Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το BDSM στο αρχαίο παρελθόν

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος trterterterterter, στις 16 Σεπτεμβρίου 2018.

  1. trterterterterter

    trterterterterter Speak the words that drag me to surrender!

    Όλοι γνωρίζουν ότι ο όρος σαδομαζοχισμός προέρχεται απο τον Ντε Σαντ και τον Μαζοχ, επίσης γνωρίζουμε ότι ο σαδομαζοχισμός υπάρχει όσο υπάρχει ο άνθρωπος γιατί γεννιέσαι με τέτοιες επιθυμίες, αλλά υπάρχουν καταγραφές στο αρχαίο παρελθόν;

     

    Αρχαία Μεσοποταμία, Ελλάδα, & Ρώμη

    Οι αρχαιολόγοι και οι ανθρωπολόγοι έχουν βρει καταγραφές πρακτικών τύπου BDSM που χρονολογούνται μέχρι και την πρώιμη Μεσοποταμία (4000-3100 π.Χ.). Τα γλυπτά δείχνουν εορτασμούς και εικονικές θυσίες και όργια, όπου περιλαμβάνουν μαστίγωμα, ανταλλαγή ρόλων, cross - dressing και πολλά άλλα.

     


    Σε όλη την αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη, μπορεί να βρεθούν παραδείγματα τελετουργικού μαστιγώματος, όπως τον 9ο αιώνα π.Χ., σε θρησκευτικές τελετουργίες της Σπάρτης. Η παρακάτω τοιχογραφία έχει βρεθεί σε έναν Ετρούτσικο τάφο και χρονολογείτε τον 5ο αιώνα π.Χ, δείχνει δύο άντρες σε σεξουαλική διέγερση να μαστιγώνουν μια γυναίκα ενώ συνουσιάζονται μαζί της.

     

    Ο Ρωμαίος ποιητής Decimus Junius Brutus Albinus συζητά στο έκτο του βιβλίο, με τίτλο "Σάτυροι", το μαστίγωμα σαν ερωτική φαντασίωση. Υπάρχουν ακόμη ανεκδοτικά στοιχεία για ανθρώπους που εθελοντικά υποβάλλονται σε μαστίγωμα και δέσιμο. Στην βίλα των οργίων στην Πομπηία, υπάρχει τοιχογραφία που δείχνει νεαρά κορίτσια να υποβάλλονται σε μαστίγωμα πριν γίνουν ιέρειες. Η εκπαίδευση επίσης περιελάμβανε υποταγή.

     



    Kάμα Σούτρα

    Το γνωστό σε όλους Κάμα Σούτρα , αναφέρει ορισμένες σεξουαλικές πρακτικές που αφορούν πόνο και ευχαρίστηση. Το βιβλίο δηλώνει συγκεκριμένα ότι αυτές οι πρακτικές πρέπει να γίνονται μόνο με γυναίκες που απολαμβάνουν τέτοια πράγματα. Είναι ένα από τα πρώτα κείμενα που μιλάει για συναινετικές δραστηριότητες.

     

    Μεσαιωνική Ευρώπη

    Καθώς η ανθρωπότητα προχώρησε, το ίδιο συνέβη και με τις πρακτικές του BDSM. Οι ειδικοί έχουν βρει καταγραφές ανθρώπων, που πρόθυμα υποβάλλονται σε ξυλοδαρμό και υποταγή καθ 'όλη τη διάρκεια του 14ου αιώνα. Φαίνεται ότι τον Μεσαίωνα όλα αυτά τα φετίχ διαδόθηκαν τόσο γρήγορα που η Καθολική Εκκλησία, μέσα στις απαγορεύσεις αναφέρει την υποταγή απο άντρα σε γυναίκα, το crossdressing, τον πόνο κατά την διάρκεια του σεξ και οποιαδήποτε μορφή ταπείνωσης.