Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Pansexual

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος Nemo, στις 12 Αυγούστου 2013.

  1. G_E

    G_E Contributor

    Γενικώς ναι.Ενδιαφέρον. Θετει σωστά το θέμα. Αλλά αυτοαναιρείται ως άτομο.
     
  2. folha

    folha deja vu

    Δεν αποδέχεται τα στερεότυπα που σχετίζονται με το βιολογικό φύλο.

    Βασικά θεωρώ ότι όλο το μπέρδεμα προκύπτει από τη χρήση της λέξης "φύλο" για να περιγράψει διαφοροποιήσεις που δεν είναι βιολογικές (άντρας, γυναίκα).

    Οπότε βγήκε το κοινωνικό φύλο, που είναι τα κοινωνικα στερεότυπα που ακολουθούν έναν άνθρωπο λόγω βιολογικού φύλου, άντρας κουβαλητής, γυναίκα στο σπίτι, άντρες δυνατοί που δεν κλαίνε, ευαίσθητες γυναίκες, κλπ.

    Υπάρχει και το σεξουαλικό φύλο, στερεότυπο εδώ θα έλεγα ότι ο άντρας πάει με γυναίκες και η γυναίκα με άντρα.

    Προφανώς πολλά στερεότυπα με την εξέλιξη της κοινωνίας έχουν εξαλειφθεί.

    Δηλώνοντας κάποιος άφυλος, δηλώνει ότι δεν αποδέχεται τα στερεότυπα που προέρχονται από τα φύλα. Θεωρώ ότι υπάρχει μια αντίφαση σε αυτό. Δηλαδή, υπάρχει εμμέσως αποδοχή των στερεοτύπων έτσι ώστε στη συνέχεια να απορριφθούν αυτά. (δεν ξέρω αν το τελευταίο είναι κατανοητό)

    Κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι τα πράγματα  

    Είχα βρει κάποιο άρθρο που με βρήκε σύμφωνη. Αν το ξαναβρώ θα βάλω λινκ.

    Σχετικά με το πανσέξουαλ τώρα, θα μπορούσε να οριστεί απλά ως ο άνθρωπος που συνάπτει σχέσεις με άλλους ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου. Τα υπόλοιπα, στο άρθρο που παρέθεσε η Μαντλέν, τα βρίσκω απλά φλυαρίες...

    Όχι ότι δεν υπάρχουν οι (επιστημονικές) απόψεις, σχετικά με τα διάφορα είδη φύλων, απλά δεν νομίζω ότι βοηθούν στην κατανόηση του τι είναι πανσέξουαλ. Αδιάφορα θα έλεγα ότι είναι, όπως αδιάφορη είναι και η προσωπική ιστορία της (λογικά) τελειόφοιτου ψυχολόγου.
     
    Last edited: 15 Σεπτεμβρίου 2016
  3. "Για να γίνει πιο σαφές, ένας πανσέξουαλ άνθρωπος είναι πιθανό να νιώσει σεξουαλική έλξη για queer άτομα, agender άτομα ή άτομα οποιουδήποτε άλλου φύλου. Ένα bisexual άτομο θα νιώσει έλξη για τα δύο κυρίαρχα φύλα: τον άνδρα και τη γυναίκα. Συνειδητοποίησα ότι με ελκύουν όλα τα φύλα όταν ξεκίνησα να νιώθω σεξουαλική έλξη για άτομα των οποίων το φύλο δεν μπορούσα να κατατάξω σε έναν από τους δύο πόλους και ούτε και τα ίδια το επιθυμούσαν. Αντίθετα, ένιωθαν άνετα και οικεία με τη χρήση και της αρσενικής και της θηλυκής αντωνυμίας, γεγονός που όχι απλώς δεν με ενοχλούσε αλλά μου φαινόταν και πολύ πιο ελκυστικό και όμορφο. Έχω κάνει σεξ με άτομα των οποίων το βιολογικό φύλο ήταν το γυναικείο, αλλά αυτοπροσδιορίζονταν ως άφυλα "


    O,τι να 'ναι.... Υπαρχουν απειροι αυτοπροσδιορισμοι αναλογα με την παραξενιά του καθενα.
    Αυτο δε σημαινει πως υπαρχουν πολλα φυλα. Τα φυλα ειναι δυο ολα κι ολα, συν την σπανια, μη φυσιολογικη κατασταση του ερμαφροδιτου. Αν καποιος/α κανει αλλαγη φυλου, στην πραγματικοτητα εχει κανει μια μη ολοκληρωμενη μεταβαση προς το αντιθετο εκ των δυο φυλων αφου στη μια περιπτωση δεν θα εχει γυναικεια μητρα, ενω στην αλλη περιπτωση δεν θα εχει λειτουργικο πεος, αρα μιλαμε για ημιτελεις μεταμορφωσεις. Για να μιλησουμε και αγγλικα, αυτοι ειναι ειτε Post-op transwomen ειτε post-op transmen. Δεν προκειται για καινουρια φυλα ομως.

    Το τι νιωθει ο καθενας δεν εχει απολυτως καμια σημασια. Εγω μπορει να νιωθω Ιαπωνας και να λεω οτι ειμαι Ιαπωνας. Ειμαι ομως; Οχι βεβαια. Ο αντικειμενικος προσδιορισμος εχει σημασια μονο και οχι ο υποκειμενικος αυτοπροσδιορισμος που δεν εχει καμια απολυτως αξια.


    Ο Ορθολογιστης του Φορουμ.
     
  4. SAP

    SAP Premium Member Contributor

    Δεν ειναι στατους αρχικα αλλα σεξουαλικος προσανατολισμος. Η εννοια αφορα τα ατομα εκεινα που ερωτικα ελκονται απο καθε φυλο και απο τρανσ ατομα. (Αυτη ειναι και η λεπτη διαφορα απ την εννοια bisexual)
     
  5. Guruni

    Guruni aohuhzp lpzhp

    @Gotham τα ελληνικα δεν ειναι αρκετα για να διαχωρισουν το genre με το sex η τρισωμια χχψ ειναι η πιο συχνη διαφορικη χρωμοσωμια, οποτε δεν ειναι και τοσο σπανια οπως λες. Το ερμαφροδιτος που αναφερεις δεν χρησιμοποειται πλεον οχι για πολιτικαλ κορεκτ μονο, αλλα γιατι δεν περιλαμβανει ολες τις καταστασεις.

    Στο θεμα πανσεξουαλ ειναι το ατομο που ερεθιζεται με ολα (σε νομιμο πλαισιο παντα).
     
  6. To XXY ποσο συχνα εμφανιζεται, αφου ξερεις;
    Σε ποιες αλλες καταστασεις αναφερεσαι;
     
  7. Illustration

    Illustration .... Sandman is looking for your soul.

    Αυτος που εχει πουτσο λεγεται αντρας.
    Αυτη που εχει μουνι λεγεται γυναικα. Αυτο που εχει πουτσο και στηθος λεγεται τρανς.
    Πανσεξουαλ λεγονται αυτοι, αυτες, αυτα που πηδιουνται με οτι μπορει να τους πηδηξει απο το ανθρωπινο ή ζωικο βασίλειο. Εγω ετσι το αντιλαμβανομαι.
     
  8. dimfetishman

    dimfetishman Ζεις μονάχα μια φορά. Ενίοτε και καμία. Contributor

    Αν συνευρεθούν 2 πανσέξουαλ, μοιραία κάποια/οιος θα λειτουργήσει ενεργητικά. Αυτό δε σημαίνει ότι χάνει την "ταυτότητά" του και το σεξουαλικό προσανατολισμό του.

    Ίσως όσες και όσοι δηλώνουν έτσι είναι οι πλέον αρμόδιοι, για να μας πουν τι ακριβώς τους εκφράζει. Το δικό μου μυαλό προσδιορίζει τα άτομα, που "πηγαίνουν" με γυναίκες, άντρες αλλά και τρανς. Ό,τι ανέφερε δηλαδή και η Sap.
     
  9. Guruni

    Guruni aohuhzp lpzhp

    1 προς 600 με 700 ειναι πιο συχνο απο το νταουν. Η πιο συχνη τρισωμια για την ακριβεια.
     
  10. σαβουρογαμης δεν λεγεται στα ελληνικα...???    
     
  11. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Όχι, δεν είναι έτσι, μη το γ@μ@με.
     
  12. δεκτον αλλα για καντο μου πποιο λιανα και περιεκτικα....