Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ποια ηλικια θεωρειται ή θεωρειτε καταλληλη για να ξεκινησει το bdsm?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Τεχνικές' που ξεκίνησε από το μέλος thaleia, στις 18 Μαρτίου 2009.

  1. thaleia

    thaleia Contributor

    χθες ενας φιλος μου εθεσε την εξης ερωτηση:

    θα ηθελες η κορη σου να ακολουθησει το bdsm?
    (η κορη ειναι στην αρχη της εφηβιας και δεν εχει ξεκινησει ακομη την σεξουαλικη της ζωη)

    η απαντηση μου ηταν : σημασια τι θα θελει εκεινη κι οχι τι θα θελω εγω

    μου δημιουργηθηκε ομως ο εξης προβληματισμος:
    ποτε ειναι δοκιμο να μπει ενας νεος/α στο bdsm?

    η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι πρωτα πρεπει να συλλεξει οσες βανιλα εμπειριες μπορει και αφου γνωρισει αρκετα τα "θελω" του/της να μπει αυτοβουλως κι οχι επιρρεασμενος/η απο καποια σχεση.
    οσο για ηλικια θεωρω οτι πρεπει να ειναι πανω απο 25 ετων.

    θα ηθελα την αποψη σας.
     
  2. Storm

    Storm Regular Member

    Η προσωπική μου ενασχόληση με το bdsm ξεκίνησε στα 17, χωρίς να είμαι σεξουαλικά ενεργή στο ελάχιστο, ως αναζήτηση πληροφοριών κτλ.
    Εϊχα παρατηρήσει ότι ερεθιζόμουν πολύ με κινηματογραφικές ερωτικές σκηνές που περιλάμβαναν τέτοια στοιχεία και γενικότερα το στοιχείο της κυριαρχίας και του πόνου -ανεξάρτητα από το ποια μεριά προερχόταν- με εξίταρε περισσότερο από αυτό που ονομάζουμε vanilla sex.
    Εκείνη την περίοδο άρχισα να διαβάζω Ντε Σαντ -ολόκληρη τη Φιλοσοφία Του Μπουντουάρ και αποσπασματικά τις 120 Μέρες Στα Σόδομα (γιατί εκεί με ενόχλησε το στοιχείο της παιδεραστίας) και τη Ζυστίν- και να βλέπω ανάλογες ταινίες.
    Δεν ξέρω αν ήταν νωρίς ή αργά, ήταν όμως αυτό που μου ταίριαζε εκείνη τη χρονική περίοδο και στο φινάλε, αφού έτσι τη βρίσκω, τι να κάνω;
    Οι δικοί μου δεν γνωρίζουν αυτές τις ενασχολήσεις και προτιμήσεις μου, και μεταξύ μας θα προτιμούσαν να φάνε δέκα κουτιά απορρυπαντικό ο καθένας παρά να είμαι εγώ bdsmer!  
    Κατάλληλη ηλικία δε νομίζω ότι υπάρχει... Καλό είναι να κάνεις αυτό που νιώθεις εκείνη τη στιγμή και να μην το καταπιέζεις.
     
  3. Mesodo

    Mesodo Regular Member

    κι εγω δεν πιστεύω πως είναι θέμα κατάλληλης ηλικίας. Οι περισσότεροι άνθρωποι που ξέρω και με κάποιο τρόπο έχουν bdsm στοιχεία το έκαναν από μικροί. Αλλωστε η πιο συνηθισμένη ηλικία να διαβάσει κανείς ντεσαντ ειναι τα 16-20....

    τώρα από εκεί και πέρα, πότε θα αποφασίσεις ότι αυτά μπορείς να τα προτείνεις και στους συντρόφους σου είναι μια άλλη ιστορία που δεν μπορούμε ουσιαστικά να την προβλέψουμε. Όπως και πότε θα αποφασίσεις ότι αυτό το πράγμα θα το λες BDSM (εγώ ακόμα δεν το έχω αποφασίσει)...

    Έτσι κι αλλιώς πιθανότατα δεν θα μάθεις για τις s/m εμπειρίες της κόρης σου... ίσως εαν τη δεις να διαβάζει ντεσαντ να αρχίσεις να υποψιάζεσαι, αλλά τα 2/3 των παιδιών που θυμάμαι απο το πανεπιστήμιο τον είχαν διαβάσει τον ντεσαντ χωρίς να είχαν απαραίτητα αποκτήσει και αντίστοιχες ορέξεις.
     
  4. γε.....ΟΡΓΙΟΣ

    γε.....ΟΡΓΙΟΣ Regular Member

    λοιπόν σίγουρα όταν το κορμί έχει οριμάσει βιολογικά και το πνεύμα έχει πλέον την ευρύτητα της σκέψης.
    αυτά διαφέρουν στον καθένα. σε κάθε περίπτωση θα συμφωνήσω μαζί σου thaleia ότι είναι καλό να έχει αποκτήσει όσο περισσότερες μπορεί βανίλα εμπειρίες (προς θεού όχι να περάσουμε στο άλλο άκρο) για να μπορεί έτσι να έχει ευρύτητα σκέψης και άποψης πάνω σε κάθε "μορφή" του έρωτα.
     
  5. thaleia

    thaleia Contributor

    Απάντηση: ποια ηλικια θεωρειται ή θεωρειτε καταλληλη για να ξεκινησει το bdsm?

    απο μια αποψη χαιρομαι που οι καιροι εχουν αλλαξει.
    εγω ως τα 20 μου θεωρουσα ως και τον αυνανισμο ανωμαλια και ντρεπομουν που το εκανα , τον δε εαυτο μου διεστραμμενο γιατι ερεθιζομουν με την ιστορια της Ο και προσπαθουσα να τα διωξω απο το μυαλο μου....
    ομως ολο ΜdS και μεγαλους ανατολικους διαβαζα....
    χρωστω ευγνομοσυνη στην τεχνολογια (και σε καποιον αλλον.....) που με εφερε σε επαφη με το forum και ειδα οτι δεν ειμαι αρρωστη και οτι οσοι ειναι σαν κι εμενα ειναι φυσιολογικοι ανθρωποι κι οτοι υπαρχουν πολλοι....
    επρεπε να φτασω στα 46.... αλλα καλλιο αργα παρα ποτε που λεει και η σοφια του λαου μας.
     
  6. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: ποια ηλικια θεωρειται ή θεωρειτε καταλληλη για να ξεκινησει το bdsm?

    Άμα "το ' χεις" το ξεκινάς και ας μην το έχεις κατατάξει κάπου.Φίλοι και φίλες,λειτουργούσαν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό(όταν το επέτρεπαν οι περιστάσεις) Κυριαρχικά/υποτακτικά από τα πρώτα τους "ερωτικά βήματα" ή και σε άλλες καταστάσεις της καθημερινότητας τους.
    Συνειδητοποιούσαν πως αυτό είναι κάτι διαφορετικό και έπρατταν ανάλογα:ή έψαχναν να αποκωδικοποιήσουν αυτή τους τη φύση με θάρρος ή φόβο ή (και αφορά μόνο τους/τις υποτακτικούς/ες) ,μπορεί να έμπαιναν σε into closet κατάσταση,λόγω διαφόρων φόβων και ανασφαλειών,προσπαθώντας να ακολουθήσουν πιο "νορμάλ" ερωτικούς δρόμους.
    Δεν υπάρχει ηλικία λοιπόν,αλλά συνειδητοποίηση..
     
  7. pistos

    pistos New Member

    Οταν νιώθεις ανετα και σίγουρος . Αν επιπλεόν είσαι υποτακτικός , θα πρέπει να βρεις και το κατάλληλο άτομο
     
  8. Enfer_Bride

    Enfer_Bride New Member

    den uparxoun hlikies se auta ta 8emata. 
    δεν υπάρχουν ηλικίες σε αυτά τα θέματα. 
     
    Last edited by a moderator: 18 Μαρτίου 2009
  9. Elysium

    Elysium Contributor

    Η ερώτηση μοιάζει με την «Ποια η κατάλληλη ηλικία για να κάνει κάποιος sex».

    Μακάρι να μη χρειάζονταν να μπει ποτέ στο bdsm.
     
  10. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Απάντηση: Re: ποια ηλικια θεωρειται ή θεωρειτε καταλληλη για να ξεκινησει το bdsm?

    ..κοίτα άρνηση...  
     
  11. Georgia

    Georgia Owned Contributor

    Όταν θα είναι πλέον ώριμος να καταλάβει τι είναι αυτό που λέμε bdsm και όταν θα είναι σε θέση να φερθεί με σεβασμό στον εαυτό του και στους άλλους.

    υγ:Αισθάνομαι άσχημα που δεν έχω διαβάσει κανένα πόνημα που να αφορά στον σαδισμό ή στον μαζοχισμό. Μόνο την "120 μέρες στα Σόδομα" έχω δει. Αλλά άντεξα. Την σταμάτησα μόνο προς το τέλος, την στιγμή που ετοιμάζονταν να πάρουν το σκάλπ μιας κοπελίτσας. Δεν σκοπεύω βέβαια να την ξαναδώ. Μου έπεσε βαρύ το μενού του εστιατορίου..Πρέπει να ήμουν γύρω στα 16-17. Δεν μου δημιούργησε καμία περιέργεια να το ψάξω παραπάνω. Οι vanilla σχέσεις ήταν ήδη πολύπλοκες για το κεφαλάκι μου.
     
  12. Storm

    Storm Regular Member

    Re: Απάντηση: ποια ηλικια θεωρειται ή θεωρειτε καταλληλη για να ξεκινησει το bdsm?

    Μπα... Τελικά δεν έχουν αλλάξει και τόσο πολύ οι καιροί. Εγώ προσωπικά έχω πολλάκις χαρακτηριστεί ανώμαλη ή ακόμη και ψυχικά διαταραγμένη λόγω των προτιμήσεών μου από ανθρώπους στους οποίους τις γνωστοποίησα -ευτυχώς δεν είναι πολλοί αυτοί που το ξέρουν. Μόνο στο φόρουν όμως νιώθω ότι ΔΕΝ είμαι προβληματική κι ότι μοιράζομαι αυτό το ενδιαφέρον και με άλλους ανθρώπους. Υπάρχει γενικά μια προκατάληψη σχετικά με το θέμα την οποία προσπαθούν να μας περάσουν.