Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υποτακτική και κτητική ή υποτακτική και "δουλικη"?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος ellianna, στις 8 Αυγούστου 2016.

  1. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Όλο αυτό, δεν έχει πάτο, έχουμε να δούμε πολλά ακόμη, λολ.
     
  2. Dracon

    Dracon Jack of All Trades & Master of Most...

    Μην συζητάς...
     
  3. Queen87

    Queen87 Summer mood Contributor

    Περί κτητικότητας αλλά με Κυριαρχικά χαρακτηριστικά είχε δημιουργήσει νήμα και η @Θρυαλλίς

    https://www.greekbdsmcommunity.com/threads/Ζήλια-vs-Κτητικότητα.55591/

    απάντηση της dark_lady

    παρακάτω απάντηση της Lady in Corslet

    Θα σου πρότεινα να διαβάσεις όλη την απάντηση του Tenebra_Silente και σου παραθέτω μια μικρή απαντησή του...

    Το νήμα αυτό κινήθηκε αρκετά αρμονικά μπορώ να πω, είναι ενδιαφέρον και υπάρχουν αρκετές απαντήσεις...

    Και για να τα πούμε λίγο έξω απο τα δόντια και να μην κρυβόμαστε πίσω απο το δαχτυλό μας...
    Εφόσον κάνεις σχέση λογικό και επόμενο είναι να νιώθεις οτι ο άλλος/η είναι δικός/α σου... Για πόσο; Για όσο κρατήσει...
    Όποιος δεν νιώθει ζήλια ή κτητικότητα προφανώς δεν του καίγεται καρφάκι για τον άλλον...
    Κτητικοί λοιπόν μπορεί να είναι και οι Κ και οι υ.... Λες και και ο τάδε Κ στην δουλεία του δεν υποτάσσεται στον ανωτερό του και η τάδε υ δεν σηκώνει ανάστημα στην δουλεία της όταν της την λένε.... και λέμε οτι η Κτητικότητα είμαι μόνο για τους Κ λές και τα υ δεν νιώθουν είναι άψυχα...
    Κάποια κυριαρχικά στοιχεία αν θέλουμε να κατατάσουμε την κτητικότιτα σε κυριαρχικό στοιχείο (αν και δεν συμφωνώ) έχουν και τα υ και το αντίστοφο... για αυτό και έφερα το παράδειγμα παραπάνω.

    Μένω στην απάντηση της Lady in Corslet και νομίζω εδώ είναι όλο το ζουμί... "κουραστική"
    Η Ζήλια της γυναίκας, η γκρίνια και η κτητικότητα πολλές φορές και αν όχι πάντα υπερβένει την υστερία...
    Αν λοιπόν υπάρχει μέτρο στην κτητικότητα και δεν γίνεσαι κουραστική δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα ίσα ίσα είναι όμορφο να ξέρεις οτι ο άλλος σε ποθεί...

    Δεν χωράει Κτητικότητα στα sessions εκεί πράττεις ότι έχεις συμφωνήσει...

    Ας βγούνε τώρα όλοι οι σκληροπυρηνικοί και ας πούνε το ακούσαμε και αυτό.... δεν είναι bdsm αυτο και ειναι βανιλλιστικές απόψεις...
    Λες και σε όλα λένε μάλιστα Κύριε.... και οι Κ δεν αισθάνθηκαν ποτέ τπτ για τα υ τους...
     
  4. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Γιατί κωλοχτυπιέσαι κορίτσι & σε ποιους απευθύνεσαι;
     
  5. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Ετσι, πιασάρικο blanket statement να'ναι κ ό,τι νάναι.
    Όποιος δεν ζηλεύει, δεν αγαπάει, δεν νοιάζεται γιατί? Γιατί έτσι. Χωρίς λόγο και επιχείρημα. Άσχετα αν γράφουν και ξαναγράφουν άνθρωποι ότι ΔΕΝ είναι έτσι.


    Και ξανά, δεν πά να γράφετε εσείς τα υ ότι δεν νιώθετε κατώτερα? Δεν πα να γράφουν οι Κ για ασυμμετρία και όχι "μη ισότητα"? Δε βαριέσαι.
    Δεν πα να μην έχει αναφερθεί ΠΟΥΘΕΝΑ η λέξη άψυχος και άβουλος? Έλα μωρέ τώρα.

    Αν η κοινή λογική σε κάνει σκληροπυρηνικό τότε ναι, το ακούσαμε και αυτό.
    Ούτε άβουλα νιώθουμε, ούτε άψυχα, ούτε χαζά, ούτε ριγμένα.
    Ξέρουμε ΠΟΛΎ ΚΑΛΑ σε τι είδους σχέση είμαστε ακριβως γιατί δεν είμαστε τίποτα από τα παραπάνω.
    Και δεν λέμε ναι σε όλα. Λέμε ναι σε όσα μπορούμε και όσα δεν μπορούμε τα δουλεύουμε μέχρι να μπορέσουμε, ΑΝ μπορέσουμε. Γιατί ξέρουμε και οι δύο ότι είμαστε ΆΝΘΡΩΠΟΙ που όμως διάλεξαν να σχετίζονται με ένα συ γκε κρι μέ νο τρόπο.
    Και αγαπιόμαστε πολύ. Ναι πολύ.

    ΥΓ - όσο και να επιμένετε,όσοι και να επιμένετε, αυτό το τσουβάλιασμα απλά δεν θα περάσει όχι γτ κάποιος την έχει μεγαλύτερη αλλά γιατί προσβάλλετε τον τρόπο που άνθρωποι ζουν με "επιχειρήματα" που λένε ότι "αυτό που ΗΔΗ ζεις, δεν υπάρχει" (Αυτό δεν πάει σε εσένα Queen)
     
  6. Stelios_X

    Stelios_X "Πείρα είναι το σύνολο των σφαλμάτων μας." Ο.W.

    Γεια χαρά κι από εμένα,

    (Το να διεκδικήσω δάφνες ωριμότητας και γνώσεις επί παντός, σε μια σελίδα με την πλειοψηφία των αναρτήσεων ακόμη αδιάβαστη, και με πείρα μικρή, θα ήταν το λιγότερο γελοίο και άβολο.
    Ωφέλιμο όμως ο καθένας μας να γυμνάζει το νου του, διατυπώνοντας μια γνώμη. Επιτρέψτε μου λοιπόν να εκφραστώ, με μια προκαταβολική "συγγνώμη" για τυχόν μακρυγορία 


    Η ως τώρα πείρα μου δείχνει πως ένα άτομο, ανεξαρτήτως orientation, ανεξαρτήτως status, ανεξαρτήτως επαφής του με BDSM πρακτικές, ανάμεσα σε άλλα συναισθήματα/ανάγκες είναι "προγραμματισμένος" να αισθάνεται και κτητικότητα, which is fine by me. Όχι μόνον ως προς άλλα άτομα, αλλά και αντικείμενα, καταστάσεις, ιδέες. Με αυτό για μένα ως δεδομένο, κρίνω πως είναι άστοχο να εξεταστεί το δίπολο "κτητικότητα / δουλικότητα" που έθεσε η Elliana. Και τούτο διότι στόχο οποιουδήποτε ατόμου -κατ' εμέ- αποτελεί η διαχείριση ενός τέτοιου συναισθήματος, και όχι η προσπάθεια εξάλειψής του.

    Καλώς ή κακώς, [με τους συμβατικούς και έως τώρα ασκούμενους τρόπους] στο μυαλό ενός ατόμου δε θα μπορέσουμε να είμαστε εξ ολοκλήρου, ΠΟΤΕ.
    Είτε το άτομο είναι φύσεως υποτακτικής, είτε κυριαρχικής ο/οι αλληλεπιδρούντες με αυτό καλούνται να διαχειριστούν τις πληροφορίες που το άτομο αυτό τους δίνει, είτε άμεσα είτε έμμεσα.
    Ακόμη κι αν το άτομο διαβεβαιώνει πως δεν αισθάνεται κτητικότητα, το πιθανότερο είναι πως αισθάνεται αλλά δεν τα εκφράζει, για δευτερογενείς λόγους.

    Εστιάζοντας στο BDSM, γνώμη μου είναι πως ναι, η υποταγή συνάδει με την κτητικότητα. Και όπως στην πλειοψηφία των ζητημάτων που απασχολούν ένα "σύστημα" ατόμων (άπειροι οι συνδιασμοί, γούστα είναι αυτά) το πόσο η κτητικότητα θα επηρεάσει θετικά ή αρνητικά τη λειτουργία αυτού του συστήματος αποτελεί θέμα επικοινωνίας, υπευθυνότητας, συναίνεσης, συνεχών δοκιμών
    και μιας διαρκούς αίσθησης ισορροπίας μεταξύ υπερ-ανάλυσης και πρακτικής.

    Κάθε λέξη/συναίσθημα έχει (συνήθως) παραπάνω από μία έννοιες/καταβολές/πρόσημο. Στο χέρι του κάθε ατόμου είναι να επιλέξει πώς θα τις διαχειριστεί.
    Είτε ως επιβάλλων είτε ως υπομένων.

    Σ.
     
  7. Queen87

    Queen87 Summer mood Contributor

    @MauveDelastrange

    Το ότι διαφωνούμε και έχουμε διαφορετικές απόψεις δεν σημαίνει οτι κάνω "τσουβάλιασμα" απαντάω και ας μην το έγραψες για μένα.
    Αυτό που έχω κάνει εγώ απο τα νήματα που διαβάζω είναι ότι έχω στο μυαλό μου 2 κατηγορίες.... τους σκληροπυρηνικους και τους μη σκληροπυρηνικούς.
    Μη σκληροπυρηνικοί μπορεί να είναι όλα τα στάτους... έχει να κάνει με τις απόψεις...

    Μίλησα πουθένα εδώ οτι όλα τα υ είναι φυτά άμα δεν είναι κτητικά; Όχι, η απάντηση αυτή πάει στην @ellianna και μόνο.
    Μια υ μπορεί να μην είναι κτητική για διάφορους λόγους...
    α) θέμα χαρακτήρα (ήταν έτσι ανέκαθεν)
    β) βιώματα
    γ) εκπαίδευση (που είτε την δέκτηκε απο τον Κ της είτε το έκανε στον ίδιο της/του ευατό για τους χ λόγους)
    δ) η ηλικία (η ηλικία παίζει μεγάλο ρόλο... διότι όσο μεγαλώνεις απαλάσσεσαι απο διάφορα συναισθήματα και βλέπεις τα πράγματα πιο απλά.)

    Σαφώς λοιπόν μια σχέση μπορεί να λειτουργήσει και έτσι το αποδέχομαι. Αυτό που δεν αποδέχομαι είναι οτι μια υ δεν μπορεί να κτητική. Ο λόγος; γιατί πολύ απλά δεν είναι εφικτό... κτητική μπορεί να είσαι και με τον χρόνο του άλλου, με το βλέμμα του, με το χάδι του.... δηλ τα υ δεν έχουν θέλω; εκτός αν μιλάμε για σ...

    Για μένα η εκδήλωση συναισθημάτων εκδηλώνεται με το θέλω οπως είπα παραπάνω... Αν ωστόσο μπορεί να γίνει χωρίς θέλω και το εκδηλώνεις μόνο μέσα απο την υποταγή σου όποτε το θελήσει ο Κ αν για σένα λειτουργεί το αποδέχομαι... και αν θέλεις να τοποθετηθείς πάνω σε αυτό ευχαρίστως να σε διαβάσω να δώ και την άλλη μέρια...

    Είπα εγώ οτι τα υ είναι άψυχα; Μήπως είπα οτι δεν είναι άψυχα;
    Είπα λες και τα υ δεν νιώθουν είναι άψυχα. Και αναφέρομαι συγκέγκριμένα στα υ που νιώθουν κτητικότητα... γιατί δηλ η κτητικότητα να ανοίκει μόνο στους Κ;
    Το ότι μια υ νιώθει κτητικότητα δεν σημαίνει αυτομάτος οτι μεταφράζεται σαν απαίτηση, γκρίνια ή παράπονα... την κτητικότητα μπορείς να την εκδηλώνεις με ένα πολύ όμορφο τρόπο... χωρίς να χάνεις την ταυτότητα σου...


    Υ.Γ Μην παίρνεται μεμονωμένες λέξεις η φράσεις και τις μετραφράζεται όπως θέλετε...
     
  8. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    @Queen87

    Ειλικρινά δεν έχω τίποτα μαζί σου. Στην τελική δεν γνωριζόμαστε. Έχουμε ξαναμιλήσει και μπορώ να πω ότι έχουμε διαφωνήσει ξανά άκρως πολιτισμένα.

    Σε παρακαλώ λοιπόν, δες ξανά την πρότασή σου: Όποιος δεν νιώθει ζήλια ή κτητικότητα προφανώς δεν του καίγεται καρφάκι για τον άλλο.
    Είναι δυνατόν να ισχύει μία τέτοια γενίκευση? Και άστο το bdsm ξέχνα το. Είναι δυνατόν?
    Εδώ μέσα έχουμε ζευγάρια πολυερωτικά, πολυγαμικά, swingers, Κ με πολλά υ (παραπάνω από ένα εννοώ) και υπάρχουν και households με παραπάνω από ένα Κ!

    Δεν θέλω να μιλήσω για εμένα γτ μου τη δίνει να το κάνω αυτό προκειμένου να φέρω παράδειγμα αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε με τέτοιες γενικεύσεις ειδικά όταν κάποιοι έχουν ξεπατωθεί να γράφουν το αντίθετο. Εκεί εστίασα και στο προηγούμενο ποστ.

    Και για να σε παραπέμψω και σε παλιότερη συνομιλία μας, σκέψου απλά την προς Κορινθίους και πες μου...
     
  9. Queen87

    Queen87 Summer mood Contributor

    @MauveDelastrange

    Δεν θα πώ ψέματα... δεν θυμάμαι ούτε σε τι είχαμε διαφωνήσει ούτε τι είχαμε πει...
    Είπες όμως κάτι και σε αυτό θα μείνω...

    Έχεις δικιό σε αυτό που λές και ναι η παραπάνω προτάση μου ακυρώνετε με αυτή σου την πρόταση... και θα συμφωνήσω οτι η γενίκευση μου σε αυτό δεν ισχύει...

    Το λάθος μου ήταν οτι δεν έκατσα να διαχωρίσω τους πολυγαμικούς με τους μονογαμικούς...
    Οι απαντήσεις μου ήταν μόνο για τους μονογαμικούς.

    Το αποδέχομαι u have a point.
     
  10. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    τι λεει η προς κορινθιους ρε παιδια?
     
  11. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    Madame @Queen87 ειναι μεγαλο λαθος να μπερδεύουμε τη ζηλια με το ενδιαφερον. Στο λεω εγω που το κανω χρονια τωρα...

    Η ασφάλεια που σου δημιουργει η ζήλια και η κτητικοτητα του αλλου δεν ειναι πραγματικη. Ανα πασα στιγμη σε παραταει και παει και ζηλευει το ιδιο μια που μολις γνωρισε.

    Καταλαβαινω οτι μπορει η ζηλια να σε φτιαχνει σεξουαλικα και μπορεις και να την καλλιεργησεις στον βαθμο που σε εξυπηρετει. Απλα μην την ερμηνευεις ως κατι παραπανω απ αυτο που ειναι...
     
  12. gaby

    gaby Guest

    Ποια προς κορινθίους λες;

    Αυτήν


    την "οι νεκροί δεδικαίωνται";
    άλλη;

    ΥΓ. Κακώς έκανα την πλακίτσα, είναι φανερό ποιαν εννοείς και είναι πάντα συγκλονιστική.