Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

βιβλία που αξίζει (ή και δεν αξίζει) να διαβάσουμε

Συζήτηση στο φόρουμ 'Τέχνη' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 28 Φεβρουαρίου 2006.

  1. perfect_number

    perfect_number Regular Member

    Απάντηση: βιβλία που αξίζει (ή και δεν αξίζει) να διαβάσουμε

    Ο Μαύρος Κύκνος του Ντέιβιντ Μιτσελ

    Ενας εφηβος παλευει με τη βραδυγλωσσια και το φοβο του μηπως οι νταηδες στο σχολειο μαθουν για την αγαπη του για τη ποιηση.Η πορεια προς την ωριμοτητα μεσα απο εμπειριες που τον διαμορφωνουν.

    "Σπινθηροβολο,συγκινητικο και στοχαστικο.Αλλα και εξαιρετικα αστειο,ακομη και στις πιο σκοτεινες στιγμες του - ή μαλλον,ιδιως τοτε"
     
  2. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    "Letter to D. Story of a Love", του Andre Gorz. Πρόκειται για μία ερωτική επιστολή του συγγραφέα προς την γυναίκα του, Dorine. Ήταν και οι δύο άνω των 80 ετών και είχαν ζήσει μαζί το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους. Καθώς η Dorine έπασχε από μία ανίατη ασθένεια και επρόκειτο να πεθάνει και επειδή δεν ήθελαν να ζήσουν ο ένας χωρίς τον άλλον, αυτοκτόνησαν μαζί, τον Σεπτέμβριο του 2007.
     
  3. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Είχες δεν είχες με συγκίνησες...
     
  4. cider

    cider Kitchen master

    Σε όσους αναρωτιούνται τι υπάρχει μετά θάνατον, και μπορούν να διαβάζουν άνετα αγγλικά από το πρωτότυπο, προτείνω το "How the Dead Live" του Will Self. Το θεώρησα λίγο πιο μεγάλο απ' ό,τι θα ήθελα, αλλά μου άρεσε πολύ. Ώρες ώρες κατουριέσαι στο γέλιο, αλλά γενικά σου βγάζει μια υπέροχα ειρωνική διάθεση.

    Για όσους θέλουν κάτι στα ελληνικά, ένα σύντομο διήγημα του ίδιου συγγραφέα και στο ίδιο μοτίβο περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Will Self, "Η ποσοτική θεωρία της παράνοιας", Εκδόσεις Οξύ, Αθήνα 1997 σε μετάφραση Ελίνας Παπαδογιαννάκη. Το συγκεκριμένο διήγημα έχει τίτλο "Κατάλογος Νεκρών Βορείου Λονδίνου".
     
  5. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    [nomedia=""]YouTube - Broadcast Yourself.[/nomedia]
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014
  6. kiss_me

    kiss_me Regular Member

    λοιπόν, πήγα διακοπές μια βδομάδα στις ερημιές   και φυσικά το πρόγραμμα είχε πολύ διάβασμα..
    σας προτεινω 4 απο τα βιβλία που διαβασα (τα 2 παραδέχομαι ότι τα είχα μισο-διαβασμενα!!)

    Χόρχε Μπουκάι - ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ

    "Με τις ιστορίες κοιμούνται τα παιδιά και ξυπνάνε οι μεγάλοι"

    Ο Χόρχε Μπουκάι (Jorge Bucai) γεννήθηκε το 1949 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Γιατρός και ψυχοθεραπευτής της σχολής Γκεστάλτ, ειδικεύτηκε στη θεραπεία των νοητικών ασθενειών εργαζόμενος αρχικά σε νοσοκομεία και κλινικές και, εν συνεχεία, δίνοντας διαλέξεις σε ιδρύματα, κολέγια, θέατρα, καθώς και σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.
     


    παραθέτω μια μόνο, μια μικρή ιστορία...

    ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ Σ

    Σε συναντώ...

    Σε ακούω...

    Σου μιλάω...

    Σε αγκαλιάζω...

    Σε φιλάω...

    Σε έχω...

    Σε σφίγγω...

    Σε αιχμαλωτίζω...

    Σε απορροφώ...

    Σε πνίγω...

    Σε αγαπώ;






    Θεσσαλονίκη. Πόλη των φαντασμάτων
    Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι και Εβραίοι 1430-1950

     

    Kατόρθωσα να τελειώσω κ την Θεσσαλονίκη, ενα βιβλίο που το είχα σχεδόν ενα χρόνο ημιτελές στη βιβλιοθήκη μου!!!!
    Ο συγγραφέας είναι ενας καταπληκτικός ιστορικός κ λάτρης των Βαλκανίων.
    Περσι, περίπου τέτοια εποχή, είχε κανει παρουσίαση στη Θεσ/κη με αφορμή την κυκλοφορία του συγκεκριμενου βιβλίου στα Ελληνικά. Δυστυχώς δεν την είχα πάρει είδηση έγκαιρα, κ το εμαθα εκ των υστέρων.

    Από το βιβλίο λιγα λογια για το βιβλίο:

    Τι είναι αυτό που κάνει τη Θεσσαλονίκη μια τόσο μοναδική πόλη; Νέα κι ωστόσο ήδη κλασική, αυτή η μελέτη αναζητεί την απάντηση στα πεντακόσια χρόνια της νεότερης ιστορίας της, κατά τα οποία αναδείχθηκε πρώτα ως οθωμανική και αργότερα ως ελληνική μητρόπολη. Στην ίδια περίοδο ήταν επίσης μια εβραϊκή πόλη, καταφύγιο για χιλιάδες Σεφαραδίτες κυνηγημένους από την ισπανική Ιερά Εξέταση. Χριστιανοί, μουσουλμάνοι και εβραίοι σχημάτιζαν έτσι μια από τις πιο πολύμορφες κοινωνίες της Μεσογείου και της Ευρώπης. Ξαναζωντανεύοντας αριστοτεχνικά αυτό τον χαμένο κόσμο, ο συγγραφέας μας οδηγεί, ανάμεσα από ερειπωμένες ρωμαϊκές αψίδες, βυζαντινές εκκλησίες και τουρκικά τζαμιά, στα ταβερνεία και τα χαμάμ, τους κήπους, τα παλάτια και τα μπορντέλα της παλιάς πόλης εκεί όπου αιγύπτιοι έμποροι και ουκρανοί σκλάβοι, τούρκοι πασάδες και ευρωπαίοι ταξιδιώτες διασταυρώνονταν με Ορθόδοξους προσκυνητές, Καθολικούς ιεραπόστολους, ισπανόφωνους ραβίνους και δερβίσηδες Σούφι, αλλά και με αλβανούς ληστές και κατασκόπους των Μεγάλων Δυνάμεων εκεί όπου ακόμα και οι λούστροι, οι χαμάληδες και οι μικροπωλητές μιλούσαν μισή ντουζίνα γλώσσες στην προκυμαία και το παζάρι.Η καθημερινή ζωή και η εθνοτική και θρησκευτική αλληλεπίδραση είναι θέματα που ερευνά διεξοδικά ο Μαζάουερ, προτού δείξει πώς αλλάζει η τύχη της πόλης στον εικοστό αιώνα, με την κατάρρευση της αυτοκρατορίας και την έλευση των εθνικών κρατών. Πόλεμος, πυρκαγιά, προσφυγιά, γενοκτονία και ολοκαύτωμα αλλάζουν ριζικά τη Θεσσαλονίκη, που χάνει πρώτα τους μουσουλμάνους της, με την ανταλλαγή πληθυσμών, κι έπειτα τους εβραίους, στο δρόμο για το Άουσβιτς. Αυτό που αναδύεται αργά μέσα απ' τις στάχτες είναι μια σύγχρονη, δυναμική ελληνική "συμπρωτεύουσα". Ωστόσο η ατμόσφαιρα της πόλης είναι ακόμα στοιχειωμένη από τα φαντάσματα των μεγάλων ιστορικών κοινοτήτων που τη μοιράστηκαν, από τις περιπέτειες των λαών και των ανθρώπων που συναντήθηκαν στην πολυτάραχη ιστορία της. Στη ζωντανή τους μνήμη είναι αφιερωμένο αυτό το βιβλίο.


    κ για τον συγγραφέα:
    Ο Mark Mazower σπούδασε στην Οξφόρδη και στο Johns Hopkins. Δίδαξε στα πανεπιστήμια του Πρίνστον και του Σάσσεξ και σήμερα είναι καθηγητής στο Columbia και στο Birkbeck College.
    Αλλα έργα του είναι:
    *Greece and the Inter-War Economic Crisis(1992,βραβείο Runciman) [ελλ. έκδ: Η Ελλάδα και η οικονομική κρίση του μεσοπολέμου, ΜΙΕΤ],
    *Inside Hitler's Greece: The experience of Occupation, 1941-44 [στην Ελλάδα του Χίτλερ, Εκδ.Αλεξάνδρεια],
    *Dark Continent: Europe's Twentieth Century, [Σκοτεινή Ηπειρος, ο ευρωπαϊκος εικοστός αιώνας, Εκδ.Αλεξάνδρεια]
    *The Balkans: A Short History, [Τα βαλκάνια, Εκδ.Πατάκης],
    *After the War Was Over:Reconstructing the Family, Nation and State in Greece [Μετά τον πόλεμο, Εκδ.Αλεξάνδρεια]

    Σημείωση δική μου!!!!
    Να σας πως διαβάζετε απο όλους. Δεν είναι βαρύγδουπο κ βαρετό. Η γλώσσα είναι απλή κ κατανοητη. Είναι απιστευτες οι πηγές, οι μαρτυρίες, τα γεγονότα και πληροφορίες που έχει για την Θεσσαλονίκη κ ακομα πιο απίστευτος ο τρόπος που τις μεταφέρει...
    Η αφηγησή του είναι απολαυστική κ το βιβλίο δεν έχει με τίποτα ακαδημαϊκό χαρακτήρα, ώστε να φοβισει / απωθήσει τον μέσο αναγνώστη.


    Ο Εκο μιλάει για την ασχήμια...
     

    απίστευτος όγκος πληροφοριών, καταπληκτικός ο τρόπος μεταφοράς μια και ουσιαστικά πρόκειται για μια μελέτη της ασχήμιας ανα τους αιώνες,
    έχει τεράστια βιβλιογραφία και απίστευτο αριθμό έργων τέχνης (πινακες, γλυπτά, φωτογραφίες).

    Ξεκινάει από το άσχημο στον κλασσικό κόσμο και φτάνει μέχρι το ασχημο σήμερα...
    Απωθεί η τσουχτερή τιμή του, το παραδέχομαι!



    And last but not least ! ! !

    Φάδερ Ημών  


     

    από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

    Ο Θεός θεωρεί τον Ιησού στιλιστικά ακατάλληλο για τη Δευτέρα Παρουσία. Πιστεύει ότι για τα σύγχρονα δεδομένα είναι ντεμοντέ, βαρετός και κάπως αστοιχείωτος, γι αυτό επιλέγει στη θέση του το μικρότερο γιο του, τον Τζες. Ένα μοντέρνο Θεάνθρωπο που έχει όλα τα φόντα να κάνει μεγάλη καριέρα ως Σωτήρας -είναι πάνσοφος, πανάγαθος, πανέμορφος και πανσπάταλος.
    Ο Θεός του δίνει εντολή να κατέβει στη Γη και να λύσει το επικοινωνιακό πρόβλημα των ανθρώπων- να τους απαλλάξει δηλαδή από την ιδιωτική τηλεόραση και τις πιστωτικές κάρτες. Ο Τζες μαζεύει δώδεκα εντυπωσιακές μαθήτριες κι αρχίζει να περιπλανιέται στην υφήλιο διδάσκοντας μεγάλες αλήθειες για την ψηφιακή ευσέβεια, το θρησκευτικό μάνατζμεντ και το ντιζάιν εσωτερικών κόσμων, φιλοδοξώντας να εντάξει δυναμικά τη θρησκεία στο γήινο λάιφ στάιλ.
    Με το σταυρό στο χέρι δεν καταφέρνει πλέον τίποτα αν ο σταυρός δεν είναι Cartier, διαδίδει παντού, χαρίζοντας απανωτά εγκεφαλικά στο Μεγαλοδύναμο, που βλέπει με τρόμο το δευτερότοκο γιο του να αναδεικνύεται σε απόλυτο sex symbol ενός απελπιστικά ανώριμου πλανήτη!
     
  7. Fatal Foot Fetish

    Fatal Foot Fetish Regular Member

    "Ματια" -Αλδαπουερτα
     
  8. cider

    cider Kitchen master

    Τι είπες τώρα! Για πολύ γερά νεύρα και στομάχια, αλλά καταπληκτικό.

    Ιδού μερικές πληροφορίες ακόμα

    Aldapuerta, Jesus Ignacio. Μάτια : Εμετικές ιστορίες από τον Ανδαλουσιανό Ντε Σαντ / Χεσούς Ιγκνάθιο Αλδαπουέρτα · μετάφραση Χοσέ Μαρία Ρουβέιρο, - Αθήνα : Οξύ, 1997.
     
  9. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: βιβλία που αξίζει (ή και δεν αξίζει) να διαβάσουμε

    Περίεργο... Δεν θα περίμενα "εμετικές", αλλά "ιστορίες διάρροιας", από κάποιον που λέγεται "Χεσούς"...
     
  10. Eri

    Eri

    Re: Απάντηση: Re: βιβλία που αξίζει (ή και δεν αξίζει) να διαβάσουμε

    Χεσους = Jesus......

    Ειναι ενας λογος για τον οποιον μ'αρεσουν οι ξενες γλωσσες......  
     
  11. female

    female Contributor

    Re: Απάντηση: Re: βιβλία που αξίζει (ή και δεν αξίζει) να διαβάσουμε



    Ήμουνα στην τάξη του μαθήματος ισπανικών όταν μας είπε η καθηγήτρια πως προφέρεται στα Ισπανικά και παρ' όλη την αυτοσυγκράτηση και το σεβασμό, όλα τα θρανία δονούνταν απ' το πηγαίο αλλά καταπιεσμένο γέλιο. Όλα ακούγονται πολύ πιο αστεία όταν είσαι μέσα στην τάξη - "Jesús Cristo" προφέρεται.... Χέσου Χρήστο. (No offense intended... )

    Συμβαίνει και σε ελληνικές λέξεις.


     
  12. Fatal Foot Fetish

    Fatal Foot Fetish Regular Member

    Μιλάμε το βιβλίο είναι μια κατηγορία από μόνο του. Απλά τέλειο. Όταν το είχα πρωτοπάρει παλιά,δε μπορούσα να κοιμηθώ τα βράδια. Το διάβαζα συνέχεια