Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

η ομάδα F65

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος ludwig, στις 28 Σεπτεμβρίου 2005.

  1. ludwig

    ludwig Guest

    Το παρακάτω κείμενο είναι μετάφραση μου, μπορεί να σας ενδιαφέρει μπορεί και όχι. Το παραθέτω γιατί το θεωρώ παράδειγμα προς μίμιση σχετικά με προσπάθειες που έγιναν και γίνονται στο εξωτερικό για να σταματήσει η περιθωριοποίηση των ατόμων που σχετίζονται με το bdsm αλλά και το φετιχισμό. Συγχωρέστε μου τυχόν λάθη στην μετάφραση που ειναι σε μερικά σημεία κάπως ελεύθερη. :

    Η ομάδα F65

    Παρά τα πρόσφατα αποτελέσματα ερευνών, ο τρόπος που βλέπει η σύγχρονη ψυχιατρική τα θέματα του σαδομαζοχισμού, του φετιχισμού και της φετιχιστικής παρενδυσίας σχεδόν δεν έχει αλλάξει καθόλου τα τελευταία 100 χρόνια.
    Οι περισσότεροι επιστήμονες, οι αμερικάνοι ψυχίατροι και το κράτος της Δανίας την τελευταία δεκαετία θεωρούν τους ''ανθρώπους με τα δερμάτινα'' υγιείς. Παρά ταύτα ο φετιχισμός, η φετιχιστική παρενδυσία και ο σαδομαζοχισμός θεωρούνται ακόμα πνευματική ασθένεια από την παγκόσμια οργάνωση υγείας (WHO), πρέπει να περιμένουμε την επόμενη αναθεώρηση του βιβλίου των διαγνώσεων ICD-10. Αυτή η αναθεώρηση θα γίνει σε λίγα χρόνια.

    Στις Η.Π.Α. το 1994 έγινε σημαντική επεξεργασία των διαγνώσεων του DSM (Διαγνωστικόυ & Στατιστικού Εγχειρίδιου).
    Ο σαδομαζοχισμός θεωρήθηκε ένας υγιής τρόπος έκφρασης της σεξουαλικότητας, όσο δεν προκαλεί ζημιά στην καθημερινότητα του ατόμου.

    'Οπως και παλιότερα με την διάγνωση της ομοφυλοφιλίας, που δεν υπάρχει πια στην παγκόσμια οργάνωση υγείας, οι διαγνώσεις σαδομαζοχισμού και φετιχισμού χρησιμοποιούνται σπάνια στην ιατρική πρακτική για να βοηθήσουν ανθρώπους. Σε αντίθεση με αυτό, το στίγμα που υπάρχει σε αυτές τις διαγνώσεις, δικαιολογεί άμεσες μορφές καταδίωξης και περιθωριοποίησης αυτής της σεξουαλικής μειονότητας μέσα στην κοινωνία.

    Η ομάδα αναθεώρησης F65 μπορεί να τεκμηριώσει ότι άνθρωποι χάνουν τις θέσεις εργασίας τους, το δικαίωμα φροντίδας των παιδιών τους κλπ, λόγω της προτίμησής τους για αυτό τον τρόπο ζωής και την αυτοανάπτυξή τους. Αυτή η περιθωριοποίηση είναι σε μεγάλο μέρος ένα άμεσο ή έμμεσο επακόλουθο αυτών των διαγνώσεων.

    Πριν από πάνω από 30 χρόνια το κίνημα των ομοφυλόφιλων θεωρήθηκε μια σημαντική αιτία για να απομακρυνθεί αρχικά από την Παγκόσμια Ταξινόμηση των Ασθενειών (ICD) η ομοφυλοφιλία, πρωτού να καταστούν δυνατές περισσότερες βελτιώσεις σε σχέση με την κατάσταση των δικαιωμάτων των ανθρώπων. 'Οταν μια ομάδα θεωρείται πνευματικά άρρωστη, πολύ λίγοι άνθρωποι ακούνε τα επιχειρήματά σου για το γκρέμισμα των προκαταλήψεων στην κοινωνία.

    Η κίνηση αναθεώρησης F65 σήμερα έχει τον ίδιο στόχο. Θεωρούμε ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια τις διαγνώσεις του σαδομαζοχισμού και του φετιχισμού που είναι μη επαγγελματικές και στιγματίζουν, και βρίσκουν απέναντί μας εμάς που αποδεχόμαστε για μας τα δικαιώματα του ανθρώπου.

    Η κατάργηση αυτών των διαγνώσεων είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στις προσπάθειες, να γκρεμίσουμε τις προκαταλήψεις για τους σαδομαζοχιστές, φετιχιστές.

    Η πανσεξουαλική επιτροπή αναθεώρησης F65 με έδρα την Νορβηγία συγκεντρώνεται στην ελλιπή επιστημονική βάση των σημερινών διαγνώσεων και προσπαθεί να οικοδομήσει ένα διεθνές δίκτυο εργασίας ακτιβιστών και ειδικών για να απομακρύνουμε αυτές τις διαγνώσεις.

    Τί μπορείς Εσύ να κάνεις στην χώρα σου ?

    'Οπως παλιότερα με την διάγνωση της ομοφυλοφιλίας : όσο περισσότερες χώρες απομακρύνουν τις διαγνώσεις σαδομαζοχισμού και φετιχισμού στις χώρες τους, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα ότι θα τις ακολουθήσει η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

    Εθνικές διαγνώσεις ICD μπορούν να απομακρυνθούν μόνο από ομάδες στις αντίστοιχες χώρες.

    Αυτή η εργασία πρέπει να γίνει μόνο από την κίνηση σαδομαζοχιστών - φετιχιστών. Δεν πρέπει να περιμένεις να αγωνιστεί κάποιος για την ελευθερία σου απέναντι σε τέτοια περιθωριοποίηση, αν εσύ ο ίδιος δεν κάνεις τίποτα.

    Η βοήθεια των ατόμων είναι πάντα καλοδεχούμενη, αλλά πιο αποτελεσματικό είναι να ιδρυθούν τοπικές και εθνικές ομάδες εργασίας για να συγκινήσουμε τους αντίστοιχους ειδικούς για την διαννοητική υγεία.

    Παραδείγματα για εθνικές στρατηγικές :


    Σκεφτόμαστε ότι ανεξάρτητα από την ειδική και πολιτική κατάσταση της χώρας, η στρατηγική θα μπορούσε να καταστρωθεί είτε εθνικά ή τοπικά.

    1) Αποκτάμε την υποστήριξη των ομάδων σεξολόγων, ψυχολόγων και ψυχιάτρων σε εθνικό επίπεδο. Η εμπειρία με τις διαγνώσεις ομοφυλοφιλίας έχει δείξει ότι αυτοί οι οργανισμοί μπορεί να είναι το κλειδί για την απομάκρυνση διαγνώσεων σε εθνικό επίπεδο.
    2) Επηρρεάζουμε την πολιτική διοίκηση του τομέα της υγείας που απομακρύνουν τις διαγνώσεις sm και φετιχισμού, όπως έκανε το 1995 ο δανός υπουργός υγείας.
    3) Διαδίδουμε την πληροφορία για την εργασία της ομάδας F65 για το ICD και την σελίδα στο δίκτυο. Αν θέλετε να ακουστεί η φωνή σας και να πληροφορηθείτε, τότε συμμετέχετε στην ομάδα συζήτησης με email στο http://www.revisef65.org/moderator.html και θα έχετε περισσότερες πληροφορίες για αυτά.
    4) Συνεργαζόμαστε με άλλες πρωτοβουλίες ομοφυλόφιλων και σαδομαζοχιστών-φετιχιστών για να σχεδιάσουμε εθνικές στρατηγικές για την κατάργηση των διαγνώσεων.

    Υποστήριξη του σχεδίου ICD
    To σχέδιο της ομάδας F65 καταστρώθηκε το 1996 και το 1998 λόγω μιας πρωτοβουλίας της εθνικών συγκεντρώσεων της νορβηγικής εθνικής ένωσης για την απελευθέρωση των λεσβιών και των gay.
    Το 21ο ευρωπαικό συνέδριο αυτής της 'Ενωσης στην Πίζα, τον Οκτώβριο του 1999 αποφάσισε να υποστηρίξει το σχέδιο της ομάδας F65 και ζήτησε την βοήθεια του διοικητικού συμβουλίου για πρόσβαση σε κανάλια πληροφόρησης.

    Η γενική συνέλευση της ECMC στο Μιλάνο, τον Αύγουστο του 2000, εισηγήθηκε την ίδρυση μιας ομάδας με τον ίδιο στόχο.

    Τα προεδρεία της νορβηγικής 'Ενωσης των λεσβιών και gay φυσικών, και η νορβηγική κοινωνία κλινικής σεξολογίας, αποφάσισαν το 2003 να υποστηρίξουν το σχέδιο της ομάδας F65.

    Οργανισμοί που συμμετέχουν :
    Το σχέδιο F65 αποτελείται από άντρες και γυναίκες σαδομαζοχιστές, φετιχιστές, που αντιπροσωπεύουν οργανώσεις ανθρώπους με τέτοιες προτιμήσεις, καθώς και από ειδικούς από την Σεξολογία, Ψυχολογία και Ψυχιατρική.
    .......................................................................................................
    Πιστεύετε ότι τυχόν ανάλογες κινήσεις στην χώρα μας θα ειχαν αποτέλεσμα ? Δεν νομίζετε πως ειναι καιρός να αρχίσουμε να οργανώνουμε παρόμοιες κινήσεις ?
     
  2. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    ευχαριστώ ludwig, μεταφράζοντας αυτό το κείμενο ακούμπησες ένα σημαντικό θέμα που μας αφορά όλους.
     
  3. Kapritsio

    Kapritsio New Member

    Ακρως κατατοπιστικα και πολυ ενδιαφεροντα ολα οσα διαβασα και σιγουρα πρεπει να μας προβληματισουν εντονα ολους μας που ανηκουμε στον χωρο του BDSM. Εμεις βεβαια επειδη ζουμε και στην Ελλαδα, εχουμε ακομα δυσκολοτερο εργο (απο οτι οι "συντροφοι" και "συντροφισες" μας στο εξωτερικο) και θα χρειαστει ακομα πιο μεγαλος αγωνας !!! Αλλα σιγουρα πρεπει να γινει μια αρχη, οσο και αν τα εμποδια φαινονται αξεπεραστα και το μονοπατι δυσβατο (ειδικα για Ελλαδα μιλαω). Τι εχετε να προτεινετε και εσεις οι υπολοιποι ? Μεσα απο αυτες τις προτασεις, ισως βγει καμια πολυ καλη ιδεα για ξεκινημα της προσπαθειας μας  
     
  4. little_slut[PieR]

    little_slut[PieR] Regular Member

    Σαν ιδέα υπέροχη. Σαν πράξη; Μάλλον απίθανη. Εδώ οι περισσότεροι κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν την ταυτότητα τους μυστική ακόμα και από τους όμοιους τους, πόσο μάλλον να προβούν σε επώνυμες κινήσεις προς το αντίπαλο στρατόπεδο. Αν πχ ήταν απαραίτητη η επωνυμία για να γίνεις μέλος στην κοινότητα πόσα μέλη πιστεύεται ότι θα είχε; Ας δούμε το θέμα προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα κι αν πιστεύεται ότι είναι εφικτό και έχουμε τα κότσια να το κάνουμε υπόσχομαι να είμαι από τους πρωτοπόρους.