Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

σκλαβοι η ελευθεροί ανθρωποι?

Συζήτηση στο φόρουμ 'Master / slave' που ξεκίνησε από το μέλος petros1111, στις 15 Απριλίου 2007.

  1. vanillaki

    vanillaki Regular Member

    Δε μου ειπες να γράψω τη διπλωματική μου στο bdsm και να κρατήσω για σενα παραπομπες και σχετική βιβλιογραφία. Οποιος ενδιαφέρεται πραγματικα ψάχνει μόνος του, οποιος απο την αλλη βαριέται μπορει με παρει γραμματέα. Αλλα να ξέρει οτι ο χρόνος μου χρεώνεται ακριβά.
     
  2. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ο άνθρωπος σου ζητάει ξεκάθαρα να αναφέρεις την πηγή.
    Και αυτή είναι η απάντησή σου.
    Περιμένεις διαφορετική απάντηση από το "μας υποχρέωσες τώρα;"

    Και συνεχίζεις.
    Εγώ δεν βλέπω να σου ζήτησε κανείς ούτε διπλωματική να γράψεις ούτε τη γραμματέα να κάνεις. Σου ζήτησαν ποια είναι η πηγή κάποιου πράγματος που το ανέφερες δίκην ειδικού. Εφόσον η απάντηση είναι "στο γραφείο μου" τότε είτε κάνε τη γραμματέα είτε κάνε το κορόιδο και μην απαντάς.
     
  3. Nikos_34_Thess

    Nikos_34_Thess Regular Member

    Το να πεις απλά που το διάβασες η ποιος το είπε ,για εσένα αντιστοιχεί σε διπλωματική ;
     
  4. vanillaki

    vanillaki Regular Member

    Διαβάζω πολύ, δεν κάθομαι να κρατάω όλες τις πηγες
     
  5. rea..

    rea.. Contributor

    Η σοφία θέλει ρέγουλα, κλείσε το βιβλίο και μύρισε τα ρόδα.
     
  6. Nikos_34_Thess

    Nikos_34_Thess Regular Member

    Με το ‘κάπου το διάβασα αλλά δεν θυμάμαι ‘ μπορεί ο καθένας να ισχυριστεί οτιδήποτε...Ειδικά όταν είναι και απόλυτος στην απάντηση του .
     
  7. vanillaki

    vanillaki Regular Member

    Καλα, δε διαφωνώ. Αλλα ειναι ευκόλως εννοούμενο οτι δεν κρατάμε αρχείο με καθετι που διαβάζουμε καθε μερα. Οι πληροφοριες γύρω μας ειναι παρα πολλες και εύκολα προσβάσιμες, ειδικά τη σημερον ημερα. Επισης, οι περισσότερες θεωρίες δεν ειναι απόλυτες ουτως ή αλλως και επιδέχονται αμφισβήτηση.
     
  8. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    Και μετα, κάποιοι καλοί άνθρωποι απορούν γιατί τα νέα μέλη δε συμμετεχουν. Εδώ θα φτάσουν να φύγουν όλα τα παλιά μέλη από αυτά που διαβάζουν σε νήματα όπως αυτο. Προτείνω το βιβλίο του Λεμπεση με θέμα .......
     
  9. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Νίκο, η ψυχανάλυση δε θεωρείται επιστήμη, τουλάχιστον με βάση τους θεμελιώδεις κανόνες που έχουν τεθεί για την υπαγωγή ενός γνωστικού πεδίου σε αυτήν, ήτοι η δυνατότητα πειραματικής ή/και παρατηρησιακής συγκρότησης/θεμελίωσης/επιβεβαίωσης μίας θεωρίας και η δυνατότητα επαναληψιμότητας, δηλαδή να μπορούν να προσομοιωθούν οι συνθήκες που οδήγησαν στα αρχικά συμπεράσματα και - εφ' όσον προσομοιωθούν επαρκώς - να οδηγήσουν στην επαλήθευση ή διάψευση του συμπεράσματος αυτού.

    Η ψυχανάλυση κλίνει περισσότερο προς το φιλοσοφικό πεδίο της ανθρώπινης προσπάθειας για κατανόηση του εαυτού και περιβάλλοντος. Ενώ έχει ταυτιστεί στη συνείδηση των ανθρώπων με την Ψυχολογία, κι ενώ διδάσκεται στα πλαίσια των ψυχολογικών σπουδών, δε θεωρείται ούτε από τους ίδιους τους ερευνητές ψυχολόγους (ή και από μερίδα κλινικών ψυχολόγων) ως κομμάτι αυτής της επιστήμης.

    Χωρίς αυτό σε καμμία περίπτωση να υποδηλώνει ένα "σνομπάρισμα" προς την ψυχανάλυση. Απλώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις Επιστήμες stricto sensu (με την αυστηρή έννοια). Υπό αυτό το πρίσμα ούτε αρκετά άλλα από τα γνωστικά αντικείμενα που διδάσκονται στα Πανεπιστήμια εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία.
     
  10. tithon

    tithon Contributor

    η ψυχανάλυση προτάθηκε σαν μιά θεραπευτική μέθοδος (για ήδη διαγνωσμένη διαταραχή). αργότερα έγινε προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί γενικευμένα και σαν μέθοδος κατανόησης, με αμφιλεγόμενα έως, ενίοτε, αστεία αποτελέσματα.

    αληθέστατο, και πιθανότατα ο πυρήνας της όποιας «τραγικής παρεξήγησης».
     
  11. Nikos_34_Thess

    Nikos_34_Thess Regular Member

    Ναι δεν εχεις άδικο ίσως να το τσουβάλιασμα κάπως ,απλά τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να την εντάξουν στο πεδίο της επιστήμης σαν παρακλάδι της ψυχολογίας ...
     
  12. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Ω, γίνεστε λιγάκι σκληρός τώρα... Και η τοπικές βιομηχανίες κατοικίας κι εστίασης που έχουν θεμελιωθεί σε αυτήν την "τραγική παρεξήγηση" τι θα απογίνουν?