Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υποτακτικότητα και αυτοεκτίμηση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γυναικεία Κυριαρχία' που ξεκίνησε από το μέλος slave dimi, στις 2 Δεκεμβρίου 2013.

  1. slave dimi

    slave dimi Regular Member

    Αναρωτήθηκα πρόσφατα αν η ροπή προς την υποτακτικότητα είναι άμεσα συναρτημένη με την αυτοεκτίμηση του υποτακτικού (εννοείται χαμηλή). Προέκταση αυτού του προβληματισμού είναι το ζήτημα της αυτοεκτίμησης του κυρίαρχου. Μήπως οι κυρίαρχοι έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση στον καθημερινό τους βίο πράγμα που εκφράζεται ως domination στον ερωτικό τους; Εσείς τι άποψη έχετε;
     
  2. Penthesilia

    Penthesilia New Member

    Απάντηση: Υποτακτικότητα και αυτοεκτίμηση

    Νομιζω οτι οι καλύτεροι sub / dom ειναι αυτοί που εχουν μια υγείη προσωπικότητα. Ένας sub με πολυ χαμηλή αυτοεκτίμηση δεν μπορει να ειναι ελκυστικος για εναν κυρίαρχο γιατι ο κυρίαρχος θελει να κατακτήσει τα ¨´απορθυτά´ κάστρα και οχι να επιβάλλει τα θελω του σε ένα "θύμα" που αποδέχεται τα παντα. Ένας "κυρίαρχος" πάλι με χαμηλή αυτοεκτίμηση που εχει ανάγκη να επιβληθεί μονο στην κρεβατοκάμαρα του ειναι ένα κομπλεξικο άτομο και τίποτα παραπάνω.
     
    Last edited: 2 Δεκεμβρίου 2013
  3. Gio4350

    Gio4350 New Member

    Απάντηση: Υποτακτικότητα και αυτοεκτίμηση

    Συμφωνω κι'εγω με τα παραπανω αλλα επειδη οι περισσοτεροι κυριαρχοι δεν εχουν αρκετες εμπειριες η σταθερα πιστευω βγαζουν εναν κομπλεκσισμο,οποτε αναγκαστικα την πληρωνουν οι υποτακτικοι,οπου καλως κακως δεν εχουν δικαιωμα επιλογης λογω ελειψης κυριαρχων...
     
  4. monrelhs

    monrelhs New Member

    Απάντηση: Υποτακτικότητα και αυτοεκτίμηση

    απολα εχει ο μπαχτσες. θελει πρωσοχη στην επιλογη Αφεντρας/η αλλα και σκλαβου/ας. με ψυχες δεν πεζουμε  
     
  5. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Υποτακτικότητα και αυτοεκτίμηση


    Νομίζω πως υπάρχει ένα λογικό σφάλμα στο συλλογισμό.
    Στην υπόθεση πως οι υποτακτικοί διαθέτουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, από πού προκύπτει η προέκταση πως ίσως και οι «κυριαρχικοί» διαθέτουν και γι’ αυτό και την εκφράζουν σε κυριαρχικότητα στον ερωτικό τους τομέα;


    Σε κάθε περίπτωση, ένας άνθρωπος με χαμηλή αυτοεκτίμηση θα ήταν πράγματι ένας πιστός και πλήρως εξαρτημένος σκλάβος. Ναι, είναι αλήθεια  
     
  6. slave dimi

    slave dimi Regular Member

    Απάντηση: Υποτακτικότητα και αυτοεκτίμηση

    Το οξύμωρο στον συλλογισμό είναι μόνον επιφανειακό. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση δεν συναρτάται μόνον με τον (εξαρτημένο) σκλάβο. Ο σκλάβος/Η σκλάβα εξαρτάται ιδία βουλήσει του/της, δεν εξαρτάται μόνον επειδή έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ίσως η υψηλή αυτοεκτίμηση τον/την οδηγεί στην υποταγή στον ερωτικό τομέα. Από την άλλη, ωστόσο, η χαμηλή αυτοεκτίμηση στον καθημερινό βίο ενός /μιας κυρίαρχου ενδέχεται να βγαίνει ως οιονεί "απωθημένο" στην ερωτική του /της ζωή. Ομολογουμένως πρόκειται για έναν /μία όχι τόσο ψυχικά υγιή κυρίαρχο. Μου αρέσει όμως η άποψη πως και οι δύο πρέπει να είναι ψυχικά υγιείς και ισορροπημένοι. Συνεχίζω όμως να αναρωτιέμαι αν στα βάθη της ψυχής τους η χαμηλή αυτοεκτίμηση εκφράζεται με διαφορετικούς τρόπυς και στους δύο.
     
  7. Δεν θέλω να παραστήσω τον καμπόσο, αλλά καλό είναι να κοιτάμε και παλιότερα αντίστοιχα θέματα. Η επανάληψις δεν είναι πάντοτε μητέρα της μάθησης. Μπορεί απλώς να είναι πηγή θορύβου.

    Περαιτέρω,

    Εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτε απ'όσα λες εδώ. Εσύ το καταλαβαίνεις αυτό που γράφεις;
     
  8. DutchessV

    DutchessV Regular Member

    Απάντηση: Υποτακτικότητα και αυτοεκτίμηση

    Aγαπητή Dimi , οχι δεν άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξυ τους και δεν είναι καθόλου λογική εξίσωση. Κάποιος με χαμηλη αυτοεκτίμηση είτε υποτακτικος ειτε κυριαρχικός ειτε βανιλάκι, οτι και να είναι , οτι status και να δηλωνει απλα δεν ειναι συνειδητοποιημένος και δεν τα εχει βρει με τον εαυτό του που σημαίνει οτι οταν εσυ δεν τα πας καλα με τον εαυτο σου και δεν ξέρεις τι αξιζεις προφανως δεν μπορείς να το περάσεις και στους γύρω σου και ειναι καταδικασμένο πως οι διαπροσωπικές σου σχέσεις, οποιουδήποτε τύπου θα αποτυγχάνουν γιατί εσυ ο ίδιος αρχικά δεν είχες το γνώθι σαυτον και δεν έκανες καλή επιλογή και δεν προκειται κιολας να κάνεισ ποτε αν δεν αναγνωρίσεις πρώτα απ'όλα εσυ τι αξιζεις.( το εσυ δεν παει σε σενα προσωπικα για αποφυγή παρεξηγησεως , αναφέρεται στον εκάστοτε με χαμηλή αυτοεκτίμηση..)Ναι στους υποτακτικούς ισως φαινομενικά να λειτουργεί καλυτερα μονο στηναρχη και αν και ο κυριαρχικος δεν ειναι σωστος απέναντι στον/η υ του. Το να ειναι καποιος αβουλος,να μην εκφερει αποψη αι να μην ζηταει αυτα που του αξιζουν δεν ειναι υγεια ουτε επιτυχιμένη υποταγη αλλα ψυχολογικη αστάθεια και ο καλος καριαρχικος δεν θα το θέλει αυτο για τον/η υ του εφοσον ενδιαφερεται πραγματικα και δεν ειναι επιφανειακη η ολη διαδικασια. Η υγεια ειναι να σεβονται ολοι τον εαυτο τους σε οποια θεση και αν βρισκονται, να μην εκμεταλλευονται και να μην αφήνουν και κανέναν να τους εκμεταλλευτει, να ζητανε αυτα που μπορουν να τουσ παρεχουν και δινουν αυτα που αντεχουν οντως να δωσουν.
     
  9. Nikos_34_Thess

    Nikos_34_Thess Regular Member

    Δεν εχει σχεση το ενα με το αλλο ...Η υποτακτικότητα αντιθέτως μου δίνει υψηλή αυτοεκτίμηση γιατι αγγίζω τον πυρήνα της προσωπικότητας μου
     
  10. ellianna

    ellianna Regular Member

    Καμμία σχέση για μενα...

    Γιατί να συγχέουμε την υποτακτικοτητα με την χαμηλή αυτοεκτίμηση?
    Όποιος καλύπτεται με το να παραδίδει τον έλεγχο σε άλλο πρόσωπο δεν εκτιμά τον εαυτο του?
    Όχι...

    Γιατί για να φτάσεις στο σημείο να θες να αφεθείς στα χέρια κάποιου σημαίνει ότι πρώτα εχεις καθίσει κ έχεις συζητήσει με τον εαυτο σου.
    Έχεις αποδεχθεί αυτό που είσαι,έχεις συμφιλιωθεί με αυτό,και απλά πορεύεσαι...

    Ακριβώς κ μόνο το ότι επί της ουσίας εσυ είσαι που κάνεις την αρχική επιλογή στην σχεση,και δεν πας όπου σε πάει το κύμα ή από Κ σε Κ,σημαίνει ότι εκτιμάς αρκετά τον εαυτο σου ώστε να κάνεις την καλύτερη,κατά το δυνατόν,για σένα επιλογή..

    Ενας/μια υπο που δεν εκτιμάει τον εαυτο του,δεν μπορεί να λειτουργήσει σε μια σχέση ασυμμετριας,σε μια οποιαδήποτε σχέση για πολυ.
    Κάπου θα εξαφανιστεί,κάπου θα χαθεί μέσα σε όλο αυτο.
    Προϋποθέτει δύναμη η υποτακτικοτητα,προϋποθέτει τσαμπουκά για να μπορέσει να σταθεί...
    Και αν δεν εκτιμάς τον εαυτο σου δεν μπορεις να έχεις ούτε το ένα ούτε το άλλο.

    Υ.γ Πάντα δικη μου προσωπική άποψη.Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι σωστή για όλους..