Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ο DS ρόλος κάποιου εξαρτάται από το SM δυναμικό του;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σαδομαζοχισμός' που ξεκίνησε από το μέλος Ricardo, στις 17 Ιανουαρίου 2006.

  1. Ricardo

    Ricardo Staff Member

    ..
     
  2. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    RE: SM και DS συμβαδίζουν πάντα;

    rolfo καλέ μου δώσε μου τον ορισμό του switching σε παρακαλώ.
     
  3. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    RE: SM και DS συμβαδίζουν πάντα;

    Ναι, και τα δυο ειναι πιθανα και γνωριζω real tοps που ειναι υποτακτικα ατομα και μαλιστα πολυ skilled tops και Masters που τους αρεσει to bottom μεσα στο πλαισιο του απολυτου ελεγχου που διατηρουνε πανω στο υποτακτικο ατομο που ως service παρεχει το topping.
    Εχω στο παρελθον ανοιξει ενα thread (https://www.greekbdsmcommunity.com/forums/showthread.php?tid=657) διαχωριζοντας τις εννοιες αυτες και εξηγοντας τις διαφορες αναμεσα στο play και στο lifestyle στο πλαισιο που τις αναφερεις rolfo.
     
  4. Phaedra

    Phaedra Regular Member

    RE: RE: SM και DS συμβαδίζουν πάντα;

    Ο διαχωρισμος που κανεις δεν ειναι τοσο ξεκαθαρος οσο ενδεχομενως φαινεται. Topping is a performance, οχι με την θεατρικη του εννοια αλλα στο οτι περιγραφει ως ορος μια συγκεκριμενη συμπεριφορα. Το αν καποιος αντλει η οχι ευχαριστηση απο αυτο δεν ενεχεται στον ορο αυτο καθαυτο αλλα στο ρημα με το οποιο συντασσεται στην εκαστοτε προταση. Εξαλλου αν καποιος απολαμβανει το topping θα μπορουσε αυτο να ειναι για διαφορους λογους, συμπεριλαμβανομενου του service που μπορει να παρεχει στον bottom του (service topping) και η ικανοποιηση αυτη ειναι εξισου 'πραγματικη' οσο και οποιαδηποτε αλλη.
    Service topping μπορει να κανει τοσο μια Κυριαρχος (με ατομο που δεν της ανοικει, με ατομο που της ανοικει αλλα θελει να καθοδηγησει σε ενα συγκεκριμενο συναισθηματικο χωρο (εδω παιζει ρολο και το spirituality in SM), κλπ) οσο και ενας υποτακτικος ωστε να ικανοποιησει τις bottoming αναγκες μιας Κυριαρχου.
     
  5. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    RE: RE: SM και DS συμβαδίζουν πάντα;

    Για μένα το Ds και το Sm είναι δύο εντελώς διαφορετικοί τομείς που ουδεμία σχέση δεν έχουν μεταξύ τους και πάντοτε μου ήταν ακατανόητη η ταύτιση τους.

    Για μένα είναι άλλο η Κυριαρχική ή η υποτακτική ψυχοσύνθεση και άλλο το kink και η σχέση μας με τον φυσικό πόνο.
    Και πέρα απ΄ αυτό, θεωρώ πως ο ερωτικός σαδομαζοχισμός είναι κάτι που υπάρχει με αυτή ακριβώς τη μορφή σε όλους σχεδόν τους ανθρώπους. Δυαδική.

    Απλά πολλές φορές συγκχέεται η απόλαυση του bondage ή του πόνου με τον έλεγχο και αυτό δεν είναι λογικό.
    Όπως πολύ ξεκάθαρα, κατά την άποψη μου το έθεσε η Miss Phaedra,
    Μαύρισα το πιο πάνω κομμάτι γιατί εδώ βρίσκεται ένα σημαντικό στοιχείο.
    Δεν μεταφέρεται ο έλεγχος στον υποτακτικό, όταν αυτός κάνει topping. Υπηρετεί Τον Κυρίαρχο.

    Επειδή λατρεύω τον πόνο, τόσο να τον παίρνω, όσο και να τον προσφέρω, στα πρώτα μου βήματα στο χώρο έκανα μια μικρή στατιστική, μιλώντας με διάφορους Doms και σε όλους λίγο ή πολύ αρέσει ο πόνος, όπως μπορεί να αρέσει και ο στοματικός έρωτας, η ποδολαγνεία, ή όπως μπορεί να αρέσουν πολλά πράγματα.
    Αλλά σε όλα, Επιθυμούν πάντα και απόλυτα τον έλεγχο.

    Μιλώντας δε με κάποιες καινούριες υποτακτικές, πρόσεξα ένα δισταγμό στο να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα, και αρκετές θεωρούσαν την πρόκληση πόνου αδιανόητη, όπως και τη λήψη πόνου σαν ένδειξη αδυναμίας, λέγοντας πως αν αρέσει στον Κύριο μου να τον πονάω, τότε γιατί δεν ψάχνει για Αφέντρα? Αυτή η άποψη θεωρώ πως υφίσταται ανάμεσα σε άτομα που ακόμη είναι στην αρχή και έχουν μέσα στο μυαλό τους μια "εικόνα" του τι είναι Ds και τι Κυριαρχία, και όχι τι πραγματικά ισχύει και υπάρχει.

    Όλες δε οι υποτακτικές και σκλάβες με τις οποίες συζήτησα το θέμα, οι οποίες είναι σε σχέση Ds, είπαν πως αν Ο Κύριος τους επιθυμούσε και τις διέταζε να κάνουν toping θα το έκαναν με μεγάλη ευχαρίστηση, και στην ερώτηση αν αυτό θα μείωνε με οποιαδήποτε τρόπο στα μάτια τους την Κυριαρχία των Κυρίων τους, απάντησαν αρνητικά.

    Οπότε αυτό ενισχύει την άποψη μου, πως οι υποτακτικές εκείνες που ζούσαν το Ds, αντιλαμβάνονταν πολύ πιο ξεκάθαρα τι είναι το Ds και τι το Sm, σε αντίθεση με όλες όσες ήταν στα πρώτα βήματα.

    Το αντιστοιχο βέβαια είδα να συμβαίνει και με καινούριους Dom που ακόμη δεν είχαν τη βεβαιότητα και την σιγουριά και την εμπειρία, και προσπαθούσαν να επιβληθούν, απαρνιόμενοι κάποιες επιθυμίες τους για kink καταστάσεις, θεωρόντας πως οι υποτακτικές αυτό θα το θεωρήσουν αδυναμία και έλλειψη Κυριαρχικότητας και ίσως συμφωνόντας και οι ίδιοι μαζί τους.

    Όπως το είδα να συμβαίνει με κυριαρχικούς Σαδιστές που δεν βρήκαν είτε χρόνο είτε διάθεση να εμβαθύνουν στο Ds, οπότε έβγαζαν την κυριαρχικότητα τους μέσα απ΄το Σαδισμό τους, θεωρόντας πως πέρα απ΄ αυτό δεν υπάρχει τίποτα και τα Ds είναι φαντασιώσεις όσων επιθυμούν να "ωραιοποιήσουν" (κατά την άποψη τους) τον ωμό Σαδισμό τους, πέραν του οποίου δεν μπορεί και δεν υπάρχει τίποτα άλλο.

    Ε! σε έναν τέτοιου είδους σαδιστή όπως και στην ανάλογη του μαζοχίστρια, δεν μπορείς να αποδείξεις πως είναι δυνατό μια σκλάβα να τον μαστιγώνει, μην στερώντας απ΄ αυτόν τον έλεγχο, μια και ο μοναδικός τρόπος που γνωρίζει να έχει έλεγχο είναι η πρόκληση φυσικού πόνου.

    Για Κάποιο όμως που Κυριαρχεί σε όλους τους τομείς, στο μυαλό και στο σώμα και στις επιθυμίες της σκλάβας Του με τόσους διαφορετικούς τρόπους, μέσα από το Ds, το Sm μπορεί να συνυπάρξει και σαν Kink, χωρίς αυτό να αναιρεί την Κυριαρχική του υπόσταση με κανένα τρόπο, και αντιστοιχα μπορεί να το πράττει και η σκλάβα.
     
  6. James_Bondage

    James_Bondage Regular Member

    RE: RE: SM και DS συμβαδίζουν πάντα;

    SWITCH ειναι καποιος ο οποιος πρωτα και κυρια δεν παιζει σε 24/7. Συνηθως συναντάται στο χώρο του s/m και ειναι ειτε πολυ wannabe ειτε πολυ ανοικτομυαλος. καποτε ελεγα οτι ειμαι sw. γιατυι με βολευε, αλλα σιγα σιγα συνειδητοποιησα οτι απλα εχω ενδιαφέρον και στισ 2 πλευρές του s&m.
     
  7. Maley

    Maley Contributor

    Rolfo με μπερδεψες πολυ..Εχει δικιο τελικα η Sm_ Art Lady...
     
  8. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Αν ισχύει αυτό που ρωτάς τότε πως μπορεί ένας υπο να είναι και σαδιστής και ένας Κυριαρχος μαζοχιστής?
     
  9. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Re: ο DS ρόλος κάποιου εξαρτάται από το SM δυναμικό του;

    Fanshaw μου χρωστάς μια απάντηση  
     
  10. Να σαι σίγουρος πως μπορεί να υπάρξει υποτακτικός σαδομαζοχιστής, δηλαδή να του αρέσει να αλλάζει ρόλους  
    Υποθέτω πως κάτι παρόμοιο θα ισχύει και για τους Κυρίαρχους.

    Fanshawe ελπίζω να σε κάλυψα 
     
  11. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Διάβασα ξανά όλο το νήμα για δεύτερη φορά και ειλικρινά μπερδεύτηκα ( σιγά μην μπερδεύτηκα, έτσι το γράφω γιατί κάνει "culture" και "chic" χαχα ).
    Δηλαδή για να καταλάβει ο αραχνιασμένος μου εγκέφαλος, ο σαδισμός ή ο μαζοχισμός είναι δυνατόν να μην έχουν καμία σύνδεση ( πόσο μάλλον άμεση ) με την Κυριαρχική ή την υποτακτική πλευρά κάποιου/ας?
    Τουλάχιστον είναι δυνατόν για κάποιους/ες?
    Ξανά δηλαδή, κάποιος/α θα μπορούσε να είναι και Κ, και να γούσταρε να του/της προκαλούν πόνο και κάποιος/α θα μπορούσε να είναι υ και να είναι σαδιστής/ρια έστω και στα όρια scenes?
    Γίνονται κι αυτά τα πράγματα του devil?
    Σε scene το υ να κάνει service topping στον/στην Κ του/της και αυτός/η ο/η τελευταίος/α πάντα σε κείνο το scene να είναι ο/η bottom, δίχως να χάνει το Κυριαρχιλίκι του/της ή να παραδίδει τον έλεγχο στο υ?
    Και όλα τα παραπάνω δίχως να σημαίνει, ότι κάνουν switching?
    Πρώτα ανατριχιάζω - και καλά - και μετά πέφτω απ' τα σύννεφα - πάλι και καλά -. Ουέ ουέ, λες η Γη να μην είναι τετράγωνη τελικά?    
     
    Last edited: 16 Ιανουαρίου 2016
  12. thief

    thief παλιοπαιδο ο Νικολακης Contributor

    Αφου μπερδευτηκε ο Τενεμπρα εγω δεν το διαβαζω