D/s σχέσεις και πληθυντικός

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος snow_white, στις 5 Ιουνίου 2013.

 1. margarita_nikolayevna

  margarita_nikolayevna ...the moon has turned to gold!

  Τοτε γιατι ολα;;; :(
   
  lara and kinsha no onna like this.
 2. underherfeet

  underherfeet πέρα βρέχει

  Προσωπικά πάντως, αυτό το ερωτηματικό θα επιδρούσε μεσομακροπρόθεσμα διαβρωτικά...
   
  Master D, lara, t.n.b.t. and 5 others like this.
 3. espimain

  espimain Member

  Το αν προστεθεί δέος, σεβασμός ή τίποτε περαν του ερωτηματικού, πιθανόν να μην έχει και καμία σημασία για το Κ.
   
  lara likes this.
 4. lara

  lara (lady godiva)

  Ανέπτυξε αν θες την ερώτηση. Μοιάζει πολύ ενδιαφέρουσα!

  Και για μένα. Γι αυτό ζητώ άδεια να συζητήσω, παρά το ότι ως σκλάβα σε Ms υπακούω αυτόματα κι αυθόρμητα στην εντολή. Ρωτώ για να Μ/μας προφυλάξω, να προφυλάξω την σχέση. Σε μένα θα ήταν και κατανοητό και εκτιμηταίο και θα σεβόμουν διπλά, Εκείνον που θα μου έλεγε, με φτιάχνει κι όπως μπορεί να κρατά το υ στην θέση του, με βοηθά και μένα πέρα από το φτιάξιμο πως ένας/δυο/δώδεκα υ. μου απευθύνονται στον πληθυντικό και κάποια ανάγκη μου καλύπτει. Θα προτιμούσα όμως ο μελλοντικός μου Α. να τα έχει επιλύσει αυτά και αν χρησιμοποιήσουμε τον πληθυντικό θα είναι για αμοιβαία απόλαυση, ως ένα εργαλείο χωρίς το οποίο δεν διαταράσσεται απολύτως καμία ισορροπία.

  Αντιλαμβάνομαι όμως πως το βλέπω τώρα έτσι, μετά από πολύχρονη δουλειά και εμπειρίες και βέβαια έχοντας καλύψει αρκετά μίλια (ναι αποκία ήμουν το 1ο που μου ρχεται είναι τα μίλια) στην πορεία προς την αυτοπραγμάτωση.
  Όταν ήμουν ψαράκι λοιπόν πίστευα πως θα με βάλει ευκολότερα στον ρόλο μου και θα με συγκρατεί από το να πω πράγματα που και δεν αρμόζουν αλλά και δεν βοηθούν την σχέση να εξελιχθεί. Σκεφτόμουν πως είναι πολύ εύκολο για την γλώσσα να γλυστρίσει και να ρωτήσει "Μαλάκας είσαι;" ενώ το "μήπως είστε μαλακας Κύριε" είναι δυσκολότερο. (Μηδενίζω για να γίνει κατανοητό τι εννοώ ;) ) Και όντως ήταν. Και μ έβαζε και στην διάθεση και υποστήριζε την όλη παραμυθία. Και για τα Κ που δεν επιθυμούν οικειότητα, είναι δικλείδα ασφαλείας.

  Σ ευχαριστώ που επαναδιατυπώνεις, όπως πάντα η δική σου βερσιόν είναι πιο κατανοητή!

   
 5. margarita_nikolayevna

  margarita_nikolayevna ...the moon has turned to gold!

  "Και ας μην κοροϊδευόμαστε, το τι κουβαλεί γι αυτό στην ψυχή της δεν νιώθουν όλοι να τους νοιάζει ή να τους αφορά". Διάβασα αυτή τη φράση (που κουόταρα) και μου προκάλεσε μια στενοχώρια. Ίσως γιατί δεν έχω μάθει εγώ έτσι.
  Για μένα πρώτα είναι ο άνθρωπος και μετά ο,τιδήποτε άλλο...
  Άρα δεν μπορώ να φανταστώ πώς και γιατί ένας άνθρωπος να σχετιστεί υπό οποιαδήποτε μορφή με έναν άλλο άνθρωπο αν δεν τον νοιάζει και δεν τον αφορά τι έχει εκείνος στην ψυχή τους...
   
  anmaya, lara, Seras Victoria and 3 others like this.
 6. tithon

  tithon Member

  γιατι ένας άνθρωπος μπορεί να προτάσσει τις ανάγκες του άλλου έναντι των δικών του.


  προσθήκη: για την περίπτωση που το ερώτημα είναι αντίστροφο "γιατί κάποιος να σχετιστεί με κάποιον χωρίς να ενδιαφέρεται ταυτόχρονα για την αντίληψη του για τον εσωτερικό του κόσμο;" οι προσεγγίσεις είναι τόσο πολλές που καθιστούν το ίδιο το ερώτημα δυσνόητο. ο μουσακάς ή η καλλιφωνία θα μπορούσαν να είναι επαρκείς απαντήσεις.
   
  Last edited: 21 Μαϊου 2017
  lara likes this.
 7. Amoreisa

  Amoreisa Member

  Υποθέτω πως για να διαθέσεις τον εαυτό σου σε κάποιον άλλο συνειδητά , μια εκτίμηση κι ένας σεβασμός προς το άτομό του ήδη υπάρχει. Η ευγένεια από την άλλη είναι κάτι που σε χαρακτηρίζει ή όχι. Άσχετα με το αν απευθύνεσαι στους άλλους στον ενικό ή στον πληθυντικό.
  Δεν νομίζω πως ο πληθυντικός , σε μια τέτοιου είδους σχέση , αρκεί για να διατηρήσει/δημιουργήσει απόσταση.

  Ελπίζω να μην βγαίνω εκτός θέματος όμως μου έχει δημιουργηθεί μια απορία.
  Έστω ότι ο πλυθηντικός χρησιμοποιείται σε μια σχέση d/s , για τον όποιο λόγο.
  Τι γίνεται όταν το εκάστοτε ζευγάρι βρίσκεται σε χώρο με ανθρώπους , οι οποίοι δεν γνωρίζουν το είδος της σχέσης και δεν κατανοούν την χρήση του πληθυντικού ή το Κύριε (και όλες τις υπόλοιπες προσφωνήσεις)?
  Όλα αυτά χρησιμοποιούνται μόνο μεταξύ τους ή παντού και μπροστά σε όλους?
  Γίνεται όταν έχεις συνηθίσει να απευθύνεσαι σε κάποιον με συγκεκριμένο τρόπο να αλλάζει αυτό όταν είναι μπροστά άλλοι?
  Και πώς , αν συμβαίνει κάτι τέτοιο , διατηρείται η "ισορροπία" ?

  Υ.Γ. Δεν μιλώ για αλλαγή στην όλη συμπεριφορά γιατί πιστεύω πως κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων...
   
  sokolata likes this.
 8. rosenrot

  rosenrot Member


  Θα σου απαντήσω αφού βρίσκομαι σε D/s και είμαι υ που χρησιμοποιεί τον πληθυντικό. Εννοείται πως όταν βρίσκεσαι με παρέα εκτός χώρου δεν γίνεται να μιλάς στον Άλλον στον πληθυντικό. Επίσης έχεις δίκιο όταν λες πως είναι δύσκολο ενώ έχεις συνηθίσει να απευθύνεσαι στον πληθυντικό , ξαφνικά για 2 ώρες να μιλάς στον ενικό. Τι κάνεις λοιπόν? Προσπαθείς. Προσπαθείς να αναφέρεσαι με τέτοιο τρόπο που να μην υπάρχει ενικός/πληθυντικός. Προφανώς μου ξεφεύγει κ Του απευθύνομαι στον πληθυντικό. Αλλά ελπίζω απλά να μη δώσουν σημασία οι παρευρισκόμενοι. Είναι ένα θέμα που δεν χωράει μέση λύση. Ούτε γίνεται να βγάλεις τον πληθυντικό απ τη σχέση ούτε να μιλάς στον πληθυντικό μπροστά σε vanilla (όσο φίλοι κ αν είναι μπορεί για χ,ψ λόγους να μη γνωρίζουν τι είδους σχέση έχεις). Οπότε... το παλεύεις :) Παρ όλα αυτά ακόμα κ αν χρειαστεί για κάποιο λόγο να Του μιλήσω στον ενικό (πχ επειδή είναι μπροστά φίλοι μου κ Του μιλάω στον τηλέφωνο) απλά Γ/γελάμε λίγο , το Δ/διασκεδάζουμε δλδ αφού είναι κάτι δικό Μ/μας που Ξ/ξέρουμε μόνο Ε/εμείς, και μπορώ να επανέλθω αμέσως στο πλαίσιο που Ε/εχουμε. Δεν με μπερδεύει κάτι δλδ.
   
 9. sokolata

  sokolata Σε σχέση με Dina και Didina

  Ωραία απορία !Ας διηγηθώ κι εγώ μια ιστορία λοιπόν που θεωρώ σχετική .
  Η κολλητή μου είναι σε σχέση D/s εδώ και κάποια χρόνια ..παρόλο που είναι σχέση χρόνων υπάρχουν οι τυπικότητες του πληθυντικόυ πχ όπου είναι αυτό εφικτό .κάνουν λοιπόν ένα ταξίδι στο χωριό του κυρίου της να επισκεφτούν την γιαγιουλα αρκετά προχωρημένης ηλικίας και σε κατάσταση Όχι και τοσο καλής πνευματικής διαύγειας .Ενώ στους υπόλοιπους συγγενείς θα του απευθύνεται στον ενικό σαν κανονικό βανίλοζευγαρο μπροστά στην γιαγιά της έχει δωθεί η εντολή να μιλάει στον πληθυντικό .γίνεται λοιπόν η γνωριμία .η φίλη μου σεμνή και ταπεινή με υποτακτικοτητα να ξεχειλίζει κάνει αυτό που της ζητήθηκε .η γιαγιά που δεν έχει καταλάβει ότι είναι ο εγγονός της αυτός ο κύριος που η κοπελίτσα του μιλάει στον πληθυντικό θεωρεί ότι είναι κάποιο σημαντικό μέλος του χωριού , του πιάνει το χέρι πάει να του το φιλήσει και του λέει ' την ευλογία σου Δέσποτα ' (παλιά μόνο στους παπάδες και στους δασκάλους μιλούσες στον πληθυντικό )
  Ε κάπου εκεί τελειώνει η ιστορία ..το κεντρικό νόημα είναι πως η πλειοψηφία των ανθρώπων ανα τον κόσμο Δεν έχουν ιδέα για κυριαρχίες και υποταγες κολάρα και πρωτόκολλα .Καλό θα ήταν να προσαρμόζουμε όλοι τον τρόπο που συμπεριφέρομαστε μπροστά σε άτομα που έχουν άγνοια η Δεν είναι έτοιμα να δεχτούν αυτό τον εναλλακτικό τρόπο συμπεριφοράς .
   
  cadpmpc and katerina like this.
 10. Ηλίας

  Ηλίας Guest

  Όταν και οι δύο το αντιλαμβάνονται κατά αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται μία διαφορά δυναμικού, στην επικοινωνία τουλάχιστον. Αν ο σκοπός σου όμως είναι να "ζορίζεις" τον άλλον και να περνάει μέσα από φίλτρα τις λέξεις του, μπορεί καμιά φορά να είναι και ο ενικός, αν είναι βολικό για τον υ να μιλάει στον πληθυντικό. Και κάποιες φορές να τον βάζεις να μιλάει στον τρίτο ενικό για τον εαυτό του, που μοιάζει με πνευματικό gag.
   
 11. lara

  lara (lady godiva)

  Ο εναλλακτικός τρόπος συμπεριφοράς είναι ο πληθυντικός; Τρολάρεις έτσι;

  Για χρόνια μιλούσα στον πληθυντικό και δεν εχω να δωσω λογαριασμο σε κανεναν σε τι αριθμο επιθυμω να αλληλεπιδρω με τον ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ. Και ποτέ τόσα χρόνια, κανείς δεν αμφισβήτησε το δικαίωμα μου να μιλώ όπως θέλω, ακόμα κι αν με ρωτουσαν γιατι χρησιμοποιω πληθυντικο. Απαντουσα πως ετσι μου βγαινει, χαμογελούσα και εκεί τελείωνε. Δηλαδή αν μια γριά ρθει και σε φτύσει στα πόδια επειδή φάνηκε το γόνατό σου, θα οφείλεις να φοράς μπουρκα γιατι για την γρια ειναι εναλλακτικο ντύσιμο απ το δικό της αυτό που φοράς εσύ;
  Διαιωνίζουμε εν ολιγοις, τα κακά της κοινωνίας, όλα κρυφα και σσσσσ να περάσουμε; Απλά οκ εμείς είμαστε ανοιχτόμυαλοι κατανοούμε, αλλά προσέξτε λίγο μην αναστατώσουμε όσους δεν είναι έτοιμοι για "εναλλακτικο" τρόπο συμπεριφοράς!!!
  Δηλαδή αν Του πάρω μια πίπα μπροστά στην γριά, τι θα είναι, αν ο πληθυντικός είναι τέτοια εναλλακτική υπέρβαση. Είμαστε σοβαροί;

  Κι εγώ δεν τον γουσταρω κι ιδιαιτερα πλέον! Αλλά όχι και να ερχόμαστε να λέμε για την κοινωνία , σ ένα φόρουμ εναλλακτικού ερωτισμού, κοσμοθεωρίας, φιλοσοφίας και τόσης διαφορετικότητας και να λέμε προσεχετε τον πληθυντικο ειναι τοσο εναλλακτικος που πρεπει να φροντίσουμε να μην σοκαρουμε την αθωα κοινωνια. Να πούμε και στους γκέι να ξαναχωθούν στις ντουλάπες τους, και στους μαύρους και σε κάθε μειονότητα, γιατι σσσσσσ δεν ειναι η γρια ετοιμη για πληθυντικο. χαχαχαχαχα

  Και αυτό το σεμνή και ταπεινή δίπλα από κάθε υ. πάψτε πια να το σούρνετε λες και είναι βασικό γνώρισμα όλων των υ. Κάποια υ είναι σεμνά, συνεσταλμένα και ντροπαλά και κάποια δεν είναι, όπως και Κ μπορει να ειναι σεμνα και ντροπαλα, μπορεί και όχι.
  Είδαμε και πάθαμε να βγούμε απ τα προκατασκευασμενα τους κουτια για να μπουμε σε άλλου είδους.
   
  Last edited: 22 Μαϊου 2017
 12. lara

  lara (lady godiva)

  Αγαπητή Amoreisa.
  Υπάρχουν διάφορες συμφωνίες για τον πληθυντικό, όσο και για πολλά άλλα, που αφορούν τα πρωτόκολλα και τελετουργίες ενός σχήματος Ds.
  Το κάθε σχήμα βλέπει τι λειτουργεί και τι οχι και τι προτιμούν. Δεν υπαρχει Δογμα και δεν υπαρχει Ο Κανονας. Περαν εκείνου που θετει το Κ. και αποδεχεται με τον ενα ή αλλο τρόπο το υ.
   
  Afsana, lexy, anmaya and 6 others like this.