Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Subspace ή διάσχιση?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Εμπειρίες' που ξεκίνησε από το μέλος Amoreisa, στις 6 Μαρτίου 2018.

  1. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Σε εσένα να φέρουμε μια καρέκλα λόγω ηλικίας και εμένα μια καρέκλα γιατί είμαι στον όγκο!
     
  2. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Άημωρε  
     
  3. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    αν πας σε γιατρό για κρίσεις πανικού, και αρχίσεις να περιγράφεις συμπτώματα, πάντα σε ρωτάνε και αυτό. αν δηλαδή έχεις μια αίσθηση σα να έχεις βγει απ' το σώμα σου και να τα βλέπεις απ έξω σαν τρίτος. δεν έχω γνώσεις για να ξέρω αν σχετίζεται και πως.
     
  4. rea..

    rea.. Contributor

    Το σώμα ποτέ δεν λέει ψέμματα και έχει μνήμη. Μας δίνει πληροφορίες και αλήθειες που αξίζει να δούμε. Ψάξε σε βάθος τι σου λέει. Σε όλους μας υπάρχουν θέματα από το παρελθόν που δεν έχουμε τακτοποιήσει καλά μέσα μας. Ξέρω πως στο "άθλημα" bdsm, είναι σύνηθες να έρχεσαι σε επαφή με διάφορα τέτοια θεματάκια, τα οποία πρέπει να ρυθμιστούν για να προχωρήσουμε.
    Να τα δούμε, να τα αναγνωρίσουμε, να "συζητήσουμε" μαζί τους και να δούμε πως μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτά. Όσο τα αφήνουμε τόσο θα τα βρίσκουμε μπροστά μας.
    Κατά βάθος τελικά, πάντα ξέρουμε τι είναι.
    Όπως είχε πει και εκείνος ο υπέροχος τυπάκος στο Αmerican beauty.. "never underestimate the power of denial"
     
  5. lexy

    lexy .ti.va.

    Πιστεύω ότι αυτό είναι απαραίτητο να συμβαίνει στους ανθρώπους, όχι επειδή αποφάσισαν να "κάνουν BDSM" ή να σχετίζονται ερωτικά με συγκεκριμένους τρόπους. Άποψή μου είναι πως κακώς το BDSM μοιάζει να λειτουργεί ή του αποδίδεται αυτή η λειτουργία. Ο εντοπισμός , η αναγνώριση, η τοποθέτηση δεν είναι δουλειά του BDSM.
     
  6. rea..

    rea.. Contributor

    .. Κανονικά θα έπρεπε να ρυθμίζουμε τα "θεματάκια" μας, αλλά αν δεν τα βρούμε μπροστά μας, αν δεν γίνουν "εμπόδια" σε κάτι, σπανίως μπαίνουμε στην διαδικασία να ασχοληθούμε.
    Εφόσον το bdsm, έχει να κάνει με όρια και εμβάθυνση, είναι σύνηθες νομίζω, να διαπραγματευόμαστε με "τους σκελετούς της ντουλάπας μας" τους φόβους μας και γιατί όχι, τα τραύματα μας.
    Προσωπικά δεν βλέπω πως μπορείς να προχωρήσεις αλλιώς.
     
    Last edited: 8 Μαρτίου 2018
  7. katerina

    katerina Regular Member

    Απο τα ωραιοτερα που εχω διαβασει τελευταια ... χαμογελαρα μου εσυ!  

    ...η σουμπογκουρου σου !
     
  8. rea..

    rea.. Contributor

    ω! ευχαριστώ σουμπογκουρου μου!!!.. <3
     
  9. Μισιρλού

    Μισιρλού New Member

    Η διάσχιση είναι ψυχιατρικός όρος. Παραπέμπει στη Διασχιστική Διαταραχή Ταυτότητας. Πρόκειται για περίπλοκη ψυχική διαταραχή που χρήζει σύνθετης θεραπευτικής παρέμβασης τόσο σε επίπεδο φαρμακευτικής αγωγής όσο και ψυχοθεραπείας. Χρησιμοποείς τον όρο έχοντας καταλήξει εσύ εμπειρικά σε αυτό ή έχει διαγνωσθεί από ειδικό ψυχικής υγείας;

    Στο subspace, όταν αναφερόμαστε σε αυτό σε επίπεδο bdsm, χάνεις προσωρινά την αίσθηση του εαυτού σου ως μια ακραία ηδονική απόλαυση, όπως σωστά διατυπώθηκε πιο πάνω. Και επανέρχεσαι πλήρως. Στη διάσχιση χάνει το άτομο την αίσθηση της ταυτότητας του ή βιώνει ότι έχει πολλές διαφορετικές ταυτότητες. Το βιώνει επαναλαμβανόμενα και σε πολλές και διαφορετικές συνθήκες μέσα στην καθημερινότητα του. Παρουσίαζει δηλ. μια ευρύτερη αποδιοργάνωση στη ζωή του.

    Δεν υπάρχουν κοινά.
     
  10. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna Δ Contributor

    Κάθε εμπειρία μπορεί να περιγραφεί με περισσότερους από έναν τρόπους. Συνήθως αυτή η περιγραφή – αφήγηση που θα κάνουμε για αυτή επηρεάζει τον αντίκτυπο που θα έχει σε μας, στη μνήμη μας, συναισθηματικά.

    Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πόσο διαφορετικά μπορεί να λειτουργήσει ο θάνατος ενός πολύ οικείου προσώπου που έναν άνθρωπο θα τον ισοπεδώσει και σε έναν άλλο η στενοχώρια θα λειτουργήσει ως «αφύπνιση» για το πώς θα χειριστεί τη δική του ζωή.

    Μια εμπειρία που είναι έξω από τη συνηθισμένη μας κατάσταση, ένα διαφορετικό τρανς (κατάσταση συνείδησης) από την «κανονική» μας κατάσταση μπορεί να λειτουργήσει πολύ περίεργα. Όχι τόσο όταν το βιώνουμε, όσο όταν το ανακαλούμε μετά, όταν – ας πούμε- έρθουμε στην «κανονική μας κατάσταση.

    Και βέβαια μια τέτοια «έξω από τα συνηθισμένα» εμπειρία μας, μπορεί ακόμη και αν συνολικά μας είναι ευχάριστη, ηδονική, απολαυστική, διεγερτική, θελκτική κλπ να έχει και πλευρές που μας προκαλούν αρνητικά συναισθήματα όπως φόβος. Και αυτό μπορεί να δημιουργήσει μηχανισμούς άμυνας.

    Η διάσχιση, από όσα ξέρω (όχι πολλά) και διάβασα (με την ευκαιρία του νήματος) είναι ένας τέτοιος μηχανισμός άμυνας.

    Το subspace δεν είναι μηχανισμός άμυνας. Και αυτό είναι μια σημαντική διαφορά του (κατ’ εμέ πάντα) από τη διάσχιση. Με το subspace δεν αμυνόμαστε απέναντι σε κάτι, αντιθέτως θέλουμε περισσότερη μέθεξη σε κάτι, με κάτι, με κάποιον.

    Επίσης το subspace έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την προσήλωση και την εστίαση στον Κ. Θα το περιέγραφα σαν να μπαίνω σε ένα τούνελ που κρατά παραέξω όλα τα άλλα ερεθίσματα για να κάνω όσο πιο έντονο μπορώ το focus στον Κ. Σαν ένα energy save mode ώστε η ενέργεια που εξοικονομείται να επενδύεται στον Κ.

    Η διάσχιση από την άλλη έχει ένα χαρακτηριστικό distraction, απόσπασης δηλαδή από κάτι.

    Βεβαίως ένα subspace σε όχι καλή στιγμή, με έναν όχι υπεύθυνο (ας μείνουμε σε αυτό το χαρακτηρισμό) Κ, μπορεί να έχει και αρνητικές πλευρές. Αλλά εδώ επανερχόμαστε στην εισαγωγική μου πρόταση για τις αφηγήσεις.

    Θα έλεγα ότι ένα ασφαλές κριτήριο, λίγο αόριστο και γενικό ίσως αλλά έστω σαν ένδειξη ασφαλές και καλό είναι αν αυτό που ζήσαμε, αν το τρανς στο οποίο μπήκαμε, παρά τις αρνητικές ή λίγο πιο σκοτεινές πλευρές που μπορεί να μας «ξύσει», παρά τις αμφιβολίες που μπορεί να μας προκαλέσει ή τις άμυνες που μπορεί να μας κάνει να θέλουμε να σηκώσουμε, μας έκανε να νιώσουμε καλά, ευχάριστα… έτσι σαν συνολική αίσθηση.

    Και βέβαια πάντα μπορούμε να πάρουμε μια δεύτερη/τρίτη/… γνώμη από άτομα που εμπιστευόμαστε ή θεωρούμε αξιόπιστα σε αυτόν τον τομέα