Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

"on need to know" basis

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος little_slut[PieR], στις 24 Σεπτεμβρίου 2005.

  1. little_slut[PieR]

    little_slut[PieR] Regular Member

    Τι ακριβώς συμπεριλαμβάνεται σε αυτή τη βάση; Στην ουσία τι Π/πιστεύεται ότι πρέπει να ξέρει ένας υποτακτικός; Αποκρύπτοντας πληροφορίες επειδή Πιστεύετε πως δεν χρειάζεται να τις γνωρίζει δεν Οδηγειτε τον υποτακτικό να σκέφτεται ότι δεν Είστε ειλικρινείς και όλα όσα αυτό συνεπάγεται; Μήπως το "on need to know" basis δίνει ένα περίφημο άλλοθι σε άτομα που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν υποτακτικούς; Που έχουν πράγματα να κρύψουν;
     
  2. slaveboy`81

    slaveboy`81 Regular Member

    Δεν κατάλαβα τι εννοείς αγαπητή l. Σε ποιο βαθμό και για ποιο θέμα να μην ξέρει ο σκλάβος? Μπερδεύτηκα!!!  
     
  3. carissa[L_T]

    carissa[L_T] Contributor

    Η λέξη κλειδί εδώ είναι εμπιστοσύνη.
    Μιλώντας πάντα από πλευράς M/s (για να μην μπερδευόμαστε) ο/η σκλάβος/α αποφασίζει να μπεί σε μια σχέση αφήνοντας τον έλεγχο και τις αποφάσεις στον Κυρίαρχο που έχει κρίνει πως είναι άξιος εμπιστοσύνης και χειρισμού της ζωής του.
    Αν νιώθουμε ανασφάλεια "μη γνωρίζοντας" καλό θα είναι να επανεξετάσουμε τις βάσεις της ίδιας της σχέσης. Στα αρχικά στάδια του M/s η ανασφάλεια αυτή είναι πιο φυσιολογική και αναμενόμενη. Πάντα μας φοβίζει το άγνωστο. Ο στόχος είναι να αφεθούμε σε σημείο που να λέμε, "Εκείνος/η ξέρει τι κάνει" και η σκέψη αυτή να αρκεί για να μην πώ πως ο στόχος είναι να μην μας απασχολεί καν το τι αποφασίζει και πως πράττει Ο Κυρίαρχος αλλά απλώς να υπακούμε.
    Ο Κυρίαρχος μπορεί να αποκρύψει οτιδήποτε θεωρεί πως πρέπει να αποκρύψει και κάθε του απόφαση έχει συνέπειες, θετικές ή αρνητικές που φαίνονται μακροπρόθεσμα. Απ'οσο έχω δει, η απόκρυψη κάποιου γεγονότος σε μια δεδομενη στιγμή μπορεί να αποκαλυφθεί μετέπειτα σε μια πιο ώριμη στιγμή και αν όχι, so what? (Μιλώντας πάντα για ισοροπημένες και επιτυχημένες σχέσεις)
    Ποιός ο λόγος να πρέπει να γνωρίζουμε τα πάντα? Για να ελέγχουμε? Να κρίνουμε? Αν είναι για να ξέρουμε, απλώς και μόνο για να έχουμε την πληροφορία μου φαίνεται και άσκοπο, αν είναι για τον έλεγχο και την κρίση τότε αναιρούμε τον ίδιο μας τον ρόλο ως σκλάβες/οι.
    Δεν πιστεύω πως απόκρυψη ισούται πάντα με ανειλικρίνια.
     
  4. slaveboy`81

    slaveboy`81 Regular Member

    OK. Ευχαριστώ cariss. για την εξήγηση. Αν και συμφωνώ με την cariss. σε γενικές γραμμές πιστεύω πως πράγματα που αφορούν εξ ολοκλήρου τη σχέση και όχι μεμονομένα τον Master θα πρέπει αν είναι σοβαρά να το ξέρει και ο σκλάβος. Όχι όμως να ξέρει γενικότερα καθώς έτσι δεν έχει νόημα το ότι είναι σκλάβος. Όμως για να φτάσει μία σχέση M/s σε αυτό το σημείο καλό θα είναι να υπάρχει ειλικρινής και πραγματική εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο αλλιώς μπορεί και να αποβεί καταστροφικό. Προσωπικά, τώρα, επειδή δεν πιστεύω ότι μπορώ να εμπιστευτώ κάποιον/αν 100% ή ακομα και αν τον/την έχω εμπιστευτεί να μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο μαζί, θα προτιμούσα καλύτερα να ξέρω τι γίνεται.
     
  5. gaby

    gaby Guest

    RE:

    Έτσι όπως το καταλαβαίνω, "on a need to know basis" σημαίνει ότι σε μία σχέση mentoring ή D/s ή M/s που έχει ένα στοιχείο συνέχειας, ο Κυρίαρχος μπορεί να επιλέξει να μην αποκαλύψει στο υποτακτικό στοιχείο πράγματα που (κυρίως) θα το οδηγούσαν σε λάθος συμπεράσματα. Αυτό συμβαίνει περισσότερο όταν ο /η υποτακτικός/η είναι άπειρος/η.

    Για παράδειγμα, πόσο νόημα έχει να εξηγήσει ο Κυρίαρχος πώς λειτουργεί το subspace έτσι ώστε το άπειρο υποτακτικό στοιχείο να καταλάβει ότι ορισμένες training techniques και διάφορα kinks είναι εντελώς διαφορετικά εντός και εκτός subspace; Για να μην μπαίνει θέμα απόκρυψης, μπορεί ο Κυρίαρχος να αναφέρει κάποια πράγματα που θα τα προσεγγίσει ουσιαστικά σε πιό προχωρημένες φάσεις.

    Σε αυτή τη λογική, το "on a need to know basis" είναι κατά τη γνώμη μου, φροντίδα, ευγένεια και πολιτισμός από την πλευρά του Κυρίαρχου και το υποτακτικό στοιχείο θα κάνει χάρη στον εαυτό του αν το δει με αυτό τον τρόπο και όχι σαν πιθανότητα εκμετάλλευσης, κάτι που δείχνει σχεδόν ολική έλλειψη εμπιστοσύνης και ανάλογη αντίσταση στην παράδοση του ελέγχου.

    Αντίστοιχα με τη φροντίδα του Κυρίαρχου να επιλέγει πώς και σε ποιά φάση θα εισάγει νέες έννοιες, τρόπους σκέψης και τεχνικές στην εκπαιδευση της υποτακτικής, η υποτακτική έχει την ευθύνη να κάνει σωστά "σινιάλα" στον Κυρίαρχο για το πού και σε ποιό βαθμό μπορεί να προχωρήσει και τι δεν αισθάνεται ότι είναι γι αυτήν προς το παρόν.

    Έχω την αίσθηση ότι το "on a need to know basis" σχετίζεται με θέματα "D/s awareness" και όχι π.χ. με το αν ο Κυρίαρχος είναι παντρεμένος ή όχι. Τότε θα έμπαινε θέμα για άτομα που έχουν κάτι να κρύψουν και προβάλλουν τη δικαιολογία του "on a need to know".

    Υ.Κ. (Υστερόγραφο κειμένου) Δύσκολα μπορώ να ξεχάσω ότι κάποτε, σε πολύ πολύ αρχικά στάδια, ο Κυρίαρχος μου είχε πει ότι ένας τρόπος πειθαρχίας της sub είναι να της πει "στη γωνιά σου και τσιμουδιά" για όσο χρόνο κρίνει ο Ίδιος, κι εγώ λολ είχα απαντήσει ωραία και καλά λολ, ότι αυτό μου φαίνεται μιά χαρά λολ γιατί μου αρέσει να την αράζω στον καναπέ με ένα βιβλίο και να κάθομαι πολύ ήσυχα λολ, λολ. Τότε, το μόνο μου ερώτημα ήταν πώς κάποια δέχεται να την μαστιγώσουν, όλα τα άλλα θέματα τα θεωρούσα λυμένα λολ. Στο μυαλό μου.
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: "on need to know" basis

    Να ενα ενδιαφερων θέμα που δεν αναπτύχθηκε!
     
  7. thanasis

    thanasis Contributor

    Re:

    Όντως, ενδιαφέρον και πρακτικό θέμα.

    Η άποψη της tender lilly με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, ειδικά όταν μιλάμε για σχετικά άπειρα υ.  
     
  8. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Re:

    Είναι αυτό που έλεγα πάντα, πως αν Καθόταν να μου Πει που θα πηγαίναμε, μόλις πρωτογνωριστήκαμε, το πιθανότερο θα ήταν να το είχα βάλει στα πόδια!