Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υποταγή με σκοπό την προσωπική απόλαυση στο σεξ, vs υποταγή με σκοπό την απόλαυση του Κυρίαρχου

Συζήτηση στο φόρουμ 'Tops / Bottoms' που ξεκίνησε από το μέλος dreams, στις 10 Οκτωβρίου 2018.

  1. dreams

    dreams Regular Member

    Δεν διαφωνώ, μα θα ήθελα την γνώμη σας για το κεντρικό ερώτημα, αν αυτό είναι σαφές πλέον
     
  2. tithon

    tithon Contributor

    η υποταγή δεν έχει σκοπό, δεν γίνεται με σκοπό. η υποταγή παράγεται και διαπιστώνεται από
    με όποιο σεξ.
     
  3. margarita_nikolayevna

    margarita_nikolayevna Δ Contributor

    Τι είναι το περιορισμένο d/s;
    To t/b στο κρεβάτι;
     
  4. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Η φύση μας σαν άνθρωποι είναι ιδιοτελής. Αυτό δεν είναι κάτι καινούριο. Όταν λέμε ότι είναι ιδιοτελής, δεν σημαίνει ότι μιλάμε για εκμετάλλευση. Σημαίνει ότι έχουμε αρκετή επίγνωση της φύσης μας για να μπορούμε να αντιληφθούμε, ότι ακόμα και στις σχέσεις όπου είμαστε δυστυχισμένοι, αν παραμένουμε, σημαίνει κάτι λαμβάνουμε, ακόμα κι αν αυτό το κάτι δεν θα έπρεπε να χρειαζόμαστε να το απολαμβάνουμε. Η/ο κακοποιημένη/ος γυναίκα ή άντρας που παραμένει σε μια κακοποιητική σχέση, καλύπτει πιθανόν την ανάγκη επιβεβαίωσης πως είναι άχρηστος και το μόνο που του αξίζει είναι η κακοποίηση και ο ηθικός μαζοχισμός λαμβάνει τις ποσότητες οδύνης που χρειάζεται.

    Αν εγώ απολαμβάνω και επιλέξω εξου να σχετίζομαι ως υ, τι σημαίνει; Ότι Κάποιο άτομο, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και βασει πολλων άλλων κρητιρίων, παράγει μέσα μου υποτακτικότητα και επιλεγω να εστιαστω, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, στην ικανοποίηση των δικών του αναγκών ΚΑΙ ΑΥΤΟ εμένα μου καλύπτει την αναγκη να είμαι χρήσιμη και μου προσφέρει απόλαυση. Συνεπώς όταν υπηρετώ, δεν το κάνω επειδή είμαι αγία, αλλά επειδή αυτός είναι ο τρόπος που εισπράττω την μεγαλύτερη απόλαυση, συνεπώς δεν μπορεί να μην είναι συνυφασμένη η υποταγή με στόχο την προσωπική απόλαυση, με την απόλαυση του εταίρου.

    Όσον αφορά την υποταγή με σκοπό την προσωπική απόλαυση μόνο στο σεξ, αυτό βρίσκεται στην σφαίρα του Tοπ/μποττομινγκ, που μπορεί να είναι μέρος μιας Ds σχέσης, μπορεί και όχι.

    Εκείνο που διακρίνω όμως δεν είναι άτομα με επίγνωση του γιατί βρίσκομαι σ αυτή την σχέση, ότι είδους σχέση κι αν είναι, αλλά άτομα με σύμπλεγα αγιοσύνης, που θέλουν να πείσουν εαυτό και συνεπώς άλλους, ότι ότι κάνουν το κάνουν για το Κ, ότι ακόμα κι όταν εξαναγκάζονται να κάνουν κάτι, δεν λαμβάνουν απόλαυση από τον εξαναγκασμό, δεν λαμβάνουν απόλαυση από την πειθαρχία, δεν λαμβάνουν απόλαυση από την ευχαρίστηση και ικανοποίηση του Κυριαρχου μερους για την καλή υπηρεσία τους και γενικά τίποτε, είναι εκεί άγιοι για να υπηρετούν και μόνο ανευ των ιδιοτελων μηχανισμων της ανθρωπινης ψυχοσύνθεσης. Είναι οι εξαιρεσεις στην ανθρωποτητα και οι μονοι homo sapiens χωρίς εγωιστικο γονίδιο. Προσβλητικό για ένα Κ το να τον χρησιμοποιούν σαν άλλοθι κατ εμέ, να μην συνειδητοποιούν ότι εφόσον βρίσκονται εκεί, λαμβάνουν, ακόμα κι αν αυτά που λαμβάνουν δεν φαίνονται άμεσα. Γι αυτό αν είχα υ, το πρώτο που θα φρόντιζα να εμπεδώσει, όπως φρόντισε να εμπεδώσω ο πρώην Κ μου, είναι πως εκεί δεν είμαι γιατί κάνω χατήρια σ αυτόν, αλλά γιατί οι αναγκες αλληλων καλυπτονται μεσα απο τετοιου ειδους αλληλεπιδραση και σχεση και αυτή είναι ακριβώς η μαγεία, όταν γίνει ένα τέτοιο ταίριασμα.

    Μετά απ αυτό θα μπορούσα να αναφερθώ στην υπέρβαση της εγωιστικής μας φύσης, αλλά για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να περάσεις από την συνειδητοποίηση και αποδοχή αυτής της φύσης. Εκείνος που είναι ανίκανος να δει δεν μπορει να αποδεχτει και συνεπως να υπερβει.
     
  5. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Στα υπόλοιπα διατηρω τις επιφυλάξεις μου, σε τούτο όμως συμφωνώ γι'αυτό και κατά την εκπαίδευση του υ μου ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς είναι η επίγνωση της αλαζονικής και χειριστικής του συμπεριφοράς που ως ένα σημείο είναι ανθρώπινη, ειδικά σε καταστάσεις πίεσης, αλλά αποτρεπτική για το υ που επιθυμώ προς συμπόρευση.
     
  6. dreams

    dreams Regular Member

    Πες τα βρε @lara 
    Είσαι καταπληκτική! Χαίρομαι να σε διαβάζω
     
  7. dreams

    dreams Regular Member

    Αυτό ακριβώς είναι το επίμαχο σημείο που με ενδιαφέρει. Ευχαριστώ.
     
  8. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Τα παιδιά μου με βοήθησαν πάρα πολύ στο να αναγνωρίσω χειριστικές συμπεριφορές που αντέγραψα απο την δική μου μάνα. Αλλά για να μπορέσω να το αναγνωρίσω και συνεπώς να το ελέγξω στα μέτρα των δυνατοτήτων μου και στην περίπτωση Ds στα μέτρα των επεκταμένων δυνατοτήτων που κερδίζω, χάρη στον επιπλέον έλεγχο, χρειάστηκε όταν μου έδειχναν με το δάκτυλο την ασυνειδητη χειριστική συμπεριφορά που μου έβγαινε αυθόρμητα, να περάσω από διάφορα στάδια, μέχρι να καταλήξω στην αποδοχή του γεγονότος, ότι μπορούσα να είμαι χειριστική! Και μετά έμαθα να το αναγνωρίζω όταν άρχιζε να βγαίνει, μετά μπόρεσα να καταγράψω ποιες ήταν εκείνες οι "νάρκες" που πυροδοτούσαν τις ασυνείδητες αντιδράσεις και στην συνέχεια έψαξα και βρήκα δικλείδες ασφαλείας, που να μην επιτρέπουν στις νάρκες να κάνουν ζημιά, ακόμα κι αν ο πυροδοτικός μηχανισμός παραμένει ενεργός. Σκάει, μαζεύω τα κομμάτια άψε σβήσε, χαρτογραφω την τοποθεσία της νάρκης και είτε όποτε το προλάβαίνω την αποφεύγω, είτε μένω ακίνητη, μέχρι να ελέγχω εγώ το βήμα που θα την πατήσει και την σωστή χρονική στιγμή. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως με την περίπτωση των παιδιών, τα παρακάλεσα άμα διακρίνουν τέτοια συμπεριφορά, να την υποδυκνείουν για να μάθω να την αναγνωρίζω. Με το που την έβλεπα, ζητούσα 10 λεπτά να επανακτήσω έλεγχο και μετά ανέλυα γιατί αντέδρασα έτσι, τι πραγματικά συνεβη και έφτανα στην λογική και καλύτερη και αποτελεσματικότερη επικοινωνία. Μέσα σ ενα 6μηνο έπαψα να είμαι ασυνείδητα χειριστική. Γιατί το βλέπω ΠΡΙΝ ανοιξω το στόμα μου.

    Η υπέρβαση του εαυτού για μένα αφορά όχι μόνο την εξέλιξη μου ως υποτακτικής, αλλά την εξέλιξη μου ως ανθρώπου.

    Και να ενα παραδειγμα, ληφθησας απολαυσης! Γράφω για μένα, κυρίως, με βοηθά αυτός ο τρόπος να καταλαβαίνω πράματα, αλλά στο φόρουμ γράφω και για επιπλέον λόγους, όπως η επέκταση της όρασής μου από άλλες σκοπιές, αλλά ένας εξ αυτών είναι, πως όποτε έχω την τιμή να πάρω ένα τέτοιο μήνυμα, νιώθω πολύ όμορφα και πάντα χαμογελώ χαρούμενη. Λαμβάνω απόλαυση όταν γίνομαι χρήσιμη, όταν προκαλώ χαρά. Ακόμα κι αν αυτό δεν αφορά Ds.
    Γι αυτή την "ιδιοτέλεια" μιλώ.
     
  9. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    συμφωνώ overall, με την προσθήκη οτι μπορεί να σου ζητηθούν να κάνεις πράγματα που δεν σ' αρέσουν και να τα κάνεις. και να μην είναι απ' αυτά που σ' αρέσει να μη σ' αρέσουν, αλλά απ' αυτά που απλά δεν σ΄αρέσουν. αρκεί η σχέση στο σύνολό της να βγάζει θετικό ισοζύγιο.

    καλά τα λες για το σύνδρομο του μάρτυρα... ίσως πρέπει να προτείνουμε να μπει καινούριο στάτους... το οποίο θα είναι αξιακά και εξ ορισμού πλέον ανώτερο απ' όλα τα υπόλοιπα. μπας και ησυχάσουμε...
     
  10. lara

    lara Αυτοδεσποζόμενη Contributor

    Χαίρομαι που συμφωνείς. Ερώτηση: Δεν παίρνεις απόλαυση όταν καταφέρεις να υπερβεις ακόμα κι αυτό που ανήκει σ αυτά που δεν μας αρεσει να μη μας αρεσουν και επιτελέσεις αυτό που σου ζητήθηκε; Όχι από το ότι έκανες, αλλά από την υπέρβαση; Από το ευχαριστημένο προσωπό της ή τον τόνο της φωνής της; Αυτά δεν είναι επιβραβεύσεις απολαυστικες;

    Είχα το σύνδρομο του μάρτυρα, κι αυτό ανάμεσα στα όσα "αντιγραφτηκαν" στους χαρτες του μυαλού μου. Οπότε αν υπήρχε θα το επέλεγα και σήμερα θα ήμουν δυστυχισμένη. Το σύνδρομο του μάρτυρα, του θύματος, του θύτη, του παρεξηγημένου παιδιου που ποτε κανεις δεν μπορει να καταλαβει και γενικά όλα αυτά χρειάζεται να τονίζονται για να αναγνωρίζονται και να αποφεύγονται στο μέτρο του δυνατού. Μεγάλη λούμπα.
     
    Last edited: 11 Οκτωβρίου 2018
  11. sigh

    sigh .

    Ανάμεσα στο ανούσιο "topping from the bottom" μέσω καυλοκαθοδηγούμενης εκατέρωθεν ξενέρας και στην απόλαυση μονάχα μέσω επιβολής πρακτικών που είναι εως και απωθητικές για τον/την bottom, υπάρχει χώρος συμβατότητας, χωρίς καυλοπαραγγελιές κι άλλα τυχόν "βαρίδια".
     
  12. Alpha Wolf

    Alpha Wolf Ενας, αλλα Λυκος.

    Toping from the bottom ειναι ακριβως το αντίστροφο από την επιβολή πρακτικών από το Κ προς το υ.

    Εάν η επιβολή πρακτικών από το Κ προς το υ σας φαίνεται καυλοκαθοδηγουμενη ξενερα, δεν έχετε παρά να αποφύγετε την οποιαδήποτε μορφή επιβολής και υποταγής.

    Δυστυχώς δεν πάρχουν πάρα πολλές πρακτικές και τεχνικές στο κινκυ σεξ που δεν περιλαμβάνουν ούτε Sm, ούτε Tb, ούτε Ds. Λίγο πολύ σε αυτόν τον άξονα κινούνται, εκτός αν είστε φετιχιστρια και σας αρέσουν αμιγώς φετιχιστρικες πρακτικές, που είναι εξ ορισμού εκτως του πεδίου που εξετάζει το θέμα του νήματος. .
     
    Last edited: 24 Αυγούστου 2019