Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Μπορεί μια σχέση αγαπης να είναι ανεξάρτητη απο το sex?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος James_Bondage, στις 8 Μαϊου 2009.

  1. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    Μπορεί μια σχέση αγαπης να είναι ανεξάρτητη απο το sex?

    Να εχουν 2 ανθρωποι ως ιδιαίτερα αναμεσά τους όλα τα στοιχεια που περιλαμβάνει το στερεότυπο της σχέσης σημερα (κοινό, εμπιστοσύνη, αμοιβαίες υποχωρήσεις, αγάπη, αλληλοσεβασμό κλπ κλπ), εκτος από το sex;

    Δεν μιλάω για το στερεοτυπο που ονομαζεται ελευθερη σχέση, καθότι αυτο ειναι 2 ανθρωποι που συναντιουνται πανω απο μια φορά για πήδημα, αλλα πηδιουνται και με αλλους. Το μονο κοινό μεταξύ τους ειναι το πήδημα. *
    Δε μιλαω ούτε για το στερεότυπο της Πλατωνικής σχεσης καθότι αυτο δεν περιλαμβάνει sex μεταξύ των 2 ατόμων.
    Επίσης δε μιλαω και για το στερεότυπο του swinging καθοτι αυτο γινεται με την ταυτοχρονη γνώση και των 2 μελών του ζευγαριού και ειναι μια προ-ομολογημένη ανταλλαγή συντρόφων.

    Μιλαω για μια σχεση αγαπης, με το sex τόσο ελευθερο και στα 2 μελη, όσο το να βγεις να πιεις καφε με τους/τις κολλητούς/ες σου. Φυσικα το sex υπάρχει και αναμεσα στα 2 μέλη. Όσον αφορα 3somes ή όργια, επειδη περιπλεκει τα πραγματα ας πουμε οτι συμπεριλαμβάνονται και αυτά αλλα προς το παρόν δε θα ριξουμε φως εκει για να μην περιπλεξουμε πολυ τα πραγματα. One issue at a time!

    Η δική μου άποψη:
    No more κερατο, no more ζήλεια, no more τσακωμοί για την εκπλήρωση μιας απο τις βασικότερες ανθρώπινες ανάγκες.
    Αυτό θα ηταν η ιδανικότερη σχέση. Νόηση, σκέψη και αίσθημα απελευθερωμένα από τα βολικώς (για την όποια εξουσια) περιοριστικα στερεότυπα ως προς το sex.
    Γιατι το sex ειναι η ιδανικότερη μορφή ξεθυμασμού του ζωώδους τμήματος της φύσης της ανθρώπινης συμπεριφοράς κατα τρόπο ο οποίος δεν βλάπτει τους λοιπους συνανθρώπους όπως αλλες μορφες ξεθυμασμού (βλέπε δουλειά, θερμόαιμες διενέξεις, πόλεμος, καταστροφές, κλπκλπ). Γι' αυτο και τα Διονύσια Μυστήρια κατατρέχθησαν από το Βυζάντιο κατα τρόπους πολλάκις χειρότερους των διωγμών των χριστιανών απο τους ρωμαίους.
    Ειναι νομίζω καιρός να βάλουμε ενα στοπ στο νεοπουριτανισμό/καθωσπρεπισμό που επιβάλλεται σιγα σιγα στις μέρες μας και να ξεκολλήσουμε το ξερό μας από τη διαστροφή [με την κακή εννοια] της συζυγικής μονογαμίας...



    *: Να διευκρικίσω οτι η λέξη "πήδημα" για μενα δεν εχει χυδαίο νόημα αλλα πολύ περισσότερο ερωτικό.
     
    Last edited: 8 Μαϊου 2009
  2. atasai

    atasai Regular Member

    Ναι, αν και οι δύο βλέπουν, όπως και εσύ, τη λέξη πήδημα ερωτικά. Αν θεωρούν ότι όταν πηδιέται ο σύντροφός τους, κάποιο άλλο ζωάκι έρχεται και κατουράει στις γωνίες του σπιτιού τους, όχι.
     
  3. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Μπορεί μια σχέση αγαπης να είναι ανεξάρτητη απο το sex?

    Ναι, μπορεί να υπάρξει... αλλά γι αυτό που δεν έχω καμία βεβαιότητα είναι κατά πόσο μπορεί να αντέξει σε βάθος χρόνου....
     
  4. Dolcett_Cabana

    Dolcett_Cabana Regular Member

    Υπάρχει. Λέγεται "γάμος".
     
  5. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    λολ

    plz, ξαναδιαβαστε το 1ο ποστ, εχω προσθεσει για να μην κανω doublepost....
     
  6. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Ειναι πολυ δυσκολο να υπαρξει για πολυ μια τετοια σχεση.Αν υποθεσουμε ο,τι αποφευγονται οι κτητικες τασεις στην πορεια,πραγμα ψιλοδυσκολο, τα παραπλευρα πηδηματα καποια στιγμη θα προκαλεσουν διεκδικητικες τασεις απο τους τριτους,τεταρτους και βαλε και θα προκυψει ψυχοσεξοσυναισθηματικο κουλουβαχατο.
    Σαν ιδεα παντως δεν ειναι κακη...
     
  7. Lady_Dementia

    Lady_Dementia DemonLure the Seductive Contributor

    Λίγη βοήθεια παρακαλώ..

    Ενώ κατάλαβα την ερώτηση της πρώτης παραγράφου, με μπέρδεψες με αυτό που έχω τονίσει στη δεύτερη παράγραφο.

    Μιλάς λοιπόν για σχέση,ανάμεσα σε δύο άτομα,τα οποία κάνουν σεξ με άλλους αλλά όχι μεταξύ τους;

    ..ή για άτομα τα οποία κάνουν μεταξύ τους σεξ αλλά και με άλλους, μέσα στα πλαίσια μιας πιο απελευθερωμένης σχέσης;


    Ευχαριστω..
     
  8. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Ελπίζω ο νηματοθέτης να μου επιτρέψει να διαφωνήσω στον ορισμό που δίνει στην ελεύθερη σχέση. Δε θεωρώ πως ελεύθερη σχέση είναι απλά τακτικές συνευρέσεις για ένα πήδημα. Αυτό δε μπορεί να οριστεί ως σχέση. Αντίθετα, πιστεύω πως αυτό που περιγράφει (δηλαδή τη σχέση που υπάρχει δέσιμο ανάμεσα στα μέλη αλλά όχι αποκλειστικότητα στο σεξουαλικό τομέα) είναι ο ορισμός της ελεύθερης σχέσης, ή καλύτερα της ιδανικής ελεύθερης σχέσης. Μπορεί να υπάρχουν πολλά συναισθήματα (το πόσο έντονα θα είναι εξαρτάται από τους συμμετέχοντες) αλλά πάντοτε απουσιάζει ένα: η κτητικότητα. Αυτό για μένα ναι, μπορεί να υπάρξει.

    Γιατί πρέπει να ληθοβολούμε την επιλογή κάποιων να είναι μονογαμικοί; Είναι αποκλειστικά δείγμα πουριτανισμού και καθωσπρεπισμού;
     
  9. Emma

    Emma Contributor

    Nομίζω ότι ή εσύ είσαι μπερδεμένος ή δεν μπορείς να εκφράσεις σωστά αυτό που σκέφτεσαι, καθώς απ' τη μία λες ότι δεν μιλάς για ελεύθερη σχέση (της οποίας τον ορισμό, btw, έχεις λάθος, με σωστό αυτόν που ανέφερε ο Durcet) ή swinging, όπου, στην ουσία, οι σεξουαλικές συνευρέσεις με άλλα άτομα, γίνονται εν γνώσει του σταθερού παρτενέρ, ενώ απ' την άλλη λες ότι δεν θα υπάρχει πια κέρατο (το οποίο παραπέμπει σε σεξουαλικές συνευρέσεις με άλλα άτομα, άνευ γνώσεως του σταθερού παρτενέρ).
    Πώς ακριβώς γίνεται να συνευρίσκεσαι σεξουαλικά με κάποιο/α άλλο/α άτομο/α, εκτός της συντρόφου σου, και αυτή να το ξέρει και να μην το ξέρει ταυτόχρονα;

    Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι θες την ελευθερία του να ξενογαμάς, χωρίς να έχει η σύντροφός σου πρόβλημα με αυτό, πράγμα το οποίο, με λίγα λόγια, είναι ο ορισμός της ελεύθερης/ανοιχτής σχέσης.

    Υ.Γ. Αυτό που εσύ περιγράφεις ως "ελεύθερη σχέση" στο αρχικό σου ποστ είναι το λεγόμενο "fuck buddies".
     
  10. elfcat

    elfcat . Contributor

    Απάντηση: Μπορεί μια σχέση αγαπης να είναι ανεξάρτητη απο το sex?

    Νομίζω ότι ο νηματοθέτης επιθυμεί όλα τα προτερήματα μιας μονογαμικής σχέσης με όλα τα προτερήματα μιας σεξουαλικά πολυγαμικής σχέσης. Δηλαδή το ζευγάρι να είναι μονογαμικό, όσον αφορά την εμπιστοσύνη, τα συναισθήματα, πιθανόν και τον κοινό βίο, αλλά πολυγαμικό αναφορικά με το σεξ. Ήτοι ο καθένας να έχει πολλούς σεξουαλικούς παρτενέρ, με τους οποίους θα συνδεέται τόσο όσο να μην δημιουργείται πρόβλημα στη μονογαμική κατά τα άλλα σχέση... ΄και τα δύο μέρη θα τελούν σε γενική γνώση της πολυγαμίας του έτερου μέρους... πιθανόν και σε ειδική.
     
  11. íɑʍ_Monkeץ

    íɑʍ_Monkeץ Contributor

    Πιστεύω πως η κτητικότητα είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης. Ο ερωτευμένος νιώθει το σύντροφό του σαν κομμάτι του εαυτού του, σαν κάτι δικό του που δε θέλει να χάσει. Δε μπορώ να φανταστώ την έννοια του έρωτα, ή της αγάπης χωρίς αποκλειστικότητα. Γι' αυτό και μόνο πιστεύω πως δε μπορεί να λειτουργήσει μια τέτοια σχέση.
     
  12. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    Όταν τρώς χοιρινό, το κοτόπουλο δε σε κατηγορεί για κεράτωμα... Ουτε εχει ή είχε κανενας ποτέ τύψεις οτι κεράτωσε το κοτόπουλο τρώγοντας χοιρινό...

    Ducret στην ερωτηση σου εννοώ το δευτερο. να μην ειναι το σεξ αποκλειστικα μεταξυ των 2...

    Λιθοβολώ το στερεότυπο, ενθαρρύνοντας την ισχύ της πολυγαμικότητας σε ισο βαθμο με τη μονογαμικότητα. Κατ' αυτόν τον τρόπο, και η μονογαμικότητα και η πολυγαμικότητα θα είναι ελεύθερες επιλογές και σε ισότιμο βαθμό, χωρις η μια να ειναι κοινωνικά και ηθικολογικα κατακριτέα ενώ η άλλη να θεωρείται σταθερά κανονικότητας.

    Η ελευθερη σχέση αν δε κανω λαθος αποκλειει αυτο που λεμε να κανεις ερωτα. Το να συνδιαζεις το σεξ με τα ιδιαίτερα σου συναισθήματα προς τον/την παρτενερ σου. Οπως εχει διαφορα το να βγεις για καφε με τους κολλητούς/ες σου (ακόμα και αν εκείνοι/ες ειναι του φύλου που σε καβλώνει) και το να βγεις με το ατομο που αγαπάς και εισαι ερωτευμενος με.


    η κτητικότητα δεν ειναι μερος της ανθρώπινης φύσης, αλλα ανασφαλής αντίδραση του συνόλου της ανθρώπινης συμπεριφοράς σε ενα κοινωνικό σύστημα οπου η διαχείριση πόρων γινεται μεσω της αρχής της ιδιοκτησίας. Αν η ιδιοκτησία είχε μη-πρωτεύοντα ρόλο στην κοινωνία το <<κερατο>> θα θεωρείτο (οπως το εννοείς εσύ) φύση του ανθρώπου (προσωπικά δε πιστευω οτι ο ανθρωπος εχει φύση, αλλα οτι εχει συμπεριφορά. Και σε αυτό με επιβεβαίωσαν πολλοί) και αρα αποδεκτό, και οχι κατακριτέα πράξη. Μονο και μόνο η ύπαρξη του <<κέρατου>> και η σημασία που εχει δοθεί στο θέμα, προδίδει οτι η πολυγαμικότητα ειναι εξίσου φυσιολογική για την ανθρώπινη συμπεριφορά.
     
    Last edited: 8 Μαϊου 2009