Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι διαβάζεις τώρα, τώρα-τώρα και γιατί?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος brenda, στις 16 Δεκεμβρίου 2016.

  1. Γερακι

    Γερακι Regular Member

    Εγω κανω μαθηματα ευγενους τεχνης, γιατι μαλλον μου ειναι απαραιτητα

    Διαβαζω το "The subtle art of not giving a Fuck"
     
  2. mad_hatter

    mad_hatter You can always take more than nothing

    η εκδικηση του μανιτου Graham Masterton γιατι τα ξαναπηρα ολα σβαρνα
     
  3. brenda

    brenda FU very much

    Να σας πω την αλήθεια κι εμένα με ξένισε, δεν του το'χα, αλλά θεωρώ πως ήταν μία εύστοχη διατύπωση, γενικά μιλώντας.
    Δεν ήταν μία κούφια γενίκευση, είχε παρατήρηση από πίσω, αναμφίβολα.
    Ποιους, πως, πότε, υπό ποιες συνθήκες, δεν γνωρίζουμε όμως.
    Σε ό,τι αφορά την διατύπωση του μέλους που αναφέρετε, θα είχα κάποιες απορίες ή ενστάσεις, όπως το δει κανείς.
    Επειδή οι επιβιωτικοί μηχανισμοί κάνουν μία σχεδόν ακαριαία εκτίμηση μίας κατάστασης κινδύνου, υποσυνείδητα επιλέγουμε τοποθέτηση. Είτε μένουμε και μαχόμαστε, είτε το διακύβευμα είναι τέτοιο που θεωρούμε πως έχουμε περισσότερα να κερδίσουμε φεύγοντας.
    Αυτό όμως, δεν έχει σχέση με την κυριαρχική ή υποτακτική φύση του ατόμου, που θεωρώ ότι δεν είναι προκαθορισμένη μονοσήμαντα, παρά με την ικανότητα διάκρισης και το κέντρο ελέγχου του καθένα.
    Η κυριαρχική φύση, ενίοτε αποφασίζει να κάνει πίσω.
    Κυριαρχικοί ενδεχομένως να γεννιόμαστε όλοι, έχει διατυπωθεί κι αυτό, η θεωρία του κυρίαρχου βρέφους, αλλά η ανατροφή επιδρά, μαζί με όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις πάνω στο άτομο για να το διαμορφώσει ανάλογα, αν και όχι πάντα κατάλληλα.
    Επακόλουθο είναι να υπάρχει υποτακτικότητα στον χαρακτήρα, ωστόσο, θεωρώ πως δεν αποτελεί ακριβώς επιλογή, παρά συνισταμένη των επιδράσεων.
    Στα περί συνειδητότητας και ατομικής ευθύνης, η παρατήρησή μου είναι πως δεν είναι πάντοτε έτσι. Συχνά, το άτομο ωθείται υποσυνείδητα στην υποτακτικότητα ακριβώς γιατί απεμπολεί την ευθύνη της ερωτικής διάδρασης, νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια, ή ξεκλειδώνει μέσω μηχανισμών παλιότερα βιώματα. Δεν θεωρώ τίποτα θέσφατο, σαφώς, η παρατήρηση συχνά αποκαλύπτει αντικρουόμενα συναισθήματα και αλληλεπιδράσεις. Ο Μάσλοου, όπως προανέφερα, δεν ξέρω ποιους παρατήρησε και υπό ποιες συνθήκες, ωστόσο η επιστημονική προσέγγιση σε αυτούς τους τομείς, επειδή περιορίζεται, δοσολογείται και είναι πολλές φορές "κλινική", στερείται βάθους και κατανόησης των φαινομένων.
    Είμαι σχεδόν βέβαιη πως δεν στήριξε τα συμπεράσματα αυτά σε παρατηρήσεις πάνω σε bdsmers, όπου ισχύουν και κάποιες "ειδικές" συνθήκες, όπως το SSC ή το RACK.
    Έχει βέβαια ενδιαφέρον!
     
  4. Dimonius

    Dimonius Εγώ είμαι μην απορείς που δεν είσαι εσύ

    Λουντεμης Λυράρης
     
  5. lotus

    lotus Silence

    Το αυτό...
    Όπως λέει και το άρθρο είναι η θεωρία του Μάσλοου για την ιεράρχηση των ανθρώπινων αναγκών (βλέπε πυραμίδα του Μάσλοου). Από τους επιβιωτικούς μηχανισμούς (όπως προανέφερες) μέχρι την ανάπτυξη των κυριαρχικών τάσεων της ιδιοσυγκρασίας του ατόμου υπάρχουν πολλά ενδιάμεσα στάδια και παράγοντες που παρεμβάλλονται στην ανάπτυξη της προσωπικότητας και το απόσταγμα της προσωπικότητας μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό από τις φυσικές τάσεις και ροπές.
    Γνωρίζουμε ότι είναι πολυπαραγοντικό τελικά το αποτέλεσμα της εκδήλωσης μιας προσωπικότητας και πως ο συνυφασμός με τις εμπειρίες του ατόμου, και πως αυτές τις επεξεργάζεται το νοητικό παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στις τελικές εκφάνσεις.
    Το τι είναι και ποιος είναι ο καθένας εντός bdsm είναι ένα παρόμοιο μονοπάτι με αυτό της διαμόρφωσης της προσωπικότητας αλλά αφού έχουν ήδη κατσταλάξει και διαμορφωθεί οι χαρακτήρες και οι προσωπικότητες ακόμη κι αν στοιχεία αυτού τα είχε ο άλλος από τα γενοφάσκια του.
     
  6. Aliki

    Aliki airetiko

    @brenda και @lotus τα σχόλια σας στο άρθρο προσωπικά μου το κάνουν πιο ανεκτό προς ανάγνωση.Αντιστέκομαι σθεναρά στις κλίμακες και τα στεγνά μαθηματικά όταν μπαίνει μέσα ο άνθρωπος και η εξελικτική του διαδρομή σε ατομικό ή και συλλογικό επίπεδο. Εσείς προσθέσατε και το κοινωνικό αλλά και το ψυχολογικό υπόβαθρο των εννοιών που διαπραγματεύεται.  

    Όσον αφορά τη πρόταση του μέλους που ανέφερα παραπάνω νομίζω έχει να κάνει πιο πολύ με το ερώτημα αν γεννιέσαι με υποτακτική προσωπικότητα,αν υπάρχουν φύση υποτακτικά άτομα και αν θυμάμαι καλά τη συζήτηση που είχε ακολουθήσει ,ήθελε να μεταφέρει τη θέση του ότι τα βιώματα,οι συνθήκες ή οι εμπειρίες του ατόμου ναι μεν ενισχύουν στοιχεία κυριαρχικής ή υποτακτικής θέσης αλλά δεν αρκούν από μόνα τους για να χτίσουν σχέσεις Κ/υ, ιδιαίτερα αφού ερμηνευτούν ή υπάρξει σε πρώτο βαθμό και βιωματική τους έκφραση .
     
    Last edited: 25 Απριλίου 2018
  7. lotus

    lotus Silence

    Η υγεία εξαρτάται από το αίσθημα ευθύνης...

    "Η υπευθυνότητα αποτελεί το θεμέλιο των νόμων της επιτυχίας, της ευτυχίας, της υγείας και της ευημερίας. Ένας ανεύθυνος άνθρωπος είναι ένας άνθρωπος της αποτυχίας. Ένας ανεύθυνος άνθρωπος είναι το πιο δυστυχισμένο άτομο. Δεν μπορεί να είναι επιτυχής· δεν μπορεί να είναι ακόμη και υγιής. Η υγεία εξαρτάται από το αίσθημα ευθύνης.

    Πιστεύουμε ότι αυτά τα πράγματα είναι αφηρημένες ιδέες και δεν χωράνε στην καθημερινή μας ζωή, αλλά πραγματικά χωράνε. Εάν είστε πραγματικά υπεύθυνοι, εάν έχετε και νιώθετε την αίσθηση της ευθύνης, μπορείτε να δείτε πώς κυκλοφορούν οι ενέργειες στο σύστημα σας. Κάθε φορά που ενεργείτε ανεύθυνα, βραχυκυκλώνετε την ενέργειά σας. Αν παρακολουθείτε τον εαυτό σας, θα τα ξέρετε αυτά τα πράγματα. Δεν θα χρειάζεται καν να διαβάσετε γι 'αυτά, επειδή μπορείτε να τα δείτε και να τα ζήσετε.

    Αν φερθώ ανεύθυνα δεν θα αισθάνομαι ευτυχής. Γιατί δεν είμαι ευτυχής; Επειδή φέρθηκα ανεύθυνα.

    Έχετε ευθύνη για το έθνος σας, για την ανθρωπότητα, έχετε ευθύνη για τον πλανήτη, τους ωκεανούς, τα ποτάμια, τα βουνά και τα λουλούδια. Η υπευθυνότητα είναι το μονοπάτι που οδηγεί στην υγεία, την ευτυχία, την ευημερία και την επιτυχία."

    -Torkom Saraydarian
     
  8. MrsBorealis

    MrsBorealis Me before you

    Τοσο αληθινο!
     
  9. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

  10. brenda

    brenda FU very much

    Είναι που βγήκαν και κινήματα καλλιτεχνών, γυναικών και πνευματικών ανθρώπων κατά του #metoo.
    Θλίψη, μεγάλη θλίψη για όλο αυτό. Αλλά το Κάρμα, πάλι θα κάνει την δουλειά του. Δεν την ήξερα την περίπτωση αυτή. Προφανώς, η νέμεσις επίσης είναι παρούσα.
     
  11. lotus

    lotus Silence

    Το πως η κενότητα βλέπει το εγώ
    Δαλάι Λάμα
     
  12. Aliki

    Aliki airetiko

    "Δύναμη (power): Αντιστοιχεί στην ικανότητα του ανθρώπου, όχι απλώς να πράττει, αλλά να πράττει από κοινού. Η δύναμη δεν είναι ποτέ κτήμα ενός ατόμου' ανήκει σε μια ομάδα και συνεχίζει να υπάρχει μόνο όσο καιρό η ομάδα μένει μαζί.
    Η βία (violence) διακρίνεται για τον εργαλειακό χαρακτήρα της. Φαινομενολογικά βρίσκεται κοντά στη ρώμη (strength ατομική κραταιότητα) , αφού τα όργανα της βίας σχεδιάζονται και χρησιμοποιούνται με σκοπό τον πολλαπλασιασμό της φυσικής ρώμης, μέχρις ότου γίνουν ικανά να την υποκαταστήσουν."

    δύναμη και βία, ικανότητα διαλεκτικής και εργαλεία

    Χάνα Άρεντ