Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υποτακτική Γυναίκα vs Σκλάβα

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Resources and Tutorials' που ξεκίνησε από το μέλος MasterJp, στις 17 Μαϊου 2006.

  1. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΗ vs ΣΚΛΑΒΑ

    της Mistress Steel

    Αυτή η διάκριση φαίνεται μπερδεμένη, παρεξηγημένη και γενικευμένη από έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων με τους οποίους συζητώ. Πρώτα, θα ήθελα να τονίσω ένα σημείο. Η γλώσσα διαφοροποιήται από περιοχή σε περιοχή. Μέσα στη μια και αυτή ήπειρο έχουμε πολλές διαφοροποιήσεις ή διαλέκτους εν χρήσει. Αυτό μπορεί να το δει κανείς σε όρους όπως σκούπα που σημαίνει ηλεκτρική σκούπα κτλ. Έτσι, πολλές λέξεις που χρησιμοποιούνται μέσα στην κοινότητα σημαίνουν διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους ανάλογα με την «ηλικία» του ατόμου, το παρελθόν του και την κοινή χρήση της στην περιοχή όπου ζει.


    Ο/Η υποτακτικός/ή είναι ένας/μια εθελόντης/εθελόντρια.

    Ο/Η σκλάβος/α δεν είναι ένας/μια εθελόντης/εθελόντρια.

    Αυτή είναι η κεντρική και ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στους δύο όρους. Μέσα στην κοινότητα του BDSM αυτό μπορεί να μεταφραστεί με τον εξής τρόπο. Το υποτακτικό άτομο μπορεί να είναι ελαφρά, μέτρια, ή βαριά υποτακτικό. Το υποτακτικό άτομο έχει μια επιθυμία να υποταχθεί σε ένα άλλο άτομο που σε αυτήν την κοινότητα ονομάζουμε Κυρίαρχο ή Top. Η υποταγή τους μπορεί να είναι αρκετά περιορισμένη σε εύρος, για παράδειγμα, μπορεί μόνο να επιθυμούν να απελευθερώσουν την υποταγή τους με περιορισμένο τρόπο, για σύντομο χρονικό διάστημα και σε στενά περιορισμένο τόπο δραστηριότητας. Αυτός ο τύπος υποτακτικού ατόμου γενικά φέρει μια μεγάλη λίστα με κανόνας, όρια, φραγμούς, απαιτήσεις κτλ., τα οποία ζητούν εκ των προτέρων από τον/την Κυρίαρχο/η να ενσωματώσει την υποτακτική τους πλευρά μέσα στη σχέση. Άλλα υποτακτικά άτομα θα έχουν μια πιο μετριοπαθή (αυτά αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι)προσέγγιση, πιο έντονη επιθυμία να υποταχθούν για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα με λιγότερους περιορισμούς, φραγμούς και απαιτήσεις. Ένα μικρό ποσοστό υποτακτικών ατόμων θα είναι βαριά υποτακτικά. Αυτά επιθυμούν και ψάχνουν έναν σύντροφο να ζήσουν μαζί του μόνιμα. Η φύση τους είναι να αναζητούν να εκφράσουν την υποταγή τους όσο το δυνατόν συχνότερα με όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς στον/ στην Κυρίαρχο/η που επέλεξαν. Γενικά, ο κατάλογός τους με τους περιορισμούς, κανόνες και απαιτήσεις μπορεί να είναι προφορικός, σύντομος και ευέλικτος.


    Επίσης, υπάρχει αυτός/ή που ονομάζει τον εαυτό του υποτακτικό άτομο, αλλά προτιμά να αναζητά μόνο περιστασιακές επαφές. Αυτό το άτομο είναι διατεθειμένο να υποταχθεί μόνο τόσο όσο του υπαγορεύουν οι προσωπικές του ανάγκες. Οι προσανατολισμοί τους απέναντι στο να «υπηρετούν» το άλλο άτομο είναι σχεδόν ανύπαρκτοι. Θα έχουν μια λίστα από προσωπικές ανάγκες και απαιτήσεις και σε μεγάλο βαθμό δεν ενδιαφέρονται ποιος είναι αυτός που τις ικανοποιεί. Αυτά τα άτομα συνηθίζουν να ονομάζονται «ΚΑΝΕ ΜΕ» υποτακτικά άτομα. Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι καν υποτακτικά, μη έχοντας τα βασικά κριτήρια μιας «επιθυμίας να υπηρετήσουν για την απόλαυση του άλλου» που είναι το θεμελιώδες χαρακτηριστικό που προσδιορίζει κάποιον ως υποτακτικό ή Κυρίαρχο. Για εμένα προσωπικά, το «κάνε με» υποτακτικό άτομο είναι ένα vanilla άτομο με μια διαστροφική φετιχιστική επιθυμία.

    Υπάρχει ακόμη μια κατηγορία που χρειάζεται να αναφερθεί εδώ. Αυτή είναι η ορολογία του bottom και μαζοχιστή. Σε γενικές γραμμές ένας bottom δεν είναι απαραίτητα υποτακτικό άτομο αλλά ένα άτομο που το ευχαριστεί να κάνει σκηνές βρισκόμενο σε θέση bottom. Αυτά τα άτομα μπορεί να θεωρούν ή όχι τους εαυτούς τους υποτακτικούς, πολλοί θεωρούν ότι δεν είναι ούτε υποτακτικοί ούτε Κυρίαρχοι αλλά ακριβέστερα switch. Θα σημειώσετε ότι δε θεωρώ ένα άτομο bottom ότι είναι «κάνε με» υποτακτικό άτομο, η συμπεριφορά του, ο προσανατολισμός του και τα κίνητρά του είναι σαφώς διαφορετικά. Κατά τη γνώμη μου, είναι συνήθως πολύ ανοιχτά και ειλικρινή όσον αφορά την υποτακτική τους πλευρά και λόγω αυτού εμπίπτουν σε δική τους κατηγορία. Έχω κάνει σκηνές με πολλούς bottom και τους βρήκα εξαιρετικούς για επιδείξεις, εργαστήρια και ως βοηθητικούς εκεί όπου πολλά άτομα χρειάζονται για την ολοκλήρωση μιας σκηνής. Ο μαζοχιστής επίσης παίζει εδώ, μαζοχιστής είναι αυτός που απολαμβάνει τον πόνο που του επιβάλλεται. Δεν χρειάζεται καν να είναι υποτακτικά άτομα (παρόμοια με έναν bottom). Εντούτοις, πολλοί υποτακτικοί είναι ισχυρά μαζοχιστές. Ο μαζοχιστής συχνά αποκαλείται «pain slut», αυτοί γενικά μοιάζουν περισσότερο με έναν bottom στο ότι αποσαφηνίζουν τις διαφοροποιήσεις από την ταμπέλα ή τον προσδιορισμό του υποτακτικού. Αυτή η μορφή ειλικρίνειας είναι που κατά τη γνώμη μου κάνει και τις δύο αυτές επιλογές έγκυρες.

    Ο σκλάβος ~

    Ο σκλάβος είναι πέρα από το τελευταίο επίπεδο του υποτακτικού. Ο σκλάβος εγκαταλείπει τα όρια. Το να είναι κανείς σκλάβος είναι το να προσφέρει τον εαυτό του απόλυτα και χωρίς επιφύλαξη. Από τη δική μου οπτική γωνία, πολύ λίγα άτομα κατατάσσονται σε αυτήν την κατηγορία. Όσο για αυτά, όσα γνωρίζω προσωπικά είναι γενικά με τον Κυρίαρχο τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η εμπιστοσύνη έχει από καιρό εδραιωθεί, όρια και εύρος ανακαλυφθεί και μια σχέση προσωπικής δύναμης έχει αναδυθεί που επιτρέπει στο υποτακτικό άτομο να υπερβεί αυτό το επίπεδο. Αυτό είναι ένα επίπεδο χωρίς λέξεις ασφάλειας, χωρίς όρια. Ο σκλάβος ζει με τον Κυρίαρχό του διαρκώς και μπορεί να έχει ή να μην έχει ζωή εκτός του να Τον υπηρετεί. Ο σκλάβος γενικά διαλέγει έναν Κυρίαρχο με παράλληλα όρια. Με αυτό εννοώ ότι η τελική πράξη εμπιστοσύνης είναι η εγκατάλειψη των δεδομένων ορίων. Για να γίνει αυτό το υποτακτικό άτομο πρέπει βασικά να γνωρίζει ότι ο σύντροφός του μοιράζεται τα ίδια «φυσικά» ή «απαραβίαστα» όρια με αυτό. Ένας κυρίαρχος έχει όρια όπως και ένα υποτακτικό άτομο. Όσα από αυτά κατατάσσονται στο φυσικό φάσμα (ορίων) και επιθυμιών, αποτελούν το χώρο όπου θα κινηθούν, την αρένα τους.

    Πολλοί άνθρωποι εναλλάσσουν αμοιβαία τους όρους σκλάβος και υποτακτικός. Εμένα με ευχαριστεί να καλώ τους υποτακτικούς μου «σκλάβους», επειδή τους ενθουσιάζει. Εντούτοις, γνωρίζω ότι στην πραγματικότητα δεν είναι σκλάβοι, αλλά κατατάσσονται στην κατηγορία του υποτακτικού. Ένας υποτακτικός χωρίς επιλογές (όρια – λέξεις ασφάλειας) γίνεται σκλάβος. Έχουν περάσει το τελευταίο κατώφλι: της προσωπικής εμπιστοσύνης.

    Ένα τελευταίο πράγμα για να μπερδέψω στ’ αλήθεια τα πράγματα. Έχω μια κατηγορία που ονομάζω ο «Αυθεντικός υποτακτικός», επίσης ονομάζω αυτά τα άτομα «ολοκληρωτικά ή αληθινά υποτακτικά». Αυτό είναι το υποτακτικό άτομο που ανταποκρίνεται αυτόματα. Όσο βρίσκονται σε top space μπορούν και ίσως να εμφανίζονται σε οποιοδήποτε επίπεδο υποτακτικού, όπως αυτά αναφέρθηκαν παραπάνω. Με το που θα μπουν σε sub space χάνουν την ικανότητα να κάνουν οτιδήποτε παρά μόνο να υπακούσουν. Αυτή είναι μια αυτόματη απόκριση. Είναι ανίκανοι να ελέγξουν την απόκριση. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μου πίστευα ότι αυτά τα υποτακτικά άτομα είναι οι «φυσικοί σκλάβοι», έχουν μια ικανότητα και εύρος (ορίων) κατά πολύ μεγαλύτερο από του υποτακτικού που δεν αποκρίνεται αυτόματα. Ειρήσθω εν παρόδω, όταν βρω ένα από αυτούς τους αρκετά σπάνιους αυθεντικούς υποτακτικούς, είμαι ενστικτωδώς πολύ προστατευτική μαζί τους. Αποτελούν τα πιο ευάλωτα μέλη αυτής της κοινότητας.

    Εντάξει, θα αναφέρω μερικές ακόμη παρανοήσεις. Υπάρχει μερικές φορές πολύ έντονη συζήτηση πάνω στο ζήτημα του ποιος είναι αληθινός. Κάθε άτομο που δηλώνει ότι είναι υποτακτικό, switch ή Κυριαρχικό δεν πρέπει να αμφισβητείται πριν οι πράξεις, οι λέξεις και τα έργα του δείξουν το αντίθετο. Ο σεβασμός δεν δίνεται επειδή κάποιος έχει οποιαδήποτε άποψη, παρά κερδίζεται ή εμπνέεται με συνεπείς πράξεις, λόγια και έργα. Η ποσότητα, ο αριθμός, η θέση και το σχέδιο από πυροσφραγίδες, τρυπήματα για σκουλαρίκια, τατουάζ κτλ. μπορούν αλλά όχι απαραίτητα να προσδιορίσουν τη θέση ενός ατόμου στόν χώρο. Αυτά τα στολίδια χρησιμοποιούνται σε ολόκληρη την κοινότητα και μπορούν να ειδωθούν σε κάθε άτομο ανεξάρτητα του αν είναι υποτακτικό ή Κυρίαρχος.

    Ο ευκολότερος τρόπος να ανακαλύψετε τη θέση ενός ατόμου στα πλαίσια της κοινότητας, όσον αφορά το φύλο, το σεξουαλικό προσανατολισμό, top, bottom, sideways κτλ . . . είναι να ρωτήσετε ευγενικά. Μπορείτε να πείτε απλά, «Πώς θα θέλατε να απευθύνομαι σε σας;» Αυτό προσφέρει στο άτομο την επιλογή να πει τι προτιμά έτσι ώστε να μη φανείτε αγενής. Μια που το έφερε η κουβέντα, η ευγένεια είναι το κλειδί. Δεν απαιτείται να σέβεστε κανέναν άγνωστο. Πρέπει να φέρεστε με απλή ευγένεια. Επίσης, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος στο να είναι κανείς ή στο να πιστεύει ότι είναι οτιδήποτε. Δεν είναι καλύτερο το να είναι κάτι ή κάτι άλλο και οι άνθρωποι δεν πρέπει διακρίνονται αρνητικά για τις επιλογές που κάνουν. Σέβομαι όλους τους ανθρώπους μέχρι να και αν κάνουν μια πράξη που βρίσκω προσβλητική. Σε αυτό το σημείο γενικά διαλέγω να μη διαλέγομαι πλέον μαζί τους.

    Μια τελευταία σημείωση. Υπάρχει αυτό που αόριστα αναφέρεται ως «δίκτυο υποτακτικών» . Αυτό το δίκτυο υπάρχει πιθανά από την προέλευση του SSC credo(safe,sane,consensual = ασφαλές, λογικό, συναινετικό), όπου υποτακτικά άτομα μέσα σε μια κοινότητα μοιράζονται πληροφορίες. Αυτό αποκτά σημασία αν είναι κανείς πρωτάρης. Ο Κυρίαρχος είναι τόσο μόνο καλός όσο η φήμη που διατηρεί στην τοπική κοινότητα. Υπάρχουν άτομα μέσα στην κοινότητα που χρησιμοποιούν την ταμπέλα Κυρίαρχος, Top ή ακόμα και Σαδιστής για να καλύψουν δραστηριότητες μη συναινετικής κακομεταχείρισης. Αν αντιμετωπίσετε κάποιον που κακομεταχειρίζεται ή που σπάζει το SSC credo, γνωστοποιήστε τον στην κοινότητα. Αυτό στην πραγματική ζωή. Αν είστε Κυρίαρχος και αντιμετωπίσετε ένα υποτακτικό άτομο που είναι ανισόρροπο (ψυχικά), με αυτό εννοώ ανώμαλο, βίαιο, βάναυσο . . . μοιραστείτε αυτές τις πληροφορίες με τους άλλους Κυρίαρχους του περιβάλλοντός σας που μπορεί να αντιμετωπίσουν αυτό το υποτακτικό άτομο. Υπάρχουν μερικά άτομα που θα γυρίσουν μετά από μια σκηνή και θα κατηγορήσουν τον Κυρίαρχο για κακομεταχείριση. Γενικά, δεν είχαν προηγούμενες, για μεγάλα χρονικά διαστήματα εμπειρίες ή σχέσεις ζωής με κακομεταχείριση. Δεν καλείστε να κάνετε ιατρική διάγνωση, απλά να είστε ανοιχτός και ειλικρινής. Τα υποτακτικά άτομα ζουν επίσης σύμφωνα με τη φήμη που έχουν. Όταν αντιμετωπίζετε ή ξεκινάτε μια καινούρια σχέση να είστε ειλικρινής με τα περιστατικά που ίσως αμαυρώνουν τη φήμη σας. Η εδραίωση της εμπιστοσύνης το απαιτεί. Ένας Κυρίαρχος μπορεί να κατηγορηθεί για κακομεταχείριση και ένας υποτακτικός ότι είναι ανισόρροπος ή τρελός χωρίς τεκμηρίωση. Λάβετε υπόψη τις πληροφορίες και διαθέστε χρόνο για να γνωρίσετε το άτομο πριν το κρίνετε!
     
    Last edited: 21 Φεβρουαρίου 2012
  2. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Όροι και ορισμοί (English Version)

    SUBMISSIVE vs SLAVE

    Author: Mistress Steel

    This distinction appears muddled, misunderstood and generalized by a great number of the people that I converse with. First I would like to make a point. Language at it's best shifts from area to area. Within this one continent we have many variations or dialects of usage. This can be seen in terms like sweeper meaning vacuum cleaner etc. So, many words used within a community can mean different things to different people based on the 'age' of the person, their background and the common usage of the area they live in.

    The submissive is a volunteer.

    The slave is not a volunteer.

    This is the core and substantial difference between the two terms. Within the BDSM community this can be interpreted in this way. The submissive individual may be lightly, moderately or heavily submissive. The submissive has a desire to submit to the direction of another person which in this community we call the Dominant or Top. Their submission may be quite limited in range, for example, they may only want and desire to release their submission in a limited fashion, for short amounts of time and within tightly confined arena's. This type of submissive will generally carry a long list of rules, boundaries, limits, requirements etc. which they require the Dominant to agree to prior to engaging their submissive aspect within the relationship. Other submissives will have a more moderate (this is the largest group) approach, a stronger desire to submit for longer periods of time with fewer restrictions, limitations and requirements. A small percentage of submissives will be heavily submissive. They desire and look for a full time partner to live with on a full time basis. Their nature is to seek to express their submission as often as possible with the fewest restrictions upon their chosen Dominant as possible. Generally their list of limitations, rules and requirements may be verbal, short and flexible.

    Additionally there is the person that calls themselves submissive who prefers to seek out only casual contacts. This person is willing to submit only so far as to address their personal needs. Their orientation toward 'serving' the other person is almost nonexistent. They will have a list of personal needs and requirements and in large part do not care who fills them. These persons tend to be called the "DO ME" subs. In my opinion they are not submissives at all, not having the basic criteria of a 'desire to serve for the pleasure of another' that is the fundamental trait I identify as submissive and Dominant. For me personally, the 'do me sub' in my eyes is a vanilla person with a kink fetish desire.

    There is one other category that needs to be mentioned here. This is the terminology of bottom and masochist. In general terms a bottom is not necessarily submissive but a person who enjoys scening from the bottom position. This bottom may or may not consider themselves to be a submissive, many consider themselves to be neither submissive nor Dominant but more accurately a switch. You will note that I do not consider a bottom to be a 'do me sub', their attitude, orientation and motivation are distinctly different. In my opinion they are usually very open and honest about the submissive aspect and by virtue of that fall into their own category. I have scened with many bottoms and found them to be excellent for demo's, workshops and to help out or assist where multiple persons are useful for the fulfillment of a scene. The masochist also plays in here, a masochist is a person that enjoys pain being inflicted upon them. They do not need to be submissive at all, (similar to a bottom). However, many submissives are strongly masochistic. The masochist also is sometimes called a 'pain slut', they generally are most similar to a bottom in clarifying their distinctions from the label or identification of submissive. This form of honesty is what in my opinion makes both of these choices valid.

    The SLAVE ~

    The slave is beyond the last level of the submissive. The slave vacates limits. To be a slave is to offer of self fully and without reservation. From my perspective very few individuals fall into this category. Those that do, that I know personally are generally with their Dominant for a very long period of time. Trust has been long ago established, limits and range discovered and a relationship of personal strength has emerged which allows the submissive to transcend to this level. This is a level without safewords, without limits. The slave lives with their Dominant on a full time basis and may or may not have a life external of serving their mate. The slave generally selects a Dominant with parallel limits. By this I mean that the final action of trust is the vacating of set limits. In order to do this the individual must fundamentally know that their partner shares the same 'natural' or 'inviolate' limits as they do. A Dominant has limits just like a submissive. That which falls within their natural range and desire is their arena.

    Many people use the term 'slave' interchangeably with submissive. I myself enjoy calling my sub's 'slaves' because it thrills them. However, I know in truth that they are not slaves, they fall within the field of the submissive. A submissive without choice (limit's - safewords) becomes a slave. They have passed that final threshold of personal trust.

    One final thing to really confuse things. I have a category which I call the 'Authentic Submissive', I also call these persons 'full out or true Submissives'. This is the submissive who is auto responsive. When in top space they can and may appear to be at any level of the submissive listed above. Upon entering sub-space they lose the ability to do anything but obey. This is an automatic response. They are unable to control the response. It has been my lifelong opinion that these submissives are the 'natural slaves', they have a capacity and range far exceeding the non-auto-responsive submissive. By the way, when I find one of these quite rare authentic submissives, I am instinctively very protective of them. They are the most vulnerable members of this community.

    Ok, to address a few more misconceptions. There is sometimes rampant discussion on the who is real question. Any person who states that they are submissive, switch or Dominant should be taken at their word until through action, word or deed they demonstrate otherwise. Respect is not given by virtue of having any aspect but is earned or inspired by consistent action, word or deed. The amount, number, placement, design of brandings, piercings, tattoo's etc. can but do not necessarily identify any individual by virtue of in community status. These ornamentation's are used across the entirety of the community and can be seen upon any individual regardless of Dominant or submissive status.

    The easiest way to discover a person's placement within the community, be it through gender, sexual orientation, top, bottom, sideways etc... is to politely ask them. You can simply say, "What way would you prefer to be addressed?" This offers the individual the choice to tell you what they prefer so that you will not appear discourteous. By the way...courtesy is the key. You are not required to respect any unknown person. You are required to use common courtesy. Additionally, there is no right or wrong to being or believing yourself to be anything. It is not better to be one thing or the other and people should not be discriminated against for those choices they make. I offer common respect to all persons until and unless they take an action that I find disrespectful. At that point I generally elect to have no further converse with them.

    One final note. There is what is loosely called a 'submissive network'. This network is a system which has existed probably since the origination of the SSC credo (safe, sane and consensual), wherein submissives within a community share information. This becomes important if you are a new person. A Dominant is only as good as the reputation they maintain within their local community. There are persons within this community who use the label Dominant, Top and even Sadist to cover their activities of non-consensual abuse. If you encounter someone who is abusive or breaks the SSC credo. Identify them in their local community. This is in real life. If you are a Dominant and you encounter a submissive who is unbalanced (mentally), by this I mean erratic, violent, abusive...share this information as neutrally as possible with the other Dominant's in your locale who may encounter this submissive. There are some persons who call themselves submissive who will turn after a scene and accuse the Dominant of abuse. Generally they have not dealt with prior, long term or life long experiences with abuse. You are not required to medically diagnose, just be open and honest. Submissives also live by their local reputation. When encountering or beginning a new relationship be honest about any occurrences which may reflect poorly on your reputation. Establishment of trust requires this. A Dominant may be accused of abuse and a submissive accused of being cracked or insane without substantiation. Imput the information and take the time to get to know the
    individual before making a judgment!
     
  3. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Όροι και ορισμοί

    Επειδή τον τελευταίο καιρό όλο και μεγαλύτερες επιθέσεις δέχεται το Ms lifestyle γενικότερα και ειδικότερα αυτοί που το ζούνε και άκουσα σχόλια με πίκρα από άτομα που ένιωσαν να καταδιώκονται από την μεγάλη πλειοψηφία του φόρουμ, επαναφέρω το συγκεκριμένο - και μάλλον θα ακολουθήσουν κι άλλα- κείμενο προς ανάγνωση για όσους ενδιαφέρονται να (ξανα)διαβάσουν κάτι αλλιώτικο από την σημερινή θεματολογία που μοιάζει να ενδιαφέρει σήμερα την πλειοψηφία.
     
  4. sw

    sw

    Re: Απάντηση: Όροι και ορισμοί

    ...ευχαριστουμε !
    Να εισαι καλα!

    Γι   ργος
     
  5. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Μπράβο Λάρα. Μου είχε ξεφύγει αυτό το κείμενο...

    Θα απομονώσω μερικά αποσπάσματα τα οποία επιβεβαιώνουν πολλά από τα πράγματα στα οποία επιμένω τα τελευταία δύο χρόνια.

    Την επόμενη φορά που θα ακούσετε ότι οι υποτακτικές δεν είναι χαζές, έχουν κρίση, είναι ενήλικες, ας πρόσεχαν, μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους και λοιπές παπαριές του είδους, σε συνδυασμό με τη φράση "δεν υπάρχει κοινότητα", να ξέρετε ότι έχετε απέναντί σας ένα παλιοτόμαρο. Εκτός εάν είναι πολύ άσχετος και δεν γνωρίζει την απλή αυτή αλήθεια, που και ο MasterJp και η Λάρα και εγώ και η MistressSteel και ο Master Adrian, αλλά και ένα σωρό άλλοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά: ένα υποτακτικό άτομο είναι ουσιαστικά απροστάτευτο μπροστά σε μία έστω και ελαφρώς κυριαρχική συμπεριφορά. Οφείλουμε να προστατεύουμε αυτά τα άτομα, όχι να εκμεταλλευόμαστε την υποτακτικότητά τους. Δεν είμαστε λύκοι. Το BDSM είναι ένα ευγενές σπορ, που πρέπει να βασίζεται στην εντιμότητα, την ακεραιότητα χαρακτήρα και την ειλικρίνεια. Δεν θα κουραστώ ποτέ να το λέω.

    Υπάρχουν άτομα που δηλώνουν διάφορα πράγματα εδώ μέσα για τον εαυτό τους. Και Μάστερ δηλώνουν πολλοί, και σκλάβες μας δήλωσαν κάτι άλλες, σχετικά πρόσφατα, ενώ είναι άθλια πατσαβούρια μόνο για τα κατουρλιά στις τουαλέτες (you can quote me on that). Ευτυχώς ουδέν κρυπτόν υπό του ήλιου και οι πράξεις όχι μόνο γίνονται γνωστές αλλά στιγματίζουν τα άτομα δια παντός.

    Υπάρχουν άτομα που δεν μπορούν ούτε καν σαν "αναλώσιμα" να παραμείνουν στον χώρο. Μην καλείτε στα πάρτι σας αυτά τα άτομα, μην τους ανοίγετε την πόρτα, μην τους μιλάτε, μην τους κάνετε παρέα. Μπλοκάρετέ τους στο msn και βγάλτε τους από τον κατάλογο των φίλων σας. Κι εγώ έτσι το κάνω (μία φορά μόνο κάλεσα ατσεκάριστο άτομο και την πάτησα χοντρά). Αυτά δεν τα λέω για να παριστάνω τον Ρομπέν των σκλαβών, ούτε η MistressSteele τα είπε για να βρει πελάτες, ούτε ο MasterJp κάθισε και τα μετέφρασε επειδή δεν είχε τί άλλο να κάνει...Οι μπιντιεσέμερς προστατεύουν τον χώρο τους από τα κλούβια αυγά, γιατί απεχθάνονται τη μυρωδιά τους...

    Έτσι ακριβώς το κάνω κι εγώ.

    Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι πρωτάρηδες. Τα νήματα που τάχα παρέχουν συμβουλές είναι συνήθως προπαγάνδα. Εάν οι πρωτάρηδες απευθυνθούν στο δίκτυο των υποτακτικών, θα λάβουν όλη την πληροφόρηση που χρειάζεται για να προστατέψουν τον εαυτό τους. Όλοι και όλες γνωρίζουμε ποιος είναι bad news. Γνωρίζουμε ποιος δεν εμφανίζεται ποτέ, ποιος εμφανίζεται μόνο μία φορά και μετά μην τον είδατε, ποιος βαράει άγαρμπα, ποιος δεν ακούει το safeword, ποιος είναι λιγούρης, ποιος σεξουαλικά ανίκανος, ποιος κάνει ωραίους κόμπους, ποιος την έχει 22 εκατοστά, ποιος είναι παντελώς άσχετος κλπ.

    Εδώ βέβαια πολλοί και πάλι θα αντιδράσουν και θα πουν, μα δεν υπάρχει κοινότητα. Στο οποίο θα απαντήσω: δεν πας να δεις αν έρχομαι;

    Ακριβώς. Οι πράξεις μας δείχνουν πάντα το ποιοι είμαστε.
     
  6. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Re: Όροι και ορισμοί

    Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως επειδή είναι ευάλωτα άτομα, είναι και ηλίθια έτσι ή δικαιολογείται η κάθε κακή τους επιλογή.
    Γιατί όταν μπαίνεις σήμερα δηλώνεις καινούρια και μετά από 2 μέρες απόλυτα κι αιώνια υποταγμένη, αυτό δεν αφορά το πόσο ευάλωτο είναι κάποιο άτομο, αλλά καθαρά θέμα αντίληψης/νοημοσύνης και άμα ένα τέτοιο άτομο την πατήσει, δεν του φταίει παρά το κακό του το κεφάλι κι η βιασύνη του.
    Εκείνο δηλαδή που λέω είναι πως αν είναι ευάλωτος ο Natural sub δεν σημαίνει πως πρέπει να μην σκέφτεται ή να μην προσπαθεί να αντιδράσει όταν δει πως απειλείται με οποιοδήποτε τρόπο.
    Και ας μην κοροϊδευόμαστε. Οι natural σπανίζουν. Είναι μετρημένες μονάδες.
    Οι πλείστοι είναι αποτέλεσμα και μόνο των εμπειριών τους και βιωμάτων τους που απλά όπως συμβαίνει συνήθως, μπαίνουν και θέλουν να εντυπωσιάσουν με ένα καλό σπρίντ πριν μάθουν να μπουσουλάνε καν.
     
  7. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Όροι και ορισμοί

    Λάρα συμφωνώ απολύτως, εκτός από ένα σημείο. Είναι όντως έτσι ακριβώς τα πράγματα. Γι αυτό δεν είναι διόλου κακό να μην βιάζονται, να ρωτάνε, να ψάχνουν, να διαβάζουν τα παλιά νήματα και να μη βαριούνται, να ξεδιαλέγουν τις μπαρούφες από τα διαμάντια, να προσέχουν, να μην ενθουσιάζονται αμέσως αμέσως και να γνωρίζουν αυτό ακριβώς: ότι δεν είναι όλοι έντιμοι και καλοί και ότι υπάρχουν άτομα στον χώρο που εκμεταλλεύονται καταστάσεις.

    Το σημείο με το οποίο δεν συμφωνώ είναι το ότι οι natural σπανίζουν. Θεωρώ ότι υπάρχουν πάρα πολλές κοπέλες που είναι αυθεντικά υποτακτικές, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει το τί είναι και διακατέχονται ακόμη από βανίλλα αντιλήψεις. Θέλω να πω ότι δεν κατανοούν ακόμη την πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί και επιμένουν να ασπάζονται πεποιθήσεις και συμπεριφορές που στερούν από την απόλαυσή τους στην ουσία. Εκεί λοιπόν θα συμφωνήσω μαζί σου περί μετρημένων μονάδων, που έχουν αποβάλλει τη βανιλλότητά τους. Όχι όμως στο ότι δεν υπάρχει άφθονη υποτακτικότητα εδώ γύρω προς εκμετάλλευση. Πράγμα που έχει ήδη γίνει ολοφάνερο, σε πολλούς.
     
  8. Durcet

    Durcet In Loving Memory

    Re: Απάντηση: Re: Όροι και ορισμοί

    Λυπάμαι αλλά θα διαφωνήσω. Πώς μπορούμε να λέμε ότι η αυθεντική υποτακτικότητα είναι ο κανόνας; Πόσες φορές έχουμε δει άτομα, πάνω στον ενθουσιασμό τους, να δηλώνουν υποτακτικοί ή ακόμα και σκλάβοι, για να πάει η όποια υποτακτικότητα περίπατο μόλις ο ενθουσιασμός καταλαγιάσει; Πόσες φορές βλέπουμε άτομα να μπαίνουν σε D/s ή και M/s σχέσεις, απλά και μόνο για να ικανοποιήσουν κάποια kinks, με αποτέλεσμα να έχουμε απλά δακρύβρεχτες απογοητεύσεις; Πόσοι μπαίνουν στο όλο τριπάκι των D/s ή M/s σχέσεων, μόνο και μόνο γιατί απογοητεύτηκαν από vanilla καταστάσεις; Επομένως, για ποια αυθεντική υποτακτικότητα μιλάς;

    Επομένως, ας μη ρίχνουμε την ευθύνη στις vanilla αντιλήψεις. Αυτές υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Άλλωστε, ουδείς μπορεί να πει πως τις έχει απεμπολίσει πλήρως. Τείνω να συμφωνήσω, λοιπόν, με τη lara του E-p. Η υποτακτικότητα, είτε φυσική είτε όχι, αφορά ελάχιστα άτομα. Λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να μπουν σ' αυτή τη διαδικασία.
     
  9. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Όροι και ορισμοί

    Δεν είπα ότι είναι ο κανόνας. Είπα ότι υπάρχει άφθονη. (Μήπως δεν γνωρίζουμε τα ίδια άτομα;;; )

    Κατά τα άλλα συμφωνώ πάρα πολύ με αυτά που λες. Ιδίως για τους άντρες υποτακτικούς, θα πρέπει να πω ότι συνήθως πρόκειται για φετιχιστές ή για κυριαρχικότατους bottom (sorry guys...) Αλλά και πάλι, αυτό που λέω δεν είναι ο κανόνας, οπότε μην αρχίσετε να λέτε ότι απέρριψα όλη την αρσενική υποτακτικότητα...
     
  10. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Όροι και ορισμοί

    Αυθεντικός υποτακτικός δεν σημαίνει πιστεύω κατ' ανάγκη natural...
    {Όπως δεν είναι η ικανότητα οργασμού ένδειξη από μόνη της του ταλέντου έρωτα όπως ορίζεται στα μυστικα ημερολόγια του Πούσκιν.}

    Υπάρχουν λοιπόν πολλές αυθεντικά υποτακτικές κατά την γνώμη μου πάντα, αλλά επιμένω - και πλέον όχι κατά τη γνώμη μου, αλλά κατά τη γνώμη Του - πως οι natural είναι μετρημένες μονάδες.
    Τείνω να έχω μεγαλύτερη πίστη στα λόγια Του, μια και πηγάζουν μέσα από μια πολύχρονη εμπειρία και άμεση αλληλεπίδραση με τον αναμενόμενο κιόλας τρόπο μαζί με γυναίκες υπό και οι δικές μου παρατηρήσεις είναι απλά μια επιπρόσθετη επιβεβαίωση.

    Και δεν λέω ακόμα πόσες πιστεύω από αυτές τις μετρημένες μονάδες natural κατορθώνουν να περάσουν μια εκπαίδευση και να γίνουν καλές σκλάβες.
    Γιατί τότε θα μιλάγαμε για πολύ μικρότερους αριθμούς.

    Προσωπικά λέω ευτυχώς.
    Μια και όπως πολλές φορές έχω πει, αν μπορούσα να μην είμαι σκλάβα, θα ήταν πολύ ευκολότερη η ζωή μου. Αλλά κάποια πράγματα δεν είναι επιλογή απλή είναι αναγκαιότητα.
    Αλλά αυτό ανήκει σ ένα νήμα του DeSade αν θυμάμαι καλά  
     
  11. dora_salonica

    dora_salonica Contributor

    Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Όροι και ορισμοί

    Θα δεχτώ αυτή τη διαφοροποίηση, Λάρα. Ιδίως εφόσον το πιστεύει και ο Κ σου, καθώς δεν μπορώ να πω ότι η πείρα μου είναι τόσο μεγάλη. Απλά είδα τη λαχτάρα πολλών γυναικών εκεί έξω και πρέπει να ομολογήσω ότι τις καταλαβαίνω απόλυτα. Ιδίως την απογοήτευσή τους, όταν δεν μπορούν να βρουν τον κατάλληλο Κ που θα τις οδηγήσει πραγματικά κάπου, μέσα σε μία πραγματική σχέση ελέγχου και Κυριαρχίας. Βρίσκουν συχνά μόνο ανθρώπους που τις κοροϊδεύουν, απλά μόνο και μόνο για να προσθέσουν ακόμη μία χάντρα στο μπεγλέρι της ντεμέκ κυριαρχίας που βαυκαλίζονται ότι έχουν. Έχω γνωρίσει κι εγώ αρκετούς ψεύτες και απατεώνες και λίγους και ανθρώπους που ήταν ανειλικρινείς και μαζί μου και με τον εαυτό τους. Έχω πονέσει πάρα πολύ Λάρα. Δεν το βάζω κάτω όμως.

    Επίσης είναι αλήθεια ότι το νόμισμα έχει δύο πλευρές και ότι υπάρχουν και πολλές απατεώνισσες που το παίζουν Υ και το εκμεταλλεύονται αυτό όπως μπορούν. Σαφώς και δεν είναι αυθεντικές οι κοπέλες αυτές. Δεν εθελοτυφλώ και δεν ρίχνω την ευθύνη μόνο στην από πάνω πλευρά. Όταν όμως συζητώ για την εκμετάλλευση της υποτακτικότητας, συζητώ γι αυτό και μόνο. Και όταν συζητώ για την εκμετάλλευση των ανδρών που επιθυμούν να κάνουν μία αυθεντική σχέση Κυριαρχίας και όχι να τους πιάσει κορόιδο ένα τσόλι, και τότε ξέρω για τί πράγμα μιλώ.

    Καταλαβαίνω λοιπόν πολύ καλά τί θέλεις να πεις και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω, ακόμη μία φορά, μαζί σου.
     
  12. gaby

    gaby Guest

    Απάντηση: Όροι και ορισμοί

    Αναρωτιέμαι αν "do me" και "make me" είναι το ίδιο πράγμα, πάντα είχα απορία για το τί ακριβώς είναι "make me" και μια πιο ρομαντική αντίληψη γι αυτά, συγκρινόμενη με αυτά που διαβάζω εδώ. Συγκεκριμένα, φανταζόμουν ότι είναι άτομα που αναζητούν έναν Πυγμαλίωνα να τα πλάσει.

    Δεν αναρωτιέμαι γιατί δεν υπάρχει "δίκτυο" υποτακτικών γυναικών στην Ελλάδα. Είναι ηλίου φαεινότερον, αλλά αυτά σε άλλο νήμα