Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Φετιχισμός, Πανηδονισμός = σεξουαλικές ακρότητες;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Φετιχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος L_Strike, στις 23 Σεπτεμβρίου 2008.

  1. L_Strike

    L_Strike Contributor

    Το thread αυτό είναι εμπνευσμένο από το thread του Dolmance "Πτέρυγα υποτακτικών: Πλήρης".

    Οι έννοιες των λέξεων "φετιχισμός" και "πανηδονισμός" γνωστές (όποιος επιθυμεί ας ανατρέξει σε οποιοδήποτε λεξικό για την πλήρη ερμηνεία τους).
    Έχουν ένα κοινό και μια διαφορά.
    Το κοινό στοιχείο τους είναι πως θεωρούνται αποκλίνουσες παραβατικές σεξουαλικές προτιμήσεις. Εξετάζονται με καχυποψία, με δυσπιστία, κάποιες φορές με αντιδράσεις αφορισμού και λοιδορίας. Κατακριτέες από μια κοινωνία του "φαίνεσθε", με "προκάτ" ηθική και βιομηχανοποιημένη οργάνωση, θεψρούνται από τον μέσο πολίτη ως κάτι ακάθαρτο. "Αδελφές εν διαστροφή στάσεις" θα τις έλεγε κάποιος. Βρίσκω επίσης πως και οι 2 τους είναι στον πλήρη ορισμό τους ουτοπικές και απόλυτες, αλλά καθώς πρόκειται για καθαρά προσωπική θεώριση δεν την κατατάσσω ως ομοιότητα.
    Η διαφορά τους βρίσκεται στην βάση τους. Η μια "στοχοθετεί την ηδονή" (αν μπορεί να σταθεί αυτός ο όρος), εν αντιθέσει με την δεύτερη που μπορεί να την αντλήσει από οτιδήποτε υποπέσει στα αισθητήρια του πανηδονιστή.
    Η ερώτησή μου είναι η εξής:
    Τι μπορεί να οφείλεται για την αύξηση ακραίων σεξουαλικών ταυτοτήτων;
    Είναι αντίδραση προς την πίεση της κοινωνίας και "καλούπωμα"; Αν η κοινωνία ήταν λιγότερο αφοριστική, οι προτιμήσεις αυτές θα ήταν λιγότερες ή περισσότερες ποσοστιαία;
    Παιδικά βιώματα ή/και συνθήκες/ τρόπος ανατροφής;
    Η εσωτερική παρόρμηση κάποιων να αναζητούν "ερωτικές χίμαιρες";
    Κάποιος άλλος λόγος;

    Υ.Γ. Η συζήτηση δεν θέλω να σταθεί σε φαινόμενα ή εκφράσεις φετιχιστικές, ούτε να γίνει το thread "αρένα" φετιχιστών vs πανηδονιστών. Ζητώ απλώς την άποψή σας στο βασικό ερώτημα.
     
  2. Ηλίας

    Ηλίας Guest

    Ο πανηδονισμός στην απόλυτη μορφή του είναι μία σεξουαλική ακρότητα. Δηλώνω πανηδονιστής θέλοντας να δείξω το ευρύ φάσμα των απολαύσεων που μπορούν να μου προσφέρουν ηδονή, αλλά γνωρίζοντας ότι απέχω πολύ από την απόλυτη μορφή του. Πιθανόν να είναι και ουτοπία η απόλυτη έκφραση του, αλλά θα τείνω προς εκεί και ας μου βγει και σε κακό.

    Υποψιάζομαι ότι η πίεση της κοινωνίας αυτό που πετυχαίνει είναι απλώς την αφύπνιση των τάσεων, που έτσι και αλλιώς είναι ενσωματωμένες στο ζωώδες εγώ μας.

    Πολλές φορές και για αυτό το λόγο νιώθω ότι γεννήθηκα σε μία από τις καλύτερες χρονικές περιόδους  
     
  3. Kits

    Kits Contributor

    Απάντηση: Φετιχισμός, Πανηδονισμός = σεξουαλικές ακρότητες;

    Ο πανηδονισμος συνήθως ειναι στην φαντασια.. η πραγματικοτητα ειναι πολυ πουριτανικη!
     
  4. female

    female Contributor


    Το μόνο που μπορώ να παρατηρήσω είναι πως ο πανηδονισμός υπήρχε αρκετά και στο παρελθόν. Ο φετιχισμός υποθέτω πως ενισχύεται σημαντικά από το σημερινό πολιτισμό που αναδεικνύει το αντικείμενο ως θεό, ως το απόλυτο και υπέρτατο αγαθό, και ως σύμβολο αλλά και αυτό καθεαυτό. Σε τελική ανάλυση, μέσα σ' αυτά τα πλαίσια, για να θαυμάσουμε κάποιον, τον μετατρέπουμε στο μυαλό μας στο τέλειο αντικείμενο προς κτήση...