ και Βλέπω ότι υπάρχει κι άλλη αλήθεια , και πολύ καλά κάνει και υπάρχει γιατί αλλιώς ο κόσμος θα ήταν απίστευτα βαρετός και μονότονος, δεν μπορώ όμως παρά να την απορρίψω Γιατί δεν μου ταιριάζει ! Τόσο απλό !
     
  4. Και για να μείνω στο θέμα ,το ρεζουμέ της κουβέντας για εμένα προσωπικά είναι πως υπάρχουν και μερικοί κ οι οποίοι βρήκαν , ανέλαβαν , έτυχε στην ζωή τους Τέλος πάντων ένα υ με το οποίο είναι κατά ένα τεράστιο ποσοστό συμβατοί. Με αποτέλεσμα τα όποια όρια είχε το συγκεκριμένο υ να μην χρειαστει ούτε να καμφθούν ούτε καν να ακουμπηθουν από το κ. Δεν είναι κακό βρε παιδιά . Σε εμένα έτσι συνέβη ! Ας το πω τύχη ! Ας το πω εξαίρεση στον κανόνα ! Συνέβη πάντως ! Ότι είχα στα hard limits το είχε κι εκείνος .Και όσον αφορά τα σοφτ limits , τα οποία βαφτίζουμε όρους η όρια ,που μάλλον για αυτά και μόνο γίνεται η κουβέντα τα περισσότερα ήταν πάλι και δικά του. με αποτέλεσμα να συζητήσουμε ανοιχτά και όμορφα τι από αυτά θα θέλαμε να δοκιμάσουμε μαζί .Στην δική μου σχέση το ότι υπάρχει ασυμμετρία που την εντοπίζουμε σε διάφορους τομείς της σχέσης και σε διαφορετικό βαθμό και ένταση κατά περιπτώσεις Δεν την καθιστά κακη σχέση η λάθος σχέση !.προφανώς μιλάω για όλους τους τομείς και όχι μόνο για το κομμάτι της σεξουαλικής πράξης .Στην δική μου σχέση λοιπόν όσο ασύμμετρη κι αν είναι , ας πούμε ότι είναι 1% έτσι για να χιουμορισω και λίγο γιατί παρά σοβαρεψα!, έχουμε σαν βάση την ανοιχτή κουβέντα στην οποία έχω απόλυτη ελευθερία να διατυπώσω τις σκέψεις μου και να καταλήξουμε σε κάποια απόφαση που κάνει ευτυχισμένους και τους δύο ..Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο δύσκολο να το δεχτουν ορισμένοι !
     
  5. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor


      
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Δεν είμαι βέβαιη πως κατάλαβα. Λες εδώ πως αν δεν μπορείς εσύ να κατανοήσεις τους λόγους για τους οποίους ο Κ θέλει κάτι κι αν δεν σου εξηγήσει, υπάρχει κενό αντίληψης/κατανόησης;
     
  7. GRD

    GRD Great Red Dragon

    ... και εγώ που νόμιζα ότι όλη η ευχαρίστηση ήταν να "σπας" τα όρια...

    ωΑ
     
  8. brenda

    brenda FU very much

    Μπα.
    Ούτε καν εκεί δεν είναι το θέμα.
    Το θέμα είναι "γιατί να έχει το υ όρια, τι τα θέλει;"
    Σε κάποιους φαίνεται πολύ περίεργο αυτό...
     
  9. GRD

    GRD Great Red Dragon

    Να έχει όσα και όπως τα θέλει... δεν με λαμβάνεις όπως το εννοώ... και μάλλον κατάλαβες ότι εννοώ να "τα γράφουμε" τα όρια... που δεν είναι καθόλου όμως αυτό που απλά λέω... να προχωράει κανείς... όσο αργά ή και ποτέ... μετά απο προσπάθεια... αν έρθει (ή όχι)...

    Τώρα... αν δε θέλει να έχει... μέσα... πειραματισμός (με ασφάλεια) Φουλ κλπ... αν και... σχεδόν πάντα υπάρχουν 1-2-3 ακόμη και σε όσους λένε ότι δεν έχουν  

    ωΑ
     
    Last edited: 7 Ιουλίου 2017
  10. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

  11. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna Δ Contributor

    Λέω πως αν δεν μπορώ να κατανοήσω και δεν μου αρκεί η παρουσία Του και η ύπαρξη Του συνολικά ως επαρκής συνθήκη για να πω "όντως αυτό δεν είναι παράδοξο προς αυτό που είναι αυτός ο άνθρωπος", τότε υπάρχει κενό πίστεως και αν υπάρχει τέτοιο, κάτι δεν πάει καλά  
     
  12. brenda

    brenda FU very much

    Ειλικρινά δεν ξέρω αν δεν σε κατάλαβα περισσότερο από ότι δεν με κατάλαβες.
    Δεν πειράζει. Νομίζω τελικά, ότι καταλαβαίνω τι λες. Για το σπάσιμο των ορίων, που προφανώς, εσένα σου δίνει κάποια ηδονή, κάποια χαρά το να το κάνεις αυτό, με σύνεση, στο χρόνο που πρέπει κλπ κλπ.
    Εγώ πάλι λέω ότι τα όρια υπάρχουν, είναι εκεί, έως ότου η έμπνευση που το Κ άτομο θα προκαλέσει στο υ θα το κάνει να τα βάλει στην άκρη, ή και να τα ξεχάσει ολοσχερώς.
    Τα όρια, είναι άλλοτε σκληρά, ή κόκκινα και απαραβίαστα, γιατί απεικονίζουν την κοσμοθεωρία του υ, ενσωματώνουν κανόνες ασφαλείας ή πράγματα που διαπιστωμένα δεν του αρέσουν και συνήθηθως δεν πολυαλλάζουν, όσο κι αν τραγουδάνε εδώ τα ωδικά Κ.
    Αυτά που μπορεί να αλλάξουν είναι τα πιο μαλακά όρια, εκεί που χωράει διευρεύνηση, δουλειά και απεμπόληση.
    Αν το υ νιώσει κάποια στιγμή ότι δεν έχει ΚΑΘΟΛΟΥ όρια, ή ότι δεν θέλει να έχει όρια, είναι μάλλον γιατί είναι μαγευμένο, ερωτευμένο ή υπό την επήρρεια κάποιου υ space.
    Την επόμενη/μεθεπόμενη μέρα συνήθως επανέρχεται στις συνήθεις απόψεις του.
    Κι όσο του έμοιαζε εντελώς γουάου την προηγούμενη μέρα με το Κ που ένιωθε ότι δεν έχει όρια, τόσο συνειδητοποιεί την επόμενη ότι τα έχει ανάγκη για να νιώθει καλά με τις αρχές του και τις μεθόδους αυτοπροστασίας του που είναι καύλα-proof και εχουν αποφασιστεί και διαμορφωθεί εν πλήρη συνειδήσει, μακριά από τα τριπαρίσματα που τα κάνουν να χάνουν την μπαλίτσα.

    Disclaimer alert. Δεν αφορά το M/s αυτό, να μην παρεξηγιούνται ούτε οι Μάστερς, ούτε οι σκλάβοι, αφορά μόνο το D/s διαφόρων διαβαθμίσεων.
    Oι απόψεις είναι προσωπικές, δεν επέχουν θέση αλάθητου του Πάπα, αντακλούν την προσωπική μου αντίληψη για το θέμα.
    Θα το κάνω sticky, το κέρατό μου το τράγιο δω μέσα, για να πούμε δυό πράματα, πρέπει να εξηγήσουμε ότι δεν εννοούμε όλα τα υπόλοιπα.