Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

σκλάβα-φανατικός ελέγχου?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος lara, στις 29 Απριλίου 2006.

  1. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Διαβάζοντας στο Κυριαρχικοί τύποι και οι υποτακτικοί που τους συμπληρώνουν.
    Σημ. Τα bold δικά μου.

    Ξαναδιαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο "είδα" για πρώτη φορά τη φράση που μαύρισα.
    Συζητώντας με μια sis, με την οποία μοιάζουμε σε πολλά πράγματα, είδαμε ένα από τα κοινά μας να είναι ότι και οι δύο είμαστε control freaks.
    Αναρωτήθηκα λοιπόν διαβάζοντας το πιο πάνω, αν τελικά οι απόλυτες σκλάβες που ανήκουν σε Αυταρχικούς Αφέντες (ή κάποιο συνδιασμό Αυταρχικού-Ισοτιμικού), αυτές δηλαδή που "τρομάζουν" τις υπόλοιπες και ξεσηκώνουν κύμματα αντιδράσεως κατά καιρού, για τον τόσο απόλυτο τρόπο που αντιλαμβάνονται το Ms, ανήκουν στην κατηγορία των φανατικών ελέγχου.
    Και πως μπορεί να συνδιαστεί αυτό με την ψυχοσύνθεση της σκλάβας?
    Σκλάβα - control freak παλιά θα μου ακουγόταν ως οξύμωρο, αλλά τελικά είναι?
     
  2. Astarty

    Astarty Contributor

    Σκλάβα και control freak...
    Όχι δεν μου ακούγεται οξύμωρο αν σκεφτεί κανείς πως τα περισσότερα άτομα υποτακτικής ψυχολογίας διακατέχονται από τελειομανία. Σε όλα.
    Συνήθως έχουν περισσότερα σημεία-όρια στην check list τους που θέλουν να ξεπεράσουν από ότι ο Αφέντης τους επιθυμεί. Και γι' αυτό αναζητούν τον πλέον αυταρχικό Κυρίαρχο.

    Είναι λίγο περίεργο το πως το αντιλαμβάνομαι...
    Όσο πιο κοντά πλησιάζεις στο απόλυτο (αν το απόλυτο είναι το TPE, τότε αυτό εννοώ) τόσο πιο πολύ αισθάνεσαι ότι βγαίνεις νικητής στην μάχη του ελέγχου και ίσως εκεί να πηγάζει κιόλας η αίσθηση της ελευθερίας που έχουν κάποιες σκλάβες.

    Αστάρτη
     
  3. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    Που μπορεί να φτάσει αυτός ο έλεγχος δηλαδή;Να σκανάρει και κάθε κοινωνική δραστηριότητα της σκλάβας;Να εισέλθει και σε υλικές κτήσεις αυτής;Πόσος παρεμβατισμός μπορεί να υπάρξει;Η διάρκεια μιας τέτοιας σχέσης μπορεί να είναι μακροπρόσθεμη;
    Αν όλες αυτές οι απαντήσεις είναι καταφατικές,ας ελπίσουμε όλοι και όλες μας ο Κυρίαρχος να είναι αυτό που λέμε δίκαιος ή τίμιος.

    Πιστεύω πως μια σκλάβα θα επιθυμούσε μια τέτοια σχέση,αρκεί η διάθεση υποταγής να βρισκόταν στην ανάλογη κλίμακα..

    Με τους σκλάβους όμως τι γίνεται;Παρατηρώ πως πολλά από τα πιο σοβαρά θέματα ,είναι μονομερή..
     
  4. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    RE: RE: σκλάβα-φανατικός ελέγχου?

    Πολύ πολύ καλό Ασταρτυ. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ το τελευταίο που αναφέρεις αλλά διαβάζοντας το αμέσως ταίριαξε. Θα το σκεφτώ... σ΄ ευχαριστώ.
     
  5. Astarty

    Astarty Contributor

    RE: RE: σκλάβα-φανατικός ελέγχου?

    Όλα τα ερωτήματα που θέτεις Incomplete θα μπορούσαν να απαντηθούν με κατάφαση. Κρατώ μια επιφύλαξη στο δεύτερο (υλικές κτήσεις). Πριν ή μετά την σχέση; Μήπως και σε άλλα ζευγάρια εκτός D/s ένας δεν κρατάει το ταμείο; <χαμογελάει>

    Σίγουρα όμως το ναι θα ερχόταν μετά από πολύχρονο σκανάρισμα του κυρίαρχου. Για να είναι σίγουρη η σκλάβα πως το δικαίωμα που δίνει δεν θα καταπατηθεί.

    Μένει παραπονεμένο το αρσενικό στοιχείο του φόρουμ; Όπου σκλάβα βάλε σκλάβος εσύ και είσαι ΟΚ. Αλλά μήπως σε έναν αρσενικό είναι πολύ πιο δύσκολο να φτάσει σε τέτοιο σημείο υποταγής; Αναρωτιέμαι...

    Αστάρτη
     
  6. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    RE: RE: RE: σκλάβα-φανατικός ελέγχου?

    Χαίρομαι που μία που δηλώνει vanilla μου δίνει μια κατατοπιστική απάντηση.Πάνω απ΄όλα χαίρομαι που τελικά το μήνυμα μου δεν ήταν ,όπως πίστευα, ανεπίδεκτο απαντήσεως..

    α.Δε ξέρω αν μένει παραπονεμένο το αρσενικό στοιχείο του forum και αν μένει οι Κυρίες πρέπει να μεριμνήσουν γι΄αυτό...Και όχι "πρέπει",επιβάλλεται!Πάντως η ερώτηση μου δεν ήταν ,αν πρέπει να θεωρήσουμε αυτονόητο πως κάθε θέμα θα αναφέρεται και στα δύο φύλα..Πιστεύω κατάλαβες και καταλάβατε..

    β.Πολύ καλό ερώτημα που ίσως τυγχάνει και διαφορετικού thread..Υπάρχει διαφοροποίηση στα δύο φύλλα,στο να φτάσεις σε αυτό το σημείο(επίπεδο)
    υποταγής;

    β.
     
  7. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    RE: RE: RE: RE: σκλάβα-φανατικός ελέγχου?

    Το που μπορεί να φτάσει αυτός ο έλεγχος πιστεύω διαφοροποιείται ανάλογα με τις ανάγκες της σκλάβας και ικανότητες του Αφέντη.
    Από κει και πέρα δεν κατανοώ τα ερωτήματα σου.
    Γιατί είναι ξεκάθαρο το ότι μιλάμε για σκλάβες-φανατικές ελέγχου. Πιστεύεις πως θα ήταν δυνατό τέτοιες σκλάβες να δίνονταν στον πρώτο τυχόντα?
    Παραπονιάρη σε κόβω. Αυτό ίσως πρέπει να το κοιτάξεις γιατί έχεις συνεχώς την εντύπωση πως τα ερωτήματα σου είναι ανεπίδεκτα απαντήσεως αν δεν τρέξει με μιας όλο το φόρουμ να σου δώσει απαντησεις.  

    Για τις διαφορές μεταξύ γυναικών και αντρών υποτακτικών έχει ήδη Thread, άμα είναι καλύτερα ο server να σου δώσω λινκ.
     
  8. Incomplete_

    Incomplete_ Contributor

    RE: RE: RE: RE: RE: σκλάβα-φανατικός ελέγχου?

    Ρωτάω για να μαθαίνω.Προτιμώ να με πούνε χαζό ή αφελή ,απ΄το να έχω
    αναπάντητα ερωτήματα ή να κάνω παράτολμες ταυτίσεις θεωρώντας τα όλα αυτονόητα..Μην ξεχνάς lara μου ,πως βρίσκομαι σε άλλο λόχο του ίδιου στρατοπέδου.Αυτό σημαίνει πως προσπαθώ να βρω πιθανές ομοιότητες ή διαφορές ανάμεσα μας και αυτό θα γίνει μόνο ρωτώντας..

    Εδώ ειλικρινά με στεναχωρείς.Δε νομίζω πως ζήτησα ποτέ όλο το forum να ανταποκρίνεται στους προβληματισμούς μου,ούτε ότι είμαι τόσο εγωκεντρικός πια...Για να το γράψω αυτό σημαίνει πως πολλά μου ερωτήματα έχουν μείνει αναπάντητα.Βέβαια δεν είμαι ο μόνος,απλά είμαι ίσως ο μόνος που το εξέφρασα.Και σε αυτήν την περίπτωση δεν είμαι παραπονιάρης,αλλά οτιδήποτε άλλο..

    Άμα ποτέ βρεθούμε θύμησε μου να σου πω σε ποιους ή σε ποιες ίσως απευθυνόμουνα  
     
  9. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    RE: RE: RE: RE: RE: RE: σκλάβα-φανατικός ελέγχου?

    Δεν ξέρω για τους άλλους, εγώ πάντως πολλές φορές δυσκολεύομαι να κατανοήσω τι ακριβώς ρωτάς,  
     
  10. gaby

    gaby Guest

    Θα ήθελα μία διευκρίνιση παρακαλώ πολύ:

    "φανατικός του ελέγχου" σημαίνει:

    αυτός που θέλει να ελέγχει τον εαυτό του, πχ τα συναισθήματά του και αφήνεται με δυσκολία ή και καθόλου;

    αυτός που θέλει να ελέγχει Τ/τους γύρω του όσο μπορεί, ίσως για λόγους ανασφάλειας δικούς του; ή επειδή πιστεύει ότι αυτός γνωρίζει καλύτερα και ωφελεί τους Α/άλλους με αυτόν τον τρόπο;

    αυτός που θέλει να ελέγχει καταστάσεις γύρω του, πάλι για τους ίδιους λόγους ουσιαστικά + κεκτημένες συνήθειες, επαγγελματικές "διαστροφές" κλπ;

    Τί απ όλα αυτά είναι ο "φανατικός του ελέγχου";
     
  11. blindfold

    blindfold Contributor

    ναι το αρσενικό δουλικό μένει παραπωνίαρικο αρκετές φόρες !!!
    εγώ που αρκετές φορές τριγυρνώ στις λαικές έχω δεί αρκετά ζευγάρια που ένας κρατάει το ταμείο και αποφασίζει και έχει το πορτοφόλι παραμάσχαλα και ο άλλος από πίσω ακολουθεί καταφορτος και χωρίς γνώμη και άποψη και αρκετές φορές να του αρέσει και φυσικά αν πάω και τους πω για BDSM & D/s relationships θα απαντήσουν εεε;

    Όσο πιο κοντά πλησιάζεις στο απόλυτο (αν το απόλυτο είναι το TPE, τότε αυτό εννοώ) τόσο πιο πολύ αισθάνεσαι ότι βγαίνεις νικητής στην μάχη του ελέγχου και ίσως εκεί να πηγάζει κιόλας η αίσθηση της ελευθερίας που έχουν κάποιες σκλάβες. πολύ καλό αυτό Astarty βελτιώνεσε !! χεεχεχε
     
  12. gaby

    gaby Guest

    lara[E-p] δε θα με απασχολούσε καθόλου το αν είναι οξύμωρος ο συνδυασμός σκλάβας και φανατικής του ελέγχου. Και πολύ αμφιβάλλω αν μία σκλάβα μπορεί να είναι πραγματικά φανατική του ελέγχου <χαμόγελο>

    Θα με απασχολούσε το ότι μπορεί κατά στιγμές να γίνει πάρα πολύ οξύς για την ψυχή της σκλάβας αυτός ο συνδυασμός.

    Να της δίνει αχρείαστες πίκρες και αγωνίες και να κάνει πολύ χειρότερες τις όποιες δυσκολίες και να της θολώνει τις καλές στιγμές.

    Αλλά υποθέτω και εγώ ότι γίνεται.

    Ένας από τους λόγους είναι αυτός που είπε η Astarty, δηλαδή συνδυασμός τελειομανίας και υψηλών στόχων - που τους βάζει ποιός... η σκλάβα;

    Άλλος λόγος είναι ότι η σκλάβα έχει πολλούς φόβους και η λογική αντίδραση στην αναζήτηση της ανακούφισης από τον φόβο είναι να ελέγξουμε τις πηγές του. Και πολλές σκλάβες λειτουργούν εγκεφαλικά ώστε να μπουν σε αυτή τη λογική.

    Άλλος λόγος είναι ότι η σκλάβα πρωτού να γίνει σκλάβα είχε ανατραφεί ως μία ελεγχόμενη γυναίκα που της απαγορευόταν να αφήνεται και δεν συναισθάνεται ότι είναι φανατική του ελέγχου.

    Το θέμα είναι, νομίζω, ότι η ζωή της femsub είναι ευκολώτερη και ωραιότερη αν δεν είναι φανατική του ελέγχου.