Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υποτακτικότητα και σύγκρουση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος gaby, στις 21 Μαϊου 2013.

  1. gaby

    gaby Guest

    ... το "υποτακτικότητα" θα μπορούσε να έχει μπει σε εισαγωγικά, καθώς δεν είναι απολύτως βέβαιο τι προσδιορίζει ο όρος και το "σύγκρουση" θα μπορούσε να έχει γραφτεί με κεφαλαίο, καθώς αναφέρομαι στη γενική έννοια της σύγκρουσης.

    Κάποιες φορές, στον άπονο τούτο ντουνιά, η Σύγκρουση είναι αναγκαία ακόμα και για να κρατήσει κανείς τις βασικές του θέσεις. Για λόγους άμυνας, για να προστατέψει αυτά που έχει δημιουργήσει ή την κάθε μορφής επένδυσή του κανείς, μπορεί να βρεθεί αναγκασμένος να συγκρουστεί.

    "Και ποιος νομίζεις ότι είσαι;" Αυτή η φράση υπάρχει σε όλες τις γλώσσες του κόσμου και έχει παντού την ίδια ακριβώς έννοια. Σε μια σύγκρουση, ιδίως σε μια Σύγκρουση, αυτό ακριβώς είναι το διακύβευμα. Και επειδή η Σύγκρουση είναι μια πολύ θερμή επαφή με τους άλλους, αυτό που θα προκύψει από αυτήν είναι το μόνο πραγματικό, μη φαντασιακό αποτέλεσμα ταξινόμησης.

    Λοιπόν, σήμερα το πρωί αντιλήφθηκα ότι τίποτα δεν προκαλεί μεγαλύτερο άγχος σε ένα υποτακτικό άτομο από μια σύγκρουση την οποία ουσιαστικά ελέγχει το ίδιο. Έχω τη γνώμη ότι ένδειξη για την υποτακτικότητα είναι ακριβώς αυτό το άγχος ελέγχου, ο οποίος έλεγχος δεν είναι και απόλυτα εμφανής στο υποτακτικό άτομο, θέλει λίγη σκέψη για να δει ότι αυτό έχει τον έλεγχο στην πραγματικότητα.

    Επίσης, μια Σύγκρουση κερδισμένη, προκαλεί μια λύπη τόσο βαθιά και ανεξήγητη και απίστευτη συναισθηματική κόπωση. Μακάρι να μην είχε χρειαστεί ποτέ, αφού άλλωστε κερδήθηκε δεν χρειαζόταν στο ίδιο το υποτακτικό άτομο, οι άλλοι ήταν που δεν είχαν σαφή εικόνα της πραγματικότητας.

    Και τέλος, "πόλεμος πατήρ πάντων" διόλου τυχαία ρήση που αποδίδεται στον Ηρόδοτο, αν θυμάμαι σωστά. Η Σύγκρουση εξελίσσει, όπως και να το κάνουμε, ακόμα και υποτακτικά άτομα.

    Διευκρινίζω ότι δεν μιλώ για συγκρούσεις εντός σχέσης Κυριαρχίας - υποταγής. Έχω τη γνώμη ότι ένας από τους λόγους που στήνονται και επιδιώκονται τέτοιες σχέσεις είναι ακριβώς για να εξοβελιστεί το ενδεχόμενο της Σύγκρουσης εντός εστίας. Είπαμε, είναι εξαιρετικά κοπιαστική.

    Ποια θέση έχει η Σύγκρουση στη ζωή σας και πώς τη χειρίζεστε, μέσα και έξω;

    Καλημέρα και χρόνια πολλά σε εορτάζοντες και εορτάζουσες  
     
  2. Απάντηση: Υποτακτικότητα και σύγκρουση

    Έχω βρεθεί σε σύγκρουση άπειρες φορές, μέσα μου.
    Πριν ακόμη μάθω για το βδσμ, τις στιγμές εκείνες που χρειαζόταν οι αποφάσεις, ο έλεγχος και όσο ενιωθα την ανάγκη πως δεν τα θέλω, τόσο περισσότερο αντιστεκόμουν προσπαθώντας να τα πάρω.
    Στην πορεία και αφού γνώρισα τυπικά το βδσμ και όχι πρακτικά είπα σιγά μωρέ βλακείες..
    Μέχρι που είδα πως όταν μου κόβει την επιλογή ο Κύριος μου, υπάρχει εσωτερική ανακούφιση, ασκώντας τη δική Του επιλογή.

    Φτάνοντας στο σήμερα, το έχω πια αποδεχθεί πως υπάρχει παρόλο που όλες οι εσωτερικές αντιστάσεις δεν έχουν καμφθεί.
    Έχω αναγνωρίσει και έχω εκτιμήσει πολύ την αξία της εμπιστοσύνης και τη συνεισφορά της στην σχέση Κ/υ.
    Όπως τα ξένα χέρια είναι μαχαίρια έτσι και τα λάθος χέρια είναι μαχαίρια.

    Μέσα στη σχέση το κέντρο ελέγχου είναι ο Κ.
    Από αυτόν εξαρτώνται οι αποφάσεις ή μη της υποτακτικής. Εκεί μέσα και εφόσον υπάρχει εμπιστοσύνη οι εσωτερικές συγκρούσεις μειώνονται, ίσως και εξαφανίζονται ανάλογα..
     
  3. _DaRkNiGhT_

    _DaRkNiGhT_ femdom art

    Απάντηση: Υποτακτικότητα και σύγκρουση

    Συγκρουση-εγωισμος, οταν το παλεψω ισως μπορεσω να σου απαντησω.. μεχρι τοτε βουρδουλας  

    (μακαρι να αστειευομουν)
     
  4. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Υποτακτικότητα και σύγκρουση

    Στον Ηράκλειτο αποδίδεται. Η Σύγκρουση εξελίσσει τα υποτακτικά άτομα ...?
    Ή μήπως αλλοτριώνει την υποτακτικότητά τους ... βγάζοντας μια εκ των έσω καταπιεσμένη Κυριαρχικότητα .....?
     
    Last edited: 21 Μαϊου 2013
  5. MissMary

    MissMary Regular Member

    Απάντηση: Υποτακτικότητα και σύγκρουση

    Φαντάσου ένα μόνο υποτακτικό άτομο, πως θα ήταν στην συμπεριφορά.

    Αποδέχομαι την ήττα αλλά δεν έχω μάθει να χάνω... που σημαίνει οτι βρίσκομαι σε έναν διαρκή πόλεμο , εντός και εκτός εισαγωγικών. Άλλοτε εποικοδομητικό, άλλοτε σπατάλη ενέργειας που θα μπορούσα να διοχετεύσω αλλού. Εξαρτάται.

    Και για όσους ρίχνουν μια ματιά στα ζώδια, έχω Άρη στην Παρθένο. lol
     
  6. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Υποτακτικότητα και σύγκρουση

    Λοιπόν Mαίρη ...τώρα το πρόσεξα αυτό πούχεις γράψει στην υπογραφή σου  
    πολύ γέλιο ρε παιδί μου ..... 

    ...απαντώ λοιπόν για να κάνω χιούμορ ....  

    .....έ κι άμα ο παπάς χύνει ...? ...η παπαδιά καταπίνει ..!!! 
     
    Last edited: 21 Μαϊου 2013
  7. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Εντός μου η εσωτερική σύγκρουση ξεκίνησε περίπου μισό χρόνο πριν και κατέληξε σε σφοδρή εξωτερική σύγκρουση με τη γυναίκα που αγαπούσα -και ακόμα αγαπώ, αλλά δεν είναι μαζί μου προς παρόν- που εκδηλώνει διακυμάνσεις και μεταβλητότητα μεταξύ υποτακτικότητας και έντονης κυριαρχικότητας, με αποτέλεσμα να συντονιστώ άθελά μου ή ίσως και ηθελημένα στη δική της συμπεριφορά. Παλιότερα δεν είχα καμμία εσωτερική σύγκρουση για το πού πάω, τι κάνω και τι θέλω. Όλα ήταν σίγουρα. Τώρα νοιώθω αρκετή εσωτερικά και με κουράζει. Πιστεύω ότι η εσωτερική σύγκρουση οφείλεται σε αβεβαιότητα, απογοήτευση, συνειδητοποίηση και αμφισβήτηση. Aμφισβητώ τα πάντα και τους πάντες, από θεωρίες και ιδεολογίες μέχρι σεξουαλικότητα. Νοιώθω ότι εξελίσσομαι με αυτήν τη σύγκρουση, νοιώθω ότι είμαι λιγότερο απόλυτος και μονολιθικός, ότι οι ορίζοντές μου έχουν διευρυνθεί, αλλά αρχίζει να με κουράζει. Νοιώθω ότι τα παλιότερα χρόνια που φερόμουν σταθερά υποτακτικά στις προσωπικές σχέσεις μου, δεν υπήρχε καθόλου εσωτερική σύγκρουση. Εσωτερική σύγκρουση νοιώθω και για άλλα θέματα άσχετα με τη σεξουαλικότητα αυτή την εποχή και δεν θα ήθελα να βρεθεί κανείς στη θέση μου.
     
  8. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Eπιπλέον νοιώθω ακόμα σκλάβος της σε ένα βαθύ ψυχικό και συναισθηματικό επίπεδο. Είναι vanilla και γνωρίζει μόνο επιφανειακά περί bdsm. Όταν άρχισα να πέφτω σε switching δεν καταλάβαινε, υποθέτω ότι της περνούσε από το νου ότι ήμουν διχασμένη προσωπικότητα ή ασταθής προσωπικότητα Προσμένω να με ξανακάνει σκλάβο της γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να είμαστε ξανά μαζί. Αλλιώς περιμένω να περάσει λίγο ο καιρός και αν είμαι τυχερός να με απελευθερώσει κάποια άλλη γυναίκα. Νοιώθω όλα τα συναισθήματα που νοιώθει ένας σκλάβος την εποχή που μένει μόνος, όταν μου είχε κάνει release η πρώτη μου Mistress που δεν ήταν vanilla αλλά ακραία bdsmer, όταν είχαμε ζήσει σχέση Μ/s.
     
  9. Alexkat

    Alexkat Contributor

    Απάντηση: Υποτακτικότητα και σύγκρουση

    Αυτό τι σημαίνει στην πράξη ...?
     
  10. Cordelia Day

    Cordelia Day Guest

    Απάντηση: Υποτακτικότητα και σύγκρουση

    Η Σύγκρουση είναι ένα είδος έκθεσης.Δηλώνουμε τους εαυτούς μας,εκφράζουμε υγιώς θυμό ή λύπη ή οτιδήποτε άλλο. Φυσικά και θα προκαλεί άγχος και τρόμο και λύπη (δεν είναι άλλωστε μια επιβεβαίωση πως κάτι δεν συντονίστηκε), μα ας μην ξεχνάμε πως είναι μια φυσική διαδικασία-η αντιπαράθεση.Υποθέτω,είναι και αυτή μια μορφή επικοινωνίας.
     
  11. anchor

    anchor Regular Member

    Κι εγώ έχω μια πονεμένη σχέση με τη Σύγκρουση... ακριβώς όπως περιγράφεται.

    Τα ενδεχόμενα σύγκρουσης με κράτησαν επί σειρά ετών σε σχετική απομάκρυνση από τις πιθανές εστίες συγκρούσεων - ίσως και σε βαθμό απομόνωσης.

    Είναι ένα πράγμα που αδυνατούσα να διαχειριστώ.

    Θα συμφωνήσω ότι ένας από τους λόγους που επιδιώκουμε τέτοιες σχέσεις, είναι για να μην έχουμε το μπαμπούλα Σύγκρουση τουλάχιστον μέσα στην προσωπική μας ζωή.

    Σήμερα, όσον αφορά το εκτός, προσπαθώ να διαχειριστώ τις συγκρούσεις εξοστρακίζοντας τες με... χάρη και επαναφέροντας το κλίμα στο πριν την έναρξη της σύγκρουσης. Ακόμα είμαι στην αρχή της επιστροφής μου στον έξω κόσμο, δεν έχω μπει σε πιο ζόρικες συγκρούσεις για να δω πώς τα βγάζω πέρα, όταν συμβεί αυτό, θα σας πω.

    Όσον αφορά το εντός, εκφράζω όσο μπορώ περισσότερο την υποτακτικότητά μου στην προσωπική μου ζωή, και έτσι αντιμετωπίζω τις εκτός συγκρούσεις με... άλλον αέρα!
     
    Last edited: 21 Μαϊου 2013
  12. Απάντηση: Υποτακτικότητα και σύγκρουση

    Δεν υπάρχει άνθρωπος νομίζω που δεν έχει συγκρουστεί μέσα του.
    Το ζητούμενο και εδώ είναι η διαχείρηση.
    Υποθέτω πως ο Κυρίαρχος το διαχειρίζεται σωστότερα. Η τουλάχιστον για να ακριβολογούμε θα έπρεπε.
    Ο υποτακτικός ίσως βιώνει πιο έντονα τις όποιες συγκρούσεις υφίστανται και δυσκολεύεται να το διαχειριστεί. Σε μια όμορφη M/s σχέση τη διαχείριση αυτή την έχει ο Αφέντης.