Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός BDSM ?

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM & Πολυγαμία' που ξεκίνησε από το μέλος Astrovroxi, στις 29 Νοεμβρίου 2010.

  1. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Πριν γίνω "βορά" των απόψεων,θέλω να σας εξηγήσω ακριβώς τι εννοώ,μην έχοντας σκοπό να προσβάλλω κανένα.Απλά αρχίζω και κλυδωνίζομαι ως προς την ύπαρξή μου σε αυτό το χώρο που τοσο με έχει συνεπάρει αλλά και πονέσει σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα.Δεν κρίνω κανέναν.Ο καθένας εκφράζει τη φύση του ελευθερα και είναι σεβαστό.Εγώ όμως δεν μπορώ να είμαι "υπό" κάποιου και να γνωρίζω ότι "παίζει" και με άλλα κοριτσάκια.Έτσι είμαι,έτσι λειτουργώ....To μυαλό μου συνδέεται με μιά μικρή κλωστή με την καρδιά μου.Δεν λειτουργώ χωρίς συναίσθημα.Δεν μπορώ να "παίξω" απλά,να κάνω ένα session μόνο γιά την γνώση την οποία θέλω φυσικά.Και αρχίζω να αναρωτιέμαι μήπως πρέπει να αποχωρήσω μιάς και δεν μπορώ να δεχθώ αυτή την ιδιότητα των Κυρίαρχων ανδρών.Γιατί απλά με "χαλάει", με πονάει και με αποσυντονίζει.Δεν μπορώ να το διαχειριστώ....Λοιπον?
     
  2. alnair

    alnair Regular Member

    Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    Συζητούσα πρόσφατα κάτι με παρόμοια λογική. Υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει η πολυγαμία, άλλοι που θέλουν να την εξερευνήσουν, κι άλλοι που δεν τους αφορά - κυρίαρχοι και υποτακτικοί. Επιλέγουμε παντού και πάντα τους ανθρώπους με τους οποίους έχουμε συμβατές αναζητήσεις, δεν υπάρχει λόγος να εγκλωβιζόμαστε σε σχήματα και σε προσωπικότητες που δεν μας κάνουν.
     
  3. tristan

    tristan Guest

    Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    H πολυγαμία δεν είναι ιδιότητα των Doms υπο την έννοια οτι και η μονογαμία δεν είναι χαρακτηριστικό των subs.

    Η μονογαμία υπονοεί μια αφοσίωση, δηλαδή μια συναισθηματική προσέγγιση της σχέσης, που στα D status εκλαμβάνεται συνήθως (κακώς κατα τη γνωμη μου) ως αδυναμία.

    Προτιμάται γενικότερα ενας πιο ηρωικός-επικός προσδιορισμός στο πρότυπο του μαχαραγιά με το χαρέμι.
    Εδώ αν προσθέσεις και τις φαντασιώσεις περι αυθεντίας, έχει δέσει η συνταγή και "μόλις βρω χρόνο θα γράψω και μια εκγυκλοπαίδεια"
    Δεν το βλέπω ως ιδιότητα ενος status παρα σαν θέση ενος ατόμου.

    Νομίζω πως δεν θα πρέπει να περιμένεις ευθεία απάντηση.
    Οπως τα περισσότερα διλήμματα, έχει να κάνει με το πώς ιεραρχούμε τις αξίες μας.
     
    Last edited by a moderator: 29 Νοεμβρίου 2010
  4. Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    Λόγω έλλειψης χρόνου επιφυλάσσομαι να απαντήσω μελλοντικά γιατί το θέμα που άνοιξες Αστροβροχή μου είναι πολύ μεγάλο και ιδιαίτερο...
     
  5. mescalito

    mescalito New Member

    Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    Δεν θεωρώ ότι είναι καλύτερο ή χειρότερο η ύπαρξη ή μη της πολυγαμίας αν τα ζευγάρια περνάνε καλά μ' αυτό.
    Προσωπικά θεωρώ ότι είναι λίγο εγωιστικό να ζητάς από τον άλλο αποκλειστικότητες και γάμους, ο καθένας ας κάνει ότι θέλει. Στην περίπτωση μας όμως, όταν επιλέγεις έναν διαφορετικό τρόπο ζωής και είσαι ο-η υπό, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι είτε να φύγεις αν δεν μπορείς να δεχτείς ότι ο Κυρίαρχος θα "πλαγιάζει" και με άλλους-ες, είτε να το αποδεχθείς και να μείνεις.

    Όσο για την ερώτηση αν είσαι εκτός bdsm γιατί θα πρέπει να είσαι, υπάρχει κάποιος κανόνας που ορίζει κάτι τέτοιο;Βρες κάποιον σύντροφο που να του αρέσει η μονογαμία και θα είσαι και εσύ ευτυχισμένη και εκείνος  
     
  6. Captain_Morgan

    Captain_Morgan https://www.youtube.com/watch?v=9wj6BqmyjM4

    Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    Ο χώρος είναι πολυσυλλεκτικός και ο τρόπος που ο καθένας τον αντιλαμβάνεται δεν μπορεί να υποστεί κριτική από κανέναν, εκτός αν γίνει επικίνδυνος για τους συμμετέχοντες. Αν τα προσωπικπά σου βιώματα σε οδηγούν στο να αναρωτιέσαι αν θα πρέπει να αποχωρήσεις, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επαναπροσδιορίσεις τα κριτίρια επιλογής του ανθρώπου που θα παραδώσεις τον εαυτό σου, αν έχει να κάνει όμως με το πώς πολλοί εξ ημών λειτουργούν δεν υφίσταται λόγος συζήτησης παρά μόνο φιλογικώς ... 
     
  7. dawn

    dawn Regular Member

    Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Η μονο/πολυ-γαμία είναι θέση ανθρώπου και δεν έχει να κάνει με το status.

    Στο χώρο μας είναι εντονότερη η πολυγαμία γιατί (α) εμείς το δηλώνουμε ανοιχτά, καθ'ότι αποτελεί αποδεκτή πρακτική ενώ οι vanilla αν και ξενοπηδάνε σε μεγάλο βαθμό δεν το λένε παραέξω (β) έχουμε ήδη απενεχοποιήσει και επαναπροσδιορίσει πολλά κοινωνικά/χριστιανικά διδάγματα.

    Αφού λοιπόν δεν μπορείς να το διαχειριστείς και σε χαλάει, φεύγεις. Το ζητούμενο είναι η σχέση σου να σε κάνει χαρούμενη.

    Πάντως είναι απολύτως λογικό να ζηλεύεις. Αν θα σε ενδιέφερε να το διαχειριστείς, έστω και σαν πείραμα αυτογνωσίας: Μία λύση έχω βρει... να εστιάζεις στη δική σας σχέση, και σε ότι θετικό ζείτε. Στο ότι είναι ειλικρινής μαζί σου, και δεν σε κοροϊδεύει. Και μην πέφτεις στην παγίδα της μοναδικότητας. Είναι ουτοπικό να μπορέσεις να του καλύψεις όλες τις ανάγκες και τα θέλω (και το αντίστροφο) - και πολύ αγχωτικό. Όταν το συνειδητοποιήσεις αυτό, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είναι παράλογο να βρει και κάποιον άλλο για να τα καλύψει. Αυτό δεν σημαίνει ότι σημαίνεις λιγότερα γι'αυτόν, μόνο ότι υπάρχει και κάποιος άλλος εξ'ίσου σημαντικός. Επίσης μία γνωριμία ή ένα session μαζί με την πέτρα του σκανδάλου να βοηθήσει. Αλλά προσοχή...όχι ανταγωνιστικές συμπεριφορές!


    Κλείνοντας...
    Βρες τι σε εκφράζει και κυνήγησε το. Αν αποφασίσεις να παλέψεις με το τέρας (βλ. ζήλεια) να θυμάσαι ότι δεν είναι δικός σου, άρα δεν τίθεται θέμα μοιρασιάς & δώσε χρόνο στον εαυτό σου. Αυτή η διαδικασία είναι επίπονη και χρονοβόρα.

    Καλή τύχη  
     
  8. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Αγαπητή νηματοθέτρια,

    Κατ' αρχάς, να ξεκαθαρίσουμε πως δεν είναι όλοι οι Κ πολυγαμικοί, ούτε βέβαια αποζητούν όλοι απλώς παιχνίδι. Επομένως, δεν είσαι αναγκασμένη να αποδέχεσαι μια κατάσταση που, όπως η ίδια λες, σε "χαλάει" και σε αποσυντονίζει. Καλύτερα να ξεκαθαρίσεις εξ' αρχής τι αποζητάς κι αν δεις πως τα θέλω τα δικά σου και του κάθε υποψήφιου Κ δε συμβαδίζουν, να πας απλώς παρακάτω.

    Με αφορμή το νήμα αυτό, στο επόμενο τεύχος του περιοδικού θα περιλάβουμε τεστ με τίτλο "Είναι ο Κ σου γουρούνι;", δεκάλογο για πετυχημένους msnικούς διαλόγους που οδηγούν σε session και άπαιχτα tips για υποψήφιες υποτακτικές.

    Φιλικά,
    Η συντακτική ομάδα του BDSM and the City


    Υ.Γ. Ελπίζω να απάντησα σωστά στην, επιπέδου Cosmopolitan προσέγγιση του ζητήματος της πολυγαμίας. Αν, ως εκ θαύματος, τεθεί υπό άλλο πρίσμα, μπορεί και να επανέλθω.
     
  9. bodyfull69

    bodyfull69 Regular Member

    Το bdsm δεν έχει καμιά σχέση - δεν ταυτίζονται -με συμπεριφορές πολυγαμίας η ακόμα περισσότερο με polyamory, είναι σαφώς διαχωρισμένα και αποτελούν διαφορετικές εκφράσεις.
    Ένα ζευγάρι vanilla μπορεί να επιλέγει στην σχέση του να είναι πολυγαμικό ή όχι, έτσι αντίστοιχα το ίδιο και ένα ζευγάρι bdsm.
    Φυσικά όταν αναφερόμαστε σε πολυγαμία αυτή σχετίζεται με την δυνατότητα και των δύο ατόμων ενός ζευγαριού σε σχέση να έχουν έτερες σεξουαλικές σχέσεις ή να το επιτρέπουν σε γνώση τους στο έτερο άτομο, σε διαφορετική περίπτωση είναι απλά κεράτωμα είτε είναι vanilla είτε bdsmικό, είτε αρειανό.
    Η εισαγωγή της πολυγαμικότητας σε ένα ζευγάρι ως τρόπο συμπεριφοράς και τρόπο συνύπαρξης αποτελεί ένα άλμα στην τρέχουσα ηθική - ακόμα περισσότερο το Polyamory - που ακόμα και για τα δεδομένα του χώρου bdsm είναι άλμα που δύσκολα επιτυγχάνεται, καθότι η πλειοψηφία απασχολείται με το είδος του μαστιγίου και τους κόμπους.
     
  10. MindMaster

    MindMaster Contributor

    Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?


    Κατ' αρχάς, τα συγχαρητήριά μου γιά τη νέα γραμματοσειρά.  

    Εν συνεχεία: Εάν διάβασες το ποστ #2 της alnair μείνε σ' αυτό, και μην πας παρακάτω. Η απάντηση στο ερώτημά σου υπάρχει εκεί, ολοκληρωμένη, πλήρης, και ακριβής. Ενώ πιό κάτω αρχίζουν να μπερδεύουν τα πράγματα, γιά να καταλήξουν τελικά σε άνευ ουσίας γλαφυρότητες που δίνουν κακές συμβουλές...

    Σε καμμιά περίπτωση λοιπόν, γιά να μη γίνεις -όπως πολύ καίρια πρόβλεψες- "βορά των απόψεων", μην πιστέψεις κανέναν εάν σου λέει ότι η πολυγαμικότητα είναι ντε και καλά συνυφασμένη με το bdsm, ούτε πως αυτό που εσύ έγραψες (το ότι δηλαδή οι πολυγαμικές τάσεις είναι ίδιον των Κυρίαρχων ανδρών γενικώς), ισχύει... Να μην έχεις καμμιά απολύτως αμφιβολία πως υπάρχουν Κυρίαρχοι άντρες που είναι μονογαμικοί, και που αντιλαμβάνονται το συναισθηματικό δέσιμο μεταξύ των μελών μιάς σχέσης, με τρόπο ανάλογο με το δικό σου...

    Υπάρχει βέβαια ένα ζήτημα πάντα, που είναι το πού θα τους βρεις. Ψάξιμο χρειάζεται και σ' αυτή την περίπτωση, όπως χρειάζεται πάντα γιά να βρει κανείς τη συμβατότητα με κάποιον άλλο, σε κάθε επίπεδο...


    Edit: Γιά να μην παρεξηγηθώ με κανέναν τσάμπα και βερεσέ, διευκρινίζω πως έγραψα τα πιό πάνω πριν δω τις απαντήσεις #8 και #9, και πως σίγουρα δεν εμπεριέχεται καμμιά "κακή συμβουλή" σε αυτές.
     
    Last edited: 29 Νοεμβρίου 2010
  11. MastroMitsos

    MastroMitsos New Member

    Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    Nομιζω οτι ολοι οι προλαλησαντες κινηθηκαν στον ιδιο ακριβως δρομο.
    Και βεβαια θα συμφωνησω μαζι τους.

    Δεν ξερω αν ολοι οσοι θελουν να τα εχουν καλα με τον εαυτο τους, κ με το ετερον ημισυ, γιατι θελουν να ξενοπηδανε κρυφα η φανερα, η να κανουνε ακομη κ τριο η κουαρτετο "γινονται" bdsmαδες,( αληθεια υπαρχουν τετοιοι  

    η αν πολλοι-ες υποτακτικοι-ες, "πρεπει" η την βρισκουν να "παιζει" κ τριτο προσωπο, γιατι αυτο ειναι μεσα στους κανονες κ ειναι θετικο , η αν ετσι καυλωνουν περισοτερο ολοι μαζι.

    Πιθανον κατι τετοιο να εχει περασει απο τα μυαλουδακια καποιων, αν κ δεν το πιστευω, απλα το bdsm ειναι αναγκη, κ πολλες φορες αυτα τα λεγομενα σεσσιονς εχουν τοσο πολυ απλωθει που σιγουρα δεν τα κανουν πολυγαμικοι μονο, η ανθρωποι που δεν ειναι σε σχεση.
    Ακομη απο οτι ξερω οι σχεσεις στο bdsm ειναι ασυμετρες, μην το ξεχναμε, κ καποιοι που αυτο το "ξεχνανε" , συνηθως ειναι κ οι "ριγμενοι",
    η καποιοι απο εμας που ειναι πιο συναισθηματικοι, απο τους πιο, λεγομενους "σκληρους" του ειδους.

    Το να μην σε εκφραζει η πολυγαμια αγαπητη κ γλυκια μου νηματοθετρια, ειναι παρα πολυ φυσιολογικο , κ σιγουρα δεν σε "βγαζει εκτος bdsm".
    Εξαλου κ το bdsm στο σεξ κ την σχεση στο βγαζουν καποιοι κ οχι ολοι
    κ πολυ πιθανον αυριο μεθαυριο να κανεις μια βανιλλα σχεση με bdsm στοιχεια, η μια bdsm σχεση με βανιλα(μονογαμικα) στοιχεια;; 
    Εαν μπερδευτηκατε παρακαλω μη κανετε quotes σε καθε 5 λεξουλες, βαριεμαι να κανω κ εγω το ιδιο για απαντηση..

    μπορειτε να με παρετε τηλεφωνο, η σε πιεμ. ευχαριστω πολυ:xyxwave:
     
  12. XplorR

    XplorR Regular Member

    Απάντηση: Δεν με εκφράζει η πολυγαμία.Είμαι εκτός bdsm?

    Απολύτως φυσιολογικό μου φαίνεται... για να κερδίσει κάποιος το σεβασμό σου, πρέπει να συνδεθεί συναισθηματικά τόσο ώστε ν' ασχολείται μόνο μαζί σου.

    Μια χαρά άποψη... όχι για όλους, αλλά μια χαρά...