Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Παιδιά και bdsm

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Dome of Affection, στις 14 Μαϊου 2007.

  1. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Η ερωτήσεις αφορούν κυρίως αυτούς/ες που έχουν την τύχη να έχουν παιδιά αλλά και όσους/ες ενδεχομένως σκέφτονται να κάνουν.

    Περισσότερο για αυτούς/ές που έχουν :

    Πώς επιδρά η ύπαρξη ενός παιδιού στην ζωή σας και πως αυτή η παράμετρος λειτουργεί στη σχέση σας ?
    Θεωρείτε ότι ένα παιδί σε μια μια bdsm σχέση φέρει επιπλέον δυσκολίες από μια αντίστοιχη vanilla κι αν ναι πως αντιμετωπίζετε αυτές τις δυσκολίες?
    Ακόμη πώς φέρεστε σε όρους καθημερινότητας.Του μιλάτε για το bdsm?Το αφήνετε γι' αργότερα?Δεν αναφέρεστε καθόλου σε αυτό?
    Γνωρίζει καταρχήν την συγκεκριμένη ενασχόληση σας?

    Ειδικότερα για αυτούς/ες που σκέφτονται να κάνουν αλλά όχι μόνο:

    Πως ψυχανεμίζεστε μια ενδεχόμενη ύπαρξη παιδιού στη bdsm ζωή σας?
    Το σκέφτεστε και σας λούζει κρύος ιδρώτας?
    Εχετε αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός παιδιού σαν απόρεια της ασυμβατότητας μεταξύ αυτού και του τρόπου ζωής σας?Ή πάλι θεωρείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα που να το αποτρέπει κι ως εκ τούτου είστε διατεθημένοι/ες να προχωρήσετε σε κάτι τέτοιο ανεπιφύλακτα?
    Τί σκέψεις τρέφετε για τη διαπαιδαγώγηση του μελλοντικού γιου ή κόρης σας?
    Πολύ περισσότερο θα με ενδιέφερε να μάθω και τις ενδεχόμενες διαφοροποιήσεις στις σκέψεις σας που θα είχαν να κάνουν με το αν το παιδί σας θα ήταν κόρη ή γιος.
    Όπως και το τι θα σκεφτόσασταν και τι θα πράτατε αν βλέπατε κάποια στιγμή ότι υπάρχει σοβαρή περίπτωση το παιδί σας να είναι ένας/μια εκκολαπτόμενος/η Dom-me ή Sub(και δεν αναφέρομαι σε ηλικίες νηπιακές αλλά για έναν έφηβο/η).Ή αλλιώς , τί θα έλεγε μια μητέρα Domme/Mistress στον sub γιο ή κόρη της? Αντίστοιχα και για τους Doms/Masters.Και δεν αναφέρομαι μόνο στις συγκεκριμένες κατηγορίες σχετικά με το παιδί σας.Με ενδιαφέρει να δώ τις διάφορες αντιστοιχίες γονέα και παιδιού και τις τυχούσες διαφοροποιήσεις που αυτές είναι πιθανό να περιλαμβάνουν ως προς τις σκέψεις σας.

    Αυτά κι ότι άλλο θα μπορούσατε να σκεφτείτε ότι απορέει από την ύπαρξη παιδιών σε μια bdsm σχέση - οικογένεια.

    ΥΓ.Εκ των υστέρων σκέφτομαι ότι τελικά τα ερωτήματα αυτά αφορού όλους και όλες κατά την ταπεινή μου άποψη.Ως εκ τούτου οι έχοντες παιδί δεν χρειάζεται να αναφερθείτε αποκλειστικά στα ερωτήματα που έχω οριοθετήσει (ίσως εσφαλμένα) ως πράγματα που σας αφορούν και το αντίστροφο.Μπορείτε όλοι/ες σας και περιμένω να δώσετε τις σκέψεις σας σε οτιδήποτε εμφανίζεται στο άνωθεν κείμενο καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη παράμετρο θεωρείτε ότι δεν έχω λάβει υπόψη μου.
     
  2. Ηλίας

    Ηλίας Guest

  3. dentman

    dentman Guest

    Απάντηση: Παιδιά και bdsm

    Φίλε Sudden, καταπιάνεσαι με αρκετά "βαρύ" θέμα.. Έριξα και μια ματιά στα νήματα που υπέδειξε ο Ηλίας και βρήκα ενδιαφέρουσες και ετερόκλητες απόψεις.. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω παιδί και φυσικά θέλω να κάνω κάποια στιγμή. Πιστεύω ότι στη διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού παίρνουν μέρος δύο άτομα, κατά συνέπεια πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον μια συμφωνία μεταξύ ανδρόγυνου για το πως θα διαπαιδαγωγήσουν το παιδί. Καθότι δεν έχω ζήσει ποτέ σε κατάσταση 24/7 (για μένα το BDSM περιορίζεται αποκλειστικά στις σεξουαλικές επαφές και συνευρέσεις) θεωρώ ότι η παιδεία που θα λάβει το παιδί μου δεν θα διαφέρει ιδιαίτερα από την παιδεία που λαμβάνει ένα παιδί vanilla γονέων, με δύο σημαντικές διαφοροποιήσεις: Αρχικά, από μικρό, θα προσπαθήσω να του εξηγήσω ότι δεν πρέπει να (κατα)κρίνει το διαφορετικό, αλλά να το επιδιώκει (με άλλα λόγια να μην γίνει άτομο της μάζας, του ρεύματος, του κοπαδιού, όπως θες πες το), να μην ασχολείται με τους άλλους και να μην δέχεται άκριτα την γνώμη τους, να υπεραμύνεται των απόψεών του και να μην φοβάται να πει "όχι" εκεί που η συντριπτική πλειοψηφία μπορεί να πει "ναι"..Σε ύστερο χρόνο (όταν κρίνω με την μητέρα του ότι μεγάλωσε και είναι δεκτικό για αυτά τα θέματα) θα προσπαθήσω να του απενοχοποιήσω τη διαφορετικότητα και στο επίπεδο των σεξουαλικών σχέσεων εξηγώντας του ότι κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα (και την υποχρέωση απέναντι στον εαυτό του) να ψάξει, να ζητήσει και να βιώσει αυτό που νιώθει. Θα προσπαθήσω να το καθοδηγήσω ενάντια στο φόβο του κοινωνικού αποκλεισμού, της περιθωριοποίησης και της ψυχολογικής έντασης που ειδικά η ελληνική κοινωνία προσπαθεί να προκαλέσει στα άτομα με.. ειδικές ανάγκες του κύκλου μας! Είναι πράγματι αστείο.. στα σχολεία τα κοριτσάκια να επιδίδονται σε ... πιποδρομίες και τα αγοράκια στο ποιο θα γίνει ο καλύτερος γαμήκουλας, αλλά μην ακουστεί τίποτα για μαστίγια, χειροπέδες κλπ γιατί αυτά συνιστούν -και παραπέμπουν- σε ανωμαλία.. μη χέσω, που λένε και στο χωριό μου!!
    Ως προς το φύλο, δεν νομίζω ότι παίζει ιδιαίτερο ρόλο, αγόρι, κορίτσι, τα ίδια θα του πω.. Φυσικά και δεν θα το προορίσω για Dom/me ή sub -άλλωστε κι εγώ δηλώνω switch - και θα το αφήσω να δράσει κατά συνείδηση.. Όσο για τα sex toys που αναπόφευκτά θα...συναντήσει μέσα στο σπίτι (είτε τυχαία, ανοίγοντας κάποιο συρτάρι που δεν πρέπει, είτε επίτηδες όταν έρθει η ώρα να γνωρίσει και να συζητήσει το μεγαλείο του φετιχισμού) δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.. στην πρώτη περίπτωση θα το μαλώσω για την αδιακρισία του και την περιέργειά του και για το παράπτωμα να πειράζει πράγματα των άλλων -ακόμα κι αν αυτοί οι άλλοι είναι οι γονείς του!!- στην δεύτερη περίπτωση θα έχει έρθει η ώρα πέφτουν οι μάσκες      
     
  4. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    Σ' ευχαριστώ Ηλία για την υπόδειξη.Δεν είχα γνώση των συγκεκριμένων νημάτων.