Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: Υπέρ;... κατά;...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος D. Alessandro, στις 19 Δεκεμβρίου 2015.

  1. D. Alessandro

    D. Alessandro morior invictus

    Tο ζήτημα της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη και όχι μόνο τον τελευταίο καιρό κατ' επέκταση του σύμφωνου συμβίωσης. Ποιες οι απόψεις σας για την υιοθεσία και την αναδοχή σε αυτή την περίπτωση;
     
  2. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Ελεεινά υπέρ. Για μένα τα περί "κακού παραδείγματος", τα περί ανάγκης ενός "υγιούς μοντέλου ανατροφής" που να συμπεριλαμβάνει τους δυο ακρογωνιαίους λίθους του πατέρα και της μητέρας για το υποψήφιο σε υιοθεσία παιδί, είναι αέρας κοπανιστός.
    Χίλιες φορές το παιδί να μεγαλώνει με δυο πατέρες ή δυο μητέρες, που να του δίνουν αγάπη και να είναι δίπλα του ( και όχι μόνο στέγη, τροφή κλπ ). Παρά να βολοδέρνει σ' ένα οποιοδήποτε ίδρυμα.
    Μην "χαλαστεί" όμως η κενωνία ή ένας οποιοσδήποτε άλλος "θεσμός".
    Και στο κάτω κάτω της γραφής, όλοι/ες όσοι/ες θα "διερρήγνυαν" τα ιμάτια τους και θα ήταν κατά της υιοθεσίας απ' ομοφυλόφιλα ζευγάρια - κι επιπλέον θα είχαν σχηματίσει ήδη μια "κλασική οικογένεια" -.
    Αν τους ένοιαζε τόσο πολύ η τύχη των ορφανών παιδιών, αντί να έσκουζαν εξ' αποστάσεως κι εκ του ασφαλούς, ας υιοθετούσαν εκείνοι/ες ένα.  
     
  3. libra

    libra Regular Member

    Δεν ξερω, πραγματικα δεν ξερω. Ο T_S καλα τα λεει περι ιδρυματων κλπ αλλα δεν ξερω τελικα. Μαλλον το μελλον θα δειξει! Οταν μεγαλωσουν αυτα τα παιδια.
    Εχω ακουσει διαφορες αποψεις. Ολες εχουν τα δικα τους επιχειρηματα.
    Ουτε οι ειδικοι δε συμφωνουν. Οτι κ αν γινει τουλαχιστον να ειναι το καλυτερο για τα παιδια αυτα κ οχι για την ικανοποιηςη της ματαιοδοξιας καποιων.
     
  4. aura

    aura Το ζώο Του

    Είμαι αντίθετη γιατί θεωρώ ότι δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα ως κοινωνία να δεχτούμε και να υποστηρίξουμε κάτι τέτοιο.
     
  5. Ana Steel

    Ana Steel 7.585,145,542...

    Οι κολλητοί μου φίλοι είναι παντρεμένοι μεταξύ τους στο Άμστερνταμ και ίσως το πιο ενωμένο ζευγάρι που ξέρω. Πραγματική σχέση αγάπης ανάμεσα σε δύο υπέροχους ανθρώπους. Που σίγουρα έχουν να προσφέρουν πολλά σε ένα παιδί, και δεν αναφέρομαι σε βασικές ανάγκες μόνο.
    Πιστεύω ότι οποιοδήποτε παιδί θα μεγαλώσει μαζί τους θα έπαιρνε άφθονη αγάπη και σεβασμό. Και δεν θα είχε κανένα πρόβλημα που θα είχε δύο μπαμπάδες.

    Τώρα για το αν είναι ικανοί να μεγαλώσουν παιδί όλοι οι ομοφυλόφιλοι; Όχι δεν είναι όλοι! Αλλά ούτε όλοι οι άλλοι είμαστε!! Και δεν έχει σχέση με το τι κάνει ο καθένας από εμάς στο κρεββάτι του και με ποιον-ποια, αλλά με το ανθρώπο.
    Και οι αποδείξεις κυκλοφορούν γύρω μας... Ο καθένας μας είναι δημιούργημα κάποιον ζευγαριών και αρκετοί από εμάς καθόλου πετυχημένα!!
     
  6. freddoccino

    freddoccino Regular Member

    Δεν τιθεται καν θεμα για αυτο.
    Το θεμα ειναι να περιφρουριθουν με οποιοδηποτε τροπο, απο τους μεγαλους και μικρους που μεγαλωσαν με ετερο γονεις και θα τους κανουν τη ζωη δυσκολη.
    Και αν κρινω απο την ελληνικη κοινωνια και τα αντανακλαστικα της σε ρατσιστικα φαινομενα μαλλον χλωμο.
     
  7. voluptas

    voluptas Regular Member

    Και πέρα από την προσωπική σου γνώμη, αυτό το αποδεικνύεις κάπως;

    Καλά χρυσά όσα λες, αλλά ενώ γενικά μιλάς ας πούμε ορθολογικά στα ποστ σου, τώρα αυτό τι επιχείρημα είναι δλδ; σόρρυ για τον ''επιθετικό'' τρόπο αλλά τι είδους λογική είναι αυτή; Δλδ είναι τόσο καθημερινό το να υιοθετείς παιδιά; Κάποιος που δεν μπορεί να φιλοξενήσει ή να δίνει χρήματα στους φτωχούς και τους άστεγους σημαίνει ότι δεν του καίγεται καρφί;

    Καταλαβαίνω ότι μιλάς από αλτρουισμό, δεν το αμφισβητώ αλλά στέκει αυτό που λες σαν επιχείρημα;
     
    Last edited: 19 Δεκεμβρίου 2015
  8. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

  9. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Αγία Στρέιτ Οικογένεια


     
     
  10. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ επειδή τα παιδιά πρέπει να έχουν μια σωστή οικογένεια με έναν μπαμπά και μία μαμά, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι τεράστιος αριθμός παιδιών μεγαλώνουν μόνο με τον έναν γονιό λόγω εγκατάλειψης, διαζυγίου ή θανάτου ή εγκαταλείπονται εξ ολοκλήρου στους παππούδες

    ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ επειδή τα παιδιά τους θα υφίστανται τρομερό bullying στο σχολείο, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι bullying υφίστανται σήμερα τα παιδιά με αναπηρία και τα παχύσαρκα παιδιά και τα παιδιά χωρισμένων γονιών και τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και τα συνεσταλμένα και τα αδύναμα και…και….και… Σκοπός της πολιτείας εξάλλου είναι ο κατ’ οίκον περιορισμός των θυμάτων και όχι η εξάλειψη του φαινομένου.


    ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ επειδή τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον όπου θα αναπτύξουν μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα και μια ισορροπημένη ψυχοσύνθεση και μόνο οι γονείς διαφορετικού φύλου είναι σε θέση να το προσφέρουν, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι ετερόφυλοι είναι οι γονείς που δέρνουν, βιάζουν, υποσιτίζουν, παραμελούν και εγκαταλείπουν τα παιδιά τους.

    ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ επειδή είναι ανώμαλο, αφύσικο και αποτελεί αρρωστημένη κατάσταση να μεγαλώνουν τα παιδιά από άτομα του ίδιου φύλου ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι χιλιάδες παιδιά μεγαλώνουν με τον μπαμπά και τον παππού ή με τη μαμά και τη θεία, χωρίς να έχουν μεταλλαχτεί σε τέρατα.

    ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ επειδή τα παιδιά τους θα «γίνουν» σίγουρα ομοφυλόφιλα. Το γεγονός ότι η ομοφυλοφιλία είναι εγγενές χαρακτηριστικό και το ότι όλοι οι gay γνωστοί μου ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ από ετερόφυλους γονείς είναι άλλο θέμα.

    ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ επειδή δεν είναι δυνατόν οι γονείς του ίδιου φύλλου να παρέχουν αγάπη, υποστήριξη και προστασία, που είναι τα κυριότερα που έχει ανάγκη ένα παιδί για να μεγαλώσει σωστά.

    ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ επειδή ως Έλληνας/Ελληνίδα έχω υποχρέωση να επεμβαίνω στις ζωές των άλλων, να κρίνω και να κατακρίνω ασύστολα τα πάντα, να επιβάλλω τη γνώμη μου και να απεχθάνομαι οτιδήποτε διαφέρει από τη δική μου υποκειμενική και τέλεια πραγματικότητα.

    ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ επειδή προτιμώ τα παιδιά που παράτησαν οι ετερόφυλοι γονείς τους να μεγαλώσουν μόνα τους σε ιδρύματα και όχι σε μια οικογένεια που θα τους προσφέρει μια καλύτερη ζωή.

    ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ επειδή οι διαδικασίες υιοθεσίας είναι τόσο πρόχειρες και σύντομες που ποιος ξέρει τι άνθρωποι θα αναθρέψουν το παιδί.

    ΤΑΣΣΟΜΑΙ τέλος ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ επειδή ζω σε μια χώρα που αυτοαποκαλείται ευρωπαϊκή τη στιγμή που οι έννοιες «ανθρώπινα δικαιώματα» και «ισότιμη μεταχείριση όλων των πολιτών» όχι απλά δεν είναι δεδομένα αλλά θεωρούνται κατακριτέοι, ανώμαλοι και μίασμα της κοινωνίας όσοι τολμούν να τα διεκδικούν.
    Και είμαι περήφανος/η για αυτό.

    Ας επιστρέψω τώρα πίσω στη σπηλιά μου…

    http://www.nostimonimar.gr/tassome-enantion-tis-iiothesias-pedion-apo-omofila-zevgaria/
     
  11. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Αφού κατάλαβες ότι είναι προσωπική γνώμη, θα ξέρεις ότι απ' την στιγμή που μια γνώμη είναι προσωπική, δεν μπορεί παρά να ισχύει σαν κανόνας μόνο για κείνον που την εκφέρει. Άρα τι αποδεικτικό στοιχείο θα μπορούσε να παραθέσει?
    Πόσο μάλλον όταν δεν τον ενδιαφέρει να πείσει κανένα/καμία για τ' ορθό της άποψης του?

    Ας πάω κατευθείαν στον πυρήνα...Το "πρόβλημα" θα ήταν το "κακό παράδειγμα" που θα έδινε τ' ομόφυλο ζευγάρι στο υιοθετημένο παιδί. Αφού θα ήταν "αφύσικο" ( και τα εισαγωγικά για μένα ισχύουν ) να έχουν ερωτική/συναισθηματική σχέση δυο άτομα του ίδιου φύλου.
    Αφού θα υπήρχε ο "κίνδυνος" το παιδί να επηρεαστεί στην σεξουαλική του επιλογή.

    Κατά τ' άλλα δυο ομόφυλοι γονείς, θα μπορούσαν να ήταν κάλλιστα εξίσου καλοί, όπως κι εξίσου άχρηστοι με δυο ετερόφυλους.
    Με την μοναδική διαφορά ότι το ετεροφυλόφιλο ζευγάρι, λόγω φυσιολογικής ικανότητας αναπαραγωγής όσο άχρηστο κι αν ήταν, θα μπορούσε να φέρει στον κόσμο ένα παιδί όποτε θα το γούσταρε ( ένα από κείνα που καταλήγει στα διάφορα ιδρύματα ), ενώ τ' ομόφυλο όχι.

    Ως προς το δεύτερο μέρος της παρέμβασης μου που "υπογράμμισες". Το επιχείρημα που εσύ χρησιμοποίησες για ν' αντικρούσεις το δικό μου, είναι εξίσου "αίωρο".
    Δεν είναι καθημερινό να υιοθετείς παιδιά, αλλά και το ενδιαφέρον στα λόγια δεν βλέπω τι πρακτική αξία θα είχε. Και να σου πω και κάτι άλλο? Δεν υπάρχει τίποτε το αλτρουιστικό ούτε σ' αυτή μου την παρέμβαση, ούτε στην προηγούμενη.
    Απλά, εγώ πιστεύω ότι όλοι/ες μας κουβέντα κάνουμε και ότι αν κάτι αλήθεια το έχουμε "στην καρδιά", συνεισφέρουμε πρακτικά, αφού τα λόγια δεν έχουν καμία αξία.

    Το πρόβλημα μας στο τέλος πιο θα ήταν? Η τύχη των ορφανών, των φτωχών, των ομοφυλόφιλων, των μεταναστών κλπ κλπ κλπ?
    Το πως να κρατούμε ήσυχη την συνειδησούλα μας με όσο γίνεται μικρότερο για εμάς κόστος?
    Ή μήπως το πως να διατηρήσουμε τα κουτάκια μας στη θέση τους?

    Υ.Γ. Μην ζητάς συγνώμη για τον τόνο που χρησιμοποίησες, δεν τον εξέλαβα καθόλου σαν "επιθετικό". Ο καθένας εκφράζεται με τον τρόπο του. Αν μας έφτανε τόσο λίγο για να νιώθουμε υπό επίθεση.
    Κι εμένα ίσως ο δικός μου να σου φάνηκε απότομος, δεν ήταν. Έτσι εκφράζομαι κάποιες φορές, ξερά και δίχως περιστροφές.
    Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι δεν σέβομαι την αντίθετη στην δική μου άποψη.
    Στο κάτω κάτω της γραφής, εγώ έχω την δική μου, εσύ έχεις την δική σου και κανείς απ' τους δυο μας δεν έχει υιοθετημένο ένα παιδί στο σπίτι του.
    Άρα ότι και να λέμε εμείς για την τύχη τους, οι μοναδικοί/ες που θα μπορούσαν να μιλήσουν ουσιαστικά επί του θέματος. Πιθανότατα και να μην το κάνουν ποτέ, αλλά να πράξουν.
    Και στο τέλος εκείνο είναι το μοναδικό πράγμα που μετράει, οι πράξεις.  
     
    Last edited: 19 Δεκεμβρίου 2015
  12. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    Κατα βασικα και μονο που γινετε τετοια συζητηση πιστευω πως ειναι λαθος .....