Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Αντικειμένων συνέχεια...

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 11 Οκτωβρίου 2005.

  1. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Ο/Η σκλάβα/ος κατά την Ρωμαϊκή εποχή αποτελούσαν όντως αντικείμενα (res) καθώς ο Ιδιοκτήτης τους είχε δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω τους (ίσως σε πολλά αυτιά ακουστεί τραβηγμένο αλλά και στο D/s ισχύει έμμεσα το ίδιο καθώς σε κατάσταση subspace το υποτακτικό άτομο δεν είναι υπόλογο για τις πράξεις του, συνεπώς η ευθύνη για ότι συμβεί αφορά ουσιαστικά το Κυρίαρχο), μέχρι το διάταγμα του Habeas Corpus.

    Τί είναι μια σκλάβα στα πλαίσια του D/s (M/s); Άσχετα αν έχει αποποιηθεί οικιοθελώς των δικαιωμάτων της (συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος της άποψης), το γεγονός παραμένει "είναι ότι διάολο θέλει ο Αφέντης της" (και αυτό θέλει να είναι).

    Τί είναι λοιπόν μια σκλάβα (από την οπτική γωνία της ίδιας της σκλάβας) και τι είναι μιά σκλάβα (από την οπτική γωνία του Αφέντη της);

    Τι είναι αυτό που την ωθεί να γίνει σκλάβα;

    Τι σημαίνει "έχω" σκλάβα;

    Πόση θέση έχει ο ρομαντισμός σε μια M/s σχέση. Αιτία ή "βολική" δικαιολογία;
     
  2. Big_Master

    Big_Master New Member

    Αγαπητέ Συνάδελφε,
    Χαίρομαι για την ιστορική αναδρομή, που έκανες και απέδωσες πολύ σωστά την αρχική προέλευση των σκλάβων!
    Η σημερινή μεταφορά του φαινομένου στο χώρο του BDSM έχει ακριβώς να κάνει με το γεγονός ότι ο σύγχρονος "σκλάβος" εξιτάρεται με την ιδέα της ταπείνωσης και της υποταγής, καθώς και με την ιδέα ότι αοτελεί αντικείμενο προς χρήση του Αφέντη του.
    Αυτά βέβαια σε όλα τα άλλα μέρη του κόσμου πλην της Ελλάδας!
    Εδώ δυστυχώς είναι η χώρα του fake και της μαϊμούς!
    Οι αυτοαποκαλούμενοι "σκλάβοι" δεν έχουν καμμιά πραγματική σχέση για το ρόλο αυτό! Πάνε, συνήθως με το φίλο τους στα sex shops και εξοπλίζοντα με αντικείμενα , νομίζοντας ότι αυτό είναι το ζητούμενο σε μιας σχέση υποταγής, η οποία κυρίως είναι σχέση βαθά ψυχολογική! Γι΄αυτό στις απαντήσεις τους εμφανίζουν ...κούκλες και άλλα πλαστικά, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν τον ρόλο της υποταγής! Μέχρι ρομαντικά στιχάκια γράφουν! Νομίζω ότι κατά βάση είναι εδώ για να περάσουν την ανιαρή - συνήθως - ώρα τους!
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!
     
  3. ludwig

    ludwig Guest

    E Μεγάλε ! Μικρός εδώ ! Επειδή για μένα το έγραψες και βγάζει μάτι όπως συνήθως ότι γράφεις, σου απαντάω. Αν και είναι η τελευταία φορά που το κάνω γιατί δεν έχω διάθεση για αντιπαραθέσεις και πρέπει να φύγω. Λοιπόν αγαπητέ, φυσικά εξιτάρομαι με την ιδέα της ταπείνωσης και της υποταγής και κάνω την δουλειά μου πολύ καλά όταν χρειαστεί, και δεν φαντάζεσαι πόσο αποτελεσματικά. Και αντικείμενο γίνομαι και σκυλάκι και καρέκλα και τραπεζαρία και ότι άλλο αντικείμενο θες. Αυτό θέλω και αυτό ήθελα πάντα, αλλιώς δεν θα ήμουν εδώ. Και όχι σαν παιχνίδι, το παίρνω πολύ σοβαρά.
    Πρώτα πρώτα μην έχεις μια εικόνα ότι ότι γίνεται στην Ελλάδα είναι για τα σκουπίδια και ότι γίνεται στο εξωτερικό είναι το τέλειο και το αυθεντικό. 'Εχω ταξιδέψει αρκετά στο εξωτερικό και σε πληροφορώ ότι δεν παίζει ρόλο η εθνικότητα για το αν είσαι καλός σκλάβος ή όχι, αυτό πρώτη φορά το ακούω !! ότι οι 'Ελληνες σκλάβοι είναι μαιμούδες ? ? Μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις το μεσογειακό ταμπεραμέντο μας, μας κάνει πιο καλούς σκλάβους από τους βόρειους.
    'Οσο για τα ...στιχάκια όπως τα λες υποτιμητικά, αυτά αφιερώνονται σε όποιον θέλει να τα διαβάσει. Θα μπορούσαν να μπουν και στο off topic discussion ή να μην μπουν και καθόλου, εφόσον πολλοί - και το ξέρω - θεωρούν ότι η θέση τους δεν είναι σε αυτό το site. Αλλά είναι ένα από τα κομμάτια του εαυτού μου και μου βγήκε αυθόρμητα. 'Ισως να μπορέσεις να διαβάσεις κάτω από τις λέξεις μου και να με καταλάβεις : 'Οσο πιο πολύ ψυχή έχουμε τόσο πιο μεγάλο το κίνητρο να παλεύουμε και τόσο πιο καλά υποτασσόμαστε. Δεν είμαστε εδώ για τους ''μεγάλους έρωτες'', δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε μόνο σκλάβοι, ζώα ή αντικείμενα όλη την ώρα από την στιγμή που έχουμε κι άλλες ιδιότητες και ταλέντα.
    Δεν μπορώ να το ''βουλώνω'' από την στιγμή που είμαι ''αδέσποτος'' προς το παρόν. Θα γράψω και ποιήματα, θα γράψω και για ταινίες στο cinema, θα γράψω και για την πολιτική, και για τον αθλητισμό και ότι άλλο απασχολεί σήμερα, όταν το νοιώσω από την στιγμή που ακόμα είμαι ''αδέσποτος σκλάβος''. Αν και όταν μου το απαγορεύει κάποια που θα υπηρετούσα, τότε θα σταματούσα να γράφω.
     
  4. blindfold

    blindfold Contributor

    λοιπον Κυριε MasterJo εκεινα τα χρονια υπηρχαν δυο αποψεις, δυο θεωρησεις του κοσμου(ας αφαιρεσουμε τη Κινα της εποχης εκεινης και μεινουμε στη μεσογειο..)
    ηταν η ρωμαικη σκεψη που ειχε τους σκλαβους οπως μια χαρα αναφερες αλλα υπηρχε και η ελληνικη σκεψη(εστω ελληνιστικη) η διαφορα ειναι χαωδης θα τολμουσα να πω
    απλα θα σου αναφερω οτι στο θεατρο το ρωμαικο η "αναπαρασταση" φονου γινοταν επι σκηνης σκοτωνοντας ενα σκλαβο(.. ) ενω στα ελληνικα θεατρα ουτε καν απλη αναπαρασταση φονου δε γινοταν επι σκηνης και μια φορα που εγινε ο χλευασμος επηλθε αμεσος και σκληρος, μπορεις λοιπον ανετα να φανταστεις τη διαφορα των δυο νοοτροπιων(οπου στην αρχαια ελλαδα σε δικαζαν για φονο σκλαβου..)
    αλλα και στο ρωμαικο κοσμο υπηρχαν σκλαβοι με δικαιωματα και οι οποιοι αποκτουσαν την ελευθερια τους(και δεν σιγουρα δεν ηταν αγιοι..)τρανταχτο παραδειγμα στην αρχαια πολη της ηρακλειας(καταστραφηκε μαζι εμ αυτη της πομποιηας, σας συνιστω να την επισκεφτητε   )ειχαν και κτιριο δικο τους οι ελευθεροι σκλαβοι οπου συγκεντρωνοντουσαν και καλυπταν τα δικαιωματα τους, τυχαιως η πολη την εποχη εκεινη(που καταστραφηκε)ηταν κεντρο της αριστοτελειας/κλασσικης ελληνικης σκεψης(και σιγουρα δε τη καταραστηκε η θεοτητα των αφενταδων...)υπηρχε και η πλατωνικη σκεψη στην κλασσικη ελλαδα, αλλα δεν μας ενδιαφερει στο παρων θεμα

    αυτα περι ιστορικοτητας των σκλαβων..
     
  5. ludwig

    ludwig Guest

    blindfold και όλοι, παρακαλώ δείτε δυο ταινίες : το ντοκυμαντέρ ''Το τέλος της Πομπηίας'' και το ''Untergang'' (η πτώση).
    Στην περίπτωση της Πομπηίάς ξέρετε τι έγινε όταν όλα τέλειωναν, όταν χανόταν όλο το μεγαλείο και ο πλούτος και ο ισχυρός άρχοντας έβλεπε ότι δεν θα ξέφευγε από τον θάνατο και την λάβα και ήθελε να αυτοκτονήσει ? 'Εδινε την άδεια στους πιστούς σκλάβους του να φύγουν, αν θέλουν να προσπαθήσουν να σωθούν.
    Στην ταινία ''Η Πτώση'' τώρα : Γερμανία, Καγκελαρία, το τέλος του πολέμου : 1945, ο πόλεμος χάνεται, το ξέρουν όλοι ότι σε λίγες μέρες η πόλη έχει τελειώσει. Πολλοι αφοσοιωμένοι αξιωματικοί που θυσίασαν την ζωή τους για την πατρίδα τους πηγαίνουν στον Χίτλερ και εκλιπαρούν να τους αφήσει να φύγουν. Εκείνος αρνείται.
    Ποιό από τα δυο έχει μεγαλείο ? Ο άρχοντας της Ρώμης ή ο Χίτλερ ? Ο πρώτος χάρισε την ζωή στους πιστούς σκλάβους, ήταν ο σκληρός αλλά δίκαιος αφέντης, ο άλλος ο ψυχωτικός σαδιστής που τους έβαζε να αυτοκτονήσουν μαζί του, ακόμα και τον σκύλο του σκότωσε ο μαλάκας.
     
  6. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    blindfold, το thread θέτει συγκεκριμένες ερωτήσεις, η αναφορά στο "res" έγινε για να δείξει την ιστορική αναφορά στο "αντικείμενο", παρ'ότι σωστά τα όσα αναφέρεις βρίσκω την απάντησή σου εκτός θέματος.
     
  7. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Παρ' αυτα έχει Fanshaw, δημιουργεί συνειρμούς, που δημιουργούν φαντασιώσεις, που δημιουργουν επιθυμίες, που διαπλάθουν προσωπικότητες, όχι μόνες τους αλλά συμμετέχουν και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό.

    Το να αρνούμαστε την επιροή των ιστορικών καταβολών στα όποια σύγχονα κοινωνικά φαινόμενα ισοδυναμει με εθελοτυφλία.

    Μην ξεχνάς την ρήση "όποιος ξεχναει την ιστορία είναι καταδικασμένος να την επαναλάβει". Νόμισμα με δύο όψεις.
     
  8. Dome of Affection

    Dome of Affection Contributor

    σημ. τα bold δικά μου για να δωσω εμφαση στις ερωτήσεις και μόνο

    Θεωρώ πως το θέμα του Κυρίου MasterJP είναι εξαιρετικό και τα ερωτήματα συγκεκριμένα και δεν απαντηθηκαν. Γι'αυτο το λόγο νομίζω οτι καλά θα ήταν να το επαναφέρουμε.

    Αν θέλετε μόνο ΜasterJP, να διευκρινιζατε λίγο το σημείο : "Αιτία ή "βολική" δικαιολογία;"

    διοτι κάπου πάει το μυαλό μου αλλα να μην το παρερμηνεύσω.
     
  9. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Για να είμαι σίγουρη οτι καταλαβαίνω την ερώτηση και πιο πολύ γιατί προσπαθώ και μέσα μου να την απαντήσω ή καλύτερα να την ξεκαθαρίσω βδομάδες τώρα..

    Αν λάβουμε υπόψιν την πρώτη παράγραφο την οποία έχω κατανοήσει και ταυτιστεί, δυσκολεύομαι να απαντήσω την ερώτηση της 2ης παραγράφου. Η ερώτηση στην 2η παράγραφο είναι γενική; δλδ " τι σημαίνει σκλάβα ( γενικά ) σαν όρος, σαν κατάσταση ( για εμένα πχ) ή τι θα σήμαινε σκλάβα του Αφεντικού μου; ( απο την δική μου άποψη; <-- εκεί το χάνω)