Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το υ άτομο είναι και Κ*

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος Hematite, στις 20 Οκτωβρίου 2018.

  1. rea..

    rea.. Contributor

    Οι λέξεις έχουν δύναμη, πρέπει να μάθεις "να παίζεις" μαζί τους για να βγεις από την σύγχυση ρόλων και όχι μόνο.
    Η διαφωνία δεν είναι κριτική ούτε hate.
    H Κυριαρχία δεν υπηρετεί.

    Άνοιξες ένα νήμα με μια εσφαλμένη τοποθέτηση, κάποια μέλη μπήκαν στην διαδικασία να σου εξηγήσουν το λάθος σκεπτικό σου.
    Καλό θα ήταν, ως νέο μέλος να δεις καλοπροαίρετα όλες τις απαντήσεις και να επιτρέψεις στον εαυτό σου να σε προβληματίσουν λίγο. Δεν σε αφορούν τα εσωτερικά βαθύτερα κίνητρα των απαντήσεων πίσω από την οθόνη.

    Σε αφορά να καταλάβεις, τι τελικά είναι η υποτακτικότητα και αν πραγματικά σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς προς αυτήν την κατεύθυνση.
    Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία και δεν είναι για όλους ίδια, σίγουρα όμως απέχει μίλια μακρυά από αυτό που έχεις καταλάβει ως τώρα.

    Κατανοώ την ανυπομονησία σου ( been there - done that), αλλά νομίζω ότι αδικείς τον εαυτό σου με βιαστικά και πρόχειρα συμπεράσματα.

    Χρησιμοποιούμε σωστά τις λέξεις για να βγούμε από την σύγχυση και να πετάμε λιγότερες κοτσάνες, όταν επικοινωνούμε με τους άλλους αλλά κυρίως με τον εαυτό μας.

    Κρατάμε τα ερωτηματικά μας ανοιχτά, να αναπνέουν δημιουργικά, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε βιωματικά στην πορεία μας με αλήθεια. Μια αλήθεια που την οφείλουμε στον εαυτό μας. Όσοι κουράζονται σε επιδείξεις και αποδείξεις χάνουν την ουσία.

    Τι είναι αυτός ο "ρόλος της υποταγής" και μέχρι πόσο σε/με/μας ενδιαφέρει να τον βιώσουμε? Αυτή είναι μια μεγάλη εσωτερική αναζήτηση που προσδιορίζει την ταυτότητα μας σε κάθε σημείο της.
    Τα λάθη και τα αναμασήματα πάντα βοηθάνε... αρκεί να μπορούμε να τα δούμε κάποια στιγμή.

    Ψάχνουμε, νιώθουμε, απολαμβάνουμε, ανοίγουμε.. και όπου μας πάει.
     
  2. gazza

    gazza Regular Member

    ετσι....
     
     
  3. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Έτσα και μου σάξει το petαρίδι τούρμπο μουσακά, αμέσως με κοιτά με βλέμμα αρχοντοπούλικο γιάντα κατέει ότι για τη μάσα γίνομαι pet-ορτύκι  
     
  4. Antonius Block

    Antonius Block We are all just prisoners here of our own device

    Όταν πριν, στην ανάρτησή μου, αναφέρθηκα σε «ωριμότητα», εννοούσα αυτό ακριβώς! Εξαιρετικό παράδειγμα ωριμότητας η ανάρτησή σου! Τα συγχαρητήριά μου και σε εσένα!!!

       
     
  5. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Aυτό με την "εξάρτηση" του κυριαρχικού μέλους της σχέσης "φοργιέται" πάρα πολύ...

    Πα να πεί ότι γίνεται αντιληπτό πως στα μάτια του υποτακτικού μέλους της σχέσης, ο κους είναι πολύ γκαγκά, που σημαίνει κάτσε να το πούμε εξ αρχής, μη μας βρει καμιά "συφορά" και τρέχουμε και δεν φτάνουμε ή να εκφράσουμε πάλι εξ αρχής πως "εμείς είμαστε πολύ εντάξει παιδγιά" και δεν μας αναλογεί να φάμε στη μάπα κανά ούγκανο.
    Και μέχρις εδώ, άντε και πάει στο καλό, "φύλαγε τα ρούχα σου, να σούρχονται συχνά", λέει η παροιμία...

    Το θέμα αρχίζει όταν η "οπτική" της altera pars ουσιαστικά βλέπει/εντοπίζει/αποκαλύπτει δομικές ανασφάλειες που εδράζονται στην συνολική αποδοχή του υποτακτικού μέλους της σχέσης, για τον οποιοδήποτε λόγο, από γούτου-γούτου μέχρι διάφορα χαριτωμένα δρώμενα, που κουβαλάει για τον οποιοδήποτε και πάλι λόγο, στο κεφάλι του.

    Το όποιο πρόβλημα λοιπόν ξεκινάει από τα μέσα μας.
    Το μέσα μας είναι που κάνει τις επιλογές μας, το όξω είναι που "μας τα χαλάει", ναι..?
    Σε κάθε περίπτωση το να τα βάζουμε και λίγο με τη πάρτη μας, καλό είναι, δεν είν' κακό...

    Διγιότι όταν δεν.., τότε νομοτελειακά θα καταλήξουμε κάποτε στα μαλακιασμένα που κοροϊδεύαμε γιατί θα είμαστε το ίδιο μαλακιασμένα σαν κι αυτά και θα λέμε και δυσφορικές μαλακίες κι από πάνω...

    Και δεν είναι ούτε το πλαίσιο του βουδουσουμού ούτε του σαδομαζοχισμού ούτε της και καλά κινκιάς που φέρνει το θέμα στο προσκήνιο...
    Όπου υ βάλτε φίλος/κολλητός/κομενάκι/αφεντικό/συνάδελφος/συνεργάτης/σόι και όπου κου βάλτε έναν από αυτούς, που όμως πάει τα πράματα μισό κλικ παρακάτω...
    Τι μαστιχοβανιλόκοσμο κιετς τσαμπουνάτε, μέσα και δίπλα μας είναι...

    Επί του προκειμένου...
    Το hate ως έκφραση, ασχέτως αν είχε λόγο ή όχι για να γίνει αντιληπτό ως τέτοιο, είναι μεγάλη ευκολία, πετάς ένα hate, πούναι και trendy, τσουβαληδόν και ξενοιάζεις ρε αδελφέ, η λέξη είναι που τα γαμάει...
    Από δω εμεις, απο κει οι άλλοι, απλά πράματα, ναι-όχι σαν μηχανή του Τούριν...
    Αλλά για να ειπωθεί μια άλλη λέξη θέλει δουλειά, θέλει σκέψη, θέλει συλλογισμό, δεν είναι ένα κλικ είναι πολλά... Τεσπά...

    Καλές βόλτες, για ταξίδια δεν ξέρω, μη σας γελάσω...
     
  6. MindFeeder

    MindFeeder Η ζωή Μου, να το ξέρεις, είναι επικηρυγμένη. Contributor

    Επί του αρχικού ερωτήματος-θέματος, όπως και να’χει:
    Όχι, ένα υ άτομο δεν είναι Κ. Δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο ενός Κ (και αν το προσπαθήσει θα το κάνει αποσπασματικά και αποτυχημένα).
    Αυτό όμως που σίγουρα είναι ένα υ (και το συναντά κάποιος στην πλειονότητα των περιπτώσεων), είναι απίστευτα δυνατό ψυχικά. Αν αυτή η δύναμη εκφράζεται και σε ένα δυναμικό χαρακτήρα (πέραν των προσωπικών), δλδ σε επαγγελματικό, φιλικό, κλπ επίπεδα, ναι. Αυτό είναι επίσης κάτι το πολύ σύνηθες.
    Στην προσωπική σχέση όμως που είναι εντός του D/s πλαισίου, τότε υπάρχει ξεκάθαρα παράδοση του ελέγχου (το σε ποιο βαθμό ορίζεται και από τους δύο και καθορίζεται από το Κ μέλος). Οπότε εκεί, το υ άτομο δεν μπορεί με την καμία να γίνει Κ.

    Ps: Γενικότερα, το μεγαλύτερο προνόμιο που έχει ένα υ άτομο, είναι πριν μπει σε μια σχέση, που επιλέγει ποιο Κ θα ακολουθήσει, σε ποιο Κ θα παραδοθεί.
     
  7. Antonius Block

    Antonius Block We are all just prisoners here of our own device

    Εγώ δε θα υποδείξω σε κανέναν πώς να εκφράζεται. Αυτό έλειπε... Θέλω όμως να πω ότι ενώ κάποια σημεία της ανάρτησής σου μου ήταν ξεκάθαρα, σε κάποια άλλα δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς. Θέλω ταυτόχρονα να δηλώσω δημοσίως ότι μάλλον είμαι λιγότερο έξυπνος από εσένα και σίγουρα έχω λιγότερες γνώσεις από εσένα και γενικότερα και στο bdsm. Οπότε δε λέω ότι φταις εσύ για αυτό. Επίσης, εκτιμώ το χιούμορ σου (και τις γαμάτες φώτο, που κατά καιρούς ποστάρεις! ).

    Δε θα αναφερθώ πιο συγκεκριμένα στο για τι ακριβώς δεν είμαι σίγουρος, γιατί δε θέλω. Όποιος κατάλαβε τι εννοείς, κατάλαβε, όπως λες κι εσύ. Ήθελα απλώς να πω τα παραπάνω, για να είμαι εντάξει με εμένα.

    υ.γ. Ελπίζω το "καλές βόλτες" να αναφέρεται στη νηματοθέτρια και στα υπόλοιπα μέλη και να μη σημαίνει ότι δε θα ποστάρεις συχνά. Καλή συνέχεια!
     
    Last edited: 29 Οκτωβρίου 2018