Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το bdsm ως επικοινωνιακη κραυγη της αναγκης του σχετιζεσθαι

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος nkbsk, στις 18 Φεβρουαρίου 2018.

  1. nkbsk

    nkbsk cosmic wanderer

    Αγαπητε @cadpmpc, ενας καλος τροπος κατανοησης του τιτλου ενος κειμενου, που ως τιτλος ειναι απο τη φυση του περιοριστικος, ειναι να διαβαζεις το κειμενο που ακολουθει.
     
  2. nkbsk

    nkbsk cosmic wanderer

    Αγαπητε @tithon, αν αξια σου στη ζωη ειναι η "λειτουργικοτητα" τοτε ο δρομος του επιχειρηματος σου σε οδηγει λογικα και αναποφευκτα να θαυμαζεις και ολους τους κοινωνικα "λειτουργικους" δικτατορες της ιστοριας.
     
  3. tithon

    tithon Contributor

    προσδιορίζει κανείς τον εαυτόν του σε σχέση και αναφορά με το περιβάλλον του. με φυσικό, αντί μεταφυσικό τρόπο.
    μιας και επιχειρήτε να το προσεγγίσετε επισκοπικά, ο θερβάντες μας έχει έγκαιρα και γλαφυρά περιγράψει οτι όποιος επιχειρεί να αντιμετωπίσει φαντάσματα -με δεδομένο οτι κατατρύχεται από φαντάσματα και δαίμονες, κι έχει αναφορά και μέτρο τον εαυτόν του- το κάνει με άτεγκτο σχεδιασμό, τυφλά, για να αποφύγει να αντιμετωπίσει στο πεδίο, γιατί νοιώθει ήδη πλήρως ανεπαρκής και οριστικά ηττημένος. νοιώθει. είναι, δεν είναι. αλλά νομίζω πως καμμιά πάλη δεν γίνεται εσωτερικά, μόνον παρωδία.

    @-Volt-
    η αυτάρκεια, το ιδεολόγημα που επικαλείστε, είναι κατ' εξοχήν αναχωρητικό. η αποθέωση της περίκλειστης άμυνας. ο σολιπσιστικός ατομισμός, αγχώδες ματριξ, ή ο θάνατος. η επιθετικότερη εσωστρέφεια. επιθετικότερη ως προς το υποκείμενο. για ντροπές κλπ δεν γνωρίζω, αποφύγατε να προσδιορίσετε.
     
  4. Enthralling kernel G

    Enthralling kernel G Regular Member

    Αυτό που εκλαμβάνω και μπορώ να αναγνωρίσω σαν τρίτος, με το όποιο περιθώριο λάθους είναι το εξής :

    Η αντιπαράθεση μοναξιάς και βδσμ νομίζω ότι σκιαγραφεί αρκετά καλά την κατάσταση. Και τα δύο είναι ζωή. Η αντιδιαστολή δεν βοηθά, παρά αποκρύπτει το πρόβλημα. Ο λόγος απλός. Το βδσμ δεν μπορεί να λειτουργήσει ως πανάκεια. Όπως και οτιδήποτε άλλο. Λογική λοιπόν και η σταδιακή εξασθένιση του αντίκτυπου από τη χρήση του. Αλλού είναι το πρόβλημα.
    Για να εμφανιστεί όμως αυτό και να υπάρξει δυνατότητα ουσιαστικής διαχείρισης, χρειάζεται μία αποστασιοποίηση από τη χρήση της δικλείδας ασφαλείας που έχει τεθεί. Στην παρούσα, η ταύτιση της ζωής με το βδσμ. Όσο αυτή τίθεται σε λειτουργία, τόσο διαιωνίζεται κι ένας φαύλος κύκλος. Το τι συμβαίνει δε με πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζεται όταν πρέπει, αν και γνωστό θα το ξαναπώ. Επανέρχεται με δόντια.
     
  5. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Έλα ντε. Κι εγώ έχω τέτοια απορία.

    Αν δεν κοιτά κανείς και μέσα του πώς στην ευχή θα δουλέψει πάνω στον εαυτό του;

    Βέβαια αυτό νομίζω το κάνουν όλοι αυθόρμητα, είτε λίγο είτε πολύ και είτε το παραδέχονται είτε όχι. Εννοώ να κοιτούν μέσα τους.

    Άσχετα αν και η εξωτερική παρατήρηση κι αλληλεπίδραση είναι επίσης απαραίτητα και γεννιούνται επίσης αυθόρμητα.
     
  6. Λύσανδρος

    Λύσανδρος Hide' n' seek... Contributor

    Μήπως δεν πρόκειται για αυτό που εκλαμβάνετε ως "BDSM εαυτός" σας, αλλά απλώς για τον εαυτό σας που κάτω από κάποιες πρόσκαρες συνθήκες, πχ. μοναξιάς,
    απλά εκφράζεται και με αυτόν τον τρόπο στην προσωρινή αγωνία του να κάνει ηχηρά αισθητή την παρουσία του και την ανάγκη του για συντροφιά;

    Που αν ισχύει, στην πραγματικότητα είναι κάτι διαφορετικό από, φερ' ειπείν, να αποζητά τα ίδια πράγματα ανεξαρτήτως συνθηκών;
     
    Last edited: 19 Φεβρουαρίου 2018
  7. tithon

    tithon Contributor

    στην δυσλειτουργικότητα δεν βασίζομαι καθόλου. με τα άλματα και τα εισαγωγικά είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός. με την ηθικολογία περισσότερο.
    επανέρχομαι τονίζων: το βδσμ αφορά σε σχέσεις. οι φαντασιακές κραυγές είναι μονήρεις. δεν υπάρχει συσχέτιση.
    δεν αποκλείεται η υποκατάσταση, αλλά η εισαγωγή του νήματος αποκλείει αυτήν την εκδοχή, αφού στη σχέση αποδυναμώνεται ή απουσιάζει το υποκαθιστούμενο.
     
  8. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Το να αναφερθώ επιγραμματικά δε σημαίνει πως αποφεύγω να απαντήσω. Ωραίες λέξεις χρησιμοποιείτε, σας ζηλεύω. Ομολογώ πως δε μπορώ να σας συναγωνιστώ. Νομίζω μάλιστα πως θα πρέπει να μελετήσω κάποιο λεξικό προτού σας απαντήσω. Να είστε καλά.
     
  9. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    τα πράγματα τείνουν να φθείνουν αν τα αφήσει κανείς στην τύχη τους. υπο την πίεση και την κούραση της καθημερινότητας αυτή είναι και η γενικότερη τάση. πρέπει να βάζεις input συνέχεια. δεν κρατιέται από μόνο του. εκτός αν υπάρχει λόγος και άλλες ανάγκες οπου για κάποιο διαστημα μπορεί να μπει η χαρντκορίλα on hold.

    αν τελικά αυτό θέλεις, γιατί δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα καλά τι γίνεται όταν βανιλιάζει η φάση. είσαι οκ εσύ? η μετά απο λίγο καιρό αρχίζουν να σου φταίνε όλα?
     
  10. Να σε ρωτήσω κάτι; Γιατί κάθεσαι και σπας το κεφάλι σου; Αφού σου βγαίνει απο dark chocolate white vanilla καλως σου βγαινει. Την άδεια μας θα παρεις; Και εν πάση περιπτώσει, δεν μας αφορά το τι κάνεις στο κρεβάτι σου, ούτε είμαστε εμεις οι ψυχολόγοι σου. Χωρίς παρεξήγηση.
     
  11. nkbsk

    nkbsk cosmic wanderer

    Ευχαριστω @lizard_ για την ειλικρινη και καλοπροαιρετη διαθεση για συζητηση που δυστυχως δεν ειναι παντα δεδομενη...

    Αυτο που με απασχολει δεν ειναι τοσο η βανιλοποιηση της σχεσης αυτη καθεαυτη. Εχω ζησει εκστατικες στιγμες χαρντκοριλας και εχω ζησει και εκστατικες στιγμες πιασμενοι χερακι χερακι να κοιταμε το ηλιοβασιλεμα, οποτε δεν ψαχνω απαραιτητα την επιστροφη σε καποια γη μπιντιεσεμικης επαγγελιας... Ετσι και αλλιως επειδη μου αρεσουν οι "κοντρα ρολοι" οταν το κανονικο πλαισιο στη σχεση ειναι το μπιντιεσεμικο ο διαβολακος μεσα μου μπορει να δει ως περβ το βανιλα μονο και μονο επειδη σπαει την μπιντιεσεμικη κανονικοτητα...

    Αυτο που με απαχολει ειναι τα υπαρξιακα ερωτηματα "γιατι αυτος ο διπολισμος?" και "τι ειμαι πραγματικα εγω?" και τα θετω δημοσια για την περιπτωση που υπαρχει και καποιος αλλος που εχει παρομοιους προβληματισμους η για την περιπτωση που καποιος θελει ειλικρινα και ανθρωπινα να συμμετεχει στη συζητηση.
     
  12. tithon

    tithon Contributor

    διατυπώθηκε ήδη, από άλλους οτι δεν πρόκειται περί διπόλου, κι από άλλους οτι κι αυτοί το παθαίνουν αλλά δεν τους κακοφαίνεται.

    πείτε μας τι θέλετε να διαβάσετε να σας το γράψει κάποιος, για να μην σας κακοφαίνεται.
     
    Last edited: 20 Φεβρουαρίου 2018