Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Συναίνεση vs κακοποίηση

Συζήτηση στο φόρουμ 'Νέοι στον χώρο του BDSM' που ξεκίνησε από το μέλος estelwen, στις 22 Οκτωβρίου 2016.

  1. Εσυ δινεις αφεση αμαρτιων σε εμενα; Αυτο ειναι το Ανεκδοτο του Αιωνα!
     
  2. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    @Gotham, επειδή ο γκουγκλης είναι και δικος μου φιλος ,εχε υποψην ότι ερευνες και πειστηρια μπορεις να βρεις για τα παντα. Παντως μια ερευνα δεν είναι αποδειξη και εκτος από το παρακατω α
    ρθρο μπορω να σου βρω πολλες ερευνες που υποστηριζουν ότι θελεις από το ότι αντρες/γυναικες δεν ανηκουν στο ιδιο ειδος μεχρι ότι η σοκολατα σε κανει εξυπνο....

    http://www.10percent.gr/stiles/h-gnwmh-tou-10/3230-2013-06-16-10-08-42.html

    Αν θελεις πες την αποψη σου,δεν χρειαζεται να είναι επιστημονικη .Αλλα να επιμενεις ότι είναι η μοναδικη σωστη για πιο λογο?
     
  3. Εαν υποννοεις εμενα με ολα αυτα τα σουρεαλιστικα και απιθανα τσιτάτα, σημαινει οτι η ιδεοληψια σου εχει ξεπερασει τα ορια και πλεον οδευει προς επικινδυνη ψυχωση με τον Χιτλερ, με τον φασισμο και με τα υπολοιπα καταλοιπα της Σχολης της Φρανκφουρτης.
     
  4. Μια ερευνα δεν ειναι αποδειξη.... Το ακουσαμε κι αυτο. Εξαρταται απο την ερευνα προφανως. Ποιος την διεξηγαγε, ποτε, που, υπο ποιες συνθηκες κτλ. Αλλο "ερευνα" καποιου δημοσιογραφου, κι αλλο εμπεριστατωμενη ερευνα απο τον αρμοδιο επιστημονικο τομεα....

    Οι μη επιστημονικες αποψεις ποση αξια μπορει να εχουν, οταν μιλαμε για σοβαρα θεματα;
    Επιμενω σε ενα πραγμα και μονο. Εκαστος στο ειδος του. Οταν θελεις νομικη συμβουλη, δεν ρωτας γιατρο και οταν ζητας ιατρικη συμβουλη, δεν απευθυνεσαι σε δικηγορο. Επομενως ποιος θα ορισει τι σημαινει το Χ,Ψ λημμα;

    Ο μπακαλης της γειτονιας;
    Ενας αγουροξυπνημενος φοιτητης μετα απο ξεφρενο γλεντι;
    Ενα ή περισσοτερα λεξικα;

    Διαλεγεις και παιρνεις...
     
  5. jasmin sg

    jasmin sg My Way Contributor

    Ακομα και η επιστημη καποιες φορες συστρατευεται με συμφεροντα. Την ομοφυλοφια επιστήμονες υποστηριζαν ότι είναι αρρωστια και προσπαθουσαν να την θεραπευσουν με ηλεκτροσόκ!!!! Εδώ δεν ειμαστε ουτε επιστημονικο ουτε ακαδημαικο φορουμ. Συζητάμε αποψεις. Φαγώθηκες να δωσεις επιστημονικη βαρυτητα στην αποψη σου. Προκειμενου να την επιβαλεις? Αν πιστευεις οσα λες καντα πραξη στην ζωη σου .Αν θελεις να συζητήσουμε αποψη ευχαρίστως. Αλλα μη οντας εξιδεικευμένοι επιστήμονες να αντιπαραθέτουμε αποψεις επιστημονικες δεν μας αρμοζει νομιζω....
     
  6. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Αν μπω σε ένα στενό και δω ένα μαντράχαλο να έχει βάλει κάποια στην άσφαλτο και να προσπαθεί να την βιάσει είναι κατακριτέο το να ψάξω να βρω κανά καδρόνι να του σπάσω την μέση?
    Αν βγω από το μαγαζί μου τρέχοντας γιατί έρχονται καταπάνω του μια ομάδα από αδικημένους από το καπιταλιστικό σύστημα και θέλουν να το πυρπολήσουν γιατί το μαγαζί μου τους είναι το πιο βολικό είναι απεχθές να έρθουν οι λεβέντες από τα ματ και να τους κάνουν νταούλι στο ξύλο?
    Αν μπω στο σπίτι μου και βρω κάποιον να απειλεί εμένα ή την οικογένεια μου είναι καταστρεπτικό να πιάσω ότι βρω πρόχειρο, φερ'ειπείν ένα μαντεμένιο τηγάνι, και να του ανοίξω το κεφάλι ?
    Αν βγω βόλτα και δω σε μία γωνία δύο χρυσάυγουλα να παρενοχλούν μία αλλοδαπή και το παιδάκι της είναι καταστρεπτικό, απεχθές και κατακριτέο να φωνάξω ένα συγκεκριμένο γνωστό μου να σπάσουμε κανα παΐδι ?

    Μήπως εντέλει υπάρχει αμφιβολία ?
     
  7. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    @AuroraBorealis

    Ή φκιάνουμε σκηνικό ή δεν φκιάνουμε..! Δεν θα έρχεται ο πάσα ένας να κάνει παρεμβάσεις...

    Μετά, εκείνο που είπες, που βγαίνει στον δρόμο το -και καλά, για μένα- σχεσιακό, είναι το καραουάου καραγκαγκάν του μαγαζιού, ακριβώς επειδή δεν είναι ανούσιο πράμα η γιεναικεία συναισθηματική περιπλοκότητα, αλλά εκλαμβάνεται ως τέτοια από κάποιαι διγιότι για κάποιους λόγοι τις πείσανε τα σερνικά πως είναι έτσι...
    Άβυσσος η ψυχή του άρθρωπα με το τι νογάει γενικώς...
    Μετα είναι προφανές πως θα τσουλιέται στα πατώματα...
    Αν είναι και λίγο παρμένη, λίγο ναρκισάκι, λίγο πρώτο-τραπέζι-πίστα, λίγο εξίμπω, κομμάτι όρτσα γενικά με μια δόση θέλει-η-πουτάνα-να-χαρεί-κι-ο-κύρης-δεν-αφήνει, τότε, ω ναι, γίνεται της μουρλής η εμποροπανήγυρις...

    Μπότομ λάιν όμως, ο κυριαρχικός -και καλά- βγαίνει πάντα χαμένος, αν είναι απ΄αυτούς που δεν ξένε τι παίζει με την γιεναικεία συναισθηματική περιπλοκότητα, δεν του τόχουνε πει και δεν έμαθε ποτε...
    Ας πρόσεχε... Αυτός είναι απλούμπας, η άλλη φταίει που είναι πιο έτσι, στην άμυνά της, σαν κατάλαβε πως την έπεισαν..? Απλά αντίμετρα κάνει... Εξ ου και το "και καλά" για τον πώς τον είπαμε...
     
  8. AuroraBorealis

    AuroraBorealis Άπαντα είναι μπίζνες

    Καλέ μου cad, παραλείπεις την φράση "Με την προυπόθεση ότι δεχόμαστε". Εάν δεν δεχθείς κάτι τέτοιο ως προυπόθεση, τουλάχιστον για την συγκεκριμένη υποτακτική, δεν έχει νόημα το να συζητήσουμε το συγκεκριμένο παράδειγμα γιατί μεγαλώνει δραματικά το εύρος των πιθανών αιτιών που οδήγησαν τελικά στην κακοποίηση.
     
    Last edited: 27 Οκτωβρίου 2016
  9. cadpmpc

    cadpmpc Contributor

    Mπααα... Όλα ακούνε σε ένα πάτερν...
     
  10. VicTor

    VicTor Regular Member

    To σημείο που αναφέρεσαι στο paper. Εσύ δεν το έχεις, επειδή το κάκιστο άρθρο της wikipedia που παίρνεις ως πηγή , είναι ένα βιβλίο που γράφτηκε το 1910 και επαναδημοσιεύτηκε το 2006 ( The Sexual Life of Our Time: In Its Relations to Modern Civilization) και ένα βιβλίο τύπου review που δεν περιέχει κλινικές μελέτες για αλγαισθησία σε σχέση με το SCN9A (1989) (μόλις ~20 χρόνια μετά το πρώτο MRI scan που σου παρέθεσα με το paper του pnas ότι δίνει false positives). Human Sexuality and Its Problems. To fMRI (που έχει καλύτερη ακρίβεια) scan έγινε σε ΕΝΑΝ ασθενή και μελέτησε την ευχάριστη ανακούφιση μετά από χρόνιο πόνο (πρακτικά μαζόχα αν το έκανε επίτηδες) ενώ είχε SCN9A mutation. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3438450 Προσοχή: Έδειξε πιο μεγάλη ανακούφιση απο τον πόνο σε σύγκριση με έναν ασθενή χωρίς την μετάλλαξη. Μικρό δείγμα βέβαια. Απο χρόνιο πόνο. Στα συμπεράσματα δεν αναφέρουν ότι βρήκαν ότι οι μαζοχιστές τελικά για αυτό γουστάρουν (αν μπορούσαν θα το έκαναν και έτσι το paper θα πήγαινε στο nature).

    To paper που θα ήθελες να αναφερθείς είναι αυτό https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3707874/.
    Ενδεικτικά από τα conclusions που σίγουρα θα έχεις πρόσβαση μιας και είμαστε συνάδελφοι:
    A wild-type SCN9A haplotype composed of rs41268673C/rs6746030C alleles was identified to be linked with a comparatively reduced pain perception and olfaction acuity. Ώς αποτέλεσμα της υπόθεσης ότι Mutations reducing the function of Nav1.7 sodium channels entail diminished pain perception and olfactory acuity, suggesting a link between nociception and olfaction at ion channel level. We hypothesized that if such link exists, it should work in both directions.
    (Το παράδειγμα με το Mutation/non mutation, μαζόχα/μή μαζόχα).
    Πρόσεξε το suggesting kai τα if.
    Αυτό που λένε οι συνάδελφοι που κάνεις cite είναι: To SCN9A mutation δείχνει να επηρεάζει την αντίληψη του πόνου. Πολλές νευρολογικές ασθένιες που αφορούν παθολογίες σε σχέση με την λειτουργία αντίληψης του πόνου φαίνεται να έχουν άμεση σύνδεση με ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ mutations του SCN9A (δεν είναι μία). Όντως το data προτείνει ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της μετάλλαξης και της αντίληψης του πόνου (Και της μυρωδιάς!).
    Το υπόλοιπο κομμάτι του μαζοχισμού είναι μια πολύ ωραία υπόθεση, που μπορείς να ξεκινήσεις να κάνεις προτάσεις για funding, αρκεί να βρείς ένα ωραίο πειραματικό μοντέλο που να αντέχει την αποδόμηση (όπως ακριβώς σου έκανα στο comment).
    Αν δυσκολεύεσαι να δείς τα paper υπάρχει ένα ωραίο site που μπορώ να σου δώσω για να τα κατεβάσεις σε pm. Στην περίπτωση που το ερευνητικό ίδρυμα που εργάζεσαι δεν σου παρέχει πρόσβαση.
    Είναι καλό που έχεις επιστημονικό ενδιαφέρον για το αντικείμενο και που γνωρίζεις ότι οι πηγές απο peer reviewed συγχρονα papers είναι οι πιο αξιόπιστες.
    Αλλά η έρευνα δεν λειτουργεί ακριβώς όπως νομίζεις. Αν κάνεις τέτοια claim τόσο γενναία δεν σε βλέπω να δημοσιεύεις.
    Προσωπικά πιστεύω ότι σε μια έννοια σαν τον μαζοχισμό δεν υπάρχει καθοριστικός παράγων.

    Να μία ατελής λίστα που πιστεύω γιατί να γίνεις μαζοχιστής:
    1) Ως μηχανισμό άμυνας για λύτρωση απο προηγούμενες αμαρτίες. Εκεί ενέχει και κακοποίηση, βλέπε αυτομαστίγωμα/εκκλησία.
    2) Τραύμα του παρελθόντος το οποίο επαναλαμβάνεις για να μπορέσεις να εκλογικεύσεις την εμπειρία. (βλέπε παρελθόν σεξουαλικής κακοποιήσης, παίζει επίσης κακοποίηση)
    3) Ηδονιστική προσέγγιση βασισμένη σε παραφιλία όπου το σεξουαλικό ερέθισμα " μπερδευεται" με το ερέθισμα του πόνου. Εδώ έχει πιθανή υποκατηγορία ότι: Αν νιώθεις τον πόνο λιγότερο ( μια απλοική προσέγγιση του SCN9A γονιδίου) είσαι πιο επιρρεπής να καταλήξεις εδώ.
    4.. και άλλα.

    Το 1 και το 2 ανήκουν ως υποθέσεις στην ψυχολογία/ψυχιατρική. Τις σέβομαι ως επιστήμες, και δεν την αδειάζω αν και ανήκω στις θετικές.
    Και ακόμα δεν απάντησες, γιατί θές το δίκιο και στην απόπειρα αποδόμησης της άποψης σου αντιδράς με ad hominem; Η αποδόμηση είναι από τις βασικότερες προσεγγίσεις για διάψευση μιας υπόθεσης. (Είμαι σύμφωνος με τον Popper και την διαψευσιοκρατία ως προσέγγιση φιλοσοφικά). Μπορώ να μάθω πιο πολλά απο εσένα έτσι.
    Περιμένω κάτι καλύτερο απο ad hominem, ή να βάλεις τον οβολό σου στην λίστα. Ήδη ήταν ενδιαφέρουσα η αναφορά στο SCN9A αλλά σίγουρα όχι καθοριστική. Χαίρομαι όμως που κάποιος το ψάχνει τόσο πολύ, δείχνει φλόγα.
    Αυτά τα πολλά.
     
    Last edited: 27 Οκτωβρίου 2016
  11. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Δεν αναφερόμουν σε επίθεση από σένα ή από κανέναν προς το άτομο μου,
    Γενικά αναφερόμουν στο ύφος κάποιων ποστ, απ όσα διάβασα, γιατί δεν τα διάβασα όλα.
    Έχω καταλήξει, πως ο κάθε ενηλικας και νοημονας άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τις επιλογές και τις συνέπειες αυτών. Άσχετα αν υπεύθυνος δεν σημαίνει φταίχτης. Κι αυτό είναι που πολλοί μπερδεύουν.

    Δεν είναι άμοιρο ευθύνης κανέναν θύμα. Εξ αρχής επέλεξε αυτή την σχέση, δια της αποδοχής της 1ης κακοποίησης επέλεξε να παραμείνει. Το που οφείλεται αυτό, δεν είναι καν σχετικο.
    Αν φοβάται, αν μεγάλωσε έτσι ή αλλιώς, αν έφτασε να πιστεύει πως αυτό του αξίζει και πάει λέγοντας. Δεν λέω πως δεν κατανοώ..
    Εκείνο που λέω είναι πως αν δεν ξυπνήσει η επιθυμία για απόδραση όχι απλά από την κακοποιητική κατάσταση, αλλά γενικότερα απ όλα όσα οδηγούν κάποιο να συνάδει τέτοιου είδους σχέσεης εξ αρχής, έστω και ασυνείδητα. Γιατί κάποιοι δεν βρίσκονται ποτέ σε τέτοιου είδους σχέσης και κάποιοι άλλοι, απλά πάνε από την μία σχέση κακοποίησης στην άλλη;

    Όταν δε, λέω πως κάτι λαμβάνει κάποιος για να παραμένει σε μια κατάσταση, αυτό θα μπορούσε να είναι μια επιβεβαίωση της πεποίθησης πως είναι αδύναμο και ανίκανο για την όποια αντίδραση. Άσε που η σημασία που λαμβάνει απ τους γύρω, μπορεί να λειτουργεί επίσης ως διεστραμμένη ανταμοιβή μέσω της μοναδικής σημασίας που μπορεί να λάβει ως το καημένο το θύμα. Και έχω δει άτομα να γλυτώνουν από τον κακοποιητή, με στήριξη ακόμα και με θυσίες άλλων και με ρίσκα που έλαβαν άλλοι για να τους "σωσουν", για να τρέξουν άψε σβήσε μόλις δοθεί η ευκαιρία πίσω στον κακοποιητή τους.

    Δεν μπορείς να κοιτάς γραμμικά ένα τόσο πολυδιάστατο θέμα, αυτό μόνο λέω.

    Προσωπικά ούτε καν την λέξη θύμα δεν μπορώ να την χρησιμοποιήσω παρά μόνο για όσους παραμένουν και συνεχίζουν να αποδέχονται την όποια κακοποίηση, χωρίς αντίδραση. Ακόμα κι αν αυτή η αντίδραση είναι να ζητήσει βοήθεια. Για να συμβεί αυτό πρέπει να αποδεχτεί όμως την πραγματικότητα. Εκείνους οι οποίοι αντιδρούν σ αυτήν, ακόμη κι αν τους πάρει χρόνια, δεν τους θεωρώ θύματα, αλλά κάποιος που βρέθηκαν σε τέτοια κατάσταση και κατάφεραν να μην μετατραπούν σε αιώνια θύματα, αλλά σε νικητές των προκλήσεων μιας κακοποιητικής κατάστασης.

    Δεν σχολιάζω αν είναι καλό, κακό, μέτριο, απλά συμβαίνει.

    @Gotham εχω σταματήσει να διαβάζω όσα γράφεις εδώ και αρκετές σελίδες διότι δυστυχώς, ακόμα κι εκεί που θα μπορούσε να πιαστεί κάποιος για να κάνει διάλογο, για χάρη του διαλόγου, αυτό γίνεται αδύνατο, απο την μονομανία με την οποία προσπαθείς να επιβάλεις την πολύ υποκειμενική σου άποψη και να της προσδώσεις κάποια ψευδοεπιστημονική υπόσταση.
     
    Last edited: 27 Οκτωβρίου 2016
  12. bumblebee

    bumblebee Contributor

    Εγώ πάλι θα συμφωνήσω με τον φίλο @Gotham και χαίρομαι πάρα πολύ που ανέλυσε την άποψη του, με τα όποια επιχειρήματα.
    Δεδομένου Κ που παίζει με την φωτιά και δεν μπαινει μεσα να καει   και δεδομένου υ που μπαίνει ακόμα και στην φωτιά για να καει  , εχω να κάνω το εξής κομμεντ 

    Λοιπόν, παλιοσουμπες   Πολύ μας την σπάτε να πούμε, σε εμας τα Κ , που λέτε ότι το βδσμ δεν ειναι κακοποίηση.

    Οταν το Κ σας, σας βάζει θηλιά στο λαιμό, σας δένει, σας ακινητοποιεί, σας κάνει το κωλαρίνο μαυρο και μετά... οτι άλλο τελοσπαντων, ξέρετε τι σκέφτεται ότι κάνει ;
    Οταν σας απαγορεύει να βγειτε ή σας επιβαλλει να κάνετε κάτι, ξέρετε τι σκέφτεται ότι κάνει ;
    Οταν σκηνοθετεί για να σας φέρει σε δύσκολη θέση, να σας την φέρει, να σας κανει να παγώνετε, ξέρετε τι σκέφτεται ότι κάνει ;

    Ναι καλά το καταλαβατε  

    Οτι σας κακοποιεί. Γιατι μπορεί. Γιατί έχει δίκαιωμα. Γιατί δικιά του είστε ότι θέλει σας κανει  

    Και μπήκατε εσείς στο φορουμ να μας πειτε , ότι δεν σας κακοποιούν τα Κ, ταχα μου δήθεν.
    Πρέπει να τιμωρηθείτε αμέσως, όλες για αυτήν σας την δήλωση ασέβειας, της εξουσίας του Κ σας