Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Το χρήμα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Syrah, στις 27 Νοεμβρίου 2009.

  1. Syrah

    Syrah Contributor

    Το χρήμα στο BDSM. Υποδουλώνει εκείνον που το προσφέρει ή εκείνον που το ζητά;

    1.
    Στο δυτικό κόσμο, στο χρήμα αποτυπώνεται η εξουσία. Στα λιοντάρια η επιλογή συντρόφου από τις θηλυκές γίνεται με κριτήρια με κριτήρια τη σωματική δύναμη και την επιθετικότητα, προκειμένου για την εξασφάλιση ενός υγιούς πατέρα των μικρών τους, ενώ στους ανθρώπους εμφιλοχωρούν άλλες εκφάνσεις εξουσίας μιας και δεν χρειάζεται πια να παλεύουμε με τα χέρια. Πιθανώς να υπάρξουν συνομιλήτριες που θα διαταθούν ότι βρίσκουν μακράν γοητευτικότερο έναν νωθρό, εκ πεποιθήσεως άνεργο και παντελώς άπραγο επαγγελματικά άνδρα, από έναν επιτυχημένο -επαγγελματικά- αυτοδημιούργητο επιχειρηματία με μια κερδοφόρα επιχείρηση, θεωρώ όμως ότι αποτελούν μειοψηφία. Διευκρινίζεται δε, ότι ετούτο φαίνεται να συμβαίνει ανεξάρτητα από το αν το θηλυκό πρόκειται πράγματι να "καρπωθεί" μέρος της εξουσίας στο μέλλον. Σε πρώτο χρόνο το γοητευτικό του πράγματος έγκειται στο ότι βρίσκεται στο πλευρό του "δυνατού". Ένα βήμα πιο πέρα ο ίδιος συλλογισμός μού λέει ότι η αξία που προσδίδει στον άνδρα το χρήμα, δεν είναι μόνο η αγοραστική του δύναμη, αλλά και η ένδειξη πως για να το αποκτήσει θα πρέπει να έχει κάποιες σημαντικές δεξιότητες. Για τούτο και στοιχηματίζω πως σχεδόν όλες γυναίκες θα προτιμούσαν έναν εύπορο άνδρα που έχει κερδίσει μόνος του το χρήμα, από έναν άνδρα που κέρδισε κάποιο λαχείο.

    Πώς προβάλλεται όλο αυτό στο BDSM; Δυστυχώς ενίοτε κάπως έτσι:

    Τα αποσπάσματα είναι από ένα παλαιότατο νήμα που αναμόχλευσα εσχάτως.

    Σκεπτόμενη τί δεν πήγε σωστά στην προβολή του ανωτέρω σκεπτικού στο BDSM (μιας και διαφωνώ κάθετα με τα σχόλια των συνομιλητριών που παρέθεσα)κατέληξα στο ότι με την προβολή όλα βαίνουν καλώς, απλώς δεν έχει κανένα νόημα μια τέτοια προβολή στο BDSM, όπου την εξουσία την έχει εκείνος που τη θέλει περισσότερο.

    Θα έλεγα, κλείνοντας την πρώτη ενότητα της εισήγησής μου, ότι η μεταφορά ενός καπιταλιστικού σκεπτικού στο BDSM, είναι πραγματικότητα (εφόσον υπάρχουν άνθρωποι που σκέπτονται έτσι), αλλά κατά την εκτίμησή μου καθόλα λανθασμένη.

    2.
    Με το ίδιο σκεπτικό, βασισμένο στην ιδέα του καπιταλισμού, όπου το χρήμα μεταφράζεται σε εξουσία, κάποιος μπορεί να διαταθεί ότι το να υποχρεώνεται να πληρώσει τον αφέντη του, είναι η υπέρτατη πράξη υποδούλωσης. Κάπου εδώ εμφιλοχωρεί το money slavery. Γέλασα αρκετά επισκεπτόμενη την ιστοσελίδα μιας εταιρίας που πωλεί κυριαρχία. Το αγλάισμα της ιστοσελίδας είναι το μότο: "NEVER ASK ME HOW MUCH YOU NEED TO PAY ME TO SERVE! PAY MAXIMUM MONTHLY TRIBUTE WHICH YOU CAN AFFORD!" Όλα στα κεφαλαία, διότι πρόκειται για εντολή από κάποια προφανώς εξέχουσα κυρία, που αυτοαποκαλείται Goddess for god's sake. Ένα ακόμη απόσταγμα γυναικείας κυριαρχικότητας εδώ:΅"STOP begging to I let you join my money slavery!!! you will not be allowed to serve me and my gorgeous feet without Tribute!! PAY NOW and get ready to be my personal cash-cow!". Σε tete-a-tete συνομιλία μου με έναν υποτακτικό κύριο, ρώτησα αν στις επισκέψεις του σε κάποια pro-Domme δεν τον ενοχλεί η ιδέα πως η γυναίκα αυτή κατά τη διάρκεια του session δεν διασκεδάζει, αλλά εργάζεται, πιθανώς για λόγους άμεσης κάλυψης βασικών αναγκών (εκτιμώ πως αν κάποιος έχει την απαιτούμενη μόρφωση και λίγη τύχη, μπορεί να διασφαλίσει ένα αξιοπρεπές εισόδημα χωρίς να χρειάζεται να κάνει fisting και κλύσματα επί παραγγελία, και άρα συμπεραίνω ότι οι ιερόδουλες μάλλον έχουν άμεση ανάγκη από πολλά χρήματα - ή πολλή ανοχή στην πτώση του πήχη σε ό,τι αφορά στις συνθήκες εργασίας τους). Η απάντηση που έλαβα ήταν ότι η καταβολή των χρημάτων όχι απλώς δεν λειτουργούσε καταλυτικά, αλλά τουναντίον φαίνονταν να ενισχύει το αίσθημα ταπείνωσης. Το σκεπτικό αυτό το έχω αναλύσει εκτενέστερα σε άλλο νήμα, περί ταπείνωσης από πρόσωπα που θεωρούνται υποδεέστερης αξίας. Γεγονός είναι όταν αν ήμουν υποχρεωμένη να πληρώνω ιερόδουλες για να κάνω sessions ή σεξ ή ό,τι άλλο με ικανοποιούσε σεξουαλικώς, θα ένιωθα την κατάστασή μου ακρετά ντροπιαστική. Ίσως αν ήμουν μαζοχίστρια να είχα εφεύρει έναν τρόπο να μετουσιώσω τη ντροπή ή τη χαμηλή αυτοεκτίμηση σε ηδονή.

    Θα ήθελα τις απόψεις όλων αναφορικά με το ποιον υποδουλώνει εντός (καλώς ή κακώς, το θεωρώ "εντός") BDSMικού πλαισίου το χρήμα. Εκείνον που το ζητά ή εκείνον που το προσφέρει; Και γιατί;

    Η δική μου απάντηση επί του ερωτήματος είναι πως ταπεινωτικό είναι και το να το ζητά κάποιος, αλλά και το να το προσφέρει, με τους όρους που προαναφέρθηκαν. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει αντιστοιχία της εξουσίας σε μια vanilla βάση, με την εξουσία σε μια BDSMική βάση, και ότι κακώς -πολύ κακώς- το χρήμα εμφιλοχωρεί στο BDSM σε ρόλο μέτρου εξουσίας.
     
  2. underherfeet

    underherfeet πέρα βρέχει Contributor

    Απάντηση: Το χρήμα

    Μια μικρη παρατηρηση πριν παει παρακατω το νημα:
    Εξουσια αποκτα αυτος που καρπουται την υπεραξια απο την εκμεταλλευση των μεσων παραγωγης
    Η εξουσια αποτυπωνεται στις σχεσεις παραγωγης ,η συσσωρευση χρηματος απο συγκεκριμενες κοινωνικες ταξεις εις βαρος καποιων αλλων,ειναι το αποτελεσμα των παραπανω.
    Ετσι ,για την ταξη. 

    Επι της ουσιας του νηματος,απο Δευτερα...
     
  3. Syrah

    Syrah Contributor

    Re: Απάντηση: Το χρήμα

    Σε αναμονή της εύρεσης metric για την κοστολόγηση της επιχειρηματικότητας...
     
  4. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Πολύ εδιαφέρον θέμα. Να καταθέσω αρχικά μια προσωπική άποψη που δεν ξέρω πόσοι και αν θα συμφωνήσουν. Αναφερθήκατε στο moneyslavery. Το λεγόμενο moneyslavery και τα λεγόμενα tributes, τα θεωρώ πράγματα εντελώς διαφορετικά από τον έλεγχο των οικονομικών του σκλάβου.

    Σχετικά με τον διαχωρισμό moneyslavery και οικονομικού ελέγχου ποιά πιστεύω ότι είναι η διαφορά ; Το moneyslavery είναι ένα φετίχ όπως όλα τα άλλα (στη συγκεκριμένη περίπτωση το χρήμα είναι το φετίχ), και αφορά πιστεύω μόνο στους άντρες που ερεθίζονται από την ιδέα να δίνουν τακτικά χρήματα σε κάποια γυναίκα, μια τακτική που συνήθως γίνεται σαν ένα είδος παιχνίδι, πολλές φορές με σκηνοθετημένους κοινή συναινέση εκβιασμούς και που συνήθως υπάρχει απόσταση μεταξύ του υποτακτικού και του κυρίαρχου μέλους της σχέσης. (πολλές φορές δηλαδή δεν την έχουν γνωρίσει καν από κοντά). Υπάρχουν εκατοντάδες sites σαν κι αυτό που αναφέρατε που λανσάρουν κάτι τέτοιο. 'Ενα μάλλον επικίνδυνο παιχνίδι που ταιριάζει κυρίως σε άτρες και γυναίκες που έχουν την νοοτροπία του εθισμένου τζογαδόρου. Δηλαδή αυτοί οι τύποι φτιάχνονται με το να τους ζητούν χρήματα ή δώρα και εκείνοι να τα σκάνε σε τακτική βάση σε κυρίες που δεν τις έχουν καν δει (συνήθως διάφορες γραφικές webcam "Μistresses") για να ερεθίζονται.

    Μήπως όμως πρέπει να διαχωρίσουμε το λεγόμενο moneyslavery από τον οικονομικό έλεγχο ; Δηλαδή δεν βρίσκω κάτι κακό ένας σκλάβος να παραχωρεί και τον οικονομικό έλεγχο στην Mistress του, ειδικά αν έχουν αναπτύξει μακρόχρονους συναισθηματικούς δεσμούς εμπιστοσύνης. Είναι ασφαλώς μεγάλο το ρίσκο ακόμα και σε τέτοιες εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, αλλά κι αυτό είναι μια πλευρά ελέγχου. Σημαίνει απαραίτητα ότι ο οικονομικός έλεγχος συνάδει με εκμετάλλευση και απάτη ; Αυτό είναι για μένα το ερώτημα ουσίας.

    Οικονομικός έλεγχος θα πει δηλαδή ότι του αρπάζει τους μισθούς ή την περιουσία και μετά εξαφανίζεται σαν κλέφτρα ή ότι έχει το πάνω χέρι στα οικονομικά της σχέσης ; Η Μistress λειτουργεί ως υπεύθυνη και επί των οικονομικών ή ως καταχραστής ; Η Mistress αποφασίζει για τον προυπολογισμό ; 'Εχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το πού και πώς θα ξοδεύονται ή θα κερδίζονται τα χρήματα του σκλάβου της προστατεύοντάς τον από ενδεχόμενη καταστροφή ή απλά είναι μια αρπάχτρα που κοιτάει να τα κονομήσει και να την κάνει μετά με ελαφρά πηδηματάκια ; Αυτά κάνουν τη διαφορά. Πιστεύω επίσης ότι για να τεθούν οικονομικά ζητήματα όπως τα παραπάνω και να μπλεχτούν τα οικονομικά σε μια σχέση (οποιαδήποτε σχέση), θα πρέπει λογικά να έχει προηγηθεί ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα συμβίωσης, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω ποιός θα δεχθεί να παραδώσει τον οικονομικό έλεγχο σε κάποια με την οποία βλέπεσαι αραιά και που κάνοντας μερικά sessions. Δεν παραχωρείς τον έλεγχο των οικονομικών σου σε έναν άνθρωπο που τον γνωρίζεις λίγες εβδομάδες, εκτός κι αν είσαι αυτοκαταστροφικός. Αν πάλι τεθούν τέτοια ζητήματα με το καλημέρα, χαίρομαι που σας γνώρισα, η υπόθεση φαίνεται ότι βρωμάει.

    Οπότε για να απαντήσω προσωπικά στην ερώτησή σας ποιόν από τους δυο υποδουλώνει το χρήμα, πιστεύω θα μπορούσα να το απαντήσω μόνο αν καταλάβω για τι ακριβώς οικονομική σχέση μιλάμε. Για moneyslavery όπως το εννοώ παραπάνω (φετίχ - παιχνίδι - τζόγος) ή για διαχείριση και έλεγχο των οικονομικών του σκλάβου ; Το πρώτο σαφώς υποδουλώνει και τους δυο, για το δεύτερο κρατάω επιφυλάξεις.'Οσον αφορά τα άλλα ερωτήματα που έχουν τεθεί, αν πρέπει ή δεν πρέπει να είναι φτιαγμένη οικονομικά η Κυρία, σίγουρα όχι, αλλά καλό είναι να είναι αυτόνομη όπως καλό είναι να είναι αυτόνομος και ο σκλάβος, ώστε να μην αναπτυχθεί μια σχέση αλληλοεξάρτησης που θα κυβερνούν τα πορτοφόλια.
     
  5. whipmarks

    whipmarks Regular Member

    Re: Απάντηση: Το χρήμα

    Η εξουσια αποκτατε μονο με την χρηση βιας.Και δεν περιμενη μετρικο συστημα για να αντακαταστηση τις ανταλαγγες προιοωντων.Προυπηρχε...Το βδσμ δεν ειναι ταξικο η ζωη ειναι.Και αφου ειναι...ολα ειναι Απο την τιμη ενος μαστιγιο μεχρι τον παιδικο σταθμο τις γειτονιας σας.Στο νημα λοιπων πρεπει να αναλυση καπιος ορους οπως καλο-κακο-καλοσυνη γεναιοδωρια αγαπη τιμη θαρρος κτλ κτλ κτλ Αφου ακομα τα πιο λαμπρα μυαλλα ανα των αιωνων δεν βρηκαν ακρη,απιθανο το θεωρω να βγαλουν ακρη ατομα με nicknames οπως syhray-whipmarks-underfood-kai masterkati. .Αντε να δουμε λοιπων:crazy:
     
  6. Elysium

    Elysium Contributor

    Απάντηση: Το χρήμα

    Αν δεχθούμε πως τα χρήματα αποτελούν απλά «μέσο εξουσίας», τότε δεν υπάρχει καμιά διαφορά από οποιαδήποτε άλλη προσφορά κάνει κάποιος σε ένα Κυρίαρχο π.χ. το σώμα, το χρόνο του κλπ.
    Στις μέρες μας λόγω του ότι ιεραρχούμε τα χρήματα στην κλίμακα των «αξιών» σε πολύ υψηλή θέση, δυσκολευόμαστε να τα προσφέρουμε με την ίδια ευκολία που προσφέρουμε πλέον π.χ. την αξιοπρέπειά μας ή και την ηθική μας.
    Επίσης, λόγω του ότι γαλουχούμαστε από μικροί να προστατεύουμε την περιουσία μας με ιδιαίτερο ζήλο (ακόμη και τεχνικές), είμαστε ιδιαίτερα καχύποπτοι στις απαιτήσεις καταβολής τους ακόμη και σε μια ερωτική σχέση.

    Η καταβολή τους από την πλευρά των υποτακτικών σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τρόπος βιοπορισμού για κάποιους κυρίαρχους, αλλά αν θεωρήσουμε πως αυτή η περίπτωση δεν υφίσταται, τότε το χρήμα θα μπορούσε απλά να ενισχύσει τη σχέση Κυριαρχίας – υποταγής. Συνεπώς σε αυτήν την περίπτωση ο υποτακτικός υποδουλώνεται ακόμη περισσότερο.

    Έχω την εντύπωση όμως πως η απαίτηση καταβολή τους (όπου αυτή εγείρεται) δεν γίνεται για τον παραπάνω λόγο.
     
    Last edited: 28 Νοεμβρίου 2009
  7. savra

    savra Guest

    Απάντηση: Το χρήμα

    Κατά προσωπική άποψη, και οι δυο περιπτώσεις συνδέονται με την χαμηλή αυτοεκτίμηση που έχει ο υποτακτικός προερχόμενη από το αρνητικό οικογενειακό του περιβάλλον. Ναι, είναι όντως πολύ ταπεινωτικό και μερικές φορές δηλώνει ανικανότητα διαχείρησης ατομικών οικονομικών θεμάτων.
     
  8. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Το χρήμα

    Το χρήμα στην σημερινή μας εποχή είναι ο καλύτερος σαδιστής κυρίαρχος και πρέπει σύντομα να γίνει μέλος αυτού του site...  γιατί γ..ει και δέρνει κορμιά ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου..., συνιδήσεις, ηθικές, υπολήψεις, πρέπει, νόμους, κ.λ.π.
     
  9. sk

    sk Regular Member

    Απάντηση: Το χρήμα

      
    Έχετε τόσο δίκιο!!!

    με σεβασμό
    sk
     
  10. sk

    sk Regular Member

    Απάντηση: Το χρήμα

    Με βρίσκετε απόλυτα σύμφωνη Syrah. Προσωπικά, το να μου ζητήσει ο Κύριός μου χρήματα είναι από τα ελάχιστα πράγματα που θα "έγδερναν" την εικόνα Του στα μάτια μου. Το ξέρω ότι πιθανότατα τώρα κάποιοι να πέσουν να με φάνε, αλλά αγαπώ Εκείνον τόσο για αυτό που Είναι όσο και γι'αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να είναι. Του καταθέτω και Του εμπιστεύομαι το κορμί μου, την καρδιά μου, την ψυχή μου γιατί πιστεύω ότι έχει την δύναμη, την θέληση και την γνώση να τα διαχειριστεί, να τα ελέγξει, να τα διαμορφώσει κατά τα θέλω Του και να μου προσφέρει αυτήν την εσωτερική γαλήνη και ισορροπία που τόσο έχω ανάγκη. Και αυτή η πίστη σε Εκείνον είναι το παν για μένα. Το να μου ζητήσει χρήματα θα μου διαταρράξει, έστω και για λίγο, την ισορροπία.

    ΥΓ Βέβαια, το να καταφέρω, όπως ξέρω ότι το επιθυμεί, κάποια στιγμή να πραγματοποιήσω την φαντασίωσή Του και να πάω με κάποιον άλλον και να πληρωθώ γι'αυτό και να Του τα δώσω...αυτό είναι άλλο παπα-ευαγγέλιο  

    με σεβασμό
    sk
     
  11. MasterPerris

    MasterPerris Contributor In Loving Memory

    Απάντηση: Το χρήμα


    Δυστυχώς, υποτακτική όασι του φόρουμ, στην εποχή μας τις αξίες τις μετράνε με το πόσο μεγάλος είναι ο λογαριασμός των καταθέσεων σου και όχι με τις πραγματικές σου δυνατότητες και αξίες, (εξαιρούνται φυσικά αυτοί που έκαναν χρήματα με την δική τους αξία και εφυία).
     
  12. Nemo

    Nemo Nemo D/s Jongleur

    Re: Απάντηση: Το χρήμα

    Το θέμα δεν είναι αυτό, και εμένα θα μου διατάρασε την ισορροπία και την εμπιστοσύνη μου έστω και προσωρινά, και σε όλους, αλλά τι θα έκανες τελικά εκείνη την κρίσιμη στιγμή είναι άλλο ζήτημα. Εγώ πάω στοίχημα ότι αφού τον βλέπεις έτσι όπως τον βλέπεις, και του εμπιστεύεσαι την ψυχή σου όπως λες, και τον αγαπάς, και λίγο πολύ τον βλέπεις ως θεό σου όπως έχεις γράψει, και εκείνος σε προστατεύει, στο υποθετικό σενάριο που θα σου ζητούσε κάτι υλικό, πάω στοίχημα ότι δεν θα αρνιόσουν να του το δώσεις ούτε κι αυτό (αν το είχες φυσικά) και εξαρτάται πως θα στο ζητούσε και για ποιό λόγο θα στο ζητούσε, και από την δική του αντίδραση όταν θα του το είχες αρνηθεί θα φαίνονταν επίσης πολλά πράγματα...Θα στο ζητούσε εκβιαστικά ; 'Αμα δεν του το έδινες θα σε έδιωχνε ;... Αυτές είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Ειδικά εσύ βρίσκεσαι στην ομάδα υψηλού κινδύνου αν κρίνω από τα απόλυτα συναισθήματα που τρέφεις για εκείνον. 'Αλλο που έπαιξες ρώσικη ρουλέτα και δεν σε βρήκε η σφαίρα είπαμε, οπότε κράτα επιφυλάξεις πως θα αντιδρούσες σε μια τέτοια περίπτωση τυφλωμένη από αγάπη. Αλήθεια, το πληρωμένο σεξ γιατί το θεωρείς κάτι διαφορετικό; Το χρήμα δεν θα μπλέκοταν πάλι μέσα στη σχέση σας;