Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αγάπη και έρωτας Vs. BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος Excalibur, στις 7 Αυγούστου 2006.

  1. Excalibur

    Excalibur New Member

    Τι θέλει να πεί εδώ ο κ. Lange; Μα το οτι πέρα απ'τα διάφορα μέρη του BDSM, πολλά στοιχεία παίρνονται απ'την αγάπη και τον έρωτα που έχει ένα ζευγάρι που ακολουθεί τα πρώτυπα M/s καθώς και τους διάφορους "τύπους" που έχουν στη μεταξύ τους σχέση.

    Αλήθεια πόσοι από εδώ έχουν σκεφτεί αυτήν την τεχνική υποταγής;

    Τα λόγια αυτά του κ. Lange προσπαθώ να τα κρατώ στην καρδιά Μου και να τα εφαρμόζω σε κάθε ευκαιρία που Μου δίνεται. Μόνο έτσι μπορεί να κρατηθεί μια M/s σχέση χωρίς προβλήματα, και ο Αφέντης να έχει μια σκλάβα "ανεξάρτητη" και μια σχέση χωρίς τριβές.
     
  2. Maley

    Maley Contributor

    Μα μια BDSM σχεση μονο στην αγαπη και τον ερωτα μπορει να βασιστει..διαφορετικα θα ειναι μια kinky σχεση..
     
  3. Excalibur

    Excalibur New Member

    Maley, έχω ακούσει στο παρελθόν άτομα με πείρα υποτίθεται χρόνων να λένε οτι σωστό BDSM δεν μπορεί να υπάρξει αν υπάρχει αγάπη και αυτό διότι ο Αφέντης δεν μπορεί να είναι όσο σκληρός χρειάζεται προκειμένου να τιμωρήσει την σκλάβα Του. Αυτό είναι κάτι που βρίσκει Εμένα τελείως αντίθετο και φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να υποστηρίξω κάποιον άνθρωπο που πιστεύει κάτι τέτοιο. Αν, και θα μπορούσε να υπάρξει μια τέτοια σχέση αν κάποιος αναλάμβανε τον ρόλο του εκπαιδευτή κάποιας σκλάβας για έναν Αφέντη έτσι ώστε να μάθει πώς να είναι σκλάβα, αλλά αυτό για Μένα σημαίνει οτι ο άλλος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Αφέντης, καθώς έχει προτιμήσει να διαλέξει κάποιον εύκολο δρόμο και να μην αναλάβει ο ίδιος την εκπαίδευση της σκλάβας Του. Μοναδική εξαίρεση είναι αν η σκλάβα έχει ήδη εκπαιδευτεί απ'τον ίδιο τον Αφέντη και απλά τη στέλνει για να μάθει π.χ. το pony play, πράγμα που σημαίνει οτι κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης αυτής θα είναι και ο ίδιος παρών στην εκπαίδευση αυτή.
     
  4. crystal angel

    crystal angel Contributor

    ....................................
     
    Last edited: 10 Αυγούστου 2006
  5. gaby

    gaby Guest

    Και πού ακριβώς μιλάει για ρομαντικό έρωτα ο Lange;

    Τα πράγματα είναι, νομίζω κι εγώ, ακριβώς όπως τα λέει, αλλά που λέει για έρωτα;

    Έχω βρει την έκφραση, αντί για βανίλλα κοινωνία "the soft world out there" δηλαδή, ο μαλακός κόσμος εκεί έξω, σας λέει τίποτα αυτό;
     
  6. savra

    savra Guest

    Εδώ μιλάμε για ξεκάθαρη παράδοση άνευ όρων. Αλλά οι απόψεις του John Lange είναι δικές του και δεν είναι απαραίτητο να τις υιοθετούν όλοι. Προφανώς οι Masters παρουσιάζουν διακυμάνσεις στην συμπεριφορά τους αν τους εξετάσει κανείς ξεχωριστά. Εξαίρετο φαινόμενο για παρατήρηση! Πάντως όταν υπάρχει σχέση ερωτική μεταξύ Μaster/Mistress και slave, κατά προσωπική εκτίμηση, oι συνθήκες είναι ιδανικότερες για να αναπτυχθεί ο δεσμός τους, γιατί όχι, και σε περισσότερα επίπεδα.
     
  7. Excalibur

    Excalibur New Member

    Αγαπητή tender lilly, το θέμα δεν είναι το πού το λέει, αλλά το οτι το λέει, έμμεσα μεν, σαφέστατα δε. Μην ξεχνάς οτι πολλά πράγματα δεν πρέπει να τα λέμε εύκολα. Μια φράση που ταιριάζει στο BDSM είναι η ακόλουθη: "Truth not won is not possessed. We are not entitled to truths for which we have not fought." Η οποία σημαίνει: "Η αλήθεια που δεν κερδίθηκε δεν αποκτήθηκε. Δεν δικαιούμαστε αλήθειες για τις οποίες δεν έχουμε παλέψει." Μήπως πια είναι η ώρα να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη του εαυτού μας και του συντρόφου μας και να αφήσουμε τις ερωτήσεις που μπορούν να απαντηθούν με κάποια σκέψη;

    savra, η παράδοση στην οποία ο κ. Lange κάνει λόγο έχει σχέση με το μυαλό, καθώς το σώμα δεν ακολουθεί τόσο πιστά αν δεν έχει προηγουμένως ακολουθήσει το μυαλό, τουλάχιστον όχι στο χώρο που έχουμε επιλέξει να υπηρετήσουμε. Ο έρωτας που αναπτύσσεται ανάμεσα σε έναν Αφέντη και σε μια σκλάβα είναι πάρα πολύ δυνατός (εκτός και αν μιλάμε για μια περίπτωση όπως αυτή που προανέφερα σε προγενέστερο μήνυμά Μου) και είναι ικανός ακόμη και να διαλύσει οικογένειες ή να τις ενώσει ξανά.

    Και μια τεχνική λεπτομέρια, "the soft world out there" δεν είναι τόσο soft όπως θα ήθελαν πολλοί να πιστέψουν, από τα παιδιά της γειτονιάς που παίζουν ξύλο γιατί τους αρέσει να χτυπιούνται, έως τα παιδιά που πειράζουν ένα άλλο παιδί μόνο και μόνο γιατί αισθάνονται καλά κάνοντας αυτό το πράγμα... Μήπως να επεκταθώ και στις κακοποιημένες συζήγους ή στα κακοποιημένα παιδιά;
     
    Last edited: 7 Αυγούστου 2006
  8. savra

    savra Guest

    Κ. Excalibur δεν διαφώνησα μαζί σας, απλά προσθέτω πως όταν υπάρχει και το ανάλογο συναίσθημα τότε η σχέση αυτή γίνεται πιο ισχυρή. Σαφώς όμως τα συναισθήματα μπορούν να έχουν αρνητική ή θετική εξέλιξη.
     
  9. Excalibur

    Excalibur New Member

    savra, κατ'αρχήν δε χρειάζεται να με λες Κύριο, ο σεβασμός είναι κάτι το οποίο κερδίζεται και προπαντώς δεν χρειάζεται να μοιράζεται απλόχερα, στο μέλλον φίλε Μου θα το καταλάβεις καλύτερα. Όσον αφορά τον κ. Lange, είναι γνωστότερος με το "καλλιτεχνικό" του όνομα, John Norman και κατά καιρούς έχει αναφερθεί σε διάφορους τρόπους ζωής, ανάμεσά τους το δημιούργημά του ο κόσμος του Gor, έχοντας κάνει όμως και αναφορές στο BDSM. Σχετικά με τα συναισθήματα, αυτά παίζουν κάθε στιγμή της ζωής μας καθώς εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες (αγάπη, σεβασμό, αυτοεκτίμηση, ζήλια, φθόνος, κλπ.) οι οποίοι είναι κυρίως εξωγενείς και τόσο ρευστοί όσο το περιβάλλον γύρω τους.
     
  10. crystal angel

    crystal angel Contributor

    ...............
     
    Last edited: 10 Αυγούστου 2006
  11. Excalibur

    Excalibur New Member

    soft_crystal, το κείμενο υποτίθεται οτι αναφέρεται σε οργασμούς που προέρχονται έπειτα από προσταγή του Αφέντη, η τεχνική αυτή, δηλαδή του να τελειώνει η σκλάβα είναι μια εναλλακτική τεχνική και εφαρμόζεται κυρίως στην αρχή της σχέσης του ζευγαριού, χωρίς να είναι όμως απαραίτητο αυτό. Στο παρελθόν έχει τύχει να πέσει στο μάτι Μου μια τέτοια περίπτωση, όπου η σκλάβα ήταν ανηπάκουη και ο Αφέντης της την έκανε να τελειώνει ασταμάτητα, στο τέλος αυτή απλά δεν ξαναέκανε ούτε ένα πταίσμα.

    Επιτέλους μια σωστή ερώτηση...

    Τον όρο "ανεξάρτητη" τον χρησιμοποίησα επίτηδες ανάμεσα σε διπλά εισαγωγικά γιατί μια σκλάβα είναι ουσιαστικά ανεξάρτητη μόνο όταν δεν έχει κάποιον Αφέντη, από κει και πέρα, μια σκλάβα πρέπει να είναι "ανεξάρτητη", δηλαδή να μπορεί να παίρνει πρωτοβουλίες, να κάνει κάποια πράγματα χωρίς να πάρει προηγουμένως άδεια και κυρίως να μπορεί να "λειτουργήσει" όταν λείπει ο Αφέντης της. Θα αναφέρω τα ακόλουθα παραδείγματα: ψώνια στο super market, πληρωμή των διαφόρων λογαριασμών (ΟΤΕ, ΔΕΗ, κλπ.), μαγείρεμα, καθαριότητα σπιτιού, και πάει λέγοντας.
     
  12. G_E

    G_E Contributor

    Καλώς ήρθες Excalibur.

    O έρωτας, χιλιοτραγουδισμένος για την ανάταση που φέρνει δεν είναι παρά μια ναρκισσιστική κατάσταση στις πλείστες των περιπτώσεων. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό μηχανισμό όπου ένα πρόσωπο, το οποίο συνήθως δε γνωρίζουμε καλά, ανακινεί έντονα συναισθήματα μέσα μας για ακατάληπτους λόγους. Συνήθως προβάλλουμε στο άλλο άτομο πράγματα δικά μας που πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται καν στην πραγματικότητα. Το ίδιο κάνει κι ο άλλος και πλέουν και οι δυο σε πελάγη ευτυχίας. Ο χρονικός ορίζοντας μιας τέτοιας κατάστασης είναι από λίγες μέρες έως τρεις μήνες, πλην περιπτώσεων μη ανταπόκρισης όπου μπορεί να φθάσει και χρόνια (συνήθως βασανιστικά).

    Όσο ωραία κι αν είναι αυτή η κατάσταση, δεν είναι σχέση, ούτε vanilla, ούτε πολύ περισσότερο M/s. Είναι μια σχέση από εμάς προς εμάς με αγάπη. Οι άλλοι δεν είναι παρά προβολές μας.

    Όταν υπάρχει πραγματική βάση σε όλη αυτή την ωραία ιστορία, τότε αρχίζει να αναπτύσσεται η πραγματική σχέση, μέσα από την γνώση του άλλου, όπως αυτός είναι. Η σχέση μπορεί να εμπεριέχει σεβασμό, ανοχή, αγάπη, έρωτα (με την έννοια της επιθυμίας και της έλξης σε πραγματική βάση) κλπ. Η σχέση δεν είναι απαραίτητο να περάσει από το στάδιο του έρωτα, αλλά μπορεί να αναπτυχθεί και πιο ήρεμα.

    Τότε μπορεί να λειτουργήσει το Μ/s και όχι στην παραζάλη του έρωτα.

    Συγχωρήστε με τον κυνικό πορνόγερο, που το χαλάω. Δεν τα βάζω με το έρωτα. Θαυμάσιος είναι. Μεθύστε μέσα του αλλά μην περιμένετε να έχετε και καθαρό μυαλό συγχρόνως.

    ΥΓ. Κι εγώ δε είδα πουθενά καμία έμμεση ή άμεση αναφορά στον έρωτα στο αρχικό κείμενο.