Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Η Gorean φιλοσοφια στο συγχρονο BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Striker, στις 25 Ιουλίου 2007.

  1. Striker

    Striker Regular Member

    ...ή διαφορετικα ξεχασμενες αξιες απο την Αρχαια Ελλαδα.


    Καθοτι εχουν ανακυψει και συζητουνται διαφορα θεματα αυτον τον καιρο που αφορουν BDSM σχεσεις περα απο τα ορια του παιχνιδιου (play), θεωρω χρησιμο να εισαγω τις αρχες της Gorean φιλοσοφιας στο συγχρονο BDSM και την πραγματευση των θεματων απο εκεινη την οπτικη που αναπτυχθηκε και που εχει σαν σκοπο περισσοτερο τις υγιεις M/s σχεσεις στην καθημερινη μας ζωη και λιγοτερο το play που αλλωστε μαθαινεται πολυ ευκολοτερα καθως απαιτει απλα γνωση και πρακτικη τεχνικων, μεθοδων και ρολων στο BDSM σεξουαλικο παιχνιδι.

    Αυτο που ηδη ξερουμε εδω ειναι οτι η Gorean φιλοσοφια προκυπτει απο την επεξεργασια και αναπτυξη φιλοσοφιας με βαση 26 βιβλια μυθιστορηματων του John Norman (Prof. City University of New York NYC) με αντικειμενο τον φανταστικο κοσμο του πλανητη Gor. Εκεινο που επισης ξερουμε ειναι οτι τα μυθιστορηματα αυτα απο λογοτεχνικης πλευρας ειναι απαραδεχτα αλλα αυτο ποσως απασχολουσε τον Norman μιας και ο ιδιος δεν ηταν λογοτεχνης συγγραφεας και επισης το ενδιαφερον για τα βιβλια του παρεμενε υψηλο. Αντιστοιχα ομως και εγω προσωπικα δεν ειμαι λογοτεχνης συγγραφεας, οποτε εαν κανεις θα ηθελε να φαντασιωθει Masters, Mistresses, slaves και SM παιχνιδια το παρακατω κειμενο δεν τον αφορα και μπορει να διακοψει την αναγνωση σε αυτο εδω το σημειο, καθως δεν θα του προσφερει αυτο που ζητα. Οπως το ιδιο και τα μυθηστορηματα του Norman αλλωστε, που μπορω να πω οτι κανεις μπορει να βρει αν θελει πολυ καλυτερες φανταστικες ιστοριες για να εξυπηρετησει τον παραπανω σκοπο.

    Αυτο τωρα που ισως δεν ξερουμε και το πιθανοτερο ουτε ο ιδιος ο Norman περιμενε σε τετοια εκταση, ηταν η αναπτυξη μιας νεας και συγχρονης φιλοσοφιας, παραλληλα με την εκδοδη των βιβλιων του, της Gorean φιλοσοφιας. Και αυτο φυσικα εγινε με βαση τα βιβλια που αποτελουσαν πηγη αντλησης φιλοσοφικων και κοινωνιολογικων στοιχειων απο το 1967 που και εκδοθηκε το πρωτο. Που με την σειρα τους, οπως φαινεται απο ερευνες σχετικα με την φιλοσοφια μεσα σε αυτα, αλλα και τα στοιχεια που περιλαμβανουν, ο ιδιος ο Norman βασιστηκε στους μεγαλους φιλοσοφους της Αρχαιας Ελλαδας.

    Ποια ειναι η Gorean φιλοσοφια ομως και πως θεωρει πως εχουν τα πραγματα μεσα στο συγχρονο BDSM? Απο την σκοπια του Νatural Οrder λοιπον που το βλεπει η Gorean φιλοσοφια, οσον αφορα καθαρα τα φυσικα χαρακτηριστικα του ανδρα (βλεπε αναφορα σε αλλο νημα περι φυσικων και επικτητων χαρακτηριστικων για την δημιουργια προσωπικοτητας) δεχομαστε τον φυσικο νομο οπως τον περιεγραψε ο Χαινριχ σε αλλο νημα (με εξεπληξε ομολογουμενως, λογω του οτι ο ιδιος λογικα το προσεγγισε μεσω διαφορετικου δρομου) "Οταν εισαι αντρας εξυπακουεται οτι εχεις κυριαρχικη ψυχολογια". Σε αυτο το νημα η λεξη ανδρας με την εννοια του αρσενικου (male) μιας και η αναφορα στα φυσικα χαρακτηριστικα μονο. Αντιστοιχα για την γυναικα "οταν εισαι γυναικα εξυπακουεται οτι εχεις υποτακτικη ψυχολογια". Και παλι εδω η λεξη γυναικα με την εννοια του θηλυκου (female) μιας και η αναφορα και παλι στα φυσικα χαρακτηριστικα μονο.

    Τωρα οι προσωπικοτητες αναλογα με τις συνθηκες των κοινωνιων μεσα στις οποιες ζουν τα ατομα, δυναται να διαμορφωθουν και διαφοροποιηθουν απο τις καθαρα φυσικες, λογω της ικανοτητας του ανθρωπου ως σκεπτονενο ον να επεμβαινει στα ενστικτα και φυσικα χαρακτηριστικα του, γεγονος που τον διαφοροποιει απο τα ζωα που κατα βαση ακολουθουν μοναχα την φυση τους (η ακραια περιπτωση προσαρμογης των κατοικιδιων οφειλεται σε ιδιαιτερα φυσικα χαρακτηριστικα τους, δεν μπορουν κα γινουν κατοικιδια ολα τα ζωα). Και αυτο προκειμενου να προσαρμοστει στις συνθηκες διαβιωσης και τελικα να κυριαρχει ως ειδος επανω στην γη. Τα επικτητα λοιπον αυτα χαρακτηριστικα, που ο ανθρωπος καταφερνει να αναπτυξει, συντελουν και στην τελικη μορφη της προσωπικοτητας, με διαφορετικη ωστοσο δυνατοτητα για τα δυο φυλα αναπτυξης επικτητων χαρακτηριστικων, αλλα αυτο αποτελει αλλο θεμα συζητησης.

    Μπορουμε να δεχτουμε λοιπον την τελικη προσωπικοτητα μιας γυναικας ως κυριαρχικη με ποια εννοια ομως. Οτι λογω επικτητων χαρακτηριστικων εχει πλησιασει την εξυπακουομενη φυσικη κυριαρχικη προσωπικοτητα ενος αντρα προκειμενου να ανταπεξερθει στις συνθηκες διαβιωσης που απαιτει το περιβαλλον στο οποιο κινειται, εαν παντα εχει επιλεγει αυτος ο τροπος προσαρμογης (μεσω της κυριαρχιας δηλ. και κατ'επεκταση αναπτυξη επικτητων χαρακτηριστικων ειτε απο αμεση επιρροη του περιβαλλοντος, ειτε απο προσωπικη επιλογη αυτοεκπαιδευσης). Αποτελεσμα αυτης της μορφης κυριαρχιας στην γυναικα ειναι η εκφραση της με δυο τροπους.

    Ειτε επιθετικα, στο saga του Gor τα γνωστα Panther girls διαμενοντα στα δαση και οχι στις πολεις και αναπτυσουν ινακοτητες στα οπλα και την ψυχολογια τους για λογους επιβιωσης. Στις δε δικες μας κοινωνιες αντιστοιχα οι γυναικες ειτε που μεγαλωσαν σε συνθηκες τετοιες (πχ. μεσα σε συμμοριες της Νεας Υορκης - επιτηδες το ακραιο παραδειγμα) και επελεξαν να προσαρμοστουν/επιβιωσουν με κυριαρχικες μεθοδους (γνωστοτερο σ'εμας ως επι το πλειστον απο κοινωνιες της αμερικανικης ηπειρου, ΗΠΑ, Λατινικη Αμερικη, κλπ...παλιοτερα ομως και οι δικες μας αμαζονες), ειτε που απλως γεγονοτα ή συνθηκες καποιες στιγμες στην ζωη τους συντελεσαν στην επιλογη κυριαρχικων μεθοδων για λογους προσαρμογης/επιβιωσης στις περισσοτερο κοινωνικου χαρακτηρα ευρωπαικες κοινωνιες και οχι μονο.

    Ειτε πολιτισμενα, στο saga του Gor οι γνωστες Free Women διαμενοντες στις πολεις και μεσω του πολιτισμου εκει αναπτυσουν ικανοτηες στις επιστημες και τις τεχνες. Στις δε δικες μας κοινωνιες αντιστοιχα οι γυναικες που επιλεγουν να ζησουν σαν αυτονομες προσωπικοτητες μεσω της αναπτυξης καριερας ειτε μεσω επιστημων, ειτε μεσω των τεχνων, ειτε αλλων τροπων διαβιωσης που διαθετει ο πολιτισμος των συγχρονων κοινωνιων για την αυτονομη διαβιωση ενος ατομου.

    Στο θεμα των υποτακτικων ανδρων λαβαινουν χωρα αντιστοιχες διαδικασιες ως ανω αλλα σε αντιστροφη πορεια. Δεν θα επεκταθω εδω λογω της υπαρξης αναλυσης παραπανω που αφορα τις γυναικες, ωστοσο εαν κριθει απαραιτητο προκειμενου να κατανοηθει καλυτερα μπορω να επανερθω για περαιτερω αναλυση.

    Ξαναθυμιζω οτι σε καθε περιπτωση εχει να κανει με την σχεση Προσωπκοτητα = Φυσικα χαρακτηριστικα / Επικτητα χαρακτηριστικα και την επεμβαση σε αυτη απο το ιδιο το ατομο. Ειναι μια απλουστευμενη μορφη φυσικα αλλα θεωρω οτι ειναι αποδεκτα ακριβης μια και οι βασικοι παραγοντες στην παρουσα φαση ειναι αυτοι (πχ. δεν υπολογιζει γεννετικες γονιδιακες ανωμαλιες).

    Απο την αλλη πλευρα στο θεμα των κυριαρχικων ανδρων οπως και στο θεμα των υποτακτικων γυναικων τα πραγματα ειναι πιο απλα ως προς την διαμορφωση αλλα και εκφραση της τελικης προχωπικοτητας μιας και στην παραπανω σχεση τα φυσικα χαρακτηριστικα κυριαρχουν σε αναλογια, ενω οι προσπαθειες για προσκτηση επικτητων χαρακτηριστικων προσβλεπει προς την ιδια κατευθυνση με αυτη των φυσικων χαρακτηριστικων και αποσκοπει στην περεταιρω βελτιωση της αποτελεσματικοτητας αυτων των ιδιων φυσικων χαρακτηριστικων. Πχ. μπορει να υοθετηθει μια συνθηκη του γυρω κοινωνικου περιβαλλοντος για να επεκτεινει τις ιδιοτητες ενος ηδη υφισταμενου φυσικου χαρακτηριστικου ή μια διαδικασιας εκπαιδευσης για τον ιδιο σκοπο.

    Αποτελεσμα των παραπανω ειναι η διαφορετικη εκφραση των συμπεριφορων της καθε προσωπικοτητας προκειμενου να διατηρησει τον τελικως διαμορφωμενο χαρακτηρα της. Στις πρωτες περιπτωσεις διαφαινεται η αναγκαιοτητα συνεχους επιβεβαιωσης των επικτητων χαρακτηριστικων ως ικανα να καλυψουν την ελλειψη των αντιστοιχων φυσικων. Πχ αναγκη επιβεβαιωσης της γυναικειας κυριαρχιας αλλα και της αντρικης υποτακτικοτητας, εκδηλουμενη (η αναγκη επιβεβαιωσης) πολλες φορες ακομα και με extreme μορφες. Στις δε δευτερες περιπτωσεις (ανδρικη κυριαρχια, γυναικεια υποτακτικοτητα) η αναγκη επιβεβαιωσης θεωρειται περιττη (εαν δεν υφιστανται αλλοι ασχετοι παραγοντες που την εμποδιζουν) και οι προσπαθειες προσανατολιζονται στην περαιτερω εξελιξη και βελτιωση των ηδη υφισταμενων φυσικων χαρακτηριστικων. Οπως η επεκταση των δυνατοτητων του ανθρωπινου εγκεφαλου προς την ιδια κατευθυνση με την χρηση υπολογιστη, εδω με την προσκτηση επικτητων χαρακτηριστικων και ιδιοτητων προς την ιδια κατευθυνση.



    Πρατηρησεις του ερευνητη:

    - Την επομενη φορα που θα ακουσω vanilla γυναικα στελεχος επιχειρησης να παραπονιεται οτι εργαζεται το διπλασιο και αμοιβεται το μισο (αν και παντα υπερβολικες αυτες οι vanilla τσ..τσ  ) ας κοιταξει απλα το παραπανω κειμενο πριν ξαναγκρινιαξει το επομενο λεπτο.  
    - Την επομενη ομως φορα που θα ακουσω υποτακτικο ανδρα να ζητα επιμονως να τον αποκαλουν αχρηστο, σκουπιδι, σκουλικι κλπ ενω παραλληλα να επιμενει αυτο να γινεται οχι σαν play αλλα μεσα σε μονιμη σχεση ζωης, ας κοιταξει το παραπανω κειμενο, δεν προκειται να ασχοληθω με νημα του εδω μεσα αν δεν συνειδητοποιησει τι ζητα πρωτα.  
    - Την επομενη ομως φορα που θα ακουσω Mistress τυπου Panther Girl που θα ζητα να κανει μονιμη σχεση ζωης με τον αχρηστο, σκουπιδι, σκουλικι κλπ. σκλαβο της και οχι σωστο συνειδητοποιημενο play, ας κοιταξει το παραπανω κειμενο και μετα αν συνεχισει να επιμενει θα της περασω ενα Turian κολλαρο για kettle slave στην κουζινα αποκλειστικα.  
    - Κατα την νεαρη ηλικια του greekbdsm λογικο ειναι τα θεματα που διαπραγματευονται να μας εχουν απασχολησει μοναχα απο την οπτικη της σχεσης ανδρας-γυναικας και την εκφραση της σεξουαλικοτητας μεσα σε αυτην την σχεση. Κατ'αντιστοιχια οι αναλυσεις καλυπταν μοναχα αυτην την αναγκη, ενω εχουν παραμεληθει πληθος αλλων προβληματισμων που αναγκαια απασχολουν τωρα σε ενα πιο ωριμο πια greekbdsm και σε σχεση με την γενικοτερη ψυχολογια μας περα απο D/s, M/s, ή Vanilla σχεσεις δυο μεμονομενων ατομων. Στην αναποφευκτα επερχομενη αυτη επομενη φαση εξελιξης θεωρω οτι θα πρεπει να συνειδητοποιηθουν εννοιες περι το τι ακριβως ζηταμε. Θελουμε BDSM Play για περαιτερω εκφραση της σεξουαλικοτητας μας? Θελουμε BDSM Lifestyle και σχεσεις διαρκειας? Αποφασιζουμε συνειδητα χωρις ταμπου και προκαταληψεις απο την μεχρι τωρα εξελιξη αλλα με διατηρηση μονο των ωφελιμων συμπερασματων που μας εδωσε η μεχρι σημερα εμπειρια. Ετσι θα ειμαστε πιο ετοιμοι να διαπραγματευτουμε και τους αναποφεκτα επερχομενους προβληματισμους

    οπως:

    Τι αναμενει ο Master απο μια slave σε μια D/s σχεση κατα την περιοδο της μητροτητας? Μπορει να ακουγεται ακρως σεξουαλικη μια διαδικασια dog training λογω χαρακτηριστικων υποταγης του συμπαθεστατου τετραποδου, προσπαθησε ωστοσο να διαπραγματευτεις με το ζωο (ειδικα στην επαρχια) κατα τις μερες που εχει γεννησει τα μικρα του και κατ'αντιστοιχια την σκλαβα σου οταν η ιδια της η φυση την προτρεπει προς μια Dom συμπεριφορα με μη διαχειρησιμους μηχανισμους ή σε καλυτερη περιπτωση οχι ευκολα διαχειρισιμους (αναλογα το επιπεδο εκπαιδευσης παντα).

    Τι αναμενει ο Master απο μια Free Woman σε μια FC σχεση? Τι αναμενει αντιστοιχα η Free Woman απο εναν Master?

    Τι συμπεριφορες ενδεχεται να προκυψουν σε απογονους τετοιων σχεσεων επειτα απο την διαμορφωση της σεξουαλικοτητας τους κατα την παιδικη και εφηβικη ηλικια?

    Πως ο αχρηστος, σκουπιδι, σκουλικι υποτακτικος θα προστατευσει την Κυρια του οταν θα εισβαλουν στον χωρο τους οπλισμενοι κακοποιοι ή ακομα οταν θα χρειαστει να δωσει μια μαχη πχ. εναν δικαστικο αγωνα για θεματα απο αυτα που μπορει να προκυψουν στην ζωη σε μια κοινωνια?

    Θεματα που εχουν απασχολησει lifestyle BDSM σχεσεις εδω και αρκετο καιρο σε χωρες με πολυ ωριμοτερο πλεον BDSM. Επισης οσον αφορα το play:

    Πως παιζει ενας Master με μια slave?
    Πως παιζει ενας slave με μια Panther?
    κλπ...κλπ.

    Νομιζω θελουμε ενα greekBDSM απαλλαγμενο απο ταμπου και φοβιες. Ακομα και αυτα που εχει δημιουργησει ισως το ιδιο. Αφησαμε οσο γινοταν εκτος τα ταμπου και της φοβιες του εξω vanilla κοσμου οσον αφορα την σεξουαλικη συμπεριφορα που και εδω η εξελιξη συνεχιζεται. Γενικα τα καρκινωματα του εξω κοσμου δεν τα χρειαζομαστε εδω μεσα. Δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει να φτανουμε μπροστα στο προβλημα οταν πλεον ειναι αργα και αντι για λυσεις να ψαχνουμε (υποκριτικα πολλες φορες) για ευθυνες εκ'των υστερων. Ωχχ καηκε η Παρνηθα, επρεπε να ειχαμε κανει αυτο. Αμαν καηκε και ο Υμηττος, οντως επρεπε να ειχαμε κανει και αυτο. Εκφραζομενη βλακεια μωρων ανθρωπων (ματαιοδοξων στην καλυτερη περιπτωση και οχι μονο) δεν εχει καμια θεση στο BDSM. Δεν θελω να συναντησω εδω μεσα τα αναλογα. Ουππς καηκε αυτος, επρεπε να ειχε κανει αυτο...ουππς καηκε αυτη, επρεπε να ειχε κανει αυτο. Προβληματικες ψυχολογιες δεν εχουν καμμια δουλεια σε ενα υγιες BDSM. Αφηστε να το πιστευει ο εξω vanilla κοσμος αυτο και ο ιδιος να συνεχιζει τις εκπληκτικες στατιστικες του και να μας εντυπωσιαζει!!! Απο τις 6 στις 10 ελληνιδες που δηλωσαν προβλημα διαθεσης για sex το 80% ειναι παντρεμενες. Μαλιστα. Συνειδητοποιηση πληρης, τοσο για περι γαμου οσο και περι σεξουαλικοτητας. Τι να πω. Φαινεται οτι οι "κομμαντος" του Perris *γελαει* ειναι μοιρασμενες ως προς τις απωλειες, οποια τακτικη και αν ακολουθουν. Ειτε εφορμοντας απ'ευθειας απο την βαση τους, ειτε πισω απο τις γραμμες του ..."εχθρου".



    Striker
     
    Last edited: 26 Ιουλίου 2007
  2. ekati

    ekati New Member

    ναι, αν μπορείς ανάλυσέ το λίγο παραπάνω.
    δηλαδή σύμφωνα με αυτή τη φιλοσοφία οι άντρες που είναι υποτακτικοί, αντίστοιχα με ότι συνέβη για τις γυναίκες που είναι κυρίαρχες, το επέλεξαν για λόγους επιβίωσης;
     
  3. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Χαίρομαι που έθιξες το θέμα του Gor. Ένα γοητευτικό παραμύθι αλλά βεβαίως παραμένει στο χώρο του παραμυθιού. Καμία σχέση με τις πραγματικές ζωές μας. Αδυνατώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει nadu μετά από μία σκληρή μέρα στο γραφείο, ψώνια στο σούπερ-μάρκετ, μαγείρεμα για τα κωλόπαιδα και την διαπίστωση ότι έχω ξεμείνει από τσιγάρα και δεν υπάρχει ούτε μία μπύρα στο ψυγείο.

    Ας είμαστε ρεαλιστές. Εκείνη τη στιγμή το μόνο που θέλω είναι ένα χλιαρό τζακούζι με άλατα, τη φωνή της Χαρούλας να τραγουδάει το Ταγκό της Νεφέλης και τον σύντροφό μου να προθυμοποιείται να μου φέρει τσιγάρα και μπύρες.

    Και φυσικά, όταν χαλαρώσω, θα ανταποδώσω. Και το εννοώ (σουμπίτσα είπαμε). Θα εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ.

    Πάμε στις ιδέες που ανακύπτουν από το Gor. «Όταν είσαι άντρας εξυπακούεται ότι έχεις κυριαρχική ψυχολογία.» Λυπάμαι πολύ που θα σας απογοητεύσω αλλά η ίδια η ζωή αποδεικνύει περίτρανα ότι αυτό δεν ισχύει (Χάινριχ, Μαυροβασίληδες κλπ σόρρυ, δεν είναι όλοι σαν εσάς, εγώ πιο σόρρυ). «Η πείρα δρα σαν το Δαιμόνιο του Σωκράτη, δηλαδή αποτρεπτικά,» μας λέει ο Αρανίτσης, με άλλα λόγια είμαι ένα από τα καλύτερα Μαστερόμετρα εδώ μέσα, αφού συνάντησα εκατοντάδες άντρες στη ζωή μου και οι περισσότεροι, παρά τις έντονες (δια)δηλώσεις τους ότι είναι άντρες, Κυρίαρχοι κλπ κλπ, αποδείχτηκαν χλιμίντζουρες. Όχι επειδή ήταν κατώτεροι των δικών μου προσδοκιών, αλλά επειδή ήταν κατώτεροι (είχαν πλήρη άγνοια) των ξεχασμένων αξιών της Αρχαίας Ελλάδας, που ορθά αναφέρεις. Ποια αξιοπρέπεια, ποια Κυριαρχία, ποια λογική….Τσίρκο.

    Πάμε στις γυναίκες. «Εξυπακούεται» ότι έχουν υποτακτική ψυχολογία; Μπερδεμένες κι αυτές, από τις ραγδαίες εξελίξεις στον Δυτικό κόσμο, από τις μάπα ανατροφές, από τα αντιφατικά μηνύματα των media, από τον ίδιο τον ανεξέλεγκτο συναισθηματισμό τους, είδαν και βλέπουν τον εαυτό τους κάπως. Σύμβολα στάτους, νόμισμα, σε θέση επιλογής, θεές, σειρήνες, τρόπαια (δεν βγάζω την ουρά μου έξω), οτιδήποτε άλλο δηλαδή εκτός από γυναίκες. Εκτός αν όλα αυτά μαζί συνθέτουν την περσόνα της σύγχρονης γυναίκας. Δεν μου πολυαρέσει, αν δεν ήμουν ειλικρινής με τον εαυτό μου θα προτιμούσα να χωθώ και να χαθώ στα παραμύθια του Gor (επιμένοντας όμως για τα τσιγάρα και τις μπύρες  )

    Αν δούμε τον κόσμο του Gor σαν έναν παραλληλισμό με την δικιά μας κοινωνία, εκτός του ότι τα Panther Girls και οι αμαζόνες δεν θα άντεχαν ούτε πέντε λεπτά το άγχος της σύγχρονης ζωής (είναι πιο εύκολο να ζεις στη φύση και όποιος μπορεί να το κάνει fine), οι επιτυχημένες και ταλαντούχες Free Women μπορεί κάλλιστα να ψάχνουν μία σχέση όπου ο σύντροφος να καθοδηγεί, να διαχειρίζεται. Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες, ακόμη και αν είναι Κυριαρχικοί στην κοινωνική και επαγγελματική τους ζωή.

    Νομίζω πως το BDSM δεν έχει ταμπού και φοβίες, οι άνθρωποι έχουν. Και επίσης όταν παίζεις με την φωτιά μερικές φορές καίγεσαι. Πιστεύω ότι πρέπει να (ξανα)εισέλθουμε στο χώρο εντελώς απαλλαγμένοι από προκαταλήψεις. Δηλαδή αν κάποιος περιμένει από μία sub να είναι sub όπως την έχει ήδη φανταστεί στο μυαλό του, την έβαψε. Γιατί θα του φέρει το τηγάνι ή το κινητό της στο κεφάλι και θα την κοπανήσει. Αν κοιτάξει όμως προσεκτικά το συγκεκριμένο άτομο, τι δυνατότητες έχει, τι αδυναμίες, τι επιθυμίες, τι ελλείψεις, και αν αυτός ο κάποιος το γουστάρει αυτό το άτομο, ας προχωρήσει σε διερεύνηση των πιθανοτήτων, πάντα βάσει των δεδομένων.

    Ένα πιο πραγματικό BDSM, λιγότερο θεατρικό, θα φέρει μεγαλύτερη απόλαυση (κατ’ εμέ). Δεν είναι απαραίτητο να σε λέω Αφέντη για να παλέψουμε 2 ώρες πάνω στις γούνες. Ούτε οι γούνες είναι απαραίτητες. Το αν θα σε σέβομαι ή όχι εξαρτάται αποκλειστικά από την συμπεριφορά σου προς εμένα. Αν είσαι ειλικρινής και έντιμος θα σε σέβομαι (κι ας μου κάνεις τον κώλο μαύρο). Αν απλά μου πεις «Θα με σέβεσαι kajira,» μπορεί και να γελάσω (πριν ανοίξω την πόρτα και φύγω).
     
  4. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Λες κάποιος που του έφερες το τηγάνι στο κεφάλι θα μείνει να σου πει θα με σέβεσαι και θα περιμένει να ανοίξεις εσύ την πόρτα να φύγεις ή θα σε έχει πετάξει με μια κλωτσιά από ώρα στο δρόμο?  


    Το Gor δεν έχει υποτακτικές, έχει σκλάβες - αυτή είναι η βασική διαφορά με το Ds στο οποίο επιτρέπεται μια γυναίκα να επιλέγει και να θέτει όρια σαν υποτακτική.
    Μόνο το Ms πλησιάζει το μοντέλο του Gor.


    Υ.Γ.1 Κάποιες δεν μένουν ΚΙ ΑΣ τους κάνουν τον κώλο μαύρο αλλά ακριβώς ΕΠΕΙΔΗ τους τον κάνουν μαύρο.
    Υ.Γ.2 Όταν επιστρέφω σπίτι μετά από 12 ώρες δουλειάς και οφείλω να αρχίσω να ασχολούμαι με τα παιδιά, το σπίτι και ένα σωρό άλλες υποχρεώσεις το nadu (ή απλά το να καθίσω στα πόδια Του, ή να χωθώ στην αγκαλιά Του ή να λατρέψω τα πόδια Του ή το πέος Του) είναι ο μοναδικός τρόπος για μένα να χαλαρώσω, να πετάξω από πάνω μου την ένταση και να νιώσω ανανεωμένη και ήρεμη.
     
  5. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Καταλαβαίνω. Αλλά δεν συμμερίζομαι. Ψηφίζω το τζακούζι. Δεν δηλώνω σκλάβα και δεν είμαι σκλάβα. (Αυτό με το κωλαράκι όμως με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη).

    Αυτό με το τηγάνι δεν το κατάλαβες. Προηγείται η μαλακία του "Θα με σέβεσαι." Δυστυχώς επειδή έχω αρχίσει να σέβομαι τον εαυτό μου πρώτα, είναι η μόνη δυνατή αντίδραση που θα μπορούσα να έχω. Αδιαφορώ πλήρως για τις συνέπειες. Εξήγησα πώς λειτουργεί ο σεβασμός για μένα και καλώς ή κακώς θα πρέπει είναι αμφίδρομος και βάσει συμπεριφοράς, όχι βάσει δηλώσεων.

    Το Gor δεν έχει μόνο υποτακτικές. Υπάρχουν και Free Women. Με αυτή την έννοια είναι ένας δελεαστικός κόσμος ο οποίος δεν αυτοπεριορίζεται σε ταμπελίτσες που απαιτούν συμπεριφορές αλλά γιορτάζει την πλήρη αρμονία με την φύση (και την φύση του καθενός). Ο πραγματικός Gorean αρνείται να καταπνίξει την φύση του.

    Δες κι αυτό:

    ...And I thought then, too, sadly, of the women of Earth, so many of them confused, so miserable, so unhappy, women not knowing what they were, or what they might be, women trapped in a maze of ultimately barren artifices, women subjected to inconsistent directives and standards...women torturing themselves and others with their confusions, their inhibitions, their pain, their frustrations. But I did not blame them for they were the victims of pathological conditioning programs. Any beautiful, natural creature can be clipped and cut, and formed into monstrous shapes, torn from nature, and then instructed to rejoice in its mutilations and mishapenness. It was little wonder that so many of the women of Earth were so inhibited, so frigid, so inert, so anesthetic... (Magicians of Gor, 3:54 - 55)

    Πάλι δεν βγάζω την ουρά μου έξω, υπόψιν. Η μετάφραση θα ακολουθήσει αν ζητηθεί.

    Και κάτι ακόμη:

    "Δεν υπάρχει άτομο πιο σημαντικό, ούτε πιο αξιοσέβαστο, από την Gorean Free Woman. Αλλά οι Goreans πιστεύουν ότι κάθε γυναίκα έχει έναν φυσικό αφέντη ή ένα είδος από αφέντες έναντι των οποίων δεν θα μπορούσε παρά να είναι μία ολοκληρωτική και παθιασμένη σκλάβα. Αυτοί οι άντρες παρουσιάζονται στα όνειρά της και στις φαντασιώσεις της. Ζει με τον τρόμο ότι μια μέρα θα συναντήσει έναν από αυτούς στην πραγματική ζωή..."(Hunters of Gor, 22:311)

    Ουδέν σχόλιο...
     
    Last edited: 28 Ιουλίου 2007
  6. "Ένα γοητευτικό παραμύθι αλλά βεβαίως παραμένει στο χώρο του παραμυθιού."

    (ίσως και αστείο θα πρόσθετα)

    Θα συμφωνήσω μόνο με την παραπάνω φράση της dora_salonica (στα υπόλοιπα είναι πολύ καυστική - μπορεί και λίγο).
    Ο καθένας κάνει το δικό του Bdsm, και οι Goreans το δικό τους (αρκεί βέβαια να μην φτάνουμε σε σημείο να ισχυριζόμαστε ότι το δικό μας bdsm είναι καλύτερο από των άλλων ή πιο... φιλοσοφημένο).
    Καλό θα ήτανε βέβαια στα στάτους να μπορεί να υπάρχει και επιλογή Gorean Master καθώς και Gorean slave κλπ. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει έτσι, και θα μπορούμε να ξέρουμε ποιός είναι τι εντός φόρουμ. Έπειτα δεν θα χρειάζεται να έρθουμαι σε αντιπαράθεση (οι μή-Goreans) εφόσον το Gor απευθύνεται αυστηρά σε Goreans με πάγιες απόψεις, οπότε δεν θα υπάρχει και λόγος και για ανούσιες κουβέντες από τους μη ασχολούντες με το ειδος.
     
    Last edited: 29 Ιουλίου 2007
  7. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Όσοι λένε ότι ξέρουν τα πάντα εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε.
     
  8. έεετσι!!!
     
  9. Elysium

    Elysium Contributor

    Τι είναι αυτό ρε παιδιά; Το R.P.G. των bdsm-άδων;
    Κι αν ναι, ποίος είναι ο Dungeon Master ή δε χρειάζεται;
     
  10. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Πολύ κουραστικό το link. Αυτό που κατάλαβα είναι ότι κανείς δεν πρόκειται να με πειράξει.

    Τι βαρετό!
     
  11. Zondag

    Zondag Regular Member

    Ναι, βασικά το γκορ είναι μια "μαζική μεταμφίεση"...Άνθρωποι που δεν νιώθουν άνετα με ένα κομμάτι του εαυτού τους (λέγε με σεξουαλικές προτιμήσεις") φαντασιώνονται φορώντας τις μάσκες ενός "role playing game" βρίσκοντας έτσι ανακούφιση μεσω της ταυτισης τους με μια κατάσταση που κάποιος αλλος επίσης φαντασιωθηκε,ποιος ξέρει για ποιους δικού του προσωπικούς λόγους.

    Τέτοια παιχνίδια έχουν τρομερό ενδιαφέρον πραγματικά...Αλλά απο την άλλη αν χρειάζεται να διαβάσω και να εμπεδώσω τα "άπαντα" ενός μέτριου κατα τη γνώμη μου συγγραφέα για να "παιξω", να λείπει το βύσινο...Υπάρχουν πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα να κανει κανεις απο το να παιζει σε ένα "κόσμο"που κάποιος άλλος δημιούργησε...