Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ορολογία για σεξουαλικότητα και αρχέτυπα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος breathing_stone, στις 26 Φεβρουαρίου 2006.

  1. breathing_stone

    breathing_stone New Member

    Το link - πηγή μου αυτή την στιγμή δεν μπορώ να το βρω, νομίζω ότι είναι το manual της εναλλακτικής σεξουαλικότητας. 'Ενα ελάχιστο απόσπασμα από το manual με τέτοιους όρους το είχα ετοιμάσει κάποτε για μια κυρία που μου το ζήτησε. Το βρήκα και είπα να το δώσω. Θα κοιτάξω να βρω και το link.

    ABBESS = μια γυναίκα επικεφαλής ενός αβαίου. Μια μαντάμ, μια γυναίκα μαστρωπός

    ABBOT = ένας άντρας αγαπημένος από γυναίκα abbess

    ABRAHAM = το πέος αλλά και τα γυναικεία γεννετικά όργανα

    ABRASIVE = τραχιά γυναίκα, εκνευριστική, προκλητική, χωρίς τακτ, σκύλα, μια κοινή περιγραφή για γυναίκες με αντρικά χαρακτηριστικά

    ACADEMY = ιδρύματα ανώτερης μάθησης, ένας από τους πολλούς όρους που δυσφημίζουν την γυναικεία νοημοσύνη (ή γυναίκα διαννοούμενη, νερτζ, ακαδημαικός, αυστηρή)

    ACADEMICIAN = μια που είναι θαμώνας μιας ακαδημίας, ενός σχολαρχείου, μια πόρνη αλλά και μια διαννοούμενη γυναίκα (βλέπε ακαδημία, buestocking, διαννούμενη, νερτζ)

    ACDC: = όποιος/α έλκεται ερωτικά από άνδρες και γυναίκες (bisexual), κάποιος που αλλάζει μεταξύ αρσενικής και θυληκής έκφρασης (ή bisexual, bingendered, bisensual), αυτός που αλλάζει ρόλους από top σε bottom και το αντίθετο.

    ACHUMAWI = μια φυλή των ιθαγενών αμερικάνων στην Καλιφόρνια που έχουν πρόσωπα που έκαναν αλλαγή φύλου από γυναίκες σε άντρες, το όνομα της φυλής είναι άγνωστο (ή kurami, berdache, αντρογυναίκες)

    ADVENTUROUS HETOROSEXUAL = ένα πρόσωπο που θεωρείται ετερόφυλο αλλά είναι πρόθυμο να πειραματιστεί στο σεξ με κάτι περισσότερο από την κοινωνικά αποδεκτή ''στάση ιεραπόστολου του άντρα top''. 'Ενα bisexual ή bisensual πρόσωπο που προσανατολίζεται προς το αντίθετο φύλο, αλλά που απολαμβάνει και την ερωτική πράξη με μέλη του ιδιου φύλου (asexual, bisexual, bisensual, homosexual, heterosexual, monosexual, pansexual). 'Ενας ετερόφυλος που είναι πρόθυμος να πειραματίζεται με αντιστροφή των ρόλων ή με το να ντύνεται με ρούχα του αντίθετου φύλου (crossdressing) ο ίδιος ή οι σύντροφοί του.

    AGULE (Lugbara African) = ιέρειες που άλλαξαν φύλο από γυναίκες σε άντρες (ή αλλιώς Nandi, Nuer, Lovedu, Babamba, Mindossi, Lovale, Mende, Ibo).

    ALPHA FEMALE = μια κυριαρχική ή επιβλητική γυναίκα, μια γυναίκα αφεντικό, η ηγέτης μεταξύ μιας ομάδας γυναικών, (επιστημονικα κυρίως αναφέρεται στην ιεραρχία μεταξή ζώων, τώρα και για τύπους ανθρώπινων όντων (γυναίκα αφεντικό, κορίτσι - αφεντικό κλπ).

    ALPHA MALE = 'Ενας κυριαρχικός ή επιβλητικός άντρας, ο ηγέτης μεσα σε μια ομάδα αρσενικών, ένα τρανσέξουαλ που από γυναίκα έγινε άντρας και έχει μια ηγετική θέση. Παλιότερα χρησιμοποιήθηκε από τους επιστήμονες αναφερόμενη σε ζώα που είναι στην κορυφή της κυριαρχίας.

    AMAZON (αρχαία ελληνικά) = μια μυθική γυναίκα πολεμίστρια, μια αντρογυναίκα. Ο όρος χρησιμοποιήθηκε και για γυναίκες άλλων πολιτισμών, όπως για τους Dohomeans της δυτικής Αφρικής, οι γυναίκες των οποίων έκοβαν τον δεξί μαστό τους για να διευκολύνονται στο τράβηγμα των τόξων τους. Και ειδικά για τις γυναίκες πολεμίστριες Tupinhamo της νότειας Αμερικής που από αυτές ονομάστηκε ο ποταμός Αμαζόνιος.

    AMAZON NEUROSIS = αποτυχία να αποδεχτούμε την κοινωνικά αποδεκτή νόρμα ότι οι γυναίκες είναι θηλυκές, παθητικές και ελκυστικές για τους άντρες (αλλιώς : σύνδρομο της Ζίνας)

    AMOROSO = ένας άντρας εραστής, ειδικά ο σύντροφος μια γηραιότερης γυναίκας (ή αλλιώς ponce, boy, majo, kept man).

    AMY-JOHN = μια ανδροπρεπής λεσβία. Μια αμαζόνα

    ANDROGYNE = ένα πρόσωπο με φυσικά χαρακτηριστικά άντρα και γυναίκας μαζί. 'Ενας ερμαφρόδιτος. 'Ενα πρόσωπο με ασαφές φύλο. 'Ενα ψευδοερμαφρόδιτο, ένα πρόσωπο με ανδρικά και γυναικεία γεννητικά όργανα. Αρχετυπικά συχνά παρουσιάζεται ως άγγελος.

    ΑNGELINA : μια catamite, ένας δεκτικός σεξουαλικός σύντροφος οποιουδήποτε φύλου, ένα αρσενικός ομοφυλόφιλος ή άντρας transexual που υποστηρίζει έναν ή περισσότερους τρανσέξουαλ.

    ANTI-BOD = ένας κοκκαλιάρης άντρας ή μια χοντρή γυναίκα.

    APACHE = μια φυλή Αμερικανών ιθαγενών στην νοτειοδυτική Αμερική που έχει γυναίκες που άλλαξαν φύλο και έγιναν άντρες, το όνομα της φυλής τους είναι άγνωστο.

    APHRODITE (αρχαία Ελλάδα) = Θεά της αγάπης και της ομορφιάς που λατρεύτηκε από άντρες και γυναίκες που και οι δυο ήταν ντυμένοι γυναικεία.

    ASEXUAL = ένας προσανατολισμός όπου ένα άτομο επιλέγει να αποφεύγει την σεξουαλική δραστηριότητα και την σεξουαλική ταυτότητα

    ASSINIBOIN = μια φυλή ιθαγενών της Αμερικής στα Great Plains που είχε γυναίκες που άλλαξαν φύλο και έγιναν άντρες, το όνομα της φυλής είναι άγνωστο (αλλιώς berdache, αντρογυναίκα, αληθινό πνεύμα).

    ASSISTANT TOP = ένα πρόσωπο που βοηθάει έναν top, αναφέρεται επίσης και ως ''νεαρός top'' ή ''top σε άσκηση''.

    ATARGATIS = αρχαία μεσανατολική θεότητα, τα τελετουργικά της οποίας συμπεριελάμβαναν crossdressing. Γνωστή και ως ΑΣΤΑΡΤΗ, το όνομα και οι ιδιότητές της διαστρεβλώθηκαν από τους Χριστιανούς που την μετέτρεψαν σε έναν αρσενικό δαίμονο με το όνομα ΑΣΤΑΡΟΘ.

    ATHENA: (αρχαία Ελλάδα) = θεά της σοφίας, κάποιες φορές παρουσιάζεται σαν άντρας ή φορώντας αντρικά ρούχα

    BABY BUTCH = μια γυναίκα που μόλις ξεκινά να υιοθετεί ένα ρόλο αντρογυναίκας. Μια καινούρια ανδροπρεπής λεσβία.

    BACHELOR = ένας ανύπαντρος άντρας. Μια ανύπαντρη ανδροπρεπής γυναίκα, σταδιακά αντικαταστάθηκε από τη λέξη bachelorette που χρησιμοποιείται για κάθε ανύπαντρη γυναίκα.

    BERDACHE, BARDACHE = (γαλλο-αραβική λέξη) αγόρι σκλάβος, αρσενική πόρνη, ευνούχος. (Ανάμεσα στους ιθαγενεις αμερικανούς) ένας υποτιμητικός όρος για ένα άτομο που ζει ολοκληρωτικά ή εν μέρει ως μέλος του αντίθετου φύλου. Κάθε φυλή έχει τους δικούς της όρους για έθιμα για τέτοιους ανθρώπους, αλλά οι λευκοί συνήθως τους κατατάσουν όλους αυτούς με τον όρο ''berdache''. Επιπλέον, ο κόσμος ανεπαρκώς υποθέτει ότι όλοι οι ''berdaches'' ειναι ομοφυλόφιλοι ή λεσβίες.