Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Περί κυριαρχίας και υποταγής

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος gaby_m, στις 7 Ιουλίου 2018.

  1. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Αφού πρώτα έχουμε συναινέσει, να τα λέμε και αυτά  

    Όσον αφορά το αν ο Κ κρίνεται, πριν και μετά τη συναίνεση
    Υπάρχει να μην κρίνεται ο Κυρίαρχος; Υπάρχει. Αλλά όχι σε αυτό το πλαίσιο αναφοράς που περιλαμβάνει τιμωρίες, επιβραβεύσεις κλπ.
     
  2. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Μα...για να υπάρχει σχέση ( τέτοια ) θεεελω να πιστεύω είναι αυτονόητο ότι υπάρχει συναίνεση...πως αλλιως;
     
  3. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Το γενικεύεις κατά τρόπο που δεν χρειάζεται στο νήμα αυτό, έτσι είναι όπως το λες.

    Όταν συναινεί το bottom για session, το υ για σχέση εντός πλαισίου, το σ για να ανήκει με όλες ανεξαιρέτως της αποφάσεις να λαμβάνει ο Αφέντης, συναινεί είτε σε πρόσωπο είτε σε τρόπο ζωής. Συναινώ σε τρόπο ζωής σημαίνει ότι γνωρίζω αν θα υπάρχουν τιμωρίες και τι είδους τιμωρίες - εκτός και αν το Κ έχει το συνήθειο να παραπλανά, αυτό είναι ένα άλλο θέμα στο οποίο δεν θα επιθυμούσα να επεκταθώ. Αν δεν παραδέχεται ο προς υποταγή το είδος των τιμωριών ή τις τιμωρίες εν γένει, δεν συναινεί. Αν το Κ καταρρεύσει στα μάτια του ως πρόσωπο μεσούσης της τιμωρίας, διότι π.χ. είναι ουφίστικη η τιμωρία άρα ούφο και το Κ, δεν έχει λόγο το υ να διατηρήσει την συναίνεση. Αν οι τιμωρίες του συγκεκριμένου Κ που έχει το υ under consideration φαίνονται στο υ ότι είναι για ούφο, τότε δεν συναινεί ούτε το bottom, ούτε το υ, ούτε το σ.

    Απλό μου φαίνεται.
     
  4. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Πάλι δεν καταλαβαίνω. Πόσα ουφα μαζεμένα ε;

    Δεν θεωρώ ότι το γενικεύω, θεωρώ ότι το κάνω συγκεκριμένο και πρακτικά αληθινό.

    Όταν συναινείς για ασύμμετρη/άνιση whatever σχεση με συγκεκριμένο Κ ( δεν μπορείς να κάνεις σχέσεις θεωρητικά συναινώντας στον τρόπο ζωής..what does that even mean?) σημαίνει ότι θες να είσαι υπό του Κ αυτού. Είτε συμφωνείς είτε δεν συμφωνεις με πρακτικές ..με μεθόδους με τιμωρίες ...από την στιγμή που αυτό το Κ διάλεξες ( γιατί νοιώθεις υποταγμένη μαζί του ασχέτως τρόπων που χρησιμοποιεί )είσαι εκει.

    Αν οντως το στυλ του, οι μέθοδοι του, τα ο,τι του πραγματικά δεν σου κάνουν τότε απλά δεν θα υποταχθείς καν...δεν θα βγει η σχέση.
     
  5. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Το "δεν θα υποταχθείς καν" το λέμε "αποσύρεις την συναίνεση". Άρα έρχεσαι στα λόγια μου ότι αν είναι ούφο το Κ δεν κάνεις την ουφίστικη τιμωρία και πηγαίνεις παραπέρα. Παρά την ειρωνεία σου.
     
  6. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Για να αποσύρεις κάτι πρέπει να το εχεις δώσει.
     
  7. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    @kinsha no onna δεν μπορείς να μιλάς για τιμωρίες οποιασδήποτε μορφής ούτε και για υποταγή πριν την συναίνεση. Και η συγκεκριμένη αφορμή επί της οποίας συζητάμε δε νομίζω να ήταν προ συναίνεσης, δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο.
     
  8. MasterJp

    MasterJp Advisor Staff Member In Loving Memory

    Η υποταγή per se δεν απαιτεί την συναίνεση, απλά η συναίνεση "νομιμοποιεί" την υποταγή.
     
  9. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Ακριβώς.
    Άρα; Γιατί αναφέρθηκε η συναίνεση εξ αρχης; Αυτό ρωτησα. Δεδομένο είναι ότι είναι με αυτό το Κ άρα υπακουει αυτο το Κ. Αλλιως φεύγει. Όσο μένει, υπακούει δεν κάθεται να προσπαθεί να λλάξει το υ, στο Κ τροπους και μεθόδους. Όυτε να κρινει το Κ του ή να το απαξιωνει αλλιώς, αν το κανει, ας φύγει κιολας. Ποια κυριαρχία;


    Όσο για το αλλο...
    για Κ που εξηγούν από πριν τι τιμωρίες και τι μέθοδοι θα πέσουν στο τραπέζι...διαφωνώ τόσο πολύ .Θα πω ότι για εμενα, το πώς λειτουργώ εγώ, και αυτά που έχω δει εγώ...τέτοιες "συνεννοησεις" δεν έχω συναντήσει και εύχομαι όχι. Πάει η μαγεία μετά, πολύ ψυχρό και καθολου γοητευτικό η καυλωτικο.

    Είναι αυτό Κ που παραπλανει; Επειδή δεν κάθεται να δώσει αναφορά του πως ακριβώς θα σου γαμησει το μυαλό και θα σε έχει "εκεί;"
    Τώρα λέμε για την τιμωρία, πρέπει να δώσει εξηγήσεις και για ένα σωρό άλλα; Η μένουμε στην τιμωρία ως κάτι ξεχωριστο;

    Κυριαρχια δεν είναι ψυχρά συμβόλαια είναι ταλεντο και μάλιστα πηγαίο. Η κολλάς με αυτό το Κ γιατί οι τρόποι αυτοι ( οι όποιοι έχει ) δουλεύουν στην πραξη και σε κάνουν να νοιωθεις γραπωμενη από το σβέρκο η δεν...και δεν δενει. Όπως θα μου βγει και εμένα πηγαία να ακολουθήσω εκεί που θα μου βγει, που θα νοιώσω υπο, αυτό με νοιάζει κυριως να το νοιώσω. Υπό Του, δεν αρκεί να έρθει να σου πει ο άλλος " είμαι Κ, πέσε" το ξέρουμε αυτό.

    Τελείως προσωπικό όλο αυτό, είμαι σίγουρη ότι παίζουν και άλλα.. πράγματα...γενικά.. απλά με αφήνουν αδιάφορη και τα βαριέμαι.
     
  10. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Και εγώ αυτό εξήγησα. Το αυτονόητο   Ότι αν δεν μας κάνει ο Κ αποσύρουμε την συναίνεση και φεύγουμε ή δεν την δίνουμε εξαρχής.

    Δεν μιλώ "για μένα" μιλώ για το τι ισχύει στον χώρο, μιλώ τη γλώσσα της αλήθειας και τι είναι συμβατό με την λογική, όχι με την κοινή λογική, με τον Λόγο. Εσείς μου λέτε για συναίσθημα. Δικαίωμά σας αλλά δεν κάνουμε διάλογο τότε και ο λόγος που δεν κάνουμε διάλογο είναι ότι συμπληρώνετε τα κενά σας στα λόγια μου κατά το συναισθηματικό δοκούν σας.

    Δικό σας συμπέρασμα. Είπα ότι δεν θα επεκταθώ και δεν θα επεκταθώ.

    Εμένα να δείτε! Δεν φαντάζομαι να αναφέρεστε σε μένα, ότι "παίζουν άλλα πράγματα";
     
  11. Libertine SD

    Libertine SD Premium Member Contributor

    Φίλτατε, η Κυριαρχία apriori δεν απαιτεί την συναίνεση. Η υποταγή δεν απαιτεί τίποτα ούτως ή άλλως, ως μη αυθύπαρκτος κατάσταση...
     
  12. Libertine SD

    Libertine SD Premium Member Contributor

    ΕΕΕ πως;; να μην συναινέσει κι ο έρμος ο Κ; Σύμφωνα με όσα αναφέρετε ακριβώς πιο πάνω τον διαλέξατε...

    Είναι άλλωστε γνωστό πως οι Κ εκτίθενται σε πάγκους λαϊκών αγορών για να τους διαλέγουν οι σουμπίτσες, όπως επίσης και ότι μετά την επιλογή και την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται... Κοινώς άμα σου βγει μάπα το καρπούζι δεν σου φταίει το καρπούζι αλλά ΕΣΥ που το ΔΙΑΛΕΞΕΣ. Μη διαμαρτύρεσαι λοιπόν και φάε το...

    (αναρωτιέμαι τι να γράφουν τα μπιντιεσεμικά manuals σχετικά)...
     
    Last edited: 8 Ιουλίου 2018