Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

υποτακτικοί και πρωτοβουλίες

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος little_slut[PieR], στις 1 Σεπτεμβρίου 2005.

  1. little_slut[PieR]

    little_slut[PieR] Regular Member

    Θα ήθελα την γνώμη τόσο Των Κυρίαρχων όσο και των υποτακτικών στο παρακάτω ερώτημα μου.

    Πιστεύεται ότι ένας υποτακτικός πρέπει να περιορίζεται στις εντολές και τις συμπεριφορές που του έχει επιδείξει ο Κυρίαρχος ή πρέπει να παίρνει και πρωτοβουλίες για να Τον ικανοποεί; Αν είστε υπέρ του να παίρνουν πρωτοβουλίες οι υποτακτικοί πόσο έυκολο πιστεύετε ότι είναι για αυτούς; Δεν πιστεύετε ότι θα δυσκολεύονται να το κάνουν φοβούμενοι μήπως έχει τα αντίθετα αποτελέσματα και απογοητεύσουν τον Κυρίαρχο; Γενικότερα ποιές είναι οι σκέψεις Σ/σας πάνω σε αυτό το θέμα;
     
  2. gaby

    gaby Guest

    Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι το υποτακτικό στοιχείο μπορεί να παίρνει πρωτοβουλίες, ως εκεί που του επιτρέπει "το λουρί του", και μάλιστα ίσως αξίζει να ενθαρρύνεται να παίρνει πρωτοβουλίες, γιατί έτσι διευκολύνεται ο / η Κυρίαρχος να καταλάβει καλύτερα τον / την υποτακτική.

    Ιδιαίτερα όταν στήνεται μία D/s σχέση ή όταν κάποιος από τους Δ/δύό είναι σε ένα στάδιο εκπαίδευσης στη λειτουργία του ως Κυρίαρχου ή υποτακτικού, και οι τρόποι της έκφρασης της υποταγής δεν έχουν παγιωθεί, τότε είναι ακόμα σημαντικότερες οι πρωτοβουλίες του υποτακτικού στοιχείου.

    Μη ξεχνάμε ότι καμμιά φορά, ακόμα και το περιορισμένο topping from the bottom μπορεί να έχει τη χρησιμότητά του, όταν η υποτακτική είναι σχετικά έμπειρη και ο Κυρίαρχος λιγώτερο.

    Σχετικά με το φόβο μην απογοητεύσουμε, είναι κάτι που υπάρχει και σε vanilla σχέσεις, αλλά υποτίθεται ότι πηγαίνουμε λίγο - λίγο, "δοκιμάζουμε τα νερά", έχουμε κάποια ευαισθησία ως προς τη δεκτικότητα του Κυρίαρχου και τις συνθήκες που επικρατούν και ίσως, ο Κυρίαρχος χαίρεται να γίνεται αποδέκτης των πρωτοβουλιών της υποτακτικής Του.

    Αυτά ισχύουν για τις πρωτοβουλίες που κατευθύνονται άμεσα προς τον Κυρίαρχο. Γιατί υπάρχουν και οι σιωπηρές πρωτοβουλίες που θα χρειαστεί κατα πάσα πιθανότητα να πάρει η υποτακτική όσο θα προσαρμόζεται εσωτερικά στη νέα της λειτουργία και θα μαθαίνει να βλέπει κάποια πράγματα με διαφορετικό τρόπο.
     
  3. slaveboy`81

    slaveboy`81 Regular Member

    Πιστεύω πως αυτό εξαρτάται από το τι αρέσει στο σκλάβο και τον αφέντη, οπότε αυτό προκύπτει από τη μεταξύ τους συμφωνία. Εμένα προσωπικά, μαρέσει να είμαι αντικείμενο στα χέρια του αφέντη...Ουσιαστικά όμως πιστεύω πως ο σκλάβος είναι σκλάβος και δεν έχει και δεν πρέπει να έχει δικαίωμα πρωτοβουλίας, ανήκει στον αφέντη του και αυτός πρέπει να αποφασίζει για τα πάτνα.
     
  4. Konstantinos

    Konstantinos Staff Member

    αυτό είναι που λέμε smart ass submissive  
     
  5. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Υποθέτω little slut πως αυτό εξαρτάται από τη σχέση γενικότερα, το είδος Του Κυρίαρχου και τις επιθυμίες Του, ακόμη και από το πόσο έχει προχωρήσει μια σχέση, ποιοτικά ή/και χρονικά.

    Προσωπικά, από την αρχή της σχέσης με Τον Κύριο Electro-pain, έκανα κάποια πράγματα από μόνη μου, τα οποία υπέθετα πως θα Τον ευχαριστούσαν.
    Κάποια όντως Τον ευχαριστούσαν, κάποια όχι…

    Μετά άρχισε η έντονη περίοδος στην εκπαίδευση μου, όπου δεν υπήρχαν καθόλου πρωτοβουλίες, μια και μόλις και προλάβαινα να τα βγάζω πέρα με όλα όσα συνέβαιναν.

    Ίσως να είχα γίνει πολύ εγωκεντρική εκείνο το διάστημα κατά κάποιο τρόπο, και θεωρούσα απόλυτα φυσικό που Εκείνος Ασχολιόταν με μένα και τα προβλήματα μου, εγώ έκανα το ίδιο και περίμενα πως όλα όσα Επιθυμεί, είναι εκείνα που Ζητά ευθέως.

    Κάποια στιγμή, κάτι μέσα μου άλλαξε, και άρχισα να βλέπω τα πράγματα διαφορετικά, και αντιλήφθηκα πως έπαψα να σκέφτομαι συνεχώς εμένα και να συζητώ για μένα, τις ανασφάλειες μου, τα προβλήματα μου, τις δυσκολίες μου, τις ανάγκες μου κ.ο.κ, και άρχισα να ρωτάω Εκείνον, προσπαθώντας να μάθω τι Του αρέσει, τι θα Επιθυμούσε γενικά, άρχισα να ξαναδιαβάζω όλες τις συζητήσεις που είχαν γίνει στο net, υπογραμμίζοντας με πράσινο τα ενδιαφέροντα Του, με κίτρινο εκείνα που Είχε Αναφέρει ανάλαφρα μέσα στη συζήτηση πως του Άρεσαν και έκανα ένα κατάλογο, χωρισμένο στα 2.

    Ότι ενδιαφέροντα Είχε, π.χ κινηματογράφο, έψαξα ανάμεσα σε γνωστούς και βρήκα δοκίμια και βιβλία σχετικά με την ιστορία του κινηματογράφου, προσπαθώντας να μάθω περισσότερα. Τις ταινίες που έμαθα πως Του Άρεσαν, έψαξα και τις βρήκα σε DVD και Του της έστελνα ταχυδρομικώς. Ή μάζεψα τη μουσική που Του Αρέσει, ή είδα πως Του Αρέσει η Φόρμουλα 1, κάθισα λοιπόν και παρακολουθούσα κάθε προκριματικό και κάθε αγώνα, για να καταλάβω τι είναι αυτό, έψαχνα και έβρισκα κάποια πράγματα που σχετίζονται μ΄ αυτή και Του τα διάβαζα, ή Του τα έδινα.
    Αυτά με την πρώτη στήλη.

    Στη 2η στήλη, είχα πως Του αρέσει π.χ. το μασάζ. Πήρα εγχειρίδια και βιβλία και διάβασα, πήγα και μου έδειξαν μερικά πράγματα, διάβασα για τα αιθέρια έλαια και τις ιδιότητες τους, και όταν ξαναβρεθήκαμε και Ήταν Τεντωμένος, Τον ρώτησα αν ήθελε μασάζ και Του έκανα. Κ.ο.κ.

    Αυτές ήταν κάποιες από τις πρωτοβουλίες που πήρα.

    Κάποιες άλλες είναι να Του μαγειρέψω το αγαπημένο Του φαγητό, να ετοιμάσω ένα ζεστό ποδόλουτρο όταν Έρχεται Κουρασμένος από τη δουλειά, να έχω έτοιμο το τσάι Του πριν Τον ξυπνήσω, κι ας μην μου τα Έχει πει.

    Οπότε όπως βλέπεις, πρωτοβουλίες παίρνω συνεχώς και πολλές.
    Και όλες τις Απολαμβάνει, γιατί όλες έχουν σαν στόχο την Ευχαρίστηση Του.

    Τώρα σίγουρα δε θα έπαιρνα μια πρωτοβουλία ως προς το αν θα κόψω τα μαλλιά μου, ή θα τα βάψω σε άλλο χρώμα, ή να βγω έξω χωρίς άδεια, ή ακόμη να πάρω οποιαδήποτε πρωτοβουλία όσο αφορά την εκπαίδευση μου…έχω κι ένα ένστικτο επιβίωσης καλό και τέτοια πράγματα φροντίζω να μην τα κάνω πια.  

    Μπορεί να πάρω πρωτοβουλία να ντυθώ όπως νομίζω, αλλά πριν βγούμε, θα πάρω έγκριση, ή απόρριψη ανάλογα.

    Τώρα για την καθημερινή μου ζωή, τα παιδιά μου, τη δουλειά μου, τις μικρές καθημερινές αποφάσεις, τις παίρνω σχεδόν πάντα μόνη μου.

    Αλλά όταν έχω να πάρω μια απόφαση σημαντική, π.χ. για να αλλάξω δουλειά, ή όπως το αν θα πάει σε ιδιωτικό ή δημόσιο σχολείο το παιδί κ.ο.κ, γίνεται μια συζήτηση, όπου παραθέτω όλα τα δεδομένα και όλες τις σκέψεις μου, όπως και τις προσωπικές μου απόψεις αλλά η τελική απόφαση και το τι θα γίνει το Αποφασίζει Εκείνος.

    Αυτό γίνεται στη δική Μ/μας σχέση στο παρών τουλάχιστο στάδιο.  
     
  6. SadalMelik

    SadalMelik Regular Member

    Πρωτοβουλίες. Χμμ μου αρέσουν από τον σύντροφό μου. Ακόμα και στα πλαίσια μιάς BDSM σχέσης. Νιώθω να με βγάζουν από μια καθημερινότητα. Νιώθω να γίνετε χειροπιαστό το ότι ο άνθρωπος με τον οποίο είμαι μαζί νοιάζεται για εμένα. Σίγουρα μια πρωτοβουλία θα την συζητούσα αν κάτι δεν μου "κόλλαγε" αλλά σίγουρα δεν θα την τιμωρούσα. Αν έκανα κάτι τέτοιο σίγουρα θα ένιωθα να κόβω τα φτερά στον άνθρωπο μου.
    Τώρα περνάμε στο επόμενο στάδιο όμως. Βλέπουμε να επαναλαμβάνετε μια παλιότερη "όχι και τόσο επιτυχημενη πρωτοβουλία" που αν μη τι άλλο έχουμε συζητηση πώς κάπου κάτι δεν πήγε καλά.... Τότε καλό είναι να έχει στο μυαλό του/της ο/η υποτακτικός/η όπως είπε και η tender lilly να πηγαίνει ως εκεί που του επιτρέπει "το λουρί του" επειδή σε αυτό το σημείο πέφτει ράβδος.
     
  7. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Σαφέστατα και πρέπει να παίρνουμε πρωτοβουλίες(άβουλα όντα είμαστε);  Σε καμία περίπτωση δε θα δεχόμουν να είμαι γι'Αυτόν ένα αντικείμενο, και μόνο αυτό.

    υ.γ Δεν είμαστε πιόνια,πρώτα ανήκουμε στον εαυτό μας και ύστερα σε Εκείνον, σίγουρα η καθεμία απο μας τα βλέπει με τον δικό της διαφορετικό τρόπο.
     
    Last edited by a moderator: 4 Μαϊου 2009
  8. cider

    cider Kitchen master

    Προσωπικά δεν μου αρέσει η παραμικρή ανάληψη πρωτοβουλίας από την Υ. Δεν μετράω την πρωτοβουλία αυτοβελτίωσης σε κάποιους τομείς (την οποία αναφέρει η lara), η οποία θεωρώ ούτως ή άλλως ότι αποτελεί υποχρέωση της άλλης πλευράς.
    Να επισημάνω ότι απαντώ στην ερώτηση με βάσει το τι θέλω και όχι με βάση τι πιστεύω ότι πρέπει/δεν πρέπει -- παράμετρο την οποία δεν σκοπεύω να συζητήσω/αναλύσω.
     
  9. skia

    skia Contributor

    ...εξαρτάται...
     
  10. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Απο τι εξαρτάται;Mπορείς να μου αναλύσεις το σκεπτικό σου,αν θες φυσικά.
     
  11. skia

    skia Contributor

    ευχαρίστως! από το ποιά είναι η μορφή της σχέσης. άλλοι αρέσκονται η σκλάβα να παίρνει πρωτοβουλίες. άλλοι τη θέλουν τελείως άβουλη και αντικείμενο απλά. στη δεύτερη περίπτωση, σημασία έχει η αρχική συναίνεση από μεριάς της σκλάβας. από εκεί και μετά, δεν χρειάζεται να δεχτεί το οτιδήποτε. ο Κυριάρχος την οδηγεί εκεί ακριβώς που θέλει, αργά ή γρήγορα.
     
  12. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    ζητείται γυναίκα αντικείμενο για άμεση χρήση

     

    ΙΔΑΝΙΚΕΣ γυναίκες για πολύ κουρασμένα αγόρια, όπως είμεθα εμείς. Οι «ξεκουράστρες» είναι μια νέα επιτηδευμένη κατηγορία ευφυών κοριτσιών, που δεν σου βγάζουν την ψυχή, δεν σου πρήζουν το συκώτι, δεν σου σπάνε το στομάχι και δεν σου σμπαραλιάζουν τα έντερα.

    ΕΙΝΑΙ κουλαριστές και άνετες, δεν σ’ τα πρήζουν, δεν κάνουν υστερίες, τα πάνε καλά με τον εαυτό τους και γι’ αυτό έχουν το περίσσευμα να προσφέρουν, να σε περιποιηθούν, με τα μασαζάκια σου, τα πρωινά σου, τις παντόφλες σου, με τα όλα σου. Ξέρουν πώς να σου πάρουν την ένταση· είναι ανακουφίστρες οι ξεκουράστρες. Τέτοια κι άλλα πολλά πνευματώδη γράφονται για τις “γυναίκες” που κυκλοφορούν ως αντικείμενα για άμεση χρήση, έτοιμα να ικανοποιήσουν κάθε λογής ανάγκες. Κι από την άλλη στην εποχή των γυναικείων κεκτημένων, της ισότητας και των ίσων ευκαιριών η πλήρης απουσία αυτοκαθορισμού.

    Βρήκα εδώ αυτό το μουσικό βίντεο που εκφράζει αυτήν την εικόνα τραγικά και περίτρανα:



    Πηγή:΢ητΡίται Ξ³Ο…Ξ½Ξ±Ξ―ΞΊΞ± αντικΡίμΡνο Ξ³ΞΉΞ± άμΡση χρΞση « ρΡυστές Ο„Ξ±Ο…Ο„ΟŒΟ„Ξ·Ο„Ξ΅Ο‚
     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014