Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Τι μας κάνει να είμαστε αυτό που είμαστε?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος lara, στις 6 Αυγούστου 2005.

  1. pete

    pete Guest

    Η φυση παιδια!Η φυση!Και ειμαστε ολοι τυχεροι που μπορουμε να ζουμε και να χαιρομαστε αυτο για το οποιο ειμαστε φτιαγμενοι,προικισμενοι!Ειναι αρρωστη η φυση οταν πεφτουν τα φυλλα απο τα δεντρα?Οχι,απλως ερχεται το φθινοπωρο!...Εκτος και αν τα δεντρα ειναι αειθαλη,σαν και μας,και διατηρουν την 'φυλλωσια' τους ολο τον χρονο!!! 
     
  2. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Γιατί όμως αυτό βγαίνει σε μας φυσικό και σε κάποιους άλλους δεν βγαίνει?
    Είναι γονιδιακό? Είναι επίκτητο?
     
  3. gaby

    gaby Guest

    Από τις λίγες φορές που συμφωνώ με αυτά που έλεγα τον προηγούμενο χρόνο, γι αυτό παρακαλώ να μου συγχωρεθεί το ότι κάνω παράθεση δικού μου ποστ, δεν είναι από υπερβάλλοντα εγωισμό.

    Παρόλα αυτά και κάπως αμυντική με βρίσκω και επίπεδη λίγο και "άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε', λιγάκι.

    Είναι κάπως έτσι, αλλά δεν είναι όλη η ιστορία.

    Νομίζω ότι το επίκεντρο της δικής μου αιτιολογίας περιγράφεται με μία λέξη με δέκα γράμματα.

    Μαζοχισμός.

    Σε κάποια παραλλαγή του, σε κάποια διαβάθμισή του, σε συνδυασμό με άλλα χαρακτηριστικά που αλλού τον νοθεύουν αλλού τον αυξάνουν, αλλά πάντως για μένα αυτή θα πρέπει να είναι η κεντρική ιδέα.

    Νομίζω ότι μάλλον ήμουν έτσι από πάντα και δεν έπαιξε ρόλο η ανατροφή. Για να είμαι ειλικρινής όμως, δεν μπορώ να το γνωρίζω.

    Το να το μάθω πραγματικά θα ήταν μία διαδικασία κοπιαστική, πολυδάπανη και ενδεχομένως όχι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, εκτός και αν θεωρούσαμε ως αξιόλογη συγκομιδή την τακτική προσωπική επικοινωνία με κάποιον ψυχαναλυτή ο οποίος θα μάθαινε πολύ - πολύ χρήσιμα πράγματα για τον ίδιον και θα προσέφερε αμφίβολης χρησιμότητας συμβουλές διαχείρισης. Όλο αυτό θα το έκανα α) αν ήμουν δυστυχής στην τωρινή μου κατάσταση ή β) αν δεν ήθελα να είμαι αυτό που είμαι.
     
  4. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor


    Ακόμα και αν δεν απευθύνεται σε μένα προσωπικά το ερώτημα, η απάντηση μου είναι...
    Πιστεύω πως είναι ο συνδυασμός με μεγαλύτερη βαρύτητα στο γονιδιακό στοιχείο, αλλά μέχρι να αποδειχθεί το ένα ή το άλλο ή και τα δύο, αδιαφορώ γιατί το απολαμβάνω.

    Στην περίπτωση που είναι γονιδιακό, Ίσως μια μέρα να έχουμε την δυνατότητα να παρεμβαίνουμε στο DNA αλλά πολύ φοβάμαι (με τις επικρατούσες κοινωνικές αξίες) για το πως θα είναι ο κόσμος που θα γεμίσει από Κυρίαρχους με ακάλυπτες ανάγκες.  

    Αλήθεια θα επέλεγε κανείς από Ε/εσάς να κάνει το παιδί Τ/του υποτακτικό?  
     
  5. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Τι είναι αυτό που κάνει ένα άντρα να επιθυμεί να πονέσει την σύντροφό του, την οποία μάλιστα μπορεί να αγαπά?
    Τι είναι αυτό που κάνει μια γυναίκα να Τον λατρέυει και να το ποθεί αυτό?
    Από πού πηγάζει η ανάγκη σε κάποιον να Κυριαρχεί,να ταπεινώνει, να Επιβάλλεται και αντίστοιχα η ανάγκη να κυριαρχείται, να ταπεινώνεται και να υπακούει σε κάποιον άλλο?


    1) μιλαμε για σωματικο πονο ετσι ? ... ακομα ,καθοριζουμε τον ορισμο του πονου περα απο μερικα παιχνιδιαρικα μπατσακια στον πισινο ... Ο αντρας λοιπον που αγαπα δεν προκαλει πονο , ο αντρας που σεβεται δεν προκαλει πονο και κυριως ο αντρας που τιμα το παντελονι του δεν εχει καμια δικαιολογια για να προξενησει πονο σε μια γυναικα ...
    2) Τι ειναι αυτο (επισης) που κανει μια γυναικα να λατρευει εναν αλητη ενα καθαρμα ή να ψηφιζει "το κακο" παιδι του κινηματογραφου σαν περισσοτερο γοητευτικο ? .... Η ψευδαισθηση ...
    3)και παλι ειναι θεμα οριων ... η φαντασια , ο ερωτισμος , η σεξουαλικη εξερευνηση , το παιχνιδι ... αποτελουν τα καλα συστατικα . Τα ασχημα βιωματα , οι αδυναμιες του χαρακτηρα , η χαλαρη ηθικη , δημιουργουν την σκοτεινη πλευρα της Κυριαρχιας και υποταγης .

    Περα απο τα παραπανω υπαρχουν και τα ενστικτα . Η εκτονωση ενος αγριου ενστικτου τροφοδοτει την ψυχικη ισοροπια . Οταν στηνεται η αρενα του κυνηγιου , η μυρωδια του φοβου απο το θυμα , χαιδευει τον εγγεφαλο του αρπακτικου ....
    Η ισοροπια των δυναμεων κυνηγου και θυματος θα διαφυλαξουν και την ασφαλεια τους μεσα στο "παιχνιδι" ...
     
    Last edited: 14 Ιουνίου 2006
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Είμαι ακόμη σ΄ ένα bdsm φόρουμ? Έχω λάθος ή το Sm είναι μέρος του όρου bdsm?
    Υπάρχει κανείς που να ασχολείται με bdsm που να θέλει να μας πει την άποψη του?
    Γιατί απόψεις πως δεν μπορεί να σέβεται κάποιος που χαρίζει πόνο, είναι κουβέντες βανίλλα, και προσβολές του τύπου, όποιος πονά δεν είναι άντρας που σέβεται τα παντελόνια του, είναι το τελευταίο που περίμενα να ακούσω σε ένα BDSM forum.  

    Αλλά θα μου πεις εδώ έχουν ακουστεί τόσα και τόσα, τίποτα δεν θα έπρεπε να με εκπλήσσει. 
     
  7. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    εγώ βράζω μακαρόνια lara[E-p] ... δεν μπορώ να ασχοληθώ sis.
     
  8. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Νομιζω οτι τα λογια μου παρεξηγηθηκαν λιγο . Μιλω παντα για αυτες που θεωρω ακραιες καταστασεις . Ισως το δικο μου "ακραιο" να ειναι "εντος οριων" για καποιον αλλο ... αυτο ομως ειναι ενα αλλο θεμα .
    Και γιατι αγαπητη δεν ειναι αποψη για το φορουμ ? ... που να πω την δικη μου αποψη στο θεμα αυτο ? ... Και γιατι να προσβληθει καποιος απο την δικη μου αποψη ? αμα του αρεσει του αλλου να καιει με πυρωμενο σιδερο , εχει κανενα λογο να τον νοιαζει η αποψη μου ? και τελος γιατι συνεχως καποιοι "εμπειροι" προσβαλλουν στα ισια και με πληρη επιγνωση λεγοντας : "εσυ βανιλλα ... πφφφ τι μας λες τωρα.." .... Ο δικος μου ορος για την παρεα αυτη ειναι να μπορω να λεω την αποψη μου ... επαναλαμβανω λοιπον οτι δεν εχω προθεση να προσβαλλω κανενα με την παραπανω προταση , διοτι θεωρω οτι κανεις εδω μεσα δεν περναει τα ορια αυτα ...
    .... Καποτε μια κοπελα που εθαψε την αξιοπρεπεια της λογω οικονομικης αναγκης .. κοινως επι πληρωμη ... μου εξομολογηθηκε οτι της ειχε ζητησει καποιος να την χτυπα στο προσωπο μεχρι να δει αιμα ... αλλα για κακη τυχη δεν ματαινε με τιποτα και ειχε ζαλιστει τοσο απο το ξυλο που προσπαθουσε να δεχτει το χτυπημα στην μυτη να ματωσει για να τελειωνει να γυγει ... και εκεινη μου το ελεγε με μια απλοτητα σαν να εξιστορω εγω μια μερα απο την δουλεια μου ... Ακομα και αν υπηρχε η συγκαταθεση ... εκεινος θεωρειται αντρας ? ...
    Οταν καποια προσφερθει σε εναν αντρα .... για οποιονδηποτε δικο της λογο .... η βιαιοτητα αυτη ταιριαζει στα χαρακτηριστικα του αντρα ? ....
    Πιστευτε οτι η βιαιοτητα γινεται ανεκτη ή οχι , με μια μονο συγκαταθεση ? .....
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Δεν είναι άποψη για bdsm forum, δηλ έναν χώρο που απευθύνεται σε ανθρώπους που, μεταξύ άλλων, απολαμβάνουν να δέχονται ή να προκαλούν πόνο (ή και τα δύο)

    σε ένα forum για την καταπολέμηση της βίας, υπάρχουν τόσα

    γιατί οι γενικεύσεις είναι σχεδόν πάντα προσβλητικές

    να τον νοιάζει όχι, να δυσανασχετεί ναι, όταν αυτή εκφράζεται σε έναν χώρο που δεν έχει θέση, συμφωνώ όμως πως το καλύτερο, που έχει να κάνει είναι να την αγνοήσει, αρκει και ό εκφέρων την γνώμη να κατανοεί κάποια στιγμή πως καταχράται την υπομονή αυτών στους οποίους απευθύνεται ο εκάστοτε χώρος.

    το μόνο που το παραπάνω καθιστά προφανές είναι η αναγκαιότητα του safeword, ιδιαίτερα σε συνευρέσεις μεταξύ αγνώστων.
     
  10. isnogood

    isnogood afterall, true love is the ultimate fantasy Contributor

    Εκτιμω την απαντηση , αλλα θεωρω οτι καποια σημεια σηκωνουν μεγαλη συζητηση ... και κυριως αυτο που αφορα την ανοχη στην βιαιοτητα ..
    Θελω να πω ομως κατι αλλο με την ευκαιρια ..
    Το σαιτ φερει τον τιτλο "Ελληνικη ........" και οχι "BDSM Community του Τακη , του Παυλου του Γιωργου " , και βρισκομαι εδω ως Ελληνας που του αρεσει να συμμετεχει σε συζητησεις πανω στο BDSM και ΟΧΙ σαν ψηφοφορος για την ψυχικη υγεια ανθρωπων που ζουν περα απο οσα εχω μαθει .. Αν εχω μαθει λαθος θα το βρουμε εδω .. και χωρις να βρασουμε μακαρονια ........ (ισοτητα μηδεν αγαπητοι δικαιοι) ...
    Πριν λοιπον εκφρασω την γνωμη μου σχετικα με την απαντηση που ελαβα , θελω να ρωτησω ευθεως αν μπορω να μιλησω χωρις προειδοποιησεις οτι προσβαλλω διοτι το μονο που λαμβανω ειναι πως οτιδηποτε δεν αρεσει , αυτοματα γινεται προσβολη ...
    Επαναλαμβανω λοιπον οτι δεν ειμαι εδω για να επιβεβαιωσω ακραιες συμπεριφορες ....
    Αν δεν μπορει ή δεν θελει καποιος να μου αποδειξει οτι αυτο που θεωρει εκεινος πονο , ΔΕΝ ειναι ακραια συμπεριφορα τοτε ας ανεχτει παρακαλω την αποψη μου ....
    Ζητω συγνωμη για την σφηνα μεσα στο νημα .
     
  11. llazouli

    llazouli Contributor

    Αγαπητέ isnogood, φυσικά και δεν αρκεί η συγκατάθεση για να δικαιολογηθούν,
    η κτηνωδία, η βαρβαρότητα, τα απωθημένα κάποιων κομπλεξικών, για τους οποίους ίσως μόνο οι ψυχίατροι ή ο εγκλεισμός, μπορούν να δώσουν λύσεις.

    Η απλότητα, η απάθεια, όπως είπες, που χαρακτήριζε τη γυναίκα όταν εξιστορούσε το περιστατικό, δηλώνει ότι έχει δεχτεί τον εαυτό της ως ‘‘σακί του μποξ’’ για να εκτονώνεται πάνω του η καταπιεσμένη επιθετικότητα, βάσει βέβαια χρηματικού αντίτιμου. Είναι όμως επιλογή της, θα μπορούσε κάλλιστα να πάει να καθαρίζει σκάλες, αλλά επέλεξε αυτόν τον τρόπο γνωρίζοντας, ότι θα έρθει αντιμέτωπη με κάθε είδους παραλογισμό.

    Απ’ την άλλη μεριά, σ’ αυτό το χώρο της παρεκκλίνουσας σεξουαλικότητας, υποθέτω πως όλοι μας προβληματιζόμαστε στο πόσο επικίνδυνες διαστάσεις μπορεί να πάρει ο παραλογισμός του κάθε επηρμένου/ης που φαντασιώνεται ότι είναι αφέντης/τρα προσπαθώντας να εξουσιάσει σε ψυχολογικό επίπεδο και όχι μόνο, παιδιά που εναγωνίως αναζητούν δρόμους ερωτικής έκφρασης, να αποκαλύψουν ό,τι κρύβεται στα εσώψυχά τους. Και αυτό, πιστεύω, μας αφορά όλους.
     
  12. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Re: Τι μας κάνει να είμαστε αυτό που είμαστε?




    Έχω την εντύπωση πως βρίσκομαι σε ένα '' χώρο '' που άνθρωποι ενήλικες έχουν πλήρη επίγνωση των πράξεων τους ,
    του τρόπου ζωής τους ....
    όσο ‘’ ακραίος ‘’ και να φαίνεται η και να είναι για κάποιους αυτός .

    Ξαφνικά , αισθάνομαι πως πρέπει να δικαιολογηθώ για την επιλογή μου αυτή ?

    Το site φέρει το τίτλο ‘’ Greek BDSM Community ‘’ ,
    δεν είναι του Τάκη του Παύλου κλπ , είναι του Κωνσταντίνου ομως ,
    αλλά πέρα από αυτό είναι μια Community με ένα συγκεκριμένο ‘’ θέμα ‘’ ,
    που απευθύνεται σε ανθρώπους που πάνω κάτω , ζούνε , βιώνουνε ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής ,
    και αυτό το κάνουν συνειδητά και τους αρέσει !

    Δεν λαμβάνω εγώ προσωπικά σαν προσβολή αυτά που γράφεις ,
    αλλά σαν πράγματα που δεν με αφορούν
    και δεν έχουν καμία σχέση με την ‘’ φιλοσοφία ‘’ του bdsm .
    Από εκεί και πέρα ,
    το έχω πει και στο παρελθόν ,
    είναι πολύ κουραστικό να έχουμε φτάσει σε σημείο να '' δικαιολογούμαστε ''
    γι αυτό το τρόπο ζωής μας ,
    η να καθόμαστε να εξηγούμε στον κάθε έναν που δεν ενδιαφέρεται να ζήσει έτσι ,
    ( και δεν είναι προσωπικό αυτό απέναντι σου ) ,
    μέσα στην ίδια την Community που αναφέρεται σε αυτό και μόνο .

    Με απλά λόγια ,
    δεν βρίσκω λογικό ,
    να κάτσω να σου αποδείξω εγώ και πιστευω και οποιοσδήποτε άλλος ,
    που συνειδητά ζει αυτο που ζει ....
    ‘’ ότι αυτό που θεωρεί εκείνος πόνο , ΔΕΝ είναι ακραία συμπεριφορά ‘’ η οτιδήποτε άλλο ..... ,
    και ο λόγος είναι αυτός που είπα πιο πάνω ...
    πως δεν είμαστε εδώ για να δικαιολογήσουμε κάτι , ούτε να εξηγούμε , αλλά για να συζητάμε αυτά που αφορούν Εμάς /ς !