Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι διαβάζεις τώρα, τώρα-τώρα και γιατί?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κοινωνία' που ξεκίνησε από το μέλος brenda, στις 16 Δεκεμβρίου 2016.

  1. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

  2. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Είναι και χρόνος, Χάιντεγκερ
     
  3. brenda

    brenda FU very much

    Να έλειπε το φασιστικοφιλικό touch, θα τον έβλεπα με μεγαλύτερη συμπάθεια, ειδικά στην διατύπωσή του περί ενότητας της ύπαρξης. Φυσικό βέβαια είναι, ακόμη και οι μεγάλοι διανοητές, να παρασύρονται σε ατυχείς επιλογές. Οι διατυπώσεις του βέβαια επίσης περί αυθεντικότητας και του να ζούμε για τον εαυτό μας, για όλα τα θέματα της ύπαρξης, μοιάζουν με τους κοιμώμενους και τους ξυπνητούς, είναι ταυτόσημες με αυτές του Ηράκλειτου, οπότε, ήταν αυτός που αναδιατύπωσε και διέδωσε, ιδέες, που σε μεγάλο βαθμό, δεν ήταν πρωτότυπες, ούτε δικές του. Μαγκιά του, καθώς, εσύ τώρα διαβάζεις αυτόν, όχι τους άλλους! 
     
  4. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Κατ' αρχάς το λιγοστό διασωθέν έργο του Ηράκλειτου είναι απ' τα πρώτα φιλοσοφικά βιβλία που διάβασα, μαζί με το Περί Ψυχής. Ωστόσο, ας μην αγνοούμε ότι όλα τα σπουδαία έχουν ειπωθεί ήδη πολύ καιρό πριν τον Χάϊντεγκερ, αλλά μερικές φορές δεν είναι το τι λέγεται, αλλά το πως λέγεται και ποιοι συνδυασμοί γίνονται που κάνουν το νερό να μπει στο αυλάκι.



    Δεν είχα διαβάσει ως τώρα Χάϊντεγκερ ακριβώς για τον ίδιο λόγο που δε μπορώ να χωνέψω με τίποτα τον Χαμσούν για τις φιλοναζιστικές προσεγγίσεις.
     
  5. brenda

    brenda FU very much


    Να πω ότι δεν σε καταλαβαίνω, σε καταλαβαίνω.
    Σχετικά πρόσφατα, με συνάρπασε ο Alan Watts (κι εκεί υπάρχει ένα ασύμβατο μεταξύ λόγων και έργων, οπότε ο Ηράκλειτος πάλι θα είχε ενστάσεις, αλλά είπαμε, ουδείς άσφαλτος) και μού έβαλε τον σπόρο της μελέτης του βουδισμού για τον οποίο του είμαι ευγνώμων και τελευταία, θεωρώ πως ωρίμασα αρκετά, (χαχαχαχα), για ν΄αρχίσω να διαβάζω Γκουρτζίεφ, που προς το παρόν μου φαίνεται ενδιαφέρον, ευφυής, αλλά δεν έχω πάθει και κανένα κοκομπλόκο, τα έχω ξανακούσει πάνω-κάτω, αυτά που λέει. Φυσικά, συνεχίζοντας το διάβασμα, μπορεί να ανακαλύψω κάτι εξαιρετικό, θα σάς το πω αν γίνει κάτι τέτοιο πάντως!
    Έτσι κι αλλιώς, είμαι μυστήριο τρένο, αφού ταυτόχρονα διαβάζω και την Απόκρυφη ζωή του Ιησού. 
     
  6. lotus

    lotus Silence

    Κολακεία

    Μην κολακεύετε τους άλλους. Η κολακεία απαγορεύεται στην Διδασκαλία των Μεγάλων Όντων. Η κολακεία και η δωροδοκία δημιουργούν βαθιά χάσματα στις ανθρώπινες σχέσεις. Οι ορθές ανθρώπινες σχέσεις δεν μπορούν να οικοδομηθούν σε εσφαλμένη βάση.

    Η κολακεία δημιουργεί αντιδράσεις στην προσωπικότητα. Οι κολακευμένοι άνθρωποι κάνουν πράγματα που διαφορετικά δεν θα τα έκαναν. Το νιώθουν το γεγονός αυτό και τελικά θα προσπαθήσουν να απορρίψουν τη βούληση του κόλακα. Αυτή είναι η στιγμή που ο κόλακας χάνει το κύρος του και την αξιοπρέπειά του στα μάτια εκείνου τον οποίο προσπάθησε να κολακεύσει.

    Η κολακεία είναι μια προσπάθεια να ελέγξετε τους άλλους ανθρώπους και να τους χρησιμοποιήσετε για ιδιοτελή συμφέροντα. Μην κολακεύετε τους φίλους σας. Πείτε τους ότι τους σέβεστε και τους αγαπάτε, ότι θα σταθείτε δίπλα τους, αλλά μην τους κολακεύετε. Η δωροδοκία και η κολακεία μερικές φορές φυλακίζουν πολλές ψυχές για μεγάλο χρονικό διάστημα στα δίχτυα των εγωιστικών συμφερόντων. Αλλά όταν το γεγονός γίνει φανερό, έρχεται το τέλος των σχέσεων.

    Μια μέρα ένα κορίτσι με ρώτησε, “Νομίζετε ότι υπάρχει ένα κορίτσι στον κόσμο που να είναι πιο όμορφο από ό, τι είμαι εγώ;" "Νομίζω", είπα, "ότι απέδειξες ότι είσαι άσχημη επειδή θέλεις να σε κολακεύουν”. Τα κολακευμένα παιδιά είναι τα πιο επικίνδυνα παιδιά. Δεν μπορούν να προσαρμοστούν ούτε στο σχολείο, ούτε στην κοινωνία. Εθίζονται στη κολακεία, και αν κανείς δεν τους κολακεύει, αρρωσταίνουν ή τρελαίνονται.

    Από την αρχή, οι γονείς πρέπει να προσπαθήσουν να μην κολακεύουν τα παιδιά τους, εάν θέλουν να είναι υγιή και επιτυχημένα. Αν τα παιδιά κάνουν κάτι καλό, οι γονείς τους πρέπει να τους πουν, "Αυτό ήταν καλό". Αν κάνουν κακά πράγματα, οι γονείς τους πρέπει να τους πουν, "Αυτό ήταν κακό". Η κολακεία χτίζει μια εξωπραγματική, τεχνητή προσωπικότητα που αργότερα παίρνει πολύ χρόνο για να σπάσει και να απομακρυνθεί.

    Μην λέτε στα παιδιά σας ότι είναι μεγάλα ταλέντα ή ότι πρόκειται να γίνουν μεγάλα και σημαντικά πρόσωπα. Αυτός είναι ο λάθος τρόπος για να μιλάτε. Πείτε τους ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες σε αυτά, όπως και σε άλλα ανθρώπινα όντα, και αν αγωνιστούν και εργαστούν σκληρά, μπορούν να ξυπνήσουν τις δυνατότητές τους και να γίνουν εξέχοντα μέλη της κοινωνίας. Κάντε τους γνωστό ότι θα πρέπει να επιτύχουν μέσω των δικών τους προσπαθειών. Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ορθές ανθρώπινες σχέσεις με τα παιδιά σας με το να τα κολακεύετε. Πολλά παιδιά μισούν ακόμη και τα πράγματα που θέλουν να κάνουν όταν βλέπουν ότι τα κολάκευσαν ώστε να τα κάνουν αυτά.

    -Τορκόμ Σαραϊνταριάν
    Education as Transformation Vol.1
     
  7. lotus

    lotus Silence

    Πώς μπορεί να διαρρεύσει η ενέργεια της χαράς;

    Αν είστε με ανθρώπους που περιβάλλονται από κουτσομπολιά, κακοβουλία, δυσφήμηση και προδοσία, μπορούν να αδειάσουν το δοχείο της χαράς σας. Είναι επίσης δυνατό να χάσετε την ενέργεια της χαράς σας αν συνδέεστε ή ζείτε μεταξύ ανθρώπων των οποίων οι ζωές εμπνέονται από χωριστικότητα, ματαιοδοξία, εγώ, επιδεικτικότητα, υποκρισία, αδικία, εκδίκηση, απληστία, μίσος, φόβο, θυμό, ζήλια, ανησυχία, αμφιβολία, σύγχυση, άγχος, πανικό, αναστάτωση, εκνευρισμό, και ούτω καθεξής.

    -Τορκόμ Σαραϊνταριάν
     
  8. lotus

    lotus Silence

    Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα θέλαμε να ξεφορτωθούμε αν δεν είχαμε τον φόβο ότι θα μας τα πάρουν άλλοι.

    Oscar Wilde
     
  9. lotus

    lotus Silence

    Όσο πιο καλή είναι η σύνδεση φυσικού, πνευματικού και ψυχικού επιπέδου του ατόμου,
    όσο πιο δουλεμένα είναι αυτά μακριά από στερεότυπα, περιοριστικές πεποιθήσεις και στεγνή κριτική
    τόσο πιο κοντά στην καθαρή ερμηνεία και στην αλήθεια της ψυχής του θα βιώνει τα σημάδια γύρω του ο άνθρωπος.
     
  10. brenda

    brenda FU very much

  11. lotus

    lotus Silence

    Η πρόοδος του ανθρώπου ξεκινά τη στιγμή που μία πλευρά του εαυτού σας αρχίζει να μην αρέσει στο άλλο μέρος του εαυτού σας. Δημιουργήσατε ένα σχίσμα. Μπορείτε είτε να συμφωνήσετε με το άλλο μέρος ή να διαφωνήσετε.

    Για παράδειγμα, ξαφνικά αρχίζετε να μισείτε πράγματα που κάνετε. Νιώθετε μια δυαδικότητα μέσα σας. Μια πλευρά σας κρατά σε ανώτερες αρχές. Η άλλη πλευρά κρατά προς την πλευρά των αρνητικών συναισθημάτων, σκέψεων και πράξεων. Αυτή η στιγμή, ή το χρονικό διάστημα της εσωτερικής αντίθεσης, είναι η πιο κρίσιμη στιγμή της ζωής σας. Είναι η στιγμή που θα αποφασίσει για το μέλλον σας - τη νίκη σας στη ζωή ή την αποτυχία σας. Είναι σε αυτό το χρονικό διάστημα που θα κάνετε ό, τι είναι δυνατόν για να σταθείτε και να ενεργήσετε υπό το φως του Εσωτερικού Οδηγού σας.

    Μέσα σε καθέναν από εμάς υπάρχει ένας απατεώνας, αλλά κάνει τη δουλειά του με τέτοιο τρόπο που δεν αισθανόμαστε καμία διαφορά μέσα μας. Αν δεν υπάρχει κανείς να αγωνίζεται μέσα σας για τα υψηλότερα και τα εσωτερικά συμφέροντά σας, είστε χαμένος. Αυτό συμβόλιζε και ο πόλεμος στην Μπαγκαβάτ Γκιτά. Ολόκληρη η πρόθεση του Κρίσνα ήταν να πείσει τον Άρτζουνα να σταθεί στο Φως και να αγωνιστεί για τις αιώνιες αξίες της ζωής.

    Μόλις ανακάλυψα ότι υπήρχε ένας απατεώνας μέσα μου, σοκαρίστηκα. Και μόλις έπιασα την ουρά του, ποτέ δεν τον άφησα ελεύθερο να καταστρέψει τη ζωή μου.

    -Τορκόμ Σαραϊνταριάν
     
  12. brenda

    brenda FU very much

    Συγκλονιστικό και σ΄ευχαριστώ που το έβαλες εδώ.
    Αληθινό, πέρα για πέρα.
    Ο Αρτζούνα δεν ήθελε να πολεμήσει, για να μην θέσει σε κίνδυνο τους ανθρώπους του, τους συγγενείς και το αίμα του. Είχε αμφιβολίες αν η μάχη είναι αναπόφευκτη και ενδεδειγμένη.
    Όταν όμως συνειδητοποίησε με την βοήθεια του Κρίσνα, ο αγώνας που καλείται να δώσει είναι δίκαιος, προκειμένου να επανορθώσει αδικίες και να αποκαταστήσει το Φως, όπως ακριβώς το λέει κι εδώ, σ΄αυτό το απόσπασμα ο Τορκόμ Σαραϊνταριάν, τότε πολέμησε με όλη τη δύναμη της ψυχής του.
    Στην γιόγκα, η αποτύπωση του αγώνα του Αρτζούνα για να βρει τους σωστούς λόγους για να πολεμήσει, είναι οι στάσεις των Πολεμιστών, με τις παραλλαγές τους.
    Μέσα στον απατηλό υλικό κόσμο ο Πολεμιστής συμβολίζει την ανθρώπινη ψυχή, που μάχεται για να διακρίνει την αλήθεια από την αυταπάτη. Η πάλη είναι τόσο εξωτερική, όσο και εσωτερική. Το βλέμμα του Πολεμιστή διαπερνά το απατηλό πέπλο της πλάνης, με ξίφος την επίγνωση, που ακρωτηριάζει τις προσκολλήσεις, αρματωσιά την Αγάπη χωρίς ορους, που αποκρούει τις ορδές του φόβου. Άρμα του είναι η πειθαρχημένη άσχηκη που οδηγεί στην φωτισμένη ακτή της λύτρωσης μακριά από την σκλαβιά της μηχανικότητας. Δημιουργούμε ακινησία ισορροπώντας ταυτόχρονες κινήσεις προς διαφορετικές κατευθύνσεις, δυναμώνουμε το σώμα και το πνεύμα.
    Συνδεόμαστε με την ακέραιη δύναμή μας, η οποία μαζί με την βούληση, μάς ωθεί στην δράση. Ενσαρκώνει το πνεύμα του πολεμιστή μέσα μας και μάς μεταδίδει ετοιμότητα, σταθερότητα και κουράγιο.

    «Όποιος, ελεύθερος από κάθε προσκόλληση,
    δεν κυριεύεται από τη χαρά τις στιγμές της ευτυχίας
    και δεν βυθίζεται στη θλίψη τις στιγμές του πόνου,
    αυτός βρίσκεται στο επίπεδο της τέλειας γνώσης.
    Όποιος αποσύρει τις αισθήσεις του από τα αντικείμενα της απόλαυσής τους,
    όπως η χελώνα μαζεύει τα πόδια και το κεφάλι μέσα στο καβούκι της,
    αυτός κατέχει την πραγματική γνώση.

    Μπαγκαβάτ Γκίτα, στίχοι 57, 58