Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

μόνος / η ή ... και γιατί;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 14 Ιουλίου 2005.

  1. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Εναυσμα για το thread έδωσε ή στάση / προσέγγιση της ntinage προς το lifestyle, που, όπως γράφει απολαμβάνει και δοκιμάζει μόνη της, εδώ και 15 χρόνια, τις όσες απολαύσεις μπορεί να προσφέρει.
    Πιστεύω πως αυτό που οδηγεί σε αυτή την προσέγγιση είναι η απόλυτη έλειψη εμπιστοσύνης που συνήθως πηγάζει από την ίδια την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας και έχω δεί παρόμοια προσέγγιση αρκετές φορές στο διαδίκτυο.
    Θα με εμδιέφερε να ακούσω τις απόψεις πρωτίστως της ntinage, αλλά και κάθε άλλου μέλους της κοινότητος στο θέμα.
     
  2. Avalonia

    Avalonia Regular Member

    MasterJp πρώτα από όλα να σε ευχαριστήσω για το καλωσόρισμα μια και δεν είχα ακόμα την ευκαιρία να το κάνω.

    Φυσικά θα συμφωνήσω μαζί σου πως πράγματι η απόλυτη έλλειψη εμπιστοσύνης οδηγεί στην προσέγγιση που επέλεξε η ntinage. Καθώς συμφωνώ μαζί σου πως η έλλειψη αυτή πηγάζει από ανασφάλεια. Όμως πολλές φορές παίζουν και άλλοι παράγοντες το ρόλο τους, όπως ο κοινωνικός περίγυρος, η παιδεία, η νουθεσίες που έχουμε δεχτεί μέσα από την οικογένεια, διάφορα βιώματα, ο φόβος της απόρριψης από τον σύντροφο μας και πολλές φορές δυστυχώς ο τρόμος του να αποδεχτούμε τον εαυτό μας ως έχει αφαιρώντας την ταμπέλα “ανώμαλος” ή “αρρωστημένος”. Νομίζω πως πολλοί από εμάς έχουν περάσει από τη διαδικασία άρνησης των όσων νιώθουμε και έχουμε μέσα μας μέχρι να τα αποδεχτούμε ως μέρος του εαυτού μας και να ισορροπήσουμε. Θα μπορούσα εύκολα να πω : “παιδιά ανοιχτείτε σε όσα νιώθετε, αποδεχτείτε τα και θα νιώσετε επιτέλους ελεύθεροι” όμως είναι μια διεργασία που ο καθένας πρέπει να περάσει μόνος του, με το δικό του τρόπο και τους δικούς του ρυθμούς ακόμα κι αν αυτοί απαιτούν ένα χρονικό περιθώριο μεγαλύτερο των 15 χρόνων.
    Απλά είναι πραγματικά κρίμα όταν η κατάσταση περνά στο γνωστό “ουδέν μονιμότερον του προσωρινού” και γίνεται πλέον στάση ζωής. Τότε όλα μένουν μέσα μας και μετατρέπονται συχνά στο γνωστό απωθημένο.
    Παρ' όλα αυτά δεν θα κατακρίνω σε καμία περίπτωση την επιλογή κάποιου που προτιμά να βιώνει όλα όσα του αρέσουν μόνος/η εφόσον αυτό αποτελεί πράγματι συνειδητή επιλογή και όχι εναλλακτική λύση.
     
  3. ntinage

    ntinage Guest

    Η κυριότερη αιτία που προτιμώ να είμαι μόνη μου, όσον αφορά τα παιχνίδια στο bdsm, είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης προς του άλλους ανθρώπους, η κοινωνική μου θέση στην δημόσια ζωή δεν μου επιτρέπει να μου βάλουν μια ταμπέλα "Ανώμαλη", "Φρικιό" σε καμία περίπτωση. Προτιμώ λοιπόν το Self και ειλικρινά δεν βρίσκω κάτι κακό το κάνω συνειδητά, μου αρέσει, εκτονώνομε και δεν θα ήθελα να θεραπευτώ εάν υπήρχε θεραπεία.
     
  4. sakiss3000

    sakiss3000 Regular Member

    Εδώ που ζω εγώ δεν πρόκειται να σε πάρει κανείς χαμπάρι για να σου κολλήσει ταμπέλα (χίλια χιλιόμετρα από την Αθήνα χι χι χι σαρανταπέντε λεπτά με το αεροπλάνο χε χε χε) εκτός κι αν είσαι γνωστή από το χαζοκούτι, που και πάλι με λίγη προσοχή πρόβλημα ουδέν. αλλά απ ότι λες δεν παίζεις με άντρες. δεν προσθέτεις στα γούστα σου και την ετεροφυλία; αν ήσουν και ετεροφυλόφιλη θα σου πρότεινα μια φάση που εγώ τουλάχιστον πολύ τη γουστάρω.
     
  5. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    To σύνηθες λοιπόν "προβλημα". Όσο η κοινωνική / δημόσια εικόνα αυξάνεται, τόσο η εμπιστοσύνη ελλατώνεται (κοινωνικό κόστος, αντίστοιχο του πολιτικού κόστους).
    Ό Κ/καθένας μας έχει τις προτεραιότητες του και δεν είναι κανενός μη άμεσα εμπλεκόμενου δικαίωμα να τις κρίνει ή αμφισβοιτήσει.
    Δεν χρειάζεται να γίνεσαι επιθετική.
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    ntinage μου έχει γεννηθεί η εξής απορία...
    Ποτέ δεν είχες Αφέντη?

    η λάρα Του
     
  7. ntinage

    ntinage Guest

    lara[E-p]: Όχι δεν είχα, γιατί σας φαίνετε παράξενο πιστεύω πως ο περισσότερος κόσμος που του αρέσοουν το SM, δεν έχει εκδηλώσει δημόσια τις προτιμήσεις του, ούτε έχει αφέντη/α,

    MasterJp: Συγνώμη εάν φαίνομε επιθετική, δεν έχω αυτή την πρόθεση, άλλωστε μου αρέσει αυτή η συζήτηση, σίγουρα όλοι θα αποκτήσουμε περισσότερες γνώσεις, και αυτό είναι που με ενδιαφέρει.
     
  8. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    RE: RE: μόνος / η ή ... και γιατί;

    Σ ευχαριστω για την απαντηση  

    Αλλά μου γεννήθηκε άλλη ερώτηση τώρα...

    Δηλώνεις female slave...θα ήθελες να μας πεις τι σημαίνει slave για σένα?

    η λάρα Του
     
  9. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    RE: RE: μόνος / η ή ... και γιατί;

    Ακριβώς αυτές ήταν και οι δικές μου σκέψεις..Μέσα στον όρο υποτακτική-σκλάβα, υπάρχει η έννοια του υποτάσσομαι-παραδίδομαι. Όταν δεν υπάρχει Κάποιος στον΄Οποίο να υποτάσσομαι-παραδίδομαι τότε τι συμβαίνει? Απλά υποθέτω πως ΑΝ υπηρχε τότε θα ήμουν? Φαντάζομαι πως θα είμαι? Κι αν δεν επιθυμώ να υπάρχει κανείς άλλος? Τότε που κολλάει το slave?

    Υποτάσσομαι στις επιθυμίες μου και ανάγκες μου για πόνο?
    Τότε μάλλον μαζοχίστρια είμαι και όχι υποτακτική-σκλάβα.

    Ίσως έχω απλοϊκό τρόπο σκέψης...αλλά εμένα όλα αυτά έτσι κουμπώνουν.

    Και ο λόγος που ρώτησα δεν είναι ασφαλώς γιατί θεωρώ καλύτερο αυτό που κάνω εγώ σε σχέση με κάτι άλλο.
    Σέβομαι τις επιλογές του καθένα σχετικά με τη ζωή του και τις κατευθύνσεις που επέλεξε να πάρει.

    Εκείνο που προσπαθώ είναι να μάθουμε να διαχωρίζουμε τουλάχιστο εδώ, ποιός είναι τι, για να εξηγιομαστε όταν μιλάμε. Γι' αυτό και επιμένω, όχι γιατί είμαι κολλημένη με ορολογίες, αλλά για χάρη μιας κοινής αντίληψης, πράγμα που προσπάθησαμε να κάνουμε και σε άλλα θέματα συζήτησης, αλλά πάραυτα συνεχίζουμε να λέμε σκλάβες όλες τις υποτακτικές, μαζοχίστριες, bottom, ακόμη και κάποια που απλά έχει φαντασιώσεις υποταγής φτάσαμε να την αποκαλούμε σκλάβα και αντίστοιχα Αφέντη, κάθε Dom, Top, ή κάποιο που έχει φαντασιώσεις.

    Αυτό εμένα με συγχίζει για να είμαι ειλικρινης και γι΄αυτό προσπαθώ να μάθω τι εννοεί ο καθένας εδωμέσα σχετικά με το ένα ή το άλλο, κι ας κοντεύω πια να μοιάσω λες και κόλλησε η βελόνα..  
     
  10. sakiss3000

    sakiss3000 Regular Member

    lara, γι αυτό σε κάποιο post μου είχα γράψει ότι καλό είναι να γίνεται μια μικρή περιγραφή στο προφίλ με τις προτιμήσεις κι επιθυμίες. το οποίο είχε σχολιαστεί, ότι δεν είναι απαραίτητο γιατί το τι είναι ο καθένας φαίνεται από το status. Από κει και πέρα ο καθένας μέσα από post και συζητήσεις θα εκδηλώνεται μεν, αλλά μέχρι να γίνει αυτό δεν θα ξέρουμε στην πραγματικότητα τι είναι γιατί δεν έχουμε μια γενική εικόνα σχετικά με το τι του αρέσει. Το σκεπτικό μου είναι ότι όταν κάνει εγγραφή κάποιος δεν έχει στη φόρμα τις επιλογές σαδιστής, μαζοχιστής ή σαδομαζοχιστής. Εγώ πχ επέλεξα switch, αλλά σε τι switch; οπότε ήταν απαραίτητο να γράψω και δυο λόγια στο προφίλ μου, κι από κει και πέρα μέσα από post μπορώ να πω περισσότερα πράγματα. Αλλά και χωρίς post μπορεί να καταλάβει κανείς αν θα απευθυνθεί σε μένα ή όχι με κάποιο μήνυμα, για συζήτηση λεπτομερειών για γνωριμία κλπ κλπ
     
  11. Consul

    Consul New Member

    Δεν έχεις άδικο lara[E-p]...Ούτε εγώ είμαι κολλημένος με τις ορολογίες,αλλά να που χρειάζονται για να κατανοούμε όλοι τι γράφεται,γιατί γράφεται και από ποιούς γράφεται.Η συνειδητή επιλογή και γνώση του τι δηλώνει καθενας/μια συνάδει και πρέπει να συνάδει με αυτά που γράφει.Κατ'αυτόν τον τρόπο γίνεται κατανοητό,χρήσιμο και ωφέλιμο το κάθε post(και είναι πάρα πολλά αυτά είναι αλήθεια).Καλά κάνεις και το θέτεις συχνά πυκνά το θέμα,γιατί άλλο είναι η/ο μαζοχίστρια/ης,άλλο η/ο υποτακτικός(submissive),άλλο η/ο σκλάβα/ος(slave) και άλλο η/ο έχουσα/ων φαντασιώσεις υποταγής.Δεν είναι όλες/οι σκλάβες/οι.Το να "τσουβαλιάζονται"(ας μου επιτραπεί ο όρος αν και μη δόκιμος)όλες/οι κάτω από τον όρο σκλάβα/ος δεν κάνει καλό και ειδικά σε όσες/ους κάνουν τα πρώτα βήματά τους στο χώρο αυτό και χρειάζονται να μάθουν και να μάθουν σωστά(υπερθεματίζω την αναφορά σου και για την ανάγκη σωστής μάθησης,λόγω και ειδικοτητας,καθηγητής γαρ).Είναι σαν να δηλώνει Master καποιος που έχει μόνο φαντασιώσεις κυριαρχίας και δεν είχε καν ποτέ ή δεν έχει σκλάβα να του ανήκει...Γι'αυτό το να το θέτεις,ως moderator,ξανά και ξανά,δεν"κολλάει την βελόνα" αλλά μόνο καλό κάνει.
     
  12. sakiss3000

    sakiss3000 Regular Member

    RE: μόνος / η ή ... και γιατί; από: Τα καυτά μανταλάκια

    MasterJp τι status θα ήταν σωστό να έχει επιλέξει η ntinage για αυτό που της αρέσει;