Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αφαιρεση Κυριαρχιας, στερηση υποταγης

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Εμπειρίες' που ξεκίνησε από το μέλος cassie, στις 8 Δεκεμβρίου 2010.

  1. cassie

    cassie Regular Member

    Οι σκεψεις μου, μιλωντας ομως παντα μεσα απο το πρισμα μιας 24/7 M/s σχεσης.

    Τους τελευταιους τρεις μηνες δεχτηκα μια σειρα απο τιμωριες. Οι λογοι ηταν πολυ διαφορετικοι μεταξυ τους. Αλλοτε η βιασυνη, αλλοτε η χαμηλη αυτοεκτιμηση, αλλοτε η αμφισβητηση, αλλοτε η πληγωμενη μου υπερηφανεια και αλλοτε μια αχαλινωτη καυλα... Δεν εχει και πολλη σημασια τι, σημασια εχει οτι η σκλαβα εμαθε το μαθημα της...

    Χωρισα τις τιμωριες σε 3 κατηγοριες, αναλογα με την επιδραση που εχουν στο δικο μου μυαλο (ως μαζοχιστρια το σωμα ερχεται δευτερο, αλλα εν τελει, ολες οι τιμωριες "πονανε"):

    1) Αυτες που εχουν σωματικο πονο. Το ειδους του πονου ομως για τον οποιο ποτε δεν ειμαι ετοιμη. Ο Αφεντης με τιμωρει με το δερματινο κολλαρο *μου*. Η εννοια αυτης της κινησης ειναι καθαρα συμβολικη. Δεν αντεχω ομως ουτε ενα χτυπημα.

    2) Αυτες που ξεκινανε τιμωρωντας το μυαλο πρωτα (αισθηματα ντροπης, φοβου, μετανοιας, ταπεινωσης, πχ. οταν δεν επιτρεπεται να φροντισω το σωμα μου, αρα, την εικονα μου) και επειτα συνεχιζουν ως σωματικη τιμωρια. Κλασσικη μεθοδος ειναι ο Κ. να εξηγει την διαδικασια της τιμωριας την οποια μετα απο καποιες ωρες το υ. εκτελει μονο του μπροστα του ενω εκεινος παρακολουθει σιωπηλα. Το θυμαμαι και μου σηκωνεται η τριχα!

    Και, η πιο σοβαρη περιπτωση:
    3) Να αφαιρεσει την Κυριαρχια Του. Προσωρινα, π.χ. για καποιες μερες ή μονιμα και να δωσει release. Την τελευταια περιπτωση δε θα τη συζητησω εδω, ειναι υλικο για αλλο νημα. Ποιες επιπτωσεις εχει ομως η προσωρινη αφαιρεση της Κυριαρχιας σε ενα υ. σε μια μονιμη σχεση;

    Πρωτ' απ' ολα πρεπει να θεωρησουμε δεδομενο οτι ενας (ή μια) Κ. γεννιεται με αυτα τα χαρακτηριστικα. Ουσιαστικα λοιπον, ενω αφαιρει την Κυριαρχια του (της) απο το τιμωρουμενο υ., η συμπεριφορα του δεν αλλαζει, παραμενει ακριβως η ιδια (γιατι ετσι ειναι ο χαρακτηρας του), αλλα στερει απο το υ. τη δυναντοτητα να την απολαυσει. Χρησιμοποιω αυτη τη λεξη γιατι πιστευω οτι κανουμε bdsm γιατι μας αρεσει και το απολαμβανουμε, ειτε Κ., ειτε υ. Αυτο ειναι βασικη προυποθεση.

    Ως τιμωρια λοιπον, ο Κ. μπορει να διαλεξει να αγνοησει το υ. για καποιο διαστημα. Αποφευγει τη σωματικη επαφη (και φοραει γαντια οταν πρεπει να το κανει), απαγορευει το υ. να του μιλαει, δεν του απευθηνει το λογο και γενικα δεν μοιραζεται με το τιμωρουμενο υ. κανενα συναισθημα, ειτε ειναι θυμος, ειτε ειναι τρυφεροτητα (ειναι φρικτο, αληθεια). Κοντολογις, συνεχιζει τη ζωη του κανονικοτατα, σαν να μην υπηρξε και υπαρχει το υ. στο χωρο. Γι'αυτον το υ. ειναι ΑΟΡΑΤΟ.

    Ωραια, θα πειτε, ε και;

    Χωρις Κυριαρχια δεν μπορει να υπαρξει υποταγη. Αφαιρωντας την Κυριαρχια του ο Κ., αυτοματα στερει απο το υ. τη δυνατοτητα (απολαυση) της υποταγης: να γονατισει, να υπακουσει, να υπηρετησει, να αγκαλιασει, να πλυνει, να καυλωσει, να αφεθει στα χερια του... και να ειναι αυτο που εκεινος επιθυμει, κανοντας το υ. να αισθανεται ολοκληρωμενο και ευτυχισμενο.

    Χωρις Κυριαρχια, το υ. μενει μετεωρο σε ενος ειδους no man's land, ειναι εκει αλλα δεν ειναι, θελει να υποταχθει αλλα δεν του επιτρεπεται, γινεται (για λιγο) κατι αλλο με μια νεα ταυτοτητα που θα δυσκολευτει πολυ να αποδεχτει, παυει να ειναι υ. και αρα ο αποδεκτης της προστασιας και της φροντιδας και της ασφαλειας που της εδινε ο Κ. ολον αυτον τον καιρο.

    Για μενα, ειναι η πιο σκληρη τιμωρια. Ακομη με θυμαμαι να Τον παρακαλαω: "...μα πειτε κατι... κατι...!"

    Δεν το κρυβω οτι αν ρωτηθω, θα σας πω ναι, μου αρεσει το breath play. Οταν ομως σκεφτομαι τη ζωη μου χωρις Κυριαρχια, μου κοβεται κυριολεκτικα η ανασα.

    cassie
     
    Last edited: 8 Δεκεμβρίου 2010
  2. zou

    zou

    Απάντηση: Αφαιρεση Κυριαρχιας, στερηση υποταγης

    νομιζω πως στην 3η περιπτωση η προσωρινη "αρση Κυριαρχιας" ανηκει στο παιχνιδι μυαλου που ανεφερες στην 2η περιπτωση..
     
  3. kardy_

    kardy_ Regular Member

    Δεν υπάρχει προσωρινό release!
    Όταν δίνετε ειναι μόνιμο.
    Μην μπερδεύουμε την στέρηση επικοινωνίας με release.
    Επίσης δεν μπορεί να υπάρξει αφαίρεση της Κ του απο καποιον υ.....
    Η κυριαρχικότητα του Μάστερ είναι πάντα εκεί!!!!!!
    Επίσης να μου επιτραπεί να σημειώσω πως οταν στερείτε η επικοινωνία
    δεν πεθαίνεις , ούτε κρεμεσε στο κενό (ισως νιωθεις έτσι)
    και ούτε "γινεται (για λιγο) κατι αλλο με μια νεα ταυτοτητα που θα δυσκολευτει πολυ να αποδεχτει" κατα τα λεγομενά σου.
    Το θέμα της τιμωρίας ειναι να σου στερηθει το να μπορεις να υποταχθεις....
    αρα μένεις ο ανθρωπος που είσαι πάντα υποταγμένος στον άνθρωπο που έχεις επιλέξει και υποφέρεις απο την στέρηση...ξένος με άλλη ταυτότηα δεν γίνεσε....
    Σήμερα LD kai αύριο ξαφνικα θα γίνω μαρία???
    (παίρνω εμενα ως παράδειγμα για να μην παρεξηγηθεί κανεις και εχουμε κλαματα και
    εξηγησεις επι εξηγησεων)
    Οπως πάντα καθαρα η δικη μου γνώμη και άποψη επι του θέματος...
     
  4. Seduction

    Seduction Regular Member

    Απάντηση: Αφαιρεση Κυριαρχιας, στερηση υποταγης

    Θεωρώ πως ο σημαντικότερος παράγοντας στο M/s και στο D/s, είναι το μυαλό. Αρα και οι τιμωρίες που στοχεύουν εκεί, θα είναι οι δυνατότερες και οι εντονότερες.

    Ο Κυρίαρχος δεν παύει να ασκεί Κυριαρχία στην υ, ακόμα και αν δεν ασχολείται με αυτή ή όταν η υ, έχει την αίσθηση ή την προσλαμβάνουσα, της αδιαφορίας του Κ προς αυτή. Η Κυριαρχία του είναι και παραμένει πάντα εκεί.

    Η τιμωρία που αναφέρεις, είναι όντως από τις πιο σκληρές και έχει τον σκοπό της. Μπορεί η s να μην τον γνωρίζει την δεδομένη στιγμή που την βιώνει, αλλά σίγουρα ο M ξέρει.

    Κατά τη γνώμη μου, μια τέτοια πρακτική, όταν επιβάλλεται ως τιμωρία, πρέπει ο λόγος να είναι αρκετά σοβαρός.
     
  5. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Αφαιρεση Κυριαρχιας, στερηση υποταγης

    Ρωτάς για τις επιπτώσεις που έχει η στέρηση Κυριαρχίας σε μια υποτακτική που σχετίζεται μόνιμα με αυτόν τον Κυρίαρχο, έτσι δεν είναι;

    Η υποτακτική συνεχίζει να είναι δεσμευμένη, συνεχίζει να τηρεί κανόνες και να νιώθει υποτακτική. Οι συνέπειες σε αυτήν είναι ότι κερδίζει πολύ σε ενσυναίσθηση, ιδίως ως προς το σφάλμα της που οδήγησε στην τιμωρία. Έχει χρόνο ψυχικό να πονέσει - πολύ - και να νιώσει και να αλλάξουν πράγματα μέσα της. Υπάρχει μια παρενέργεια σε αυτές τις τιμωρίες ότι οδηγούν τις υποτακτικές σε μια κάποια εσωστρέφεια που μπορεί να οδηγήσει σε εγωκεντρικές καταστάσεις.

    Π.χ. ποιά από εμάς που έχει υποστεί τέτοια τιμωρία σκέπτεται την πλευρά του Κυρίαρχου, που μπορεί να είναι και σύντροφός της και ότι και Αυτός χάνει στην προκειμένη γιατί και Αυτός έχει ανάγκη να επιβάλει την Κυριαρχία του; Αυτό εννοώ όταν λέω για εγωκεντρική υποτακτική.

    Την έχω ξεπεράσει την ενσυναίσθηση ως αξία. Δεν με ενδιαφέρει να μου ενσταλαχτούν πράγματα μέσα μου με δίοδο τον ηθικό μου μαζοχισμό, που δέχεται τέτοιες καταστάσεις στερητικής βίας. Με ενδιαφέρει - αν προκύψει - να είμαι εντάξει υποτακτική με τον παλιοχαρακτήρα μου όπως έχει διαμορφωθεί. Με ενδιαφέρει η υποταγή και όχι η ενδοβολή, την οποία θεωρώ μια μάπα και μισή σε θέματα D/s και κακίζω τον εαυτό μου που κάποτε μίλαγα με πολλούς και άκουγα μάλιστα αυτά που μου έλεγαν.

    Γι αυτό έχω τη γνώμη ότι η τιμωρία αυτή ίσως να μην είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για μια ήδη διαμορφωμένη ψυχικά υποτακτική, που υποτάσσεται αποτελεσματικά εκφράζοντας αυτό που πραγματικά είναι και όχι αυτό που θέλει να γίνει ή αυτό που "θέλει ο Κύριός της". Ποιά είναι η δική σας γνώμη πάνω σε αυτό, αν μου επιτρέπει η νηματοθέτης να ρωτήσω;

    Εμένα μου φαίνεται υπέροχο και θα το έβλεπα ως ένα πανέμορφο αν και σκληροπυρηνικό παιχνίδι ρόλων σε μια D/s σχέση. Με έχει ξετρελάνει η εικόνα, οκτάρια κάνω απ τη διέγερση...  

    Αλίμονο, ξέρω ότι ο περιορισμός της σκλάβας στο πλαίσιο που έχει φτιάξει ο Αφέντης της καθιστά αδύνατο να βιώσει ηδονικά ένα τέτοιο πράγμα...
    Ναι, αντιλαμβάνομαι το πρίσμα. Μπορεί να ζήσει υποτακτική on her own devices άλλο αν θα νιώθει σα να μη ζει. Από μια τέτοια κατάσταση, θα προτιμούσα το release.
     
    Last edited by a moderator: 9 Δεκεμβρίου 2010
  6. Uther

    Uther Contributor

    Απάντηση: Αφαιρεση Κυριαρχιας, στερηση υποταγης

    tender lilly, αν έχεις χρόνο και όρεξη θα μπορούσες σε παρακαλώ να αναπτύξεις για εμένα αυτή σου τη θέση, είτε σε αυτό το νήμα - αν ενδιαφέρει και τη νηματοθέτρια - είτε σε άλλο νήμα, είτε σε pm?
    -Για ποιο λόγο αυτή η πράξη θεωρείται, από εσένα, ηθικός μαζοχισμός?
    -Πως μπορεί να σταθεροποιήσει ή να εξαλείψει κανείς, τον παράγοντα της ενδοβολής ?
    -Η έλλειψη κυριαρχίας δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως ένα διάλειμμα, συχνά απαραίτητο σε όλους ?

    Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ συγγνώμη αν βγαίνω εκτός θέματος.
     
  7. cassie

    cassie Regular Member

    Απάντηση: Αφαιρεση Κυριαρχιας, στερηση υποταγης

    Μ/μας ενδιαφερει και τους δυο.

    Αν υπαρχει διαθεση, Π/παρακαλουμε... συνεχιστε την κουβεντα!

    Master of cassie
    cassie
     
  8. katvas

    katvas New Member

    Απάντηση: Αφαιρεση Κυριαρχιας, στερηση υποταγης

    Στην ζωή κανείς δεν παίρνει αυτά που δικαιούται.
    Παίρνει αυτά που ζητά.
    Αυτά που διεκδικεί.
     
  9. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Αφαιρεση Κυριαρχιας, στερηση υποταγης

    Προσωπικά μου είναι οδυνηρά γνωστή η 3η τιμωρία και δεν μπορώ να γνωρίζω για τους άλλους, αλλά για μένα το να μην μου Επιτρέπει να Τον υπηρετήσω, να Φτιάχνει π.χ. μόνος Του τον καφέ Του, ήταν ότι χειρότερο.

    Το να στερείσαι το προνόμιο να Τον υπηρετείς, το να μην σου επιτρέπεται να κάνεις την "δουλειά" σου είναι απίστευτα ταπεινωτικό κι οδυνηρό.
     
  10. sk

    sk Regular Member

    Απάντηση: Αφαιρεση Κυριαρχιας, στερηση υποταγης

    θα συμφωνήσω
    όπως και με αυτό που έγραψε η cassie...ότι σου κόβεται η ανάσα

    sk
     
  11. zou

    zou

    Απάντηση: Re: Αφαιρεση Κυριαρχιας, στερηση υποταγης

    χαιρω πολυ...  

    εχω μερικες ερωτησεις...
    ας ξεκινησω απο το "καποτε υπηρχαν οι πιθηκοι...."
    1. η τιμωρια ειναι επιμορφωτικη?
    2. η τιμωρια γινεται πραξη κατοπιν ωριμου σκεψεως του Κυριαρχου?
    3. η σκλαβα εχει το χρονο να σκεφτει την "εσφαλμενη" πραξη της και να απολογηθει?
    4. αν ειναι θεμα χαρακτηρα της σκλαβας, τοτε η τιμωρια εχει οφελος?
    5. εχει δικαιωμα η σκλαβα να τιμωρησει τον Αφεντη?
    6. μπορει η συνεχομενη "διεκδικηση" τιμωριας να ειναι απορια μιας εγωκεντρικης, μαζοχιστικης συμπεριφορας της σκλαβας?
    7. το μονιμο release απο ποτε ειναι τιμωρια?
    8. η αφαιρεση του δικαιωματος "υποταγης" απο ποτε ειναι κατι κακο?

    (δεν θα παθει τιποτα ο Κυριαρχος να φτιαξει τον καφε του μονος του, κοριτσια! αντιθετα θα εκτιμησει τις ικανοτητες σας! εχω πει και θα το ξαναπω, δωστε χρονο στον εαυτο σας...)
    και τελος....
    9. οταν τελειωσει η τιμωρια, ποιος εγγυαται οτι η σκλαβα θα ειναι στη προτερη ψυχολογικη της υγεια και κατασταση, εχοντας την ιδια εμπιστοσυνη προς τον Αφεντη της/ συντροφο της (@tender lily μου αρεσε αυτο  )

    μερικες φορες νιωθω τελειως βανιλα, αλλα πιστεψτε με δεν ειμαι.... οχι τελειως, τουλαχιστον!
     
  12. Astrovroxi

    Astrovroxi Το κοπρογατο Contributor

    Απάντηση: Αφαιρεση Κυριαρχιας, στερηση υποταγης

    Δυστυχώς δεν έχω ζήσει μια σχέση 24/7 στην οποία τα πάντα είναι πιό έντονα και με μια συνεχή "ροή".
    Φαντάζομαι όμως και ότι σε μιά μη 24/7 σχέση, η τρίτη τιμωρία θα είναι η χειρότερη.
    Να σε αγνοεί,να μην σου επιτρέπει τη χαρά να τον υπηρετείς,να μην "υπάρχει" για σένα....βαρύ!
    Δεν υπάρχει χειρότερο από μια Υ στο περιθώριο της ζωής του Κ.