Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Ντε Σαντ ο μέγας φιλόσοφος

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος slavesissy, στις 11 Ιουλίου 2009.

  1. slavesissy

    slavesissy New Member

    Μελετώντας τον Ντε Σαντ μπορούμε να ανακάλυψουμε πως πέρα απο την διέγερση που συνήθως προκαλεί και την ανάπτυξη φαντασιώσεων,πόλλες απ αυτές βρίσκουν εφαρμογή και εντάσσονται μέσα σε μια BDSM σχέση χωρίς βέβαια να αποτελεί ο σαδισμός την κύρια έκφραση μιας BDSM σχέσης , βρίσκεται ένας μεγάλος φιλόσοφος και ένας διανοητής υψηλού κύρους.
    Ο Ντε Σαντ κατόρθωσε με ένα «παράδοξο τρόπο» ήδη απ τα τέλη του 18ου αίωνα να προβλέψει όλες τις ηθικές και πολιτισμικές συνεπαγωγές της καπιταλιστικής λογικής,έτσι όπως αυτή διατυπώθηκε απ τον Ανταμ Σμιθ.
    Ο Σαντ φαντασίωνε μια σεξουαλική ουτοπία όπου ο καθένας είχε το δικαίωμα να κετέχει οπιονδήποτε.
    ‘Ετσι ανθρώπινα όντα καθίστανται αυστηρά ανώνυμα και αλληλομεταθέσιμα.
    Μ αυτό τον τρόπο η ιδεώδης κοινωνία του επανεπιβαιβέωνε την καπιταλιστική αρχή σύμφωνα με την οποία,άνδρες και γυναίκες δε αποτέλουν σε τελευταία ανάλυση, παρά αντικείμενα ανταλλαγής.
    Ενσωμάτωνε ακόμα την ιδέα πως η καταστροφή του πατερναλισμού και η υποταγή όλων των κοινωνικών σχέσεων στους νόμους της αγοράς είχαν σαρώσει και τους τελευταίους περιορισμούς.
    Στην αναρχία που προέκυπτε, η ήδονη μεταβαλλόταν σε αποκλειστική ζωτική δραστηριότητα,όπως πρώτος κατανόησε ο Σαντ,μια ηδονή που συγχέεται με τον βιάσμο ή την ανεμπόδιστη επιθετικότητα.
    Μια κοινωνία στην όποια ο ορθός λόγος μεταβάλεται σε απλό υπολογισμό είναι επόμενο να μην είναι σε θέση να επιβάλει όριο στην αναζήτηση της ηδονής,ούτε στην άμεση ικανοποιήση της όποιας επιθυμίας όσο διεστραμμένη,τρελή ή απλώς «ανήθικη» και αν είναι αυτή.
    Πως μπορεί κανείς να καταδικάσει πχ την απάνθρωπη συμπεριφορά έαν δεν στηριχθεί σε κανόνες και κριτήρια που έχουν την καταγωγή τους στην θρησκεία,στην συμπόνια,ή σε μια αντίληψη του όρθου λόγου που απορίπτει τις καθάρα εργαλειακές πρακτικές;Καμία απ αυτές τις μορφές σκέψης ή συναισθήματος δεν έχει λογική θέση σε μια κοινωνία θεμελιωμένη στην παραγωγή εμπορευμάτων.
    Αυτομάτως μπορούμε λοιπόν να αποδεχτούμε αν αναλύσουμε και απ αυτό το πρίσμα τον Ντε Σαντ τους ουσιαστικούς μεταφυσικούς δεσμούς που ενώνουν απ την γέννηση τους έστω και ασυνείδητα τις δυο θεωρίες του καπιταλιστικού ιδεώδους: απ την μια μεριά,την υποτιθέμενη προτροπή στην απελευθέρωση του ατόμου απο ιστορικά και πολιτισμικά «ταμπού»,τα οποία γίνονται τροχοπέδη στην λειτουργία του ώς καθαρή μηχανή επιθυμίας,απ την άλλη όμως το πρόταγμα της ομογενοποιημένης κοινωνίας στην οποία η αυτορυθμιστική αγορά θα αποτελεί τον αναγκαίο θεσμό που θα κατευθήνει για «ωφέλεια» όλων την κίνηση των «ορθολογικών ατόμων» δηλαδή των ατόμων που έχουν απελευθερωθεί απο κάθε φιλοσοφική θεώρηση εκτός απο εκείνη του καλώς εννοούμενου συμφέροντος τους.
    Θα επιθυμούσα απ τους συμμετέχοντες στο θέμα την ίδια σοβαρότητα με την οποία τίθεται και θα παρακαλούσα να μην μετατραπεί σε πεδίο διαμάχης επιπέδου καφενείου.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ---------- Post added at 22:17 ---------- Previous post was at 22:10 ----------

    δεν ξέρω πως αναρτήθηκε το θέμα δυο φορές .
    Θα παρακαλούσα τους διαχειριστές να το λύσουν.

    Ευχαριστώ