Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Κυρίαρχος: δικαιούμαι τον χαρακτηρισμό;

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος cider, στις 7 Οκτωβρίου 2008.

  1. Mirella_trans_Domme

    Mirella_trans_Domme Contributor

    Θα ηθελα να απαντησω παραθετοντας μια απο τις δικες μου περιπτωσεις.
    Καποτε γνωρισα καποιον υποτακτικο, ηταν μια σοβαρη γνωριμια που δεν κατεληξε αμεσως σε session.
    Περασε καποιος καιρος δηλαδη.
    Εβγαινα μαζι του και μπορω να πω πως ηταν ενα ειδος σχεσης, πλατωνικης φυσικα αφου εως τοτε δεν ειχαμε συνευρεθει ειτε ερωτικα, ειτε.......bdsm.
    Αναρωτιοταν και ρωτουσε και φιλες μου, πως μπορουσε αυτη που εβγαινε μαζι του, που ειχε αποκτησει τετοια οικειοτητα, να γινει Αφεντρα σε εναν κλειστο χωρο και να του φερθει αναλογα.
    Δεν χρειαστηκε ποτε να του απαντησω εγω.
    Την απαντηση του την εδωσαν οι φιλες μου.
    "Η Μιρελλα ειναι Αφεντρα. Και εχει δυο υποστασεις. Μην διανοηθεις και της πεις κατι γλυκαναλατο οταν σε ξαπλωσει οπουδηποτε, (με την ερωτικη εννοια) γιατι με το μαστιγιο θα σε κοψει στην μεση".
    Ετσι οταν στο "κρεβατι" διαπιστωσε πως αυτος ο τροπος ηταν ο μονος που μου προσεφερε ηδονη, οταν ειδε πως εκει η Μιρελλα που ηξερε ηταν μια εντελως διαφορετικη οντοτητα Κυριαρχη και αδυσωπητη, καταλαβε πως οι φιλες μου ειχαν απολυτο δικιο.
    Με λιγα λογια καταλαβε πως ετσι ημουν με τον καθενα, πως μονο αυτον τον τροπο μπορουσα να αντιληφθω σαν "σεξ" και τιποτε εξω απο αυτο.
    Δεν θα ξεχασω ποτε τα λογια του οταν ενω δεμενο χειροποδαρα τον μαστιγωνα να με ρωτα: "Πως αρεσκεσαι σε αυτο αφου σου αρεσω και σε διεγειρω?", για να παρει την απαντηση απο εμενα : "Μα επειδη μου αρεσεις και με διεγειρεις σε μαστιγωνω, διαφορετικα θα μου ησουν παντελως αδιαφορος".
    Και αυτο ειναι κατι που συνεβαινε και συμβαινει με ολους. 
     
  2. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Με μια μικρή επιφύλαξη, λόγο του ότι δεν σε γνωρίζω πραγματικά cider, θα πρότεινα να αυτοπροσδιορισθείς ως Τοp ...
    Κυρίαρχος υπό προυποθέσεις ...δεν είναι σίγουρα ένας Master  

    Αυτό βλέπω (Τοp) προς το παρών και πιστεύω ότι είναι το πιο δίκαιο, που θα σε εκφράζει....
    Ο χρόνος θα δείξει αν φθάσεις σε άλλα επίπεδα, δηλαδή Dom, Master ή botτom, sub. Σε όποιο όμως status και να καταλήξεις, να το κάνεις επειδή είσαι πραγματικά και όχι επειδή σου πάει στο μάτι. Θα πρέπει να ξέρεις ότι το καθένα από αυτά ξεχωριστά, έχει την δική του βαρύτητα και χάρη.


     
     
  3. cider

    cider Kitchen master

    @masterJP: ευχαριστώ για το παράθεμα. Το είχα διαβάσει παλιότερα και, για να είμαι ειλικρινής, με είχε επηρεάσει έντονα και κάπου βαθιά μέσα μου το είχα υπόψη όταν άνοιγα αυτό το νήμα.

    @maley: α) είναι η μοναδική μου σχέση με τέτοιο περιεχόμενο
    β) ναι, αν και δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα.

    @smart: θα συμφωνούσα με αυτό που προτείνεις, αν με το συγκεκριμένο άτομο δεν βίωνα 100% ό,τι βλέπω να περιγράφεται ως --αλλά και ό,τι εγώ νιώθω ότι είναι-- σχέση κυρίαρχου-υ. Απλώς, δεν φαντάζομαι ότι μπορώ να το μεταφέρω αυτό σε τρίτους. Ειλικρινά, αν άλλαζα στάτους θα μεταφερόμουν σε male perv. Αυτό θα το θεωρούσα πιο τίμιο. Νιώθω αυτά που γράφεις να έρχονται σε αντίθεση με το παράθεμα του JP, το οποίο εμένα με εκφράζει ιδιαίτερα (διάολε, μην ανοίξετε κάναν πόλεμο μεταξύ σας τώρα! Μια διαπίστωση έκανα, να πάρτε και φατσούλες       )

    @mirella/mindmaster: δεν έχω να σας απαντήσω κάτι

    Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Ειλικρινά.
     
  4. SM_Art_Lady

    SM_Art_Lady Contributor

    Πράξε όπως αισθάνεσαι καλύτερα και όπως μόνον εσύ ξέρεις!
    Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αντιπαρατεθώ σε αυτά που λέει ο MasterJp,
    μια που την κρίση του την εμπιστεύομαι!

    Kαλη σου συνέχεια...


     
     
  5. camera_obscura

    camera_obscura Regular Member

    Με αφορμή το post # 11 του MasterJp, θα ήθελα να κάνω μερικές σκόρπιες παρατηρήσεις σχετικά με ορισμένους BDSM τίτλους. Αν το post είναι άσχετο με το παρόν νήμα, μπορούν οι διαχειριστές να το μεταφέρουν καταλλήλως.

    Στα Ιόνια νησιά, χρησιμοποιούνται ευρύτατα στη λαϊκή γλώσσα οι προσφωνήσεις «αφέντη μου» και «κυρά μου». Μπορούν να απευθυνθούν σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα είδη σχέσεων, και η συχνότατη χρήση τους σε πολύ μικρά παιδιά δηλώνει ότι για να απευθυνθείς έτσι σε κάποιον προϋποτίθεται ικανός βαθμός οικειότητας αλλά και τρυφερότητας. Χρησιμοποιούνται δε αποκλειστικά στην κλητική, δηλαδή μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις μόνο για να προσφωνήσεις κάποιον/α έτσι, όχι όμως για να αναφερθείς σε αυτόν. Ποτέ δε μιλάς σε τρίτους γιʼ αυτά τα πρόσωπα με αυτούς τους τίτλους. Μικρή εξαίρεση αποτελεί η έκφραση «η κυρά μου», η οποία στο πανελλήνιο υποδηλώνει συνήθως άντρα μέσης ή μεγαλύτερης ηλικίας που αναφέρεται στην οριοθέτηση της σχέσης του με τη συμβία του (βλ. έκφραση «όχι δεν πίνω άλλη μπύρα. Θα πάω σπίτι γιατί ποιος την ακούει την κυρά μου»).

    Επίσης, οι λέξεις «αφέντης» και «αφεντικό» έχουν πολύ διαφορετική σημασία, καθώς η δεύτερη αναφέρεται σχεδόν αποκλειστικά σε επαγγελματική σχέση, ενώ η πρώτη ποτέ. Βεβαίως η έκφραση «θα της δείξω εγώ ποιος είναι το αφεντικό εδώ μέσα», σημαίνει ότι δυνάμει κάποιος που διαφεντεύει κάτι μπορεί να ισχυριστεί ότι η ιδιότητα αυτή έχει δυνατότητες γενίκευσης.

    Η λέξη Master έχει διαφορετική ποιότητα από τη λέξη Αφέντης. Είναι κοντύτερα στη λέξη Κύριος με τη σημασία του Κυρίαρχος (π.χ. «είναι κύριος του εαυτού του») ή Κάτοχος (π.χ. η πιο αξιόπιστη μετάφραση του Master of Science θα ήταν μάλλον Κάτοχος της Επιστήμης). Η δεύτερη αυτή σημασία είναι κοντά στην προέλευση του Αφέντη, ήγουν στην Αυθεντία. Προσοχή όμως: Κάτοχος και Αυθέντης δεν ταυτίζονται, καθώς ο Αυθέντης της Επιστήμης είναι ο αμετάφραστος Δόκτορας και όχι ο πάσα ένας Master.

    Η πολύ ελληνική -με την έννοια του ιστορικού βάθους- λέξη Άρχων, συγκρατεί ένα μέρος της έννοιας του Master, αν και στο μυαλό μου θέτει κάποια αποκλειστικότητα: η ύπαρξη ενός Άρχοντα υπονοεί τον αφανισμό των επίδοξων άλλων αρχόντων με σκοπό την απόλυτη επικράτησή του. Υποβάλλει δηλαδή την έννοια της ιεραρχίας μεταξύ ισχυρών. Η εντύπωσή μου αυτή είναι τόσο έντονη, που δεν έχω απαντήσει στο πώς είναι δυνατόν η λέξη αυτή να έχει πληθυντικό. Μάλλον για τον ίδιο λόγο, εισπράττω πάντα ως ειρωνικά εκφερόμενη την έκφραση «οι τοπικοί άρχοντες».

    Εκκεντρική πρόταση προς Mistresses: πώς σας φαίνεται η Κυπριακή προσφώνηση «Δεσποσύνη»; Σημαίνει δεσποινίδα, αλλά κατʼ ουσίαν μια Mistress δεν προτιμά να είναι δεσποινίδα (ελεύθερη και ωραία) παρά κυρία (του κυρίου); Επίσης, χωρίς να είμαι απολύτως βέβαιη νομίζω ότι η ρίζα είναι από το «δεσπόζω» (γμτ, όταν πλουτίσω μετά την οικονόμο θα προσλάβω έναν φιλόλογο πολλαπλών χρήσεων, αφενός για kinky γλωσσικό σεξ κι αφετέρου για να με βγάζει ασπροπρόσωπη σε ώρα ανάγκης – κανείς διαθέσιμος out there; ), ρήμα που αν δεν είχε «καεί» από την εκκλησιαστική χρήση (Ευλόγησον Δέσποτα), είμαι βέβαιη ότι θα έπαιζε πολύ μπάλα στα ελληνόφωνα BDSM δρώμενα.

    Τώρα βέβαια δεν είμαι σίγουρη ότι αυτά τα έγραψα προς καλού, καθώς αντί να σας βοηθήσω με την αυτοτιτλοφόρησή σας αγαπητέ cider, μάλλον σας μπέρδεψα ακόμα περισσότερο...
    Δε βαριέστε, put the blame on words.
     
    Last edited: 13 Οκτωβρίου 2008
  6. Apollyon

    Apollyon God's Demon Contributor

    Οταν μπαινουν προυποθεσεις και παραγοντες σε οτι αφορα το status Master μεταβαλλεται σε Top.Master εισαι γενικοτερα οχι υπο προυποθεσεις.
     
  7. cider

    cider Kitchen master

    Ωραία, λοιπόν. Εγώ γνώμη σχημάτισα πλέον. Ωστόσο νομίζω ότι ήρθε η ώρα να θέσω το ερώτημα γενικότερα:

    για να μπορεί κάποιος να θεωρείται μάστερ πρέπει να είναι σώνει και καλά "δημοσίας" χρήσης; (κακό σχήμα λόγου, ελπίζω να καταλάβατε τι θέλω να πω).
     
  8. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Re: Κυρίαρχος: δικαιούμαι τον χαρακτηρισμό;

    Εγώ πάντως, όχι... Από πού βρε παλληκάρι μου, βγαίνει αυτό το συμπέρασμα;
     
  9. Lady_Dementia

    Lady_Dementia DemonLure the Seductive Contributor

    Μάλλον ο Cider,λέγοντας "δημοσίας χρήσης" εννοεί, έναν αφέντη που να μπορεί να δείξει την κυριαρχία του, ανευ προϋποθέσεων..
    Ίσως όμως και να κάνω λάθος..
    Cider?​
     
  10. cider

    cider Kitchen master

    Διαπιστώνω ένα χάος σε ό,τι αφορά το πώς εννοούμε κάποια πράγματα. Η ερώτησή μου είναι: άνευ προϋποθέσεων σημαίνει ανοιχτός σε όλους; Δηλαδή το γεγονός ότι βιώνω με την Υ μου μια απόλυτη σχέση κυριαρχίας, αλλά δεν φαίνομαι (μέχρι νεοτέρας, είπαμε) διατεθειμένος να "συστηθώ" σε τρίτα πρόσωπα ως κυρίαρχος, σημαίνει ότι υπάρχουν προϋποθέσεις, όπως τις λέτε; Στο φτωχό μου το μυαλό (που λέει κι ο Πανούτσος) το ότι βιώνω την κυριαρχία πάνω στο άτομο που θέλω εγώ, χωρίς να θέλω να κυριαρχήσω πάνω σε κανέναν άλλο, σημαίνει ότι είμαι κυρίαρχος.
     
  11. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    @cider: οχι δεν σημαίνει πως υπάρχουν προϋποθέσεις, πιστεύω πως ο Apollyon αναφέρεται (αν και οχι με την σαφεστέρα των διατυπώσεων) στο αν και κατα πόσο είναι διαθετημένος κανείς να δεχθει προϋποθέσεις και περιορισμούς στην επιβολή κυριαρχίας στα πλαίσια της σχέσεως.
     
  12. female

    female Contributor



    Matter-of-fact κυρίαρχος. Απλώς το αγαπάει, λιτά και δεδομένα. Αποδείξεις περιττές. Απλώς είναι.




     
    Last edited by a moderator: 17 Απριλίου 2014