Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ευγενικός αφέντης - αγενής σκλάβος

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Sovarosthessaloniki, στις 29 Ιουνίου 2005.

  1. Ορμώμενος από τον δικό μου χαρακτήρα και την συμπεριφορά μου ως Dom και από κάποια αγενή posts τα οποία βλέπω από subs ή slaves θα ήθελα να θέσω την εξής ερώτηση:

    Πως σας φαίνεται ένας Αφέντης ο οποίος είναι ευγενικός, δίνει προτεραιότητα και κάνει παραχωρήσεις; Είναι ξένη εικόνα προς εσάς; Όταν συναντάτε κάποιον τέτοιον άνθρωπο πάει το μυαλό σας ότι μπορεί να είναι Dom;
    Ομοίως και για sub. Υπάρχει κάποιο στερεότυπο στο μυαλό σας;
    Να ξεκαθαρίσω ότι δεν αναφέρομαι στη συμπεριφορά του Αφέντη προς την σκλάβα και το αντίστροφο αλλά για την κοινωνική ζωή του καθενός.
     
  2. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    Το θέμα της ευγένειας στα posts δεν έχει να κάνει με το status αλλά με τον χαρακτήρα. όλοι πρέπει να σέβονται τους υπόλοιπους άσχετα με το status. γενικά το επίπεδο είναι αρκετά καλό και μόνο καλύτερο μπορεί να γίνει καθώς δεν είμαι διατεθειμένος να επιτρέψω συζήτησεις στο επίπεδο γηπέδου.
     
  3. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Στην προσωπική μου εμπειρία και παρατηρήσεις, έχω καταλήξει πως όσο ποιο συνειδητός Dom είναι κανείς, όσο περισσότερο συνειδητοποιεί το μέγεθος και το βάθος του ελέγχου που μπορεί να έχει πάνω στον υποτακτικό τόσο περισσότερο υπάρχουν τα δύο χαρακτηριστικά, που ανέφερες.
    Η αγένεια και η επιθετικότητα έχουν άμεση σχέση με την ανασφάλεια. Όσο ασφαλέστερος νοιώθει κανείς για το ποιός και τι είναι καθώς και για τα πιστεύω και τις απόψεις του, τόσο περισσότερο οι αιτίες που οδηγούν στην αγένεια και την επιθετικότητα εκλείπουν.

    Διοικώ (γιατί περι αυτού πρόκειται) δεν σημαίνει μοιράζω διαταγές αριστερά και δεξιά.

    Όσον αφορά στο θέμα των στερεοτύπων, που νομίζω πως αποτελεί και την ουσία της ερώτισης, δεν πιστεύω πως υπάρχουν, σίγουρα οι εικόνες που έχει στην φαντασία του ο καθένας από μας έχουν κοινά σημεία με αυτές στο μυαλό κάποιου άλλου, νομίζω όμως πως είναι επιφανειακές και έχουν να κάνουν περισσότερο με το παρουσιαστικό και λιγώτερο με τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά.

    Όσον αφορά την "αναγνώριση" μιας sub θα έλεγα <s> πως γίνεται με ... την μυρωδιά, submission "smells" to my opinion  

    Επίσης, ο επαγγελματικός προσανατολισμός κάποιου έχει αρκετή σχέση με dominative ή submissive χαρακτηριστηκά, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως το άτομο είναι Dom ή sub με την ένοια που έχουν οι λέξεις στο lifestyle.
     
  4. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    Mia Mistress den epivaletai ke den othei stin ipakoi me fones, agriotita ke ageneia. Oso pio irema ke evgenika mporei na dothei mia diatagi ke na akolouthithei, toso kaliteri i ekpaidefsi tou sklavou ke toso kaliteres oi endeikseis gia tis dinatotites tis Kirias na eleghei ke na kathodigei ton slave. An i idia niwthei asfalis ke sigouri gia to poia einai sto lifestyle ke os anthropos den sintrehei logos gia ekfovismous ke parastaseis kiriarhikotitas.
    Ston vathmo pou enas ipotaktikos einai kainourgios sto lifestyle ke stirizetai se stereotipa gia na diahorisei poios einai ti, mporei na einai diskolo na diakrinei mia evgeniki Mistress os kiriarhiko atomo...sin to hrono ke me empeiria omos siga siga enas paratiritikos ipotaktikos tha diakrinei oti ta haraktiristika pou orizoune mia Mistress den einai ena dinato parousiastiko me fones ke ageneia alla i ousiastiki dinami pou krivetai piso apo mia eikona pou den simfonei panta me afto pou perimenei kaneis.
     
  5. Στον χαρακτήρα αναφέρομαι κι εγώ, στη συμπεριφορά δηλαδή του σκλάβου ή του Άφέντη στην -εκτός σχέσης- ζωή. Συμφωνώ για το επίπεδο του community και είμαι απ' αυτούς που δεν θα θυσίαζαν την ποιότητα στον βωμό της "ελευθερίας έκφρασης".



    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Master Jp. Εσύ προσωπικά βλέποντας ευγενικούς και αγενείς ανθρώπους, άνδρες ή γυναίκες, βγάζεις συμπέρασμα για πιθανό status;
     
  6. Master jp δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν μπόρεσα να διαβάσω όλη την απάντηση σου πριν στείλω το post. Μ έχεις καλύψει, σ ευχαριστώ.
     
  7. daffodil

    daffodil New Member

    Ontos ki ego pistevo pos den yparxoun stereotypa. Fysika kai enas Dom borei na einai evgenikos toso stin koinoniki tou zoi oso omos kai stin bdsm sxesi. Den katalavaino giati oxi... De nomizo pos i anagi epivolis kai apodoxis exousias exei na kanei me tin areti tis evgeneias pou borei kapoios na diathetei i oxi...
    daffodil
     
  8. Master_Spiler

    Master_Spiler Contributor

    Η ευγένεια είναι συμαντικός παράγοντας της ζωής σ'αυτόν τον πλανήτη. Προσωπικά έχει τύχει να εκραγώ λίγες φορές και κυρίως όταν αφορά πράγματα που τα πονώ και τα αγαπώ όσο τίποτε άλλο (ειδικά όταν ακούω ή βλέπω διάφορα).
     
  9. little_slut[PieR]

    little_slut[PieR] Regular Member

    Από την ευγένεια μπορείς να καταλάβεις πολλά για τον χαρακτήρα ενός ατόμου, κατά την άποψη μου όμως, δεν μπορείς μέσω αυτής να διακρίνεις ξεκάθαρα το status του. Το να επιβάλεσαι σαν Κυρίαρχος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να το κάνεις με αγένεια. Στην περίπτωση του υποτακτικού μάλλον είναι λίγο πιο σύνθετα τα πράγματα. Θεωρούμε, λανθασμένα κατά την άποψη μου, ότι ένας υποτακτικός είναι πάντοτε ευγενικός. Το status δεν υποδυκνείει συγκεκριμένα στάνταρ κοινωνικής συμπεριφορας. Είναι, πιστεύω, καθαρά θέμα χαρακτήρα και διαπαιδαγώγησης.
     
  10. Tiberius

    Tiberius Regular Member

    Τότε νόμιζα κάνατε χιούμορ...