Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

H γνώση της άγνοιας (“οδηγός” για νέα μέλη ή αλλιώς τροφή για σκέψη).

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Seduction, στις 31 Αυγούστου 2010.

  1. Seduction

    Seduction Regular Member

    Με τον αποχαιρετισμό του καλοκαιριού και το καλωσόρισμα του Φθινοπώρου, παρατηρούνται δύο φαινόμενα στο φόρουμ. Η είσοδος νέων μελών, θεαματική ομολογουμένως, και η επιστροφή των παλαιών (δυστυχώς ολοένα και πιο ελλειμματική)

    Τα νέα μέλη λοιπόν, μπαίνουν σε ένα πολύ καλό φόρουμ που δρα με όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερο τρόπο στην πληροφόρηση για τον όμορφο αλλά παράλληλα αχανή ερωτικό χώρο του BDSM.

    Και τι συναντούν σε αυτή την είσοδο τους; Mε τι έρχονται αντιμέτωποι στην επιθυμία τους να γίνουν μέλη;
    Αρχικά με 21 διαφορετικές επιλογές status. Ουπς!!! Τι είναι όλα αυτά; Tι να σημαίνει και κυρίως τι αντιπροσωπεύει το καθένα; Βαθιές αναπνοές και πρώτη ώριμη σκέψη: Οκ, δεν μασάμε, το ιντερνετ υπάρχει χρόνια στη ζωή μας και όλοι ξέρουν να κάνουν έρευνα σε αυτό.

    Επιστροφή λοιπόν στη κεντρική σελίδα και αναζήτηση στα φόρουμς. Αναζήτηση πάνω σε τι όμως; Υπάρχουν πάνω από 10.000 θέματα και τα μηνύματα ξεπερνούν τα 230.000 (!)
    Ουπς!!! Ξανά βαθιές αναπνοές και δεύτερη σκέψη. Δεν είμαστε δα και υπερήλικες. Θα το πάμε χαλλλαρά. Και έτσι ξεκινούν τη περιήγηση τους…

    Ευτυχώς για όλους, οι γνώσεις και οι πληροφορίες συλλέγονται πλέον ταχύτατα και εύκολα, και αυτό φαινομενικά τους απαλλάσσει από αυτόκλητους σωτήρες που θα δηλώσουν πρόθυμοι να τους πιάσουν από το χεράκι, να τους καθίσουν στο θρανίο και να τους μάθουν την "αλφάβητο". Είναι όμως έτσι;

    Μέσα στη προσπάθεια τους να μάθουν, ανάμεσα στα πολλά pm που δέχονται, συναντούν ένα τεράστιο χώρο δεδομένων. Μπορούν να διαβάσουν για το ίδιο θέμα, δεκάδες και εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις. Τα πράγματα αντί να ξεκαθαρίζουν γίνονται ολοένα και πιο θαμπά και αινιγματικά.

    Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν παγιωμένα πρότυπα στο BDSM και παρ’ όλο που αυτό μπορεί να προκαλεί σύγχυση στους νέους, γενικά είναι καλό, επειδή επιτρέπει την ύπαρξη διαφορετικών απόψεων, μοντέλων κλπ και μιας ποικιλίας προσβάσεων και ιδιαιτεροτήτων που μπορεί να καλύψει τον καθένα.

    Για μένα το BDSM, παρ’ όλες τις πολλές παραλλαγές και την μεγάλη ανομοιομορφία του, αρχίζει και “τελειώνει” (ο ερωτισμός και οι εκφράσεις του, ούτε οριοθετείται, ούτε έχει τέλος) σε δύο μόνο λέξεις. Κυριαρχία – υποταγή.

    Φρονώ πως οι κυρίαρχοι εκ της φύσεως της ιδιότητας τους, ξεκινούν από μια διαφορετική αφετηρία και αναπτύσσουν μια άλλη δυναμική, που τους καθιστά στη θέση του “κυνηγού”. Ετσι ο χώρος γι αυτούς είναι “πεδίον δόξης λαμπρό” να διεκδικήσουν, να πολιορκήσουν, να κατακτήσουν…. Αν αυτό επιθυμούν. Σε κάθε περίπτωση, να αναπτύξουν και να αναδείξουν τη κυριαρχική τους δράση, με όποιο τρόπο και με όποια αποτελέσματα θα έχει αυτή…

    Έτσι θα σταθώ, κυρίως στα θηλυκά που έχουν, νιώθουν, επιδιώκουν να ανακαλύψουν, να δοκιμάσουν, να εξελίξουν και εν τέλει να βιώσουν την υποτακτικότητα τους, ως αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας τους υπόστασης.

    Από τη στιγμή λοιπόν που οι υ, αποκτούν κάποιες βασικές γνώσεις, τουλάχιστον τέτοιες ώστε να μπορούν να κατανοούν έστω και στοιχειωδώς το θέμα, αρχίζουν να διερωτώνται.

    Παραδείγματος χάριν, ποιος είναι καλός Κ; Ποια είναι τα κριτήρια που χαρακτηρίζουν κάποιον Κ ως καλό; Aν πράγματι υπάρχουν διαφορές ποιες είναι αυτές και πως θα τις ανακαλύψω;

    Η απάντηση κατά τη γνώμη μου είναι απλή. ΔΕΝ υπάρχει σίγουρος τρόπος να ελέγξετε διαδικτυακά ποιος είναι καλός Κ, ή ακόμα σωστότερα, ποιος είναι ο κατάλληλος Κ για εσάς. Δεν υπάρχουν πιστοποιητικά σε σχέση με τις γνώσεις και τα ταλέντα του.

    Αρχικά, αποφύγετε τα δεκάδες κουτσομπολιά που κυκλοφορούν για όλους, και θα φτάσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε εσάς, μείνετε μακριά από τις πολλές ίντριγκες που θα συναντήσετε, μη σπεύσετε να κρίνετε κόντρες που υπάρχουν σε δεκάδες νήματα, μην επιδείξετε επιπολαιότητα και βιασύνη και προπαντός μη δημιουργήσετε ή μην ενταχθείτε σε δόγμα.

    Είναι δύσκολο, αλλά τελικά αυτό χρειάζεται, να γίνει δλδ η είσοδος σας ή τα πρώτα βήματα σας αν προτιμάτε, με επιφυλακτικότητα μεν, εμπιστοσύνη στο ένστικτό σας δε, και σε κάθε περίπτωση με ανοιχτή διάθεση και οξυδερκή νου.

    Κανονικά, σύμφωνα με ένα, αμφιβόλου προελεύσεως κατά την άποψη μου, “διεθνές” πρωτόκολλο, θα έπρεπε να αποκαλείτε, και να φέρεστε ανάλογα (?), με τον τίτλο του status τους, μόνο τα άτομα τα οποία έχουν την υποδομή, την κατάρτιση και την εμπειρία που αρμόζουν στον τίτλο αυτό. Υπάρχει όμως ασφαλής και εγγυημένος τρόπος να το ανακαλύψετε αυτό, από το φόρουμ, το msn, το Skype κλπ; ΟΧΙ, δεν υπάρχει.

    Εντούτοις υπάρχει και καλλιεργείται σκοπίμως από ορισμένους κύκλους και ομάδες, η θεώρηση πως ο καλός Μάστερ χρειάζεται να γνωρίζει ανατομία, την ιστορία και την φιλοσοφία του ΒDSM (!) ψυχολογία, κοινωνιολογία, μεθοδολογία της διδακτικής, να διαθέτει τιτάνια υπομονή, γιγάντια μεγαλοψυχία και απέραντη σοφία!!! Και αρκετοί, παρουσιάζονται ή προσπαθούν να παρουσιασθούν μέσα από τα γραπτά τους, (που σκοπίμως είναι πολλά ή ελάχιστα), τον τρόπο ομιλίας, συμπεριφοράς τους κλπ ως τέτοιοι. Αν δεν μορφώσετε αρχικά μια προσωπική άποψη και στη συνέχεια δεν την ισχυροποιήσετε με μια διά ζώσης επαφή, όλα τα παραπάνω είναι τρίχες κατσαρές.

    Είναι βέβαιο πως όλα αυτά, αν υπάρχουν, στο βαθμό που υπάρχουν, θα πεταχτούν με συνοπτικές διαδικασίες στο κάλαθο των αχρήστων, αν ο άνθρωπος που θα συναναστραφείτε και (ίσως) συναντήσετε, δεν σας αρέσει, δεν σας κλικάρει, δεν σας κυριαρχήσει και εν τέλει δεν έχει όλα ή πολλά από τα απαραίτητα για εσάς συστατικά, που θα επιδράσουν θετικά στις αισθήσεις σας.

    Είναι επίσης βέβαιο, αν δεν πρόκειται για ξεπέτα, πως η συνέχεια και η διάρκεια του ταξιδιού θα είναι πολύ πολύ σύντομη αν διαπιστώσετε, ανάμεσα στα άλλα, δυσαρμονία λόγων και πράξεων, μικρότητα ψυχής, αδυναμία κάλυψης των αναγκών σας, έλλειψη στοιχείων που θα κερδίσουν το σεβασμό σας, θα σας προκαλέσουν και θα ενισχύουν τον θαυμασμό κλπ κλπ κλπ

    (Με την ίδια βεβαιότητα, θα είναι πολύ σύντομη η συνέχεια και από τη πλευρά του K, για να μη το πλατιάσουμε, μιας και δεν είναι αυτό το θέμα, θα γράψω κοινότυπα, αν δεν σας γουστάρει ή αν πάψετε να του κινείτε το ενδιαφέρον, είτε από αυτό που δείχνετε, είτε από αυτό που βλέπει σε εσάς).

    Τα όσα θα παίξουν ρόλο, στο καθαρά πρακτικό κομμάτι δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο που ποικίλει από άτομο σε άτομο, σύμφωνα με την ιδιοσυγκρασία, τις επιδιώξεις του κλπ κλπ κλπ. Για παράδειγμα κάποια απεχθάνεται την ταπείνωση (ή έτσι νομίζει) ενώ κάποια άλλη καβλώνει με αυτή, κάποια αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι τις επικίνδυνες και ακράτητες σαδιστικές τάσεις του Κ, ενώ για κάποια άλλη ίσως αυτό να είναι ένα από τα ζητούμενα.

    Τέλος πάντων. Το πράγμα στο πρακτικό μέρος, μπάζει πιο πολλά νερά και από τα πνευστά της μπάντας του Τιτανικού. Το σίγουρο είναι, πως σε αυτό τον τομέα μπορούν να καλυφθούν από τα πιο “απλά” έως τα πιο “ακραία” γούστα.

    Αρχικά θα πρέπει να στηριχθείτε στις δικές σας ατομικές πρωτοβουλίες και πηγές για να κάνετε το βήμα. Δεχθείτε ανεπηρέαστα, τις “φιλικές” συμβουλές που πρόθυμα θα σας δοθούν κυρίως από άντρες Κ, αλλά και από γυναίκες υ. Τις περισσότερες φορές οι μεν πρώτοι λειτουργούν ιδιοτελώς, (χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή), οι δε δεύτερες εξυπηρετούν συμφέροντα, εκτελούν αποστολές, ακολουθούν οδηγίες ή βγάζουν τη πίκρα τους.

    Παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά, όσο δυνατόν είναι αυτό, τις διαφορετικές απόψεις που σας είναι διαθέσιμες.

    Βγάλτε από το μυαλό σας, ότι μια συνάντηση προϋποθέτει ή θα έχει οπωσδήποτε συνέχεια, και επίσης βγάλτε από το μυαλό σας ότι ένα session, αν επιθυμείτε κάτι τέτοιο ή προκύψει) είναι κάτι σαν το ΚΕΑΠ στη Ρεντίνα. Πάρτε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια σας και τολμήστε. Τίποτα δεν θα σας οδηγήσει σε ασφαλέστερα συμπεράσματα από τη συνεύρεση.

    Μην έχετε στο μυαλό σας, ένα σχέδιο ή ένα καθορισμένο πλάνο, μη κάνετε πρόβα στο καθρέπτη το τι θα πείτε και το πώς θα συμπεριφερθείτε, μη προσπαθείτε ούτε τη ντροπή σας (αν αυτή υπάρχει), να κρύψετε, απλά τολμήστε τη συνάντηση!

    Το τι θα κάνετε τελικά θα εξαρτηθεί κυρίως και πρωτίστως από τον Κ που θα σας κάνει να θελήσετε να γίνει ο οδηγός σας.

    Το σημαντικότερο όλων είναι, πρέπει να είναι, ότι, ο άνθρωπος που έχετε απέναντι σας έχει καταλάβει το λόγο για τον οποίο βρίσκεστε εκεί. Πρέπει να θέλει, να γνωρίζει και να μπορεί να ηγηθεί αυτού του ταξιδιού. Ταξίδι που θα συναινέσετε στο ξεκίνημα του και που όσο διαρκέσει, αυτός θα είναι ο οδηγός, μόνο αυτός, και εσείς ο συνοδηγός. Και τα δύο μέρη έχουν και διαδραματίζουν σπουδαίο ρόλο σε αυτό το ταξίδι, αλλά με απολύτως κατανοητή τη διαφορά μεταξύ τους.

    Είναι προφανές πως όταν αποκτήσετε Κ, οι προτεραιότητες σας θα αλλάξουν. Και η αλήθεια είναι πως πολύ σωστά θα αλλάξουν και έτσι πρέπει.

    Είναι επίσης αλήθεια ότι τα δεδομένα αλλάζουν αξιοσημείωτα από Κ σε Κ, όπως φυσικά και από υ σε υ. Πολλές φορές οι υ, περιμένουν από τους Κ πάρα πολλά, (όχι οι Κ δεν κατοικούν στον Όλυμπο), και το ίδιο συμβαίνει και από την αντίθετη πλευρά. Μόνο που οι Κ από φύση και θέση δεν πρέπει να περιμένουν να τα βρουν στην υ τους, αλλά να τα δημιουργήσουν.

    Αν έχετε ξεκάθαρους στόχους πριν ακόμα ξεκινήσετε τον μακρύ σας δρόμο, αυτό θα σας φέρει στο σωστό μονοπάτι.

    Βεβαίως για να μη σπεύσει κανείς να κατηγορήσει το θέμα για πλημμελή σχέση με τη πραγματικότητα, πρέπει να τονίσω πως το να ξεκαθαρίσετε τους στόχους σας είναι μια διόλου εύκολη, ανθόστρωτη, γρήγορη και απλή διαδικασία.

    Ο κυριότερος στόχος σας πρέπει να είναι, το να δείτε ειλικρινά και χωρίς παρωπίδες τον εαυτό σας. Πριν ξεκινήσετε κάτι τέτοιο, βεβαιωθείτε ότι είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε τα λάθη και τις αδυναμίες σας, όποια-ες και αν είναι αυτά-ες, ακόμα και αν θεωρούνται ή είναι παιδαριώδεις και πως είστε διατεθειμένες να δεχθείτε την παρέμβαση του Κ σας, για να τα διορθώσει ή εξαλείψει.

    Ξεκινήστε ένα εσωτερικό διάλογο ο οποίος θα περιλαμβάνει τα προσωπικά μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα σας.

    Αυτό είναι απαραίτητο να γίνει γιατί μπορεί να αφαιρεθούν ή να προστεθούν στοιχεία τα οποία δεν έχετε σκεφτεί, αγνοείτε ή δεν είστε στο επίπεδο ακόμα να καταλάβετε. (Και σε αυτό τον τομέα ο Κ θα παίξει, πρέπει να παίξει, ηγεμονικό ρόλο).

    Διερωτηθείτε αν η δεδομένη στιγμή της ζωή σας είναι κατάλληλη για το “ρόλο” που επιλέγετε να ζήσετε με ότι αυτό συνεπάγεται (προσωπικά πιστεύω πως η κάθε στιγμή είναι κατάλληλη για την προσωπική αναζήτηση του καθενός και τη διεκδίκηση για να βιώσει αυτό που είναι), και αν η απάντηση είναι ναι, επιστρατεύστε όσο υπομονή, επιμονή και χιούμορ διαθέτετε και αφεθείτε.

    Κάντε το ίδιο, ακόμα και αν η απάντηση είναι όχι, αλλά επιθυμείτε να βρεθεί κάποιος ο οποίος θα σας το κάνει ναι.

    Να θυμάστε πως υπάρχουν πολλές πόρτες στο BDSM oι οποίες όμως ανοιγοκλείνουν και από τις δύο μεριές.
    Να θυμάστε επίσης πως το πέρασμα σας σε μια ή περισσότερες από αυτές, είναι δυνατόν να επέλθει με πολλές διαφορετικές μορφές.

    (Μην αντιμετωπίζετε το BDSM σαν να εισέρχεστε-βρίσκεστε σε άλλο πλανήτη, ούτε σαν να είστε μέλος του καστ κινηματογραφικής ταινίας, ούτε σαν να εισδύετε σε κάποιο λογοτεχνικό κείμενο ή βιβλίο φαντασίας. Το BDSM δεν έχει καμία σχέση με Xάρι Πότερ, Πόλεμο των άστρων, Μάτριχ ή με οποιαδήποτε άλλα φαντασιακά σενάρια και κείμενα. Είναι απολύτως υπαρκτό, επιδεικτικά αληθινό, υπέρμετρα ηδονικό και ερωτικό... Το πιθανότερο είναι πως για να βρίσκεστε εδώ, σίγουρα έχει μια θέση και για εσάς. Αναζητήστε τη, διεκδικήστε τη, απολαύστε τη.)

    Τελικά όμως, το σημαντικότερο στοιχείο στη διαδρομή μας, σε όποιο status και αν τοποθετούμε τον εαυτό μας, είναι να παραδεχόμαστε, ότι χρειαζόμαστε βελτίωση σε όποιο επίπεδο κι αν βρισκόμαστε και να προσπαθούμε συνέχεια να γινόμαστε καλύτεροι.

    Να κατέχουμε δλδ, τη γνώση της άγνοιας μας.


    Υ.Γ. Το παρόν κείμενο σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί να παρουσιασθεί ως ένα ακόμα εγχειρίδιο με οδηγίες προς “ναυτιλλόμενους” (!). Δεν αποτελεί τίποτα παραπάνω από κατάθεση προσωπικών σκέψεων και απόψεων και ίσως την αφορμή για ένα γόνιμο διάλογο στα θέματα που αναπτύσσει, ανάμεσα σε όσους-ες είχαν την υπομονή να το διαβάσουν και τη θέληση να το σχολιάσουν, να προσθέσουν, να διαφωνήσουν...
     
  2. Kassandra

    Kassandra Regular Member

    Απάντηση: H γνώση της άγνοιας (“οδηγός” για νέα μέλη ή αλλιώς τροφή για σκέψη).

    Σε αυτήν την περίπτωση το googlάρισμα επιτρέπεται δλδ?!?!?!?!

    Μεσήλικες όμως;


    Φαντάσου τι γίνεται όταν βλέπουν ότι ο ίδιος άνθρωπος γράφει διαφορετικά πράγματα κάθε φορά για το ίδιο θέμα...

    Ναι αυτό συμβαίνει όταν γνωρίζουν μόνο τα βασικά.


    Πέρα από το ότι δεν κατάλαβες καν τι σου έχω πει για το πρωτόκολλο μία υ για να το γνωρίσει σημαίνει ότι έχει ξεπεράσει τα βασικά και φυσικά δεν μπορεί να την αντιμετωπίζει ο κάθε Κ σαν να είναι κάτω από τη βάση.
    Όταν,ας πούμε,Κ πλησιάζει υ και η υ του αναφέρει ότι λαμβάνει γνώση του αντικειμένου,του κάνει συγκεκριμένες ερωτήσεις στις οποίες επιμένει να μην απαντά,και συνεχίζει να λέει τα δικά του κι εκείνος κακιώνει και υποβαθμίζει την κουβέντα πόσο σοβαρά να τον πάρει η υ????

    Όχι βέβαια δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζει κάτι από όλα αυτά...Τώρα αν πάρει ενα μαστίγιο ή μια ζώνη (από αυτές που φοράει στο παντελόνι,γιατί το μόνο tool που αποδέχονται οι Κ με μυαλό αυτό είναι(!)) και αρχίσει να με χτυπάει στο σπλήνα (επειδή δεν γνωρίζει στοιχειώδη ανατομία) και καταλήξω στο νοσοκομείο δεν μας απασχολεί γιατί ενήλικη είμαι και πήρα τα ρίσκα μου.Αν του κάνω κάποια ερώτηση για το πως λειτουργεί τώρα το BDSM και πώς λειτουργούσε παλιότερα και δεν μου απαντήσει (γιατί δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζει την ιστορία και τη φιλοσοφία του) και αρχίσει να μου λέει περί προστασίας και αυτοπροστασίας κ τα δικά του γενικότερα και πέσει στα μάτια μου και απο Κ γίνει πιο υ και από εμένα πάλι δεν μας ενοχλεί.Αλλά αν το πω παραέξω είμαι κακιά.Αν με πιέσει να κάνω πράγματα και καταλήξω με ψυχολογικά επειδή ίσως δεν είμαι τόσο σκληρή όσο άλλες υ κι επειδή φυσικά δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζει ψυχολογία) πάλι δεν μας ενοχλεί γιατί πάλι ενήλικη ήμουν και πήρα τα ρίσκα μου και μάλλον δεν έκανα για το χώρο.Αν πάλι εγώ αντιδράσω και τα πάρει στο κρανίο και μου κατεβάσει καμιά σφαλιάρα και μείνω και με κανά δόντι λιγότερο (γιατί δεν χρειάζεται να διαθέτει υπομονή) ας πρόσεχα.Επίσης αν του πω ότι για να μου μιλήσει πρέπει να διαθέτει τρόπους τους οποίους δεν έχει (γιατί δεν χρειάζεται να διαθέτει στοιχειώδεις γνώσης κοινωνιολογίας) και μου απαντήσει ότι για εκείνον δεν ισχύουν αυτά τι τον κάνει να πιστεύει ότι θα ασχοληθώ παραπάνω μαζί του εκτός βέβαια από το να του υπογραμμίζω τις ανοησίες που λέει κατά καιρούς σε διάφορα νήματα και όχι μόνο.

    Εδώ δείχνεις να το έχεις πιάσει λίγο αρκεί ο άνθρωπος αυτός όταν του δέιχνεις με πολλούς τρόπους ότι δεν τα καταφέρνει να μην κακιώνει όπως προείπα και να μην υποβαθμίζει την κουβέντα.Επίσης να μη σου λέει τα δικά του ξανά και ξανά και ξανά...

    Φαντάσου να διαπιστώνεις "δυσαρμονία λόγων και πράξεων, μικρότητα ψυχής, αδυναμία κάλυψης των αναγκών σας, έλλειψη στοιχείων που θα κερδίσουν το σεβασμό σας, θα σας προκαλέσουν και θα ενισχύουν τον θαυμασμό κλπ κλπ κλπ" από την πρώτη στιγμή που θα σου μιλήσει!!!!!Φυσικά δεν θα σου κάνει καν την αίσθηση να πας να τον συναντήσεις οπότε αποκλείεται και η ξεπέτα...

    Α!όπως και το googlάρισμα έτσι και η συναίνεση σε αυτήν την περίπτωση είναι αποδεκτά.
    Πάλι δείχνεις να το έχεις πιάσει...Πέρνα και στην εφαρμογή του κάποια στιγμη...Άλλωστε το BDSM δεν είναι θεωρία!!!!Είναι μόνο πράξη!!!!

    Tίτλος νήματος:H γνώση της άγνοιας (“οδηγός” για νέα μέλη ή αλλιώς τροφή για σκέψη).

    Εδώ μπορούμε να δούμε πώς γίνεται να αυτοδιαψεύδεται κάποιος μέσα από τα γραφόμενά του.Για να μην το αποδώσω σε κουταμάρα ή κουτοπονηριά θα υποθέσω ότι ευθύνεται ο συμπαθέστατος κύριος Αλτσχάιμερ...


    Κι επειδή η συνήθης τακτική είναι η μη απάντηση στα λεγόμενά μου και η έναρξη κακιών και ειρωνειών,θα εκτιμούσα αυτή τη φορά τουλάχιστον εκτός από κακεντρεχή σχόλια και ειρωνία να υπάρξει και μία απάντηση.
     
    Last edited: 1 Σεπτεμβρίου 2010
  3. Παράξενη νοοτροπία διαπνέει το κείμενο. Ενώ εμφανίζεται ένα σεντόνι από συμβουλές προς τις υποτακτικές και ολα οσα πρεπει να κανουν (που κουραστηκα μονο που τα διαβασα), για τους κυριαρχους ισχύει τελικά το καταληκτηριο συμπέρασμα; «Σε κάθε περίπτωση, να αναπτύξουν και να αναδείξουν τη κυριαρχική τους δράση, με όποιο τρόπο και με όποια αποτελέσματα θα έχει αυτή…»
    Eμφανίζεις τους Κ σαν έτοιμους και σαν να τα γνωρίζουν όλα και μόνο με την επίδειξη του στάτους τους. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι:
    Αρκει να το επιθύμουν.

    Χμμμ…μωρέ καλός είσαι και του λόγου σου. Αυτό το «με όποιο τρόπο» πολύ μου αρέσει, ειδικά όταν τα «αποτελέσματα» της "δρασης" θα τα υποστούν άλλοι. (οι υποτακτικές στην περίπτωση μας)
    Σκέφτομαι να αλλάξω στάτους. Ειναι πιο ξεκουραστο μαλλον να ειναι κανεις μαστερ 
    Θα βάλω στο προφίλ μου "μαστερ" και μετά θα καααααθομαι
     
  4. Re: Απάντηση: H γνώση της άγνοιας (“οδηγός” για νέα μέλη ή αλλιώς τροφή για σκέψη).

    Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος αγαπητή Κασσάνδρα; Αν είναι κάποιος συγκεκριμένος πες μας και εμάς , αν πάλι δεν εννοείς κάποιον συγκεκριμένα πρέπει να το σταματήσεις/ετε αυτό που κάνεις/ετε γιατί έχει καταντήσει αηδία ειτε εχεις/εχετε δίκιο ειτε οχι.

    Κι εγώ θα εκτιμούσα μια ευθεία απάντηση στην ερώτηση μου σχετικά με το ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος επιτέλους.
     
  5. ivoni

    ivoni New Member

    Απάντηση: H γνώση της άγνοιας (“οδηγός” για νέα μέλη ή αλλιώς τροφή για σκέψη).

    ...(“οδηγός” για νέα μέλη ή αλλιώς τροφή για σκέψη).



    Πόσα θα πρέπει να γράψει ένας άνθρωπος για να πείσει τους άλλους για το τι είναι όταν δεν μπορεί να πείσει τον εαυτό του.Είναι ικανός να γράψει το πιο λογοτεχνικό διήγημα για να καταφέρει να αυτοδιαψευθεί....


    Επίσης υπάρχει και μια άλλη ομάδα που σκοπίμως προσπαθεί να καλλιεργήσει το εντελώς αντίθετο και σκοπίμως προσπαθεί να επιδιώξει μία επαφή και σκοπίμως προσπαθεί να επιβάλλει τη μετριότητα της άγνοιας.Κι εγώ σκοπίμως θα αναρωτηθώ γιατί θα πρέπει να ανεχτώ το λιγότερο.Για να μη χάσει το χρόνο του ο κύριος Μάστερ;Να προλάβει να βάλει κι άλλες υ στο σακί;Να λέει άλλα εδώ και άλλα πιο πέρα και ό,τι κάτσει,όπως κάτσει;Γιατί;

    Δεν είμαι νέα στο χώρο αλλά όταν ξεκίνησα έμαθα ένα πράγμα;Ότι ένας Μάστερ δεν πρέπει να είναι ανασφαλής."Εγώ θα σου πω σαν Μάστερ αυτά που πρέπει να σου πω γιατί είναι αυτά που προσδίδω εγώ κι εσύ ψάχτο όσο θέλεις." Δεν είναι κακό να ψάχνεις,το αντίθετο είναι κακό.Γιατί σκοπίμως λοιπόν κάποιοι το λοιδωρούν αυτό;Και γιατί κάποιοι έχουν την άποψη ότι οι υπόλοιποι δεν έχουν προσωπική επαφή;Αποκλείεται να γνωρίζεις δια ζώσης τέτοιους Μάστερ; Κι όμως υπάρχουν!

    Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά κριτήρια,διαφορετικές βλέψεις,διαφορετικό γούστο,διαφορετικό τρόπο ζωής και διαφορετικές ανάγκες.Άρα διαφορετικές αναζήτήσεις.Διαφορετικές απόψεις.Δεκτή η άποψη του Padre Padrone σαν Κυριαρχικός: βγάζω τη λουρίδα μου και σε κυνηγώ,ήσουν άταχτο παιδί και θα σε τιμωρήσω.Υπάρχει όμως και η άποψη ότι κάποιοι ψάχνουν Μάστερ.Και Μάστερ σημαίνει Αφέντης και Δάσκαλος.Κυρίαρχος και Μέντορας.Αλήτης και Ευγενής.Θεός και Δαίμονας.Του παραδίδω τα κλειδιά με κλειδώνει και με έχει.

    Κατά τη δική μου άποψη,η οποία δεν έχει να κάνει με το τι ψάχνουν οι υπόλοιποι, αν δεν έχει τέτοια στοιχεία απλά δεν με τραβάει.Κατ'επέκταση γιατί να τον γνωρίσω από κοντά όταν δεν πληρεί τις ανάγκες μου.Είμαι σκλάβα για Εκείνον και όχι για όποιον.Για τους υπόλοιπους είμαι συνομιλητής.Αν οποιοσδήποτε άλλος συνομιλητής θεωρήσει ότι επειδή του μιλάω σε ένα γενικό φόρουμ BDSM έχει δικαίωμα να μου περάσει καπίστρι ή να μου δώσει με το έτσι θέλω συμβουλές που δεν του ζήτησα ή να προσπαθήσει να με παρασύρει σε οποιοδήποτε παιχνίδι Κυριαρχίας-υποταγής έπαιξε κι έχασε.
    Και αυτό θα έπρεπε να κάνει μερικούς να μαζεύονται όταν τους λένε "όχι" ή "δεν μου κάνεις" και να μην βγάζουν χολή.Αλλιώς να κοιτάξουνε ξανά το στάτους τους.Γιατί ο Κυρίαρχος σε όποια μορφή το εκδηλώνει ξεκινά πρώτα με την Αυτοκυριαρχία.Κανείς δεν δηλώνει βασιλιάς και περιμένει να του συμπεριφερθούνε σαν να είναι ένας.Πρέπει να μπορεί και να πείσει ότι είναι.
     
  6. Kassandra

    Kassandra Regular Member

    Απάντηση: Re: Απάντηση: H γνώση της άγνοιας (“οδηγός” για νέα μέλη ή αλλιώς τροφή για σκέψη).

    Ο νηματοθέτης είναι ο συγκεκριμένος αφού θες να στο πω για να το καταλάβεις.Την επόμενη όμως θα εκτιμούσα να αρκεστείς σε αυτά που γράφω.Είναι ο δικός μου τρόπος έκφρασης.Δεν απευθύνεται σε όλους αλλά σε όσους μπορούν να τον κατανοήσουν.Αυτό το "έχει καταντήσει αηδία" πιθανώς να είναι σωστό αλλά στην αηδία με αηδία απαντάς.Αν τόσο πολύ όμως σε αηδιάζουν τα γραπτά μου,και όχι τα όσα βλέπεις ή αντιλαμβάνεσαι, θα σε παρακαλούσα να μην διαβάζεις όπου λέει Kassandra (μην ακούς τις Κασσάνδρες)για να μην αηδιάζεις.Τον πληθυντικό που γράφεις μόνο για κωμικό θα μπορούσα να τον πάρω εκτός αν εκφράζει κάποια ανάγκη του status σου,γιατί εδώ λέει Kassandra όχι Kassandres.
     
  7. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: H γνώση της άγνοιας (“οδηγός” για νέα μέλη ή αλλιώς τροφή για σκέψη).

    Τέλειο!!!

    Κορίτσι μου, εδώ τα είπες όλα!
     
  8. Avalonia

    Avalonia Regular Member

    Απάντηση: Re: H γνώση της άγνοιας (“οδηγός” για νέα μέλη ή αλλιώς τροφή για σκέψη).

    Λίαν ενδιαφέρον το νήμα αν και μου δημιούργησε τις ακόλουθες απορίες.
    Εφόσον απευθύνεται σε νεοεισερχόμενα υποτακτικά θήλεα και μόνο μήπως δεν αποτελεί οδηγό για νέα μέλη?
    Γιατί μου αφήνει μια γεύση… «δεν είμαι εγώ ο κακός αλλά αυτοί οι παλιοκουτσομπόληδες και μην ακούς κανέναν!» ?
    Και εν τέλει … πως αποκτά κανείς Κυρίαρχο κι εγώ νόμιζα τόσα χρόνια ότι ο/η Κυρίαρχος αποκτά υποτακτικό/η ?

    Υ.Γ. Που είσαι αθάνατη thaleia να δεις τους κόπους σου να δικαιώνονται?

    Και εν κατακλείδι θα συμφωνήσω με τον αγαπητό cornilio...

     
  9. sw

    sw

      φιλε Περρη,

    ...να 'μαι κι εγω...
    ...ειδα Avalonia, και μπηκα  



    Γι ργος

    ΥΓ ...ειμαι χορτατος ευχαριστω δε θα παρω...
    αλλωστε στη διατροφη μου ειμαι πολυ εκλεκτικος!

    ...αυτα!  
     
  10. Ninevi

    Ninevi Regular Member

    Απάντηση: H γνώση της άγνοιας (“οδηγός” για νέα μέλη ή αλλιώς τροφή για σκέψη).

    Διαφημιστικό διάλειμμα για τεστάκι!
    Μα ΠΟΣΟ υποτακτικές/οί είστε;;; (στ' αλήθεια)
    The Bondage/Dominance Sadism/Masochism Purity Test
     
  11. Sofia

    Sofia Regular Member

    Θα σταθω σε καποια σημεια τα οποια θα τα χαρακτηριζαν ως red flags σε ξενα site,δηλαδη ως σημεια τα οποια μπορει να οδηγησουν σε ανεπιθυμητες και επικυνδηνες καταστασεις...

    Ειναι λογικο το να μην εχεις ολοκληρωμενη και σωστη αποψη για καποιον μεσω μονο διαδικτυακης επικοινωνιας.Σιγουρα ομως καποιος που δεν σου "κανει" διαδικτυακα δε θα σου κανει ουτε και στη πραγματικη ζωη.
    Ειναι γενικα καλο να συλλεξουμε οσες περισσοτερες πληροφοριες μπορουμε για καποιον,εχοντας κριτικη σκεψη για τα λεγομενα,την αποψη του ατομου που μας δινει αυτες τις πληροφοριες για καποιον αλλο.Για παραδειγμα τι σχεση εχει/ειχε μαζι του και τι οφελος μπορει να εχει αναλογα με αυτα που θα πει.Μια παροιμια παντως λεει οπου υπαρχει καπνος υπαρχει και φωτια,οποτε αν ο εκαστοτε Κ δεν θελει πεισματικα να ψαξετε για εκεινον,ειναι πολυ πιθανο να κρυβεται καποια φωτια απο πισω.Καθαρος ουρανος αστραπες δε φοβαται λενε επισης.

    Κατανοω οτι με δια ζωσης φιλικη επαφη,κρινεις καλυτερα αν καποιος γνωριζει πραγματι απο ψυχολογια,κοινωνιολογια αν εχει υπομονη κλπ.Ειναι διαφορετικο απο το να εισαι στο τηλεφωνο και να αναφερεται στην ιστορια του bdsm μονο αφου πρωτα τα εχει ψαξει και θυμαται εκεινη την ωρα,δεδομενου πως μπορεις να τον πιασεις απροετοιμαστο.Τωρα γιατι πρεπει να την ξερει???Μηπως γιατι καποιος που μπαινει στο χωρο εχει και αυτες τις αποριες?Προσωπικα οταν διαβαζω ενα βιβλιο σε σχεση με ενα τομεα της σχολης μου,μου ειναι ιδιαιτερα ενδιαφερον να μαθω και καποια ιστορικα στοιχεια,για παραδειγμα πως δημιουργηθηκε απο ποιον πως εξελιχθηκε,τι υπηρχε παλαιοτερα...

    Τωρα γιατι πρεπει να ξερει απο ψυχολογια??Μηπως γιατι θελει να διαχειριστει και να ελεγξει ενα αλλο ατομο?Δε πρεπει να ξερει να αναγωριζει δεδομενου του ατομου που εχει απεναντι του το πως θα αντιδρασει ή το τι σημαινει η αντιδραση του σε κατι που θα του πει/ζητησει/κανει?Βεβαια,ξεχασα,δεν ειναι απαραιτητο να συναινεσει σε κατι ο αλλος.Μπορεις να κανεις το οτιδηποτε και να μη ξερεις τι αποτελεσμα θα εχει,να υποθετεις.Πειραμα τυχης λοιπον...(τελικα μηπως χρειαζεται στατιστικη???χμμμ)

    Οσον αναφορα την ανατομια..τι να πω??ποιο προφανες δεν γινεται???Αν καποιος εχει αυτοκτονικες τασεις λογικο ειναι να αφησει καποιον να τον μαστιγωσει που δε ξερει τα στοιχειωδη...Αυτο μπορει να το ανακαλυψει βεβαια με 2 τροπους:ειτε δια ζωσης και ο Θεος βοηθος ειτε προσπαθωντας με τις ερωτησεις του να καταλαβει αν ο αλλος ξερει πραγματι και δεν ισχυριζεται πως ξερει...Μαλλον στην τυχη ομως πρεπει να το αφησουμε και αυτο...Πρωτα θα σε αφησω να με χτυπησεις και μετα αν χτυπαγες σε σωστα σημεια θα βγαλω αναστεναγμο ανακουφησης,σε αντιθετη περιπτωση....

    Ερωτηση:Με τι σκοπιμοτητα υπαινησεσαι πως καλιεργειται αυτη η νοοτροπια??

    Αν και οπως ειπα πιο πανω,δεν ειναι απαραιτητο να συναντησετε τον αλλο οταν ειδικα δεν ταιριαζετε ουτε διαδικτυακα/τηλεφωνικα..Οταν δεν μπορει να καλυψει τις ερωτησεις αποριες σας,αλλα υπεκφευγει και δεν απανταει...σε περιπτωση που οδηγηθειτε σε αυτο το βημα
    η συνευρεση πρεπει να ναι με τους ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ορους...για παραδειγμα σε ενα δημοσιο μερος,που να υπαρχει τροπος απομακρυνσης απο τον αλλο αμεσα,ισως ακομα και στην καφετερια να υπαρχει σε ενα τραπεζι καποιος φιλος σας (που δεν τον γνωριζει ο Κ),ή να εχετε πει σε εναν φιλο/φιλη να τηλεφωνησει ή οτι θα τηλεφωνησετε προκαθορισεμενη ωρα κλπ...

    Τωρα γιατι χρειαζονται ολα αυτα???Ή ακομα ακομα γιατι τις συγκεκριμενες επιφυλαξεις ως προς την ασφαλεια τις εχουν οι γυναικες περισοτερο???Ισως γιατι καποιοι Κ εχουν εκμεταλευτει καταστασεις με δικαιολογια/προφαση το status τους σε αντιδιαστολη με το status της υ..."εγω κανω κουμαντο,αρα θα κανεις αυτο που θα σου πω.θα παμε εκει θα φορας αυτο θα κανεις το αλλο"...
     
    Η "συνευρεση" εχει πολλες εννοιες.Πρεπει να διευκρινιζεται απο πριν λοιπον τι εννοει ο καθενας με την εννοια συνευρεση,για να μη βρεθειτε εκτος απροοπτων και να ειστε στο ιδιος μηκος κυματος...
     
  12. Soul

    Soul New Member

    Απάντηση: H γνώση της άγνοιας (“οδηγός” για νέα μέλη ή αλλιώς τροφή για σκέψη).

    Όσον αφορά το αρχικό νήμα,
    Καλογραμμένο και αρκετά κατατοπιστικό με...από όσα γνωρίζω...αρκετές δόσεις αλήθειας.

    Όσον αφορά τα σχόλια,
    Επιφυλάσσομαι καθώς δεν μπορώ ακόμα να σας παρακολουθήσω.