Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ανάγκη απόρριψης

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος lara, στις 26 Μαϊου 2008.

  1. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Τι μπορεί να γίνει όταν η ανάγκη απόρριψης που κουβαλά μια σκλάβα την ωθεί ασυνείδητα να αποτυγχάνει σε συγκεκριμένα σημαντικά task τα οποία έχουν σαν αποτέλεσμα την απόρριψη από τον Αφέντη της? Όταν αντλεί επαναλαμβάνω ασυνείδητα καποιου ειδους μαζοχιστικη ευχαριστηση μεσα απο την απόρριψη Του και όσο μεγαλύτερη η απόρριψη τόσο εντονότερη αυτή η ευχαρίστηση με αποτέλεσμα να εμποδίζει την καλυτέρευση της σαν σκλάβα και να γινεται τροχοπέδη στην ίδια την υποταγή της?
     
  2. Kits

    Kits Contributor

    Απάντηση: Ανάγκη απόρριψης

    η απαντηση βρισκεται στην υπογραφη σου lara[E-P] και την εχει πει ο Dolmance...
     
  3. illusion

    illusion Regular Member

    lara[E-p] δεν νομίζω ότι καταλαβαίνω πολύ καλά την ‘ανάγκη απόρριψης’ όπως την λες.


    Μπορεί η ευχαρίστηση σε ότι αφορά την «απόρριψη Του» να είναι ουσιαστικά ευχαρίστηση που αντλεί η υποτακτική μέσα από την αντίδραση Του λόγω της αποτυχίας των συγκεκριμένων task;
     
  4. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @lara: η σκλάβα που αναφέρεις δεν έχει ξεκαθαρίσει στον εαυτό της αν είναι αυτό που ειναι πρωτίστως για την δική της ή την δική του απόλαυση.
     
  5. skia

    skia Contributor

    δεν μπορώ να το καταλάβω. μπορεί μία σκλάβα να νιώθει έτσι έστω και ασυνείδητα?να θέλει να νιώσει την απόρριψη του Αφέντη της? και αν ναι, για ποιο λόγο μπορεί να συμβαίνει αυτό ?
     
  6. Syrah

    Syrah Contributor

    1.
    Αν η απόρριψη αυτή εκφράζεται εν είδει τιμωρίας, και τελικά μέσα από διαδικασίες που η σκλάβα δεν αντιλαμβάνεται ακριβώς, μετασχηματίζεται σε ευχαρίστηση, τότε προσωπικά θα διαπίστωνα ένα φαινόμενο drama queening το οποίο, όπως κατάδειξε και το πρόσφατο ατυχές σχετικό νήμα μου, αντιμετωπίζεται εξαιρετικά δύσκολα. Προφανώς θα πρέπει εκείνη να ενημερώσει τον αφέντη της αναφορικά με την τελική έκβαση της κατάστασης, και στο βαθμό που μπορεί να τον βοηθήσει να ιχνηλατήσει την πορεία και τις αλλαγές τις συναισθηματικής της κατάστασης (Γιατί ενώ θα έπρεπε να αντιλαμβάνεται την τιμωρία ως αντικίνητρο, τελικά καταλήγει να εισπράττει ευχαρίστηση; Τι συμβαίνει ενδιαμέσως  και εκείνος θα πρέπει σύμφωνα με την πληροφόρηση που θα έχει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο την τιμωρεί. Να βρει τη φόρμουλα που θα του επιτρέψει να την τιμωρεί χωρίς να της δίνει τη δυνατότητα να εισπράξει ευχαρίστηση. Αυτά πολύ γενικά, δεν μπορούν όμως να δοθούν περισσότερες οδηγίες αν δεν οριστούν κάποιες παράμετροι (λ.χ. τι αρέσει στη σκλάβα και τι δεν αρέσει, ποιο είναι το hard limit ανά κατηγορία κ.α.) ή έστω να διατυπωθούν κάποια παραδείγματα.

    2.
    Αν η απόρριψη αυτή εκφράζει μία οριστική απόφαση αποδέσμευσης της σκλάβας, και εκείνη σαρώνει την απόφαση αυτή στα πλαίσια μίας M/s σχέσης εντός της οποίας δέχεται πόνο, θεωρώντας ότι η σχέση συνεχίζεται, τότε προφανώς μιλάμε για δύο ανθρώπους που βλέπουν διαφορετικές πραγματικότητες. Κάθε μία από αυτές, για εκείνον που τη θεωρεί, τεκμηριώνεται ορθολογιστικά και προφανώς είναι βιώσιμη. Επ αυτού δύο παρατηρήσεις:
    α) Η σκλάβα στερεί από τον εαυτό της το υπόβαθρο ελευθερίας που θα της επιτρέψει να δημιουργήσει νέες σχέσεις, μέσα στις οποίες θα εισπράττει απόρριψη όταν αυτή εκφράζεται για λόγους σαδισμού και όχι επειδή κάποιος κυριολεκτικά επιθυμεί να μην την συναναστρέφεται.
    β) Στην πραγματικότητα η σκλάβα αυτο-εγκλωβίζεται και αυτό σημαίνει, είτε ότι δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την κατάσταση και συνεπώς χρειάζεται κάποια βοήθεια (αν συμβαίνει από παραδρομή), είτε ότι συνειδητά ή μη προσπαθεί θέτωντας εαυτόν stand by να κερδίσει χρόνο εξαντλώντας κάθε ενδεχόμενο να υποχωρίσει ο αφέντης της αποσύροντας την απόφασή του, είτε επειδή δεν είχε σκεφτεί σωστά τι πραγματικά ήθελε, είτε επειδή η διαθεσιμότητά της (και η δυστυχία/μοναξιά της) του δημιούργησε ένα βαρύ ενοχικό φορτίο.
    i) Αν επιτύχει να φέρει πίσω τον αφέντη της, δεν λογίζεται για σκλάβα (εφόσον επιβάλλει τις επιθυμίες της) και δεν λογίζεται για αφέντης (εφόσον δεν γνωρίζει τι θέλει ή εφόσον πείθεται με κάποιο τρόπο να μην κάνει αυτό που θέλει) συνεπώς συνεχίζουν μία μη M/s σχέση (άρα η σκλάβα δεν θέλει να επιτύχει).
    ii) Αν δεν το επιτύχει είναι συνεπής στην ιδιότητα της σκλάβας, αλλά αυτό και στην απόφασή του να την αποδεσμεύσει αντιτίθεται (είναι ανυπάκουη) και ως μοναδικό αποτέλεσμα θα έχει να μείνει για πάντα εντός αυτού του loop που έχει ως αποτέλεσμα το (α).

    ΥΓ.Στο BDSM η (οικειοθελής) σκλαβιά προαπαιτεί μαζοχισμό, αλλά ο μαζοχισμός στέκεται συχνά εμπόδιο στην υποταγή πρώτον γιατί ελαχιστοποιεί τις δυνατότητες εκπαίδευσης με χρήση αντικινήτρων και δεύτερον γιατί ούτε σαν τελικό προορισμό περιέχει το status της σκλαβιάς. Οι άνθρωποι με μαζοχισμό που τείνει σε αυτοκαταστροφικότητα, χρησιμοποιούν τον πόνο για να απελευθερωθούν, όχι για να σκλαβωθούν. Και άνθρωπος που αυτοκτονεί (εντελώς ή εν μέρει) προφανώς δεν ενδιαφέρεται για το κατά πόσο θα είναι μετά κατάλληλος προς χρήση ή όχι. Ο μαζοχισμός από μόνος του περιέχει την αντίφαση. Για τούτο και πραγματικά πιστεύω πως παρότι οι μαζοχιστές θέλουν να είναι καλοί σκλάβοι, οι καλοί σκλάβοι δεν μπορεί να είναι μαζοχιστές.
    https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showpost.php?p=116265&postcount=10
     
  7. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Syrah:
    Πόθεν εξάγεις το συμπέρασμα πως η σκλαβιά στο BDSM προαπαιτεί μαζοχισμό;
    Πόθεν εξάγεις το συμπέρασμα πως ο σκλάβος στο BDSM δεν αισθάνεται ελευθερος και συνεπώς, την στιγμή που δεν κρίνουμε με κοινωνικά κριτιρια, άρα και είναι;


    ΥΓ. Αν και δεν ανήκει στο παρόν νήμα, το μόνο αποτελεσματικό "φαρμακο" για το drama queening είναι η αδιαφορία για τις εκδηλώσεις του. Οι αιτίες για το drama queening, όταν αναφερόμαστε σε σκλάβους είναι οι ίδιες, που έδωσα σαν απάντηση στην ερώτηση της λάρας.

    και last but not least, η πλεον αποτελεσματική τιμωρία για έναν μαζοχιστή είναι η απουσία τιμωρίας  
     
  8. Syrah

    Syrah Contributor

    Είναι η προσωπική μου εκτίμηση σε προσπάθεια να βρω κίνητρα για έναν νοήμονα άνθρωπο, όταν αυτός αποφασίζει να υπηρετήσει έναν σαδιστή. Θεωρώ πως είτε κρίνει ότι οι επιθυμίες τους είναι συμβατές (άρα είναι μαζοχιστής) είτε κρίνει πως οι επιθυμίες τους δεν συνάδουν συνεπώς θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε υποχωρήσεις (άρα είναι μαζοχιστής).

    Δεν έχω καταλάβει την ερώτηση.
     
  9. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @Syrah: <γελάει> όποιος υποχωρεί είναι μαζοχιστής; Πιθανολογω πως χρησιμοποιείς μια διευρυυμένη εννοια του όρου "μαζοχιστής"

    ανέφερες πως
    συνεπώς, ο μαζοχιστής δεν δύναται να υπηρετήσει / είναι σκλάβος καθός ο πόνος τον απελευθερώνει, τι σε κάνει να πιστεύεις πως ή λήψη πόνου και μόνον αποτελει το κριτήριο εμπλοκής σε μια σχέση αυτής της υφής για έναν μαζοχιστή;
     
  10. Syrah

    Syrah Contributor

    Θα επανέλθω επί του θέματος.
     
  11. Απάντηση: Ανάγκη απόρριψης

    Διάβασα και ξαναδιάβασα το συγκεκριμένο θέμα. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να φανταστώ ως ανάγκη την απόρριψή του. Μου φαίνεται τόσο ξένο. Σε καμία περίπτωση και για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορώ να νιώσω καλά, πόσο μάλλον να βιώσω την ηδονή μέσα από την απόρριψή του. Μήπως μιλάμε για "απόρριψη" και όχι απόρριψη με την καθολική έννοια της λέξης? Μήπως λάρα μου μέσα από την "απόρριψή" του, δεν ένιωθες πραγματική απόρριψη μέσα σου? Μήπως φάνταζε ένα παιχνιδι σαδομαζοχιστικής φύσης? Δεν ξέρω. Ρωτάω. Πραγματικά μου φαίνεται όχι απλά σκληρό αλλά αδύνατον να συμβαίνει!!!
     
  12. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Ανάγκη απόρριψης

    Πω πω! Που το ξέθαψες αυτό!
    Επειδή έχουν περάσει τόσα χρόνια, πριν επανέλθω θα πρέπει κι η ίδια να το διαβάσω, να δω αν ακόμα έχουν μείνει τα ίδια τα συμπεράσματα μου και μετά να απαντήσω  

    Θα το δω μόλις επιστρέψω από τη δουλειά.