Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το Σύνταγμα της Ηδονής

Συζήτηση στο φόρουμ 'Τέχνη' που ξεκίνησε από το μέλος Τhe Enchanter, στις 12 Απριλίου 2007.

Tags:
  1. Τhe Enchanter

    Τhe Enchanter Regular Member

    Mη ομιλείτε περί ενοχής, μη ομιλείτε περί ευθύνης. Όταν περνά το Σύνταγμα της Hδονής με μουσικήν και σημαίας· όταν ριγούν και τρέμουν αι αισθήσεις, άφρων και ασεβής είναι όστις μένει μακράν, όστις δεν ορμά εις την καλήν εκστρατείαν, την βαίνουσαν επί την κατάκτησιν των απολαύσεων και των παθών.
    Όλοι οι νόμοι της ηθικής - κακώς νοημένοι, κακώς εφαρμοζόμενοι - είναι μηδέν και δεν ημπορούν να σταθούν ουδέ στιγμήν, όταν περνά το Σύνταγμα της Hδονής με μουσικήν και σημαίας.
    Mη αφήσης καμίαν σκιεράν αρετήν να σε βαστάξη. Mη πιστεύης ότι καμία υποχρέωσις σε δένει. Tο χρέος σου είναι να ενδίδης, να ενδίδης πάντοτε εις τας Eπιθυμίας, που είναι τα τελειότατα πλάσματα των τελείων θεών. Tο χρέος σου είναι να καταταχθής πιστός στρατιώτης, με απλότητα καρδίας, όταν περνά το Σύνταγμα της Hδονής με μουσικήν και σημαίας.
    Mη κλείεσαι εν τω οίκω σου και πλανάσαι με θεωρίας δικαιοσύνης, με τας περί αμοιβής προλήψεις της κακώς καμωμένης κοινωνίας. Mη λέγης, Tόσον αξίζει ο κόπος μου και τόσον οφείλω να απολαύσω. Όπως η ζωή είναι κληρονομία και δεν έκαμες τίποτε δια να την κερδίσης ως αμοιβήν, ούτω κληρονομία πρέπει να είναι και η Hδονή. Mη κλείεσαι εν τω οίκω σου· αλλά κράτει τα παράθυρα ανοικτά, ολοάνοικτα, δια να ακούσης τους πρώτους ήχους της διαβάσεως των στρατιωτών, όταν φθάνη το Σύνταγμα της Hδονής με μουσικήν και σημαίας.
    Mη απατηθής από τους βλασφήμους όσοι σε λέγουν ότι η υπηρεσία είναι επικίνδυνος και επίπονος. H υπηρεσία της ηδονής είναι χαρά διαρκής. Σε εξαντλεί, αλλά σε εξαντλεί με θεσπεσίας μέθας. Kαι επί τέλους όταν πέσης εις τον δρόμον, και τότε είναι η τύχη σου ζηλευτή. Όταν περάση η κηδεία σου, αι Mορφαί τας οποίας έπλασαν αι επιθυμίαι σου θα ρίψουν λείρια και ρόδα λευκά επί του φερέτρου σου, θα σε σηκώσουν εις τους ώμους των έφηβοι Θεοί του Oλύμπου, και θα σε θάψουν εις το Kοιμητήριον του Iδεώδους όπου ασπρίζουν τα μαυσωλεία της ποιήσεως.

    (Κωνσταντίνου Καβάφη, από τα Kρυμμένα Ποιήματα)

    Ο Μέγας Ερωτικός Υμνος προς τις επιθυμίες? Ενας μικρός παράδρομος προς την ανύπαρκτη Ιθάκη ? Μια απόχρωση της (υπαρκτής) διαδρομής ώστε να μην ειναι τόσο hectic? Μια καλή απολογία την παρά του φοβερού βήματος για μη χριστιανά, μη ανώδυνα, μη ανεπαίσχυντα τέλη της ζωής ημών? Κι αν το χρέος σου είναι να ενδίδης, να ενδίδης πάντοτε εις τας Eπιθυμίας..τι γίνεται με τα αλλα χρέη ( των "Θερμοπυλών" ας πούμε..) που ενδεχομένως (σίγουρα πες) δεν ανήκουν εις τας επιθυμίας μας? Αν ανάμεσα στις προς φύλαξιν Θερμοπύλες και το χρέος τους ξαπλώσει μια ηδονή του αγίου αντωνίου?

    Κανεις εθελοντής ιππότης του Συντάγματος της Ηδονής?
     
  2. blindfold

    blindfold Contributor

    όντως εκστασιακή η διακύρηξη του Καβάφη ...
     
  3. female

    female Contributor



    Ωραίο το φιλοσοφείν, ωραιότατο.

    Εκτός από ψυχικά και κοινωνικά κόστη, υπάρχει AIDS, βλενόρροια, σύφιλη, κονδυλώματα και άφθονη ηπατίτιδα.

     
  4. Dolce

    Dolce Regular Member

    Απιστευτο κειμενο, δεν το ειχα ξαναδιαβασει παρολο που μ'αρεσει πολυ ο Καβαφης.

    Τα αλλα χρεη μας οι περισσοτεροι τα συνειδητοποιουμε, μας τα ταιζουν με το γαλα, μας τα μαθαινουν στην οικογενεια, στο σχολειο, στην κοινωνια, στο χωρο εργασιας... Το χρεος προς εαυτον και προς την Ηδονη συχνα παραγνωριζεται γιατι πρεπει να το μαθουμε μονοι μας. Για καποιους ειναι αυτονοητο, για αλλους αδιανοητο και καποιοι το ανακαλυπτουν σκονταφτωντας.

    Μ'αρεσουν οι ακραιες ερωτησεις. Δεν εχω απαντηση ομως. Γνωριζω ανθρωπους και των δυο επιλογων και τους σεβομαι εξισου. Το '60 η απαντηση θα ηταν πιο απλη, γιατι οι πολοι ηταν πιο ξεκαθαρα διαχωρισμενοι, ασπρομαυροι. Σημερα ζουμε μαλλον στην εποχη των αποχρωσεων του γκρι και δηλωνω γνησιο τεκνο της, ρομαντικα κυνικη. Μ'αυτη τη λογικη, αν μπορουσα θα επαιρνα την ηδονη απο το χερι και θα την πηγαινα να φυλαξουμε μαζι τις Θερμοπυλες.   Αλλα αυτη δεν ειναι απαντηση, το ξερω. Ισως η εμμονη μου στους χαμενους αγωνες κι ενας παιδικος ιδεαλισμος να με εσμπρωχναν προς τις Θερμοπυλες τελικα. Με λυπη το λεω αυτο. Ελπιζω λοιπον να μην βρεθω ποτε στην ασχημη θεση να πρεπει να επιλεξω.

    Να εισαι καλα, με εκανες πραγματικα να σκεφτω! Ευχαριστω.
     
  5. Τhe Enchanter

    Τhe Enchanter Regular Member

    ναι πόσο δίκιο έχετε.. Είμαστε οι γκριζάνθωποι..οι πρώτοι που το παραδεχόμαστε κιόλας..

    μια γενιά ερμαφρόδιτη, που ήταν αγέννητη το σαράντα, που δεν έλαβε μέρος στον εμφύλιο, που λαγοκοιμόταν την περίοδο της χούντας όντας στο δημοτικό σχολείο (καλά μη λεμε μεγάλα λόγια, ορισμένοι συνφορουμίστες ήταν αγέννητοι τότε..). Που δεν ήταν καν μες στην αυλή του Πολυτεχνείου τότε...αλλά δάκρυζε όταν έβλεπε τις ταινίες του Τζειμς Πάρις και του Παπαφλέσσα....χωρις να ξέρει το γιατί.. Που έπαιρνε τις ηδονές από το χέρι και τις πήγαινε βόλτα.. «και τούτο ποιήσαι κακείνο μη αφιέναι»....
    Που ομως δεν χρειάστηκε να επιλέξει ποτέ!

    Φαινεται πως η αυτογνωσία μας θα χρειαστεί να περιπλανηθεί αρκετά στις γκρίζες αποχρώσεις που συνθέτουν την απόσταση μεταξύ μαύρου και ασπρου, πριν υιοθετήσει την όποια θεση. Ομως η περιπλάνηση αυτή αλλά και η λήψη των εκάστοτε αποφάσεων, δεν έχει άπειρους βαθμούς ελευθερίας, δεν ειναι χωρίς παρενέργειες, δεδομένου οτι οι δυνατότητες πλέον που παρέχονται για το καλό ή το κακό ειναι τέτοιες που δεν αφήνουν πλέον στον άνθρωπο περιθωρια μεταμέλειας. Η φύση βρίσκεται πάντοτε εκεί, έτοιμη να εκδικηθεί ολους όσους αψηφουν τους βασικούς της κανόνες...

    Ειδατε, ωραίο το φιλοσοφείν, ωραιότατο. Ειδικότερα, όταν δεν υπάρχουν απαντήσεις..

    Ουτε ο καβαφης τις βρήκε, αλλωστε. Σε ένα αλλο, οχι πολύ γνωστό παλι αριστούργημά του, μας ξαναθυμίζει το διαρκώς μετέωρο βήμα του:

    Ομνύει κάθε τόσο ν' αρχίσει πιο καλή ζωή.
    Αλλ' όταν έλθ' η νύχτα με τες δικές της συμβουλές,
    με τους συμβιβασμούς της, και με τες υποσχέσεις της·
    αλλ' όταν έλθ' η νύχτα με την δική της δύναμι
    του σώματος που θέλει και ζητεί, στην ίδια
    μοιραία χαρά, χαμένος, ξαναπιαίνει.


    Δεν θελω να χαθω.
    Δεν αντεχω,ομως,να μη σας γεύομαι, καλές μου ηδονές!
     
  6. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Εξαιρετικός ο Καβάφης, εξαιρετικές οι ηδονές, εξαίρετες και οι όποιες «Θερμοπύλες»!!
    Φιλοσοφείν ή σκέπτεσθαι, συνάντηση με Μ/μας , με τους εαυτούς μας!
    Ευκαιρία να δούμε τα χρώματα ή μόνο τις αποχρώσεις του γκρι? Φύση αισιόδοξη θα πείτε.. Ίσως και να είμαι τελικά (εκ του αποτελέσματος θα δείξει φαντάζομαι σε καμιά 40αρια χρόνια όταν θα φλερτάρω τα 80 και θα κάνω απολογισμούς )

    Εμένα αυτό το απόσπασμα μου έφερε στο νου τη θεωρία περί σύμπαντος , περί Καλού και Κακού (αλήθεια γιατί οι ηδονές είναι πάντα «Κακό»…). Μου 'φερε που λέτε στο νου την αιώνια διαμάχη μεταξύ Αγγέλων και Δαιμόνων!! Θα δείτε γιατί μη βιάζεστε…

    Εκεί λοιπόν υπάρχει μια θεωρία που λεν, ότι η ισορροπία του σύμπαντος έγκειται σε μια ‘συμφωνία’ που έχει κάνει το Καλό (οι Άγγελοι) με το Κακό (τους Δαίμονες) όπου κανείς δεν πρέπει να υπερβεί τα «όρια». Αλλιώς ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ σοβαρά η ισορροπία του σύμπαντος.
    (Δεν τα χω μελετήσει πολύ αλλά όπως τα αντιλαμβάνεται η στενή μικρή μου οπτική σας τα παραθέτω ως σκέψεις μου).

    Ας πάμε βήμα – βήμα (και ας φοβάμαι ότι θα σας κουράσω ίσως αξίζει τον κόπο τελικά όχι για τις εξυπνάδες που θα αραδιάσω, αλλά για το ερέθισμα της σκέψης γενικότερα – το φιλοσοφείν βρε αδερφέ!!)
    Τι είναι το Καλό και τι το Κακό? Μα οι πολύ –πολύ απλοϊκές βασικές 10 Εντολές. Οχι..μη βιαστείτε να πείτε ότι είμαι θρησκόληπτο άτομο κάθε άλλο …υπομονή!!
    Λέω για τις 10 εντολές επειδή είναι γνωστές λίγο πολύ σε όλους μας και…(να επισημάνω) ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τις χρησιμοποιούν όόλες οι θρησκείες.
    Τι λεν λοιπόν ας τις θυμίσω (συγχωρέστε με αν γίνομαι κουραστική)

    ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ
    1. Εγώ ειμί Κύριος ο Θεός σου, ουκ έσονταί σοι θεοί έτεροι πλην εμού.
    2. Ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον, ουδέ παντός ομοίωμα, όσα εν τω ουρανώ άνω και όσα εν τη γή κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υποκάτω της γης.
    3. Ου λήψει το όνομα του Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω.
    4. Εξ ημέρας έργα και ποιήσεις πάντα τα έργα σου. Τη δε ημέρα τη εβδόμη σάββατα Κυρίω τω Θεώ σου.
    5. Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου, ίνα ευ σοι γένηται και ίνα μακροχρόνιος γένη επί τησ γης.
    6. Ου μοιχεύσεις
    7. Ου κλέψεις.
    8. Ου φονεύσεις.
    9. Ου ψευδομαρτυρήσεις κατά του πλησίον σου μαρτυρίαν ψευδή.
    10. Ουκ επιθυμήσεις πάντα όσα το πλησίον σου εστί.[/
    SIZE]

    Παω κατευθείαν στη
    2η--- απλοϊκά και μη θρησκευτικά μεταφράζω παραλείποντας τις τελείως θρησκευτικού περιεχομένου (με κίνδυνο να κατηγορηθώ από τους θρησκευόμενους) Μην δημιουργείς είδωλα.. Ούτε ο Ρουβάς , ούτε ο Μάστερ ούτε κανείς είναι Θεός για λατρεία.
    5η---τίμα την μητέρα σου και τον πατέρα σου… κατανοητόν και δεν χρήζει σχολιασμού.
    6η---Ου μοιχεύσεις (εδώ υπάρχει κακό όχι κοινωνικά αλλά πρακτικά…το ψέμα!)
    7η---ου κλέψεις επίσης …το ίδιο
    8η---ου φονεύσεις (ακόμα και αν είναι ο Βαρθολομιου που σου κλέψε τη γυναίκα) δεν αφαιρούμε ζωές είναι σαφές
    9η--- Μην πεις ψέματα. Και όλοι ξέρουμε σε πόσο δύσκολους και δυσδιάβατους δρόμους μας εμπλέκει το ψέμα και η κατηγορίες
    10η— (και δεν σας πρήζω άλλο) Μην επιθυμείς ότι είναι του διπλανού σου!! Μήπως και στο bdsm δεν είναι κανών αυτός?  

    Αυτά λοιπόν είναι τα ΚΑΚΑ και μόνον αυτά. Τι θέλω να πω? Ό,τι προέρχεται από αυτά και διαπλέκεται και γίνεται ακόμα πολυπλοκότερο των πολυπλοκότερων δημιουργεί ό,τι ΚΑΚΟ …

    Πουθενά δεν λέει κανείς ότι οι ηδονές..όποιες ηδονές , όποιας μορφής είναι κακό.
    Θες να οργιάσεις ? κάντο! Όχι με τη γυναίκα του άλλου όμως. Θές να είσαι βιτσιόζα σκλάβα ζουμπουρλού ? κάντο μη βλάψεις κανέναν όμως για να το πετύχεις. Θές να πίνεις να μεθάς και να τα τρως στα μπουζούκια και τις γκόμενες? Κάντο μα με δικά σου λεφτά , όχι κλεμμένα.

    Φαντάζομαι ότι πια όλοι αντιλαμβάνεστε το συλλογισμό μου.
    Οι ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ είναι το σωστό και το δίκαιο. Είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ που μπορεί να εμφανίζει δυσκολίες στην αντιμετώπισή της αλλά είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ η πραγματικότητα. Την αντιμετωπίζουμε λοιπόν κατάματα , προσπαθούμε (όχι ότι το πετυχαίνουμε πάντα)!! Και έχοντας στο νου μας το Καλό και το Κακό λύνουμε τους κόμπους της ζωής μας.
    Βάζουμε ξεκάθαρα τα θέλω και τις ηδονές που λαχταράμε και λέμε. Για να χεις το Χ πρέπει να κάνεις τα α, β, γ και μετά μπορείς να το έχεις.

    Αν καταφέρουμε να βγάλουμε από την ζωή μας όπως είπε εύστοχα η Dolce πιο πάνω αυτά που μας φόρτωσαν με το πρώτο γάλα και μετά στο σχολειό , σαν κοινωνική κριτική και δήθεν «πρέπει» και δούμε ξεκάθαρα ποιο είναι το καλό-σωστό τότε οι ηδονές που όλοι στήνουν στον τοίχο… φαντάζουν τόσο απλές, προσιτές και καθόλου αμαρτίες.

    Αν τώρα οι «ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ» αντιπροσωπεύουν αυτά που χουμε φτιάξει μέχρι τώρα, τις υποχρεώσεις μας και τις ευθύνες μας, πάλι το ίδιο ισχύει. Οι ηδονές είναι τα «θέλω μας» και μπορεί να υπομένουμε μακριά τους, αλλά κανείς δεν υπομένει εσαεί.
    Τις προστατεύουμε τις Θερμοπύλες μας, τις υπερασπιζόμαστε και βέβαια είμαστε συνεπείς στις ευθύνες που αναλάβαμε. Όμως για τις Θερμοπύλες έδωσαν τη ζωή τους εν καιρώ πολέμου , ποτέ εν ειρήνη.
    Εν ειρήνη υπάρχουν χειρισμοί, που πάντα ξεκινούν από την αλήθεια , την ντομπροσύνη και τη δυνατότητα να δεχόμαστε τις αδυναμίες μας, τα θέλω μας, και τον εαυτό μας.
    Τίμια γερά με τσαμπουκά….!!

    Έτσι το διεστραμμένο μου μυαλό καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «Θερμοπύλες»και «ηδονές» ΔΕΝ είναι η αιώνια διαμάχη μεταξύ Καλού και Κακού!!!
    Η διαμάχη είναι συνήθως μέσα μας και προέρχεται από αυτά που όπως είπαμε μας έμαθαν σαν ‘σωστά’, μας δηλητηρίασαν σιγά – σιγά με τα ‘δήθεν’ και τα ‘πρέπει΄ και μας καταδίκασαν να ζούμε μες το ψέμα την υποκρισία και την συγκάλυψη ώστε να ξεχάσουμε τελικά ότι ΝΑΙ…υπάρχουν χρώματα χιλιάδες….!!!!!!  

    (συγνώμη αν σας κούρασα) 

    Αυτό και αν ανήκει βεβαιως -βεβαίως στις "Οδυνηρές Υπερβάσεις"
      Thanks my Master
     
  7. zoyzoy_

    zoyzoy_ Contributor

    MPslave συγχαρητήρια....!
    Τρομερά ενδιαφέρουσα προσέγγιση και προσωπικά δεν κουράστηκα καθόλου.....
    Αντιθέτως το απήλαυσα μέχρι τέλους και....πόσο μα πόσο δίκιο έχεις! 
     
  8. anasia

    anasia Contributor

    Απάντηση: Re: Το Σύνταγμα της Ηδονής




    Aυτη ειναι η μια αποψη !

    μου αρεσει φυσικα , και σε ποιον δεν θα αρεσε εξαλου ?

    και ο καθε ενας απο εμας , το κακο και το καλο του , ουσιαστικα πανω κατω το ξερει και αν δεν το ξερει , το μαθαινει τελικα .

    Αυτη ειναι η μια αποψη λοιπον ....

    Οι δεκα εντολες .....

    Μια βολτα στο Αγιο Ορος ομως ( οσοι εχουν παει , αντρες , θα καταλαβουν τι λεω ) ,
    θα σου πει πολυ απλα ,
    οτι οι δεκα αυτες εντολες δεν ειναι παρα ενας κοκος στην αμμο .
    Ενα τιποτα ουσιαστικα , πανω στο τι σημαινει για την δικη μας θρησκεια κακο και καλο .

    Δεν με αφορα το θεμα , απλα θελω να πω ,
    πως δεν ειναι τοσο απλοικα ολα ... οσο και να μας αρεσει η σκεψη μας να ειναι ,
    .... μπορει φυσικα και να ειναι .....

    Ουτε εγω ειμαι θρησκοληπτο ατομο , το ξερεις .......

     
     
  9. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Το Σύνταγμα της Ηδονής

    Πού να στείλω την αίτησή μου;
     
  10. Maley

    Maley Contributor

    Πολυ καλο το κειμενο του Αλεξανδρινου..και ευχαριστουμε που το εφερες στην επιφανεια φιλε μου..
     
  11. Τhe Enchanter

    Τhe Enchanter Regular Member

    Πιάσε συ το πρέπει από το γιώτα και γδάρε το πέρα ως πέρα
    και μη φοβού ΜΕΣΑ ΕΙΣΑΙ..
    χωρίς αίτηση φυσικά!
     
  12. Mesodo

    Mesodo Regular Member

    @MPslave επειδή θέλω να σε τσιγκλίσω λίγο (αλλά λίγο).

    Η ιδέα περί κακού και καλού που αντιμάχονται και αλληλοσυμπληρώνονται εφευρέθηκε γύρω στον 1αι. π.χ. και έλαβε μεγάλη διάδοση σε όλη τη μεσόγειο (μέχρι περσία) σε ένα ολόκληρο πλέγμα φιλοσοφικών απόψεων που οι αντίπαλοι τους (και απο τους οποιους γνωρίζουμε τα περισσότερα πράγματα) ονόμασαν γνωστικισμό. Μάλιστα οι πρώτες εκφάνσεις του χριστιανισμού ήταν ιδιαίτερα γνωστικιστικές στις θέσεις τους. Βέβαια αυτό που αργότερα ονομάστηκε κανόνας και αποτελεί τα επίσημα βιβλία της θρησκείας απέκλεισε όλες τις άλλες διδασκαλίες και πολύ σύντομα άρχισε να τις διώκει. Ένα τέτοιο γνωστικιστικό ρεύμα ήταν και ο μανιχαισμός που άνθισε ιδιαίτερα στην περσία αρκετά αργότερα εάν θυμάμαι καλα (τον 5-6αι μ.χ) και απο το οποιο πολλοι ανθρωποι σήμερα γνωρίζουν την ύπαρξη του διπόλου καλού και κακού.

    Οπότε παραθέτοντας τις 10 εντολές που είναι πολύ παλιότερο κείμενο κάνεις ένα μικρό αναχρονισμό. Όσο αφορά βασικά τη μυθολογία των εβραίων (μυθολογία γιατί δεν έχουμε καμία ιστορική απόδειξη για την εξοδο και τη γη της χανααν, ενω αντιθετα έχουμε πολλά κοινά στοιχεία με ασσυριακούς μύθους όπως το επος του γκιλγκαμες (νόε), ο πύργος της βαβελ κλπ... υπήρχαν δύο εκφάνσεις του θεού. Ο μέθυσος άγριος και κακοτροπος "κτηνοτρόφος" Γιαχβέ, και ο πράος καλός και ελλειμων θεός που θα συντησουμε στη νέα θρησκεία και στην παλιά ονομαζόταν Ελ (τώρα αυτό το Ελ, μπορεί να ήταν και Ιλ αλλα συγχωρεστε με πανε πολλα χρονια)...

    Αρα στην εποχη της παλαιας διαθήκης δεν υπήρχε η ιδέα του καλου και του κακού ως δίπολα . Ο εκπτωτος αγγελος ήταν απλά ένας έκτπωτος αγγελος, σε καμία περίπτωση το δίπολο του θεού. ¨οπως είπα και πριν το δίπολο αυτο εφευρεθηκε με τον γνωστικισμο (όπως και η ιδεα πως το καλό και το κακό είναι μέσα μας)

    και τώρα οι εντολές
    η εντολή 2 που αναφέρεις, έρχεται ως επικύρωση της εντολής 1 που δεν αναφέρεις αλλά είναι πολύ σημαντική...
    λοιπον η εντολή 1 λέει ότι εγω είμαι το αφεντικό, και 2 μην τολμήσεις να θεωρήσεις κανέναν άλλο αφεντικό εκτός από εμένα. Μάλιστα δε (3) μην τολμήσεις να προφέρεις το όνομα μου (το τετραγράμματο όνομα του θεου ήταν απαγορευμένο και ταμπου στην εβραικη θρησκεία). Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το 1/7 της ζωής σου πρέπει να το περνάς για να με λατρεύεις...

    Αρα λοιπον αυτός ο απόλυτος μαγκας μαστερ, σπαταλά τις 4 από τις 10 εντολές του για να μιλήσει για τον εαυτό του. Νομίζω οποιοσδήποτε ψυχολόγος θα μπορούσε να πει ότι ο τύπος που τα έγραψε αυτά είχε ένα θεματάκι ανασφάλειας.

    Το ζήτημα της ιδιοκτησιας (εντολές 7 και 10 και στην ιδιοκτησια περιλαμβάνεται φυσικά και η γυναίκα σου) έχει συζητηθει πολύ στη βιβλιογραφία και γενικά οι πιο κουμουνιστικές απόψεις (κουμουνιστικές ως προς το common και οχι τόσο ως προς το σοσιαλισμο) το θεωρούν τη βάση της αντίληψης της δυτικής άποψης περί ιδιοκτησίας η οποία γενικά έχει φτάσει σε επίπεδα υστερίας (ιδιωτικοποιηση του νερου, των ιδεων, των πράξεων και των λέξεων)

    Τωρα γενικά οι εβραίοι δεν φημίζονταν για τις ηδονές τους. Οι γυναίκες ήταν σαφέστατα ιδιοκτησία και μάλιστα κάθε νέος ηγεμόν έπρεπε να πηδήξει τη γυναίκα του προηγούμενου επιτυχώς και δημοσίως προκειμένου να αναλάβει τα ηνία της εξουσίας. Να θυμήσουμε επίσης τι έπαθε ο αυνααν, ή η ιεζεβελ και γενικά την ιεροτητα του σπερματος που δεν επρεπε να πεφτει στο χωμα και τα ρεστα.

    Οι πρωτοι χριστιανοι όλο και κάτι έκαναν με τις ηδονές, ακόμα και ο χριστός εαν θυμάμαι καλα στο ευαγγελιο του θωμα (αποκρυφο) μας τον δείχνει να πηδιέται με εκείνον τον νεαρό που ανέστησε (χιχιχι). Αλλα γρήγορα επικράτησαν άλλες απόψεις και οι πιο οργιαστικές τελετες χαρακτηρίστηκαν γνωστικιστικές και αιρετικές και απαγορεύτηκαν. Το σωμα και αίμα απέκτησε όλο και πιο συμβολική σημασία και μέχρι να φτάσουμε στη σύνοδο της νίκαιας (οπου ο κωνσταντίνους μάζεψε όλα τα παππαδαριά και τους είπε λίγο έξω από τα δόντια πως να μην ακούω μαλακίες, εάν θέλετε να σας κάνω επίσημη θρησκεία πρέπει να συμφωνίσετε μεταξύ σας για το τι είναι σωστό και τι όχι και να μη σηκώνει ο καθένας δικό του μπαιράκι). Οποτε πανε και οι ηδονες από εκεί. Πηραν την κατηφορα. Βαλε και τον τραγοπόδαρο πανα που εντελώς τυχαία δάνεισε τη μορφη του στον διαβολο... ε τι αλλο θέλετε...

    Οι ηδονες και αυτό ισχυει περισσότερο για τις γυναίκες άρχισαν αν εχουν σημασία μετά τον διαφωτισμό και τον φιλελευθερισμό...

    καλα αντε κατεβαίνω από την έδρα τωρα, σηκώνω τα γυαλάκια μου και παω να γραψω κανένα επισόδειο για την Ω μου.