Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι είναι εξευτελισμός; Τι είναι εξευτελιστικό;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 7 Μαϊου 2007.

  1. Experm

    Experm Regular Member

    Απάντηση: Τι είναι εξευτελισμός; Τι είναι εξευτελιστικό;

    Το ίδιο πράγμα λέμε!  
    Επειδή ακριβώς όμως, οι καταστάσεις δεν βιώνονται απ όλους με τον ίδιο τρόπο έκανα την ερώτηση για να καταλάβω τι ακριβώς εννοούσες!
    Εσύ απ ότι κατάλαβα, εννοείς το παιχνιδάκι αυτό στη light μορφή.
    Υπάρχουν και άτομα που το παίζουν πιο σκληρά (όπως έχουν πει σε άλλα σημεία του φόρουμ) αλλά εφ όσον υπάρχει συναίνεση είναι οκ!
    Νομίζω ότι ο καθ ένας στην ιδιωτική του ζωή μπορεί να παίζει ότι παιχνιδάκι θέλει αλλά εδώ μέσα (δηλαδή σ ένα δημόσιο φόρουμ) είναι για όλους αξιοπρεπής.  
     
  2. Anastasia_

    Anastasia_ Regular Member

    Απάντηση: Τι είναι εξευτελισμός; Τι είναι εξευτελιστικό;

    Ο,τι για μενα ειναι light για αλλο μπορει να ναι heavy και τ αναποδο, τα κριτηρια ειναι υποκειμενικα. Ο σταθερος και κοινος αξονας ειναι αυτο το αισθημα ταπεινωσης, το οποιο , οπως καταλαβα, εχει διαβαθμισεις και μπορει να ξεκιναει απο την απολαυση και να φτανει ως την ντροπη, απ την οποια βεβαια παλι πηγαζει απολαυση για καποιες ψυχολογιες..Η λεξη ειναι μια τελικα..αλλα οι ερμηνειες της πολλες..γι αυτο θεωρησα οτι πρεπει να διευκρινιζεται τι εννοει ο καθενας, οταν την χρησιμοποιει..
     
  3. sylviacross1965

    sylviacross1965 Regular Member

    Απάντηση: Τι είναι εξευτελισμός; Τι είναι εξευτελιστικό;

    Απο την στιγμη που αποδεχωμαι να γινω ιδιοκτησια καποιου και να με χρησημοποιει σαν αντικειμενο,χωρις προσωπικοτητα,αποψη,ελεγχο του εαυτου μου, λεξεις οπως αυτοσεβασμος και αξιοπρεπεια πανε περιπατο,υπαρχω μονο για την ευχαριστηση του ιδιοκτητη μου,εκεινη την στιγμη υπαρχει μονο ο ΑΦΕΝΤΗΣ και υπακουω την καθε του λεξη αδιαζωντας το μυαλο μου απο καθε τι,δεν ειναι αραγε αυτοεξευτελισμος αυτος? ασχετα αν το αποζητω να γινει.Αλλα η υπερβαση γινεται οταν φτανω στον δημοσιο εξευταιλισμο,τοτε δειχνω την αφοσιωση μου σε ΕΚΕΙΝΟΝ
     
  4. Justmeandme

    Justmeandme Status astatus

    Διαβάζοντας αυτό το νήμα, με προβλημάτισε αρκετά γιατί ο εξευτελισμός είναι ένα φαινόμενο που συναντάται στις σχέσεις ανταλλαγής ελέγχου, κυρίως D/s και M/s.
    Μου είναι επίσης πολύ θολό το τοπίο ως το γιατί και την ύπαρξη του σκοπού του (εξευτελισμός).
    Η αλήθεια είναι πως προσπάθησα να φύγω από την νόρμα του "σύνηθες" εξευτελισμού και να πάει το μυαλό μου σε πιο ακραίες καταστάσεις (αν και το τι είναι εξευτελιστικό αποτελεί άκρως υποκειμενική υπόθεση κι οπτική).
    Στο μυαλό μου ήρθαν εικόνες deep throat με το υ "λουσμένο" μέσα στους εμετούς του, το να κάνει τις σωματικές του ανάγκες μέσα σε ένα μπολ-κουβά μπροστά στο Κ του, το να γλείψει τα παπούτσι του Κ του ενώ είναι γεμάτα σκόνη ή λάσπη, το να του χώσει το κεφάλι μέσα στα ίδια του τα κόπρανα ακόμα και να το αναγκάσει να τα φέρει σε επαφή στο στόμα του, το να κάνει σεξ με άγνωστο/α άτομα και να λάβει πληρωμή ανάλογα με την αξία της επαφής, σε μια συγκέντρωση να είναι διαθέσιμο ως "υγρό αποχωρητήριο" για τους καλεσμένους του Κ, κι αρκετά ακραία ακόμη ως εικόνα.
    Ο σκοπός ενός ακραίου εξευτελισμού ποιος είναι; Για ποιους λόγους συμβαίνει; Είναι υπενθύμιση για την θέση του υ; Για απλή ευχαρίστηση του Κ;
    Μου είναι αδύνατον να αντιληφθώ τι ικανοποίηση ή ηδονή μπορεί να αντλήσει ένα υ κάνοντας πράγματα σαν τα παραπάνω.
    Ο εξευτελισμός μπορεί να σε φέρει αντιμέτωπο με τον αυτοσεβασμό σου και την αυτοεικόνα σου, πρωτίστως ως άνθρωπο και μετά ως ό,τι άλλο.
     
  5. annoula97

    annoula97 New Member

    Απο τα πιο απαραιτητα και πιο αγαπημενα ισως ο εξευτελισμος στη ψυχολογια μου !!!
     
  6. gaby

    gaby Guest

    Για την ηδονή και των δύο μπορεί να γίνεται, αν γίνεται. Υπάρχουν επίσης υ που είναι, στην πραγματικότητα, αρκετά επίμονα στην αναζήτηση της ακρότητας στην ταπείνωση. Ο λόγος ίσως να είναι απλός, έχουν συνηθίσει το απλό και ζητούν κάτι περισσότερο για να "ξεκλειδωθούν" αισθήσεις και να αφεθούν να νιώσουν πράγματα.

    Άλλους πάλι τους απασχολούν πολύ λίγο αυτές οι τυπικής μορφής ακρότητες και μπορεί να είναι ακραίοι στον εξευτελισμό που επιβάλλουν αλλά με έναν τελείως δικό τους τρόπο.
     
  7. Soraya

    Soraya Guest

    εχω συναντήσει πολλά άτομα που επιθυμούσαν τον εξευτελισμό....
    πόσα τον άντεξαν;
    κανένα.... την πρώτη φορά...
    πόσα το ξανάκαναν;
    πολύ λίγα...
    σκοπός του εξευτελισμού;
    η καύλα....
    για να έχεις αποτέλεσμα θα πρέπει να ξέρεις και που πας να μπλέξεις (για υ) αλλα και τι κάνεις (για Κ)
     
  8. Justmeandme

    Justmeandme Status astatus

    @gaby σ ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν είχα σκεφτεί την περίπτωση του να επιθυμεί και το ίδιο το υ καταβαθος να "ξεκλειδωθει" θέλοντας να βιώσει αισθήσεις που δεν έχει ξανά βιώσει.

    Κατανοώ ότι το Κ/υ δεν είναι τόσο εύκολη και ρομαντική υπόθεση. Ενδεχομένως δεν είναι εύκολο και δεν μπορούν όλοι να έρθουν αντιμέτωποι με τα πιο κοφτερά σημεία του.
     
  9. goodevil

    goodevil arcade Premium Member

    Justmeandme
    βαλε τον εαυτο σου να δουλευει σε κακες συνθηκες να σε ολη μερα μεσα στον ιδρωτα στη σκονη κ να μυριζει απαισια το σωμα σου
    κ επιτελους πας σπιτι κ κανεις ενα ζεστο κ χαλαρωτικο μπανιο κ καθαριζεις ολα απο πανω σου
    κ μετα καθεσαι κ πινεις ενα ζεστο καφε
    σκεψου ποσο απολαυση νιωθεις εκεινη τη στιγμη
    μονο απο ενα απλο μπανιο κατι που το κανεις καθε μερα κατι που της αλλες φορες απλα το εκανες

    αυτο πιστευω κ εχω δει οτι ειναι ολο το νοημα οχι τοσο αυτο που συμβενεικατα τη διαρκεια του εξευτελισμου (αν κ καποιες απολαμβανουν κ αυτο)
    αλλα η ανυψωση που ακολουθει μετα που υπο αλλες συνθηκες ειναι δυσκολο να ειναι τοσο εντονη κ τοσο αποτομη

    το μονο προβλημα βρισκετε να μη σε κολλησει ο Κ στο πατο βιαια κ ξαφνικα κ δε βρισκεις δυναμη να σηκωθεις μετα
     
  10. Sado_M

    Sado_M Owner of pet kathavra

    @Justmeandme

    Ίσως ο πραγματικος εξευτελισμός υφίσταται όταν κάποιος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάποιο γεγονός. Ο ερωτικός εξευτελισμός ίσως να είναι κάτι διαφορετικό. "Έγινα ρεζίλι", ξεφτιλίστηκα τελείως" λέει κάποιος σε γεγονότα που δεν κατάφερε, δεν ήταν έτοιμος, δεν είχε τις απαιτούμενες αρετές, τις γνώσεις κλπ, ώστε τα φέρει εις πέρας. Όμως έμαθε για το τι πήγε στραβά, και τι θα χρειαστεί αν του ξανασθμβεί εκείνο το γεγονός αν του ξανατύχει.

    Ο πραγματικός εξευτελισμός λοιπόν μεταβάλει, διορθώνει ένα άτομο την στιγμή που δεν συγκαταλέγεται στα πλαίσια ψυχολογικής βίας από κάποιον άλλον. Η θολούρα βρίσκεται στο αν το ίδιο το άτομο επιδίωξε τον εξευτελισμό του σαν μέσο συνησφοράς, διάκρισης, εξάρτησης, αναβάθμησης, απόκτησης κλπ, ή ο εξευτελισμός του προήρθε απο το γενικό του περιβάλλον.

    Στην πρώτη περίπτωσι διακρίνεται η κυριαρχικότητα ενος ατόμου υποτακτικής φύσης να επιβάλει στο περιβάλλον του την επιδιωξί του, για τους δικούς του λόγους και σκοπούς. Στην δεύτερη περίπτωσι διακρίνεται η υποτακτικότητα ενός οποιουδήποτε ατόμου, κυριαρχικής και υποταχτικής φύσης, να δέχεται τον εξευτελισμό του στην προσπαθειά του να συνδράμει με το περιβάλλον του.

    Η ουσιαστική διαφορά ίσως να βρίσκεται μεταξύ επιδώξης και αποδοχής. Στη μη αποδοχή ενός γεγονότος ή μιας κατάστασης το οποιοδήποτε άτομο προσπαθεί να κυριαρχήσει έναντι εκείνων γεγονότων-καταστάσεων. Αν δεν καταφέρει να κυριαρχήσει, τότε με τον εξευτελισμό του επέρχεται η αλλαγή είτε με την μορφή της μάθησης, γνωσης, μετατόπισης, μετατροπής κλπ.

    Επομένως ο εξευτελισμός ενός ατόμου θεωρείται σαν μέσον μετάβασης σε κάτι αγνώριμο από τον ίδιον. Κάθε σύγχυση γίνεται όταν κάποιος επιδιώκει την επανάληψη ενός ήδη γνώριμου. Ίσως εκείνη η πρόθεση να μπορούσε να επωνομαστεί σαν Ερωτικός Εξευτελισμός γιατί καυλώνει. Παράξενοι οι ανθρώποι, παράξενες και οι συνηθειές τους όταν δεν υφίστανται εξευτελισμού.  
     
  11. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Εξοχα διατυπωμένο.
    Οταν κάποιος αισθάνεται ο,τι το K/υ ή Μ/s πλαίσιο εντός του οποίου λειτουργεί επιτρέπει την δημιουργία συνθηκών ή καταστάσεων που τον φέρνουν αντιμέτωπο με τον αυτοσεβασμό και την αυτοεικόνα του είναι καιρός να ανακρούσει πρύμναν .
     
  12. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Επαναφέρω αυτό το νήμα,για συμμετέχουν και νεότερα μέλη.