Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Konstantinos, στις 26 Νοεμβρίου 2011.

?

θα μπορούσε μια Φεμινίστρια να είναι και υποτακτική ?

  1. Ναι

    136 vote(s)
    77,7%
  2. Όχι

    39 vote(s)
    22,3%
  1. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Τι πιστεύετε, θα μπορούσε μια Φεμινίστρια να είναι υποτακτική ?? Αν ναι με ποιό σκεπτικό ?
     
  2. Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Σιμόν ντε Μπωβουάρ.
     
    Last edited: 26 Νοεμβρίου 2011
  3. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Άνετα. Άλλο ποια πιστεύει ότι είναι η θέση των γυναικών στην κοινωνία και άλλο ποιες είναι οι ανάγκες της για την ίδια.

    Θα μπορούσε όμως και να μην είναι. Εγώ δεν είμαι, όμως ούτε και στην υπεροχή των αντρών πιστεύω. Εξηγώ πιο κάτω γιατί.

    Έχουμε πει πολλά για την γυναικεία υποτακτικότητα - και ελάχιστα για την αντρική αλλά αυτό είναι άλλο θέμα - όμως τίποτα για τον φεμινισμό. Εκείνο το ξεχασμένο πια κίνημα.

    Μερικά βασικά για τον φεμινισμό (αλλά τίποτα για male supremacy) στο [ame="http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82"]Wikimedia Error[/ame]

    Η άποψή μου για τον φεμινισμό είναι πως μετά τον ΒΠΠ οι δυτικές κοινωνίες βρέθηκαν με πολλές χήρες και ορφανά, με πολλές γυναίκες που είχαν τον άντρα τους άρρωστο, τρελαμένο, άνεργο. Αυτές οι γυναίκες είχαν μάθει ότι χωρίς άντρα είναι ένα τίποτα. Πώς θα έπαιρναν τώρα τη ζωή τους στα χέρια τους, πως δεν θα γινόταν η προσωπική δυστυχία τόσων ανθρώπων ένα κοινωνικό πρόβλημα; Πώς θα ξαναγαμιόντουσαν να μην τρελαθούν και αυτές; Οι νεότερες έπρεπε να κάνουν και άλλα παιδιά.

    Η λύση που βρέθηκε ήταν να κυκλοφορήσει ότι οι γυναίκες μπορούσαν να κάνουν τα πάντα μόνες τους. Καριέρα, σπίτι, μεγάλωμα παιδιών, σπουδές, χόμπυ και διασκέδαση, εμφάνιση και όλα τα σχετικά. Το σύστημα λειτούργησε και ήταν η απαρχή της καταναλωτικής κοινωνίας. Το ένα σκέλος της ο φεμινισμός, το άλλο οι κοινωνικές παροχές.

    Αν στ αλήθεια οι γυναίκες μπορούν να τα κάνουν όλα μόνες τους, εγώ, ακόμα και να μπορώ, δεν επιθυμώ τέτοιο πράγμα. Μέχρι δουλειά και προσωπική ζωή συνδυάζω, πιο πέρα δεν πηγαίνω. Ας τραβούν το ζόρι του φεμινισμού όλες οι άλλες, δεν με νοιάζει διόλου.

    Ψηφίζω ουδέτερο  
    Ο Σαρτρ της πρότεινε να γράψει το βιβλίο για να έχει το κεφάλι του ήσυχο για ένα κρίσιμο διάστημα. Η ντε Μπωβουάρ το συζήτησε με τον Λακάν. "Γιατί όχι ματμαζέλ ντε Μπωβουάρ, ελάτε μερικά απογεύματα απ το γραφείο μου να το γράψουμε μαζί του βιβλίο." Η ντε Μπωβουάρ, γνήσια αντροφοβική - γνώμη μου αυτό - φοβήθηκε, ως διανοούμενη καριέρας δεν είδε σε τι θα την συνέφερε. Δεν πήγε ποτέ και έτσι έχουμε στα χέρια μας ένα μέτριο, αλλά τουλάχιστον κατανοητό πόνημα.
     
    Last edited by a moderator: 26 Νοεμβρίου 2011
  4. _voltage_

    _voltage_ Ιδιόκτητη. Contributor

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Τι πιο συμβατό με τον φεμινισμό από το να μπορείς να επιλέξεις να παραδώσεις τον έλεγχο του εαυτού σου εκεί ακριβώς που θέλεις?
     
  5. vanesa

    vanesa Regular Member

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Νομίζω ότι δεν συνδυάζονται εύκολα αυτές οι δύο έννοιες χωρίς να ξέρω σίγουρα θα θελα πάντως να ήμουν φεμινίστρια κ υποτακτική στις γυναίκες η τουλάχιστον να μπορούσα να παίρνω το μέρος τους κ να τις υποστηρίζω ανεξαρτήτως φύλου κτλ
     
  6. llazouli

    llazouli Contributor

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Συμφωνώ με Eleni. Ο φεμινισμός πρεσβευει συν τοις άλλοις την αυτοδιάθεση του σώματος, της ερωτικής επιθυμίας, άρα ταιριάζει γάντι με την υποτακτική κατα bdsm, οπου με ελευθερη βούληση επιλέγει το κανάλι του ερωτισμού που την ανθίζει.
    Η ερωτική ταυτότητα της γυναικας δεν είναι φυσική και δεδομένη κατά τα πατροπαράδοτα κοινωνικά κατασκευάσματα. Εχει το δικαιωμα και την υποχρέωση να στηρίξει την επιλογή της όποια και να είναι αυτή..και να την κάνει σεβαστή απ όλους, τους αρεσει δεν τους αρεσει.
    Όπως έλεγε η Μποβουάρ: ''Γυναίκα δεν γεννιέσαι, γίνεσαι'', το ίδιο ακριβώς μπορούμε να πούμε οτι ισχυει για την υποτακτική..επιλέγεις να γινεις υποτακτική γιατί το γουστάρεις, σε μουλιάζει, σε ολοκληρώνει κι όχι γιατί στο φόρεσαν καπέλο με το έτσι θέλω κάποιοι που τους συμφέρει να εκμεταλλευτούν μια τέτοια ερωτική συμπεριφορά.

    @tender, ευτυχώς που η Σιμόν δεν έπεσε στη λούμπα..χίλιες φορες καλύτερα μέτριο αλλά δικό της πόνημα, παρά αριστούργημα αλλά κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Λακάν!
     
  7. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Αν κατά την φεμινιστική αντίληψη ο Κυριάρχος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας "Μισογύνης" τότε πως είναι εφικτό ?

    Δεν υπάρχει αντίθεση ?
     
  8. Sirbaid

    Sirbaid Regular Member

    Πιστεύω ότι φεμινισμός και υποτακτικότητα είναι 2 έννοιες που χαρακτηρίζουν συμπεριφορες σε διαφορετικά πεδία. Ο φεμινισμος έχει την έννοια ότι μπορω και δραστηριοποιούμε σε κοινωνικό επίπεδο.. Η υποτακτικότητα αναφέρεται σε συμπεριφορά σεξουαλική, ερωτική, σε μια Μ/σ σχεση.
    Αρα για ποιον λογο σε μια γυναίκα να μην συνυπαρχουν και τα δύο...?
     
  9. llazouli

    llazouli Contributor

    Απάντηση: Re: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Η αντίθεση ύπάρχει μονο στα κολλημένα μυαλά και στους ακατοικητους εγκεφαλους.
    H φεμινιστική αντίληψη είναι δρόμος διερευνησης της γυναικειας ταυτοτητας, των στοιχείων που την συνθέτουν ώστε να διεκδικει όσα της αναλογούν κι όχι πρωτόκολλο κανονων σεξουαλικής συμπεριφοράς. Κανένας δεν έχει το δικαιωμα να επεμβαίνει στην ερωτική έκφραση και να προσδίδει αυθαίρετους χαρακτηρισμούς. Η ίδια η υποτακτική έχει την υποχρεωση να προστατευει τη σχεση της από κάθε πατροναριστική αντίληψη, είτε λεγεται φεμινισμός είτε ο θεός ο ίδιος.
     
  10. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Ισως ναι.....ισως οχι.
    Αναλογα πως αντιλαμβανεται τον φεμινισμο η καθεμια και πως τον εφαρμοζει στην ζωη της.
    Αν ο φεμινισμος δεν γιενται εκουσια ή ακουσια τροχοπεδη στην υποτακτικοτητα της.....γιατι οχι?
     
    Last edited: 27 Νοεμβρίου 2011
  11. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Μου θυμίζει λίγο το thread σχετικά με το αν μπορούν οι αρχηγοί της αριστεράς να είναι πλούσιοι.

    Αν κάποια γυναίκα βλέπει το bdsm ως τρόπο ζωής κι επομένως ακολουθεί και την αντίστοιχη ιδεολογία του - θεωρώ τους άνδρες κυρίαρχους ανώτερούς μου - δεν είναι δυνατόν να πράττει ακριβώς το αντίθετο στην κοινωνική της ζωή (εκεί δηλαδή που πιστεύει στις αρχές του φεμινισμού). Κάπου διχάζεται.

    Εξάλλου, η ιδέα του «επιλέγω εγώ που θα υποταχθώ» δεν προαπαιτεί να ακολουθεί κάποια τις αρχές του φεμινισμού. Μια απλή απόφαση είναι που μπορεί να πάρει κάθε «ταπεινή γυναικούλα» που αντιλαμβάνεται τις επιθυμίες και την ανάγκη της για υποταγή  

    Οι ντροπές για τη σεξουαλικότητα κατά μεγάλο ποσοστό έχουν παρέλθει αλλά όχι εξαιτίας του φεμινισμού.
     
  12. Απάντηση: Φεμινισμός και Υποτακτικές γυναίκες.

    Θεωρώ πως ο φεμινισμός δεν έχει και δεν θα έπρεπε να έχει καμια απολύτως σχέση με το bdsm κατά συνέπεια και την υποτακτικότητα. Πραγματεύεται έννοιες σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο και είναι δυο εκ διαμέτρου αντίθετες κατευθύνσεις. Εξου και δεν απάντησα στη δημοσκόπηση.