Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

βιβλία που αξίζει (ή και δεν αξίζει) να διαβάσουμε

Συζήτηση στο φόρουμ 'Τέχνη' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 28 Φεβρουαρίου 2006.

  1. SlayerizedSL

    SlayerizedSL New Member

    1) The secret - Το μυστικό (Φιλοσοφία- Μεταφυσική)
    Περιγραφή: Το Μυστικό κληροδοτήθηκε μέσα από τους αιώνες, και ήταν πολλοί εκείνοι που το πόθησαν, το επιβουλεύτηκαν, το έκλεψαν και το αγόρασαν με αντίτιμο τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό το προαιώνιο Μυστικό ήταν προσβάσιμο σε κάποιους ανθρώπους ―εφευρέτες, επιστήμονες, θεολόγους, επιχειρηματίες, στοχαστές, καλλιτέχνες― κι ανάμεσα σε αυτούς που κατανόησαν τη θαυματουργή δύναμή του συγκαταλέγονται ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Πλάτωνας, ο Γαλιλαίος, ο Μπετόβεν, ο Έντισον, ο Κάρνεγκι, ο Αϊνστάιν, ο Μπλέικ. Τώρα το Μυστικό αποκαλύπτεται σε όλο τον κόσμο.

    Εκδόσεις: Νέα Σύνορα Α. Α. Λιβάνη
    Συγγραφέας: Byrne, Rhonda

    2) ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ (Οι 15 πιο σατανικές γυναίκες στην ιστορία)
    Περιγραφή: Από τότε που πρώτη η Εύα έκοψε το μήλο από το Δέντρο της Γνώσης του Καλού και του Κακού, στον Κήπο της Εδέμ, το γυναικείο φύλο έχει απολαύσει ή έχει υποφέρει από την ασάφεια της διχασμένης προσωπικότητας. Εάν μια γυναίκα παρακάμψει το "μονοπάτι της αρετής" για να διαπράξει ένα έγκλημα, για το οποίο θεωρούνται ικανοί μόνον άντρες, τότε όχι μόνον εξευτελίζεται γι' αυτή καθεαυτή την πράξη, αλλά, επίσης, και για το γεγονός ότι είναι γένους θηλυκού. Το θέμα είναι, πάντοτε: "Πώς μια γυναίκα έκανε ένα τόσο φοβερό έγκλημα;" Για την κοινή γνώμη, η διάπραξη ενός εγκλήματος από γυνακεία χέρια είναι κάτι το αφύσικο.
    Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται δεκαπέντε γυναίκες των οποίων τα εγκλήματα, σε διαφορετικές εποχές, αμαύρωσαν τις σελίδες της ιστορίας. Από τις Ρωμαίες αυτοκράτειρες στις ζηλόφθονες κόρες και τις βαριεστημένες συζύγους, όλες βρέθηκαν ένοχες τρομερών πράξεων.
    Από τη Μεσσαλίνα έως την Αικατερίνη Β' και από την Αγριππίνα τη Νεώτερη έως την Έλενα Τσαουσέσκου, όλες οι γυναίκες που παρουσιάζονται σε αυτό το βιβλίο δηλητηρίασαν τις κοινωνίες στις οποίες έδρασαν (και σε πολλές περιπτώσεις εξουσίασαν). Οι λαοί που δεν διδάσκονται από την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την επαναλάβουν. Τα έργα και οι ημέρες των γυναικών αυτών, εκτός από αντικείμενο εγκληματολογικού ενδιαφέροντος, μπορούν να γίνουν ένα σημαντικό μάθημα ιστορίας για κάθε λαό του πλανήτη.

    Εκδόσεις: INTRO BOOKS
    Συγγραφέας: ΣΙΛΕΙ ΚΛΑΙΝ

    3) ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - (Η "ΚΡΥΦΗ" ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗΣ)
    Περιγραφή: Για δύο χρόνια, ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Neil Strauss αποτέλεσε μέλος της πιο επικίνδυνα γοητευτικής παρέας ανδρών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Αποφασισμένος να εντρυφήσει στα μυστικά της ανδρικής γοητείας και στις μεθόδους προσέγγισης των γυναικών, ο Strauss εγκατέλειψε δουλειά, συγγενείς και φίλους κι αφοσιώθηκε στην αναζήτηση του μυστικού κώδικα που ξεκλειδώνει γρήγορα και εγγυημένα τη γυναικεία επιθυμία.
    Περιστοιχισμένος από μια ομάδα ανδρών με κοινούς στόχους και φιλοδοξίες, και οπλισμένος με τις καλύτερες ατάκες, τα πιο έξυπνα ανέκδοτα και τα πιο αποτελεσματικά τεχνάσματα, διδάχτηκε τα μυστικά της τέχνης του φλερτ από τους καλύτερους, και κατέκτησε δεκάδες γυναίκες σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ συγχρόνως κατάφερε να γίνει στενός φίλος διασημοτήτων, όπως ο Tομ Κρουζ, η Μπρίτνεϊ Σπίαρς και η Κόρτνεϊ Λαβ.

    Θέλοντας να μοιραστεί τη, μέχρι πρότινος μυστική, γνώση που συσσώρευσε στα δύο χρόνια της προσωπικής του αναζήτησης, ο Neil Strauss την αποτύπωσε σε μορφή ημερολογίου σ? ένα πρωτότυπο βιβλίο που αποτελεί απαραίτητο ανάγνωσμα για κάθε άντρα που θέλει να βελτιώσει κάθε τομέα της ερωτικής του ζωής, αλλά και σε κάθε γυναίκα που επιθυμεί να γνωρίσει το βαθύτερο τρόπο σκέψης του Αντιπάλου.

    Εκδόσεις: INTRO BOOKS
    Συγγραφέας: ΣΤΡΑΟΥΣ ΝΕΙΛ

    4) Art of War (Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ)
    Περιγραφή: Ο πόλεμος βασίζεται στην εξαπάτηση. Έτσι, όταν μπορούμε να επιτεθούμε πρέπει να δείχνουμε ανήμποροι όταν χρησιμοποιούμε τις δυνάμεις μας, πρέπει να δείχνουμε αδρανείς όταν είμαστε κοντά, πρέπει να κάνουμε τον εχθρό να πιστεύει ότι είμαστε μακριά όταν είμαστε μακριά, πρέπει να τον κάνουμε να πιστεύει ότι είμαστε κοντά. Ρίχνε δολώματα για να παραπλανήσεις τον εχθρό. Προσποιήσου αταξία και τσάκισέ τον. Αν είναι ασφαλής απ' όλες τις απόψεις ετοιμάσου να τον αντιμετωπίσεις. Αν έχει ανώτερες δυνάμεις, απόφυγέ τον. Αν ο αντίπαλός σου είναι ευερέθιστος, προσπάθησε να τον εκνευρίσεις. Να υποκρίνεσαι ότι είσαι αδύναμος, ώστε να γίνει αλαζόνας. Αν ξεκουράζεται, μην τον αφήσεις σε ησυχία. Αν οι δυνάμεις του είναι ενωμένες, διάσπασέ τες. Κάνε επίθεση, όταν είναι απροετοίμαστος. Να εμφανίζεσαι εκεί που δεν σε περιμένει... ... Σε όλη την ιστορία δεν υπάρχει περίπτωση μιας χώρας που να ωφελήθηκε από έναν παρατεταμένο πόλεμο. Μόνο κάποιος που γνωρίζει τα καταστροφικά αποτελέσματα ενός μακροχρόνιου πολέμου, μπορεί να κατανοήσει τη μεγάλη σπουδαιότητα της γρήγορης λήξης του. Μόνο κάποιος βαθύς γνώστης των δεινών του πολέμου μπορεί να βρει τρόπο να τον διεξαγάγει επωφελώς...Σουν Τζου (γύρω στο 400 π.Χ.)

    Εκδόσεις: ΟΔΥΣΣΕΑΣ
    Συγγραφέας: Sun, Tzu

    5) Sadomasochism: Powerful Pleasures (English only.. =/)
    Περιγραφή: Δεν χρειαζεται περιγραφη..

    Εκδόσεις: Harrington Park Press
    Συγγραφέας x2: Peggy J. Kleinplatz, Charles Moser


    Αυτά απο εμένα..

    Slay..
     
  2. cider

    cider Kitchen master

    Iain M. Banks "The Player of Games". Απ' όσο γνωρίζω αμετάφραστο μέχρι στιγμής στα ελληνικά. (Με το καλό να το δούμε και κατά δω!) Το δεύτερο της σειράς "Culture". Σκιφί εξαιρετικό, με κάποιες αρκετά ανατριχιαστικές περιγραφές των τεκταινομένων στην Αυτοκρατορία του Άζαντ.

    Iain Banks (είναι ο ίδιος, αλλά όταν γράφει επιστημονική φαντασία προσθέτει και το Μ) "Εργοστάσιο Σφηκών", Εκδόσεις Οξύ. (Πρωτότυπος τίτλος: The Wasp Factory) Στην προσωπική μου λίστα με τα 10 καλύτερα βιβλία (αλλά αυτό δεν λέει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, για κάποιους μάλιστα αποτελεί τεράστιο μειονέκτημα) και σίγουρα ένα από τα πιο παρανοημένα πράγματα που έχω διαβάσει.
     
  3. female

    female Contributor




    "Ο Αλχημιστής" του Κοέλλο -- ιδανικό, αν όχι το τέλειο fast book αλλά και γερό στήριγμα για έπιπλο στην περίπτωση που το πάτωμα έχει κλίση 2 μοιρών. (Ξέρω, εδώ θα με μισήσουν πολλοί....)

    (Το κουζινάκι μου πάντως, εδώ και χρόνια, στηρίζεται στις γερές βάσεις των 10 ημερών που συγκλόνισαν τον κόσμο, σύγγραμα που έχει αποδειχθεί ιδανικό.)

    Κατά τα άλλα συνιστώ ανεπιφύλακτα όλα τα συγγράμματα - λόγους - κηρύγματα του ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΟΥ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ. Πρώτον είναι φτηνά - δεν νομίζω πως θα βρείτε πάνω από 5 ευρώ. Δεύτερον, αν τα πάρετε σοβαρά, είναι ιδανικά για την ανύψωση της ηθικής σας και την κάθετη πτώση του ανηθίκου σας.


     
  4. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: βιβλία που αξίζει (ή και δεν αξίζει) να διαβάσουμε

    Όχι εγώ πάντως, αντιθέτως θα σε λατρέψω ακόμη περισσότερο...

    Όσο γιά το πόνημα του Τζων Ριντ, δύο πράγματα μπορούμε να συμπεράνουμε με ασφάλεια από τη χρήση του: Πρώτον έχει απωλέσει προφανώς από καιρού τις όποιες "συγκλονιστικές" του ιδιότητες και δεύτερον, το πάτωμά σου πρέπει να έχει πολύ μεγάλη κλίση...
     
  5. thelma

    thelma Regular Member

    Απάντηση: βιβλία που αξίζει (ή και δεν αξίζει) να διαβάσουμε

    ΦΑΔΕΡ ΗΜΩΝ
    Μανος Βουρακης.
    ---------------
    Ο Θεος θεωρει τον Ιησου στιλιστικα ακαταλληλο για την δευτερα παρουσια. Πιστευει οτι για τα συγχρονα δεδομενα ειναι ντεμοντε, βαρετος και καπως αστοιχειωτος, γιαυτο επιλεγει στην θεση του το μικροτερο γιο του, τον Τζες. Ενα μοντερνο θεατρανθρωπο που εχει ολα τα φοντα να κανει μεγαλγ καρριερα σαν Σωτηρας. Ειναι πανσοφος, παναγαθος, πανεμορφος και πανσπαταλος.

    Ο Θεος του δινει εντολη να κατεβει στη γη και να λυσει το επικοινωνιακο προβλημα των ανθρωπων. Να τους απαλλαξει δηλαδη απο την ιδιωτικη τηλεοραση και τις πιστωτικες καρτες.

    Ο Τζες μαζευει δωδεκα εντυπωσιακες μαθητριες και αρχιζει να περιπλανιεται στην υφηλιο, διδασκοντας μεγαλες αληθειες για την ψηφιακη ευσεβεια, το θρησκευτικο μανατζμεντ και το ντιζαιν εσωτερικων κοσμων, φιλοδοξωντας να ενταξει δυναμικα τη θρησκεια στο γηινο λαιφ σταιλ.

    Με το σταυρο στο χερι δεν καταφερνεις πλεον τιποτα αν ο σταυρος δεν ειναι Cartier διαδιδει παντου, χαριζοντας απανωτα εγκεφαλικα στο Μεγαλοδυναμο που βλεπει με τρομο το δευτεροτοκο γιο του, να αναδεικνυεται σε απολυτο sex symbol ενος απελπιστικα ανωριμου πλανητη.
     
  6. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    «Έρως» του Helmut Krausser. Μετάφραση Ευαγγελία Τομπορή, εκδόσεις Ίνδικτος.

    Ο βαθύπλουτος Αλεξάντερ Φον Μπρύκεν λίγο πριν από το θάνατό του καλεί στον πύργο του ένα δημοσιογράφο για να του αναθέσει μια σημαντική αποστολή: να γράψει ένα μυθιστόρημα για τον έρωτά του για τη Σόφι, που του σημάδεψε τη ζωή και την οποία γνώρισε στα καταφύγια τις νύχτες των συμμαχικών βομβαρδισμών στο Μόναχο.

    Κάθε αυταπάτη του αναγνώστη για μια ερωτική ιστορία που θα ανθήσει κόντρα στη φρίκη του πολέμου διαλύεται, όταν στη πρώτη ιδιωτική συνάντηση των δύο ηρώων το κορίτσι ζητά από τον Φον Μπρύκεν 50 μάρκα ώστε να του επιτρέψει να τη φιλήσει. Μετά τον πόλεμο ο Αλεξάντερ με τη δύναμη που απέκτησε έκανε τα πάντα για να εντοπίσει τα ίχνη της και, αφού τη βρήκε, δημιούργησε έναν ολόκληρο κλοιό από ανθρώπους γύρω της ώστε να γνωρίζει την κάθε της κίνηση, την κάθε της λέξη.

    Ο αναγνώστης δεν μπορεί να αποφύγει τη σκέψη: «Μα, τι είδους έρωτας είναι αυτός; Υπάρχει άνθρωπος ο οποίος θα μπορούσε να αποδεχτεί μια τέτοια αγάπη;»

    Η Σόφι αναδεικνύεται σε έναν εμβληματικό χαρακτήρα μιας τραυματισμένης γενιάς που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τη βία, τη σκληρότητα, τη μοναξιά. Στα αλήθεια όμως καταφέραμε να γνωρίσουμε την αληθινή Σόφι μέσα από τις παρακολουθήσεις ενός ανθρώπου στον οποίο έγινε έμμονη ιδέα; Πόση αξία μπορεί να έχει η αντικειμενική πραγματικότητα, όταν μιλάμε για ένα υλικό που προορίζεται να γίνει μυθιστόρημα;

    Πηγή: Αγγελιοφόρος της Κυριακής, 14/7/08, ένθετο Πολιτισμός. Της Εύης Καρκιτή.
     
  7. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: βιβλία που αξίζει (ή και δεν αξίζει) να διαβάσουμε

    Η ανωτέρω Σόφι, μου θύμισε το κόμικ "Sophie's Curious Perversions" του Erich Von Gotha.

    Έχει εκδοθεί προ αρκετών ετών και στα Ελληνικά, αλλά μαυρόασπρο.
    Εδώ http://grimey.sexstorage.net/comix/sophies.htm μπορείτε να το βρείτε free και ολόκληρο, έγχρωμο, αλλά στα Αγγλικά...
     
  8. elfcat

    elfcat . Contributor

    Rolland Bart
    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

    "Στη ζωή μου συναντώ εκατομμύρια σώματα. Από αυτά μπορεί να ποθήσω κάποιες εκατοντάδες. Μα από τις εκατοντάδες αυτές, δεν αγαπώ παρά μόνάχα ένα. Ο άλλος, με τον οποίο είμαι ερωτευμένος, μου ορίζει την ειδοποιό διαφορά του πόθου μου"

    "Το ερωτικό υποκείμενο νομίζει μερικές φορές ότι κατέχεται από έναν γλωσσικό δαίμονα που το ωθεί να πληγώνει τον εαυτό του και αυτοεξορίζεται- σύμφωνα με μια ρήση του γκαίτε- από τον παράδεισο που αποτελεί γι αυτό, σε άλλες στιγμές, η ερωτική σχέση"

    "Όταν το ερωτικό ξόδεμα επιβεβαιώνεται συνεχώς, χωρίς φρένο, χωρίς επιτάχυνση, παράγεται αυτό το λαμπερό και σπάνιο πράγμα που λέγεται Περίσσεια και που ισοδυναμεί με το Κάλλος: Η Περίσσεια είναι το Κάλλος. Η στέρνα συγκρατεί η πηγή ξεχειλίζει... Αυτή η περίσσεια μπορεί να τέμνεται από θλίψεις, καταθλίψεις, αυτοκτονικές τάσεις γιατί ο ερωτικός λόγος δεν είναι ένας ένας μέσος όρος καταστάσεων. Μια τέτοια όμως ανισσοροπία αποτελεί μέρος της σκοτεινής οικονομίας που με σφραγίζει με τον παραλογισμό, ούτως ειπείν, ανυπόφορη πολυτέλειά της"
     
    Last edited: 15 Σεπτεμβρίου 2008
  9. kiss_me

    kiss_me Regular Member

     
    η συνέχεια του "να σου πω μια ιστορία" του ιδίου.
    σας το προτείνω ανεξάρτητα από το αν εχετε διαβασει το πρώτο.

    από το οπισθόφυλλο:
    Πρωταγωνιστής, ο γνωστός από το Να σου πω μια ιστορία (πρώην φοιτητής) Ντέμιαν, που μπαίνει στην πέμπτη δεκαετία της ζωής του φέροντας στους ώμους του ένα διαζύγιο, αρκετές προβληματικές σχέσεις, την απώλεια ενός αγαπημένου πατέρα, μία πιεστική και τρυφερή εξηνταπεντάχρονη μητέρα, μία απαιτητική καριέρα γιατρού νεφρολόγου και πολλούς φίλους με διαφορετικό «δείκτη πολυπλοκότας» ο καθένας. Ως εκ τούτου, η παρουσία του Χόρχε, ή «Χοντρού», του πολυαγαπημένου ψυχαναλυτή που είχε βοηθήσει τον Ντέμιαν στα νιάτα του, κρίνεται απαραίτητη. Μόνο που ο Χόρχε-Χοντρός έχει εξαφανιστεί...

    ______________

    κ επειδή το γέλιο κάνει καλό....αν δεν το έχετε ήδη παρει.....κάντε το 

     

    και τα λόγια εδώ είναι περιττά ! ! !
     
  10. Georgia

    Georgia Owned Contributor

    μιας και πιάσαμε τα comic..
    "le chat" του Philippe Geluck
    "γυναίκες τρελαμένες" της Maitena
    "χωματερή" του Λέανδρου
    "Manifesto" του Ηλία Κυριαζή
    ...κ.ά.
     
  11. Maley

    Maley Contributor

    Απάντηση: βιβλία που αξίζει (ή και δεν αξίζει) να διαβάσουμε

    τελευταια διαβασα τον Κηπο του Επικουρου του Γιαλομ.αν και θεωρω τις ψυχαναλυσεις πολυ μεγαλη μαλακια, καθως και τους ψυχαναλυτες ωσαυτως (δεν μιλαω για τους ψυχολογους, αυτοι ειναι για τον πουτσο), διαβαζεται ευκολα, διαπραγματευεται το άγχος του θανατου (κατι που με απασχολει καθως κοντευω τα 50) και εν πασει περιπτωσει πηρα χρησιμες πληροφοριες (οχι για τον θανατο μου βεβαια).

    Διαβασα επισης το "εχω ενα μυστικο" του γνωστου γιαννακη. ε, καλα τον λενε γιαννακη..μην το παρετε, μην τολμησετε να το παρετε..η μαλακια..
     
  12. llazouli

    llazouli Contributor

    Re: Απάντηση: βιβλία που αξίζει (ή και δεν αξίζει) να διαβάσουμε

    Δεν το έχω διαβάσει, αλλά το ότι είναι δικό του, αποτελεί εγγύηση.

    Ο θάνατος μάς απασχολεί από τη στιγμή που γεννιόμαστε, άλλο, αν το αναγνωρίζουμε κάπου στα μισά  

    Λέει σχετικά ο Γιάλομ σε μια συνέντευξή του:

    ''Εμείς οι ψυχοθεραπευτές, δεν μπορούμε να κουνάμε το κεφάλι μας με συμπόνια και να προτρέπουμε τους ασθενείς μας να παλέψουν αποφασιστικά με τα προβλήματά τους. Δεν μπορούμε να τους λέμε εσείς και τα προβλήματά σας. Αντίθετα, πρέπει να μιλάμε για μας και τα προβλήματά μας, γιατί η ζωή μας, η ύπαρξή μας, θα είναι πάντοτε στενά συνδεδεμένη με το θάνατο, ο έρωτας με την απώλεια, η ελευθερία με το φόβο και το μεγάλωμα με τον αποχωρισμό. Είμαστε όλοι μαζί σ' αυτό''.

    ''Ο δήμιος του έρωτα'', είναι επίσης πολύ ωραίο βιβλίο!

    Ιδιοφυής ανθρώπος, χωρίς αμφιβολία!! Δε μιλά, από το ύψος του ειδήμονα, αλλά του ανθρώπου που στοχάζεται με τις παραδοξότητες που όλους μάς διακατέχουν, αμφιβάλλοντας, κατανοώντας κι όλα αυτά δοσμένα με τον προσωπικό του ποιητικό, φιλοσοφικό τρόπο.

    Και επισημαίνει:
    ''Δεν μ' αρέσει να δουλεύω με ερωτεύμενους. Ίσως γιατί τους ζηλεύω -κι εγώ ο ίδιος λαχταράω να μαγευτώ. Ίσως πάλι γιατί ο έρωτας και η ψυχοθεραπεία είναι μεταξύ τους ασύμβατα. Ο καλός θεραπευτής πολεμάει το σκοτάδι και ζητάει το φως, ενώ ο έρωτας συντηρείται από το μυστήριο και καταρρέει μόλις αρχίσεις να τον εξετάζεις σχολαστικά. Κι εγώ σιχαίνομαι να γίνομαι ο δήμιος του έρωτα''.