Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Υπόδουλοι του μυαλού μας ή του Κ μέλους ;

Συζήτηση στο φόρουμ 'Κυριαρχία - υποταγή D/s' που ξεκίνησε από το μέλος zwg, στις 24 Φεβρουαρίου 2019.

  1. zwg

    zwg Regular Member

    Μετά απο χρόνια αποχής απ τα thread αποφάσισα να γράψω ένα θέμα και εγώ προς λίγο προβληματισμό. Πρόσφατα είχα μια συζήτηση με έναν ιδιοκτήτη ενός sex shop και του έλεγα πως οι χειροπέδες με δέρμα είναι καλύτερες κατ' εμέ απ τις μεταλικές διότι οι μεταλικές(αστυνομικές) κακοποιούν λιγάκι τον καρπό και είναι πιο δύσκολες, αυτός προπαθούσε να μου πει πως σε αυτόν τον χώρο η δυσκολία είναι κάτι που υπάρχει και εγώ του είπα ναι... αλλά η επιλεγμένη δυσκολία. Αυτό έκατσα λίγο και το φιλοσόφισα μόνος μου (κάτι που κάνω συχνά ) και σκέφτηκα άραγε είμαστε υπόδουλοι του Κυρίαρχου μέλους; ή του μυαλού μας που ακολουθεί ένα πρότυπο ίδιο με αυτό του κυρίαρχου μέλους; Για παράδειγμα... άπειροι οι σαδιστές και οι μαζοχιστές του χώρου....τι θα συνέβενε σε ένα παιχνίδι πόνου τελείως διαφορετικό.... όπως ας πούμε αυτό που κάναμε παλια που κάποιος εσφιγκε τα χέρια του μεταξύ τους.. (τα δαχτυλα εναλαξ) και κάποιος άλλος του έσφιγκε τα δάχτυλα... ή ακόμα εαν ας πούμε εβαζε κάποιος το υπό μέλος να χτυπάει το μικρό του δαχτυλάκι στην γωνία του καναπέ ή αν ακόμα πάει το Κ μέλος και του/της δαγκώσει την μύτη και αλλα τέτοια πολλά παιχνίδια που δεν έχουν ερωτισμό ή δεν υπάρχουν σε bdsmικά προτόκολλα ... πόσο θα τα απολάμβαναν τα 2 μέλη;; Είναι άραγε υποταγή αυτό που συμβαίνει ή ικάνοποίηση του μυαλού μας όσο αφορά το BDSM;
     
  2. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Τα πρωτόκολλα είναι μια δικαιολογία που κρατάει σε απόσταση και περιορίζει την επικοινωνία και δαιμονοποιεί τον αυθορμητισμό, από ανασφάλεια πως θα χαθεί το πλαίσιο.
     
  3. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    μάλλον γι αυτό δεν υπάρχουν στα bdsmικά προτόκολλα...
     
  4. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    να... μάθαμε και κάτι σήμερα...  
     
  5. -Volt-

    -Volt- Contributor

    σε περίμενα  
     
  6. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    καλά έκανες... καταλαβαίνεις το απαξιωτικό αυτού που έγραψες η θες να στο εξηγήσω?
     
  7. Alice in wonderland

    Alice in wonderland sui generis Contributor

    Αισθάνομαι διαβάζοντας τις σκέψεις σου ότι είναι λίγο...σκόρπιες.
    Υποτασσομαστε στο Κ για τους Χ,ψ, λόγους που εμείς θεωρούμε σημαντικούς.
    Υποτασσομαστε στα φετίχ μας γιατί αυτά καυλωνουν το μυαλό μας οπότε κατακλύζουν ένα μεγάλο μέρος του.
    Υποτασσομαστε στον συνδυασμό Κ/φετίχ όπου είναι και ο ιδανικός συνδυασμός.
    Το Κ αν είναι σαδιστης μπορεί να επιλέξει τον οποιονδήποτε τρόπο εξάσκησης σαδισμου στο υ.
    Ακόμα κι αν του δώσει εντολή να μαζοχιστει μόνο του μπροστά του χτυπώντας το δαχτυλάκι του στην γωνία του τραπεζιού ( Προσωπικά το βρίσκω δελεαστικό...κάτι σαν το Saw )
    Το αν εμένα πχ με καυλωνουν τα μαστίγια και έχω φετίχ με αυτά μικρή σημασία έχει για το Κ που δεν το ενδιαφέρουν τα μαστίγια. Παρόλα αυτά αν επιλέξω να υποταχθω στο Κ και με δεχθεί ως υπο δέχομαι αυτόματα το γεγονός ότι η χρήση μαστιγιων δεν παίζει... Όμως επέλεξα να υποταχθω αρα με γεμίζουν αλλά πράγματα.
    Οπότε αν κατανόησα σωστά την ερώτηση σου η απάντηση μου είναι ότι υποτασσομαστε στο Κ
     
  8. -Volt-

    -Volt- Contributor

    όχι καταλαβαίνω τι διάβασες κι εγώ έτσι θα το διάβαζα. Πριν βρεθώ αντιμέτωπος με ορισμένες καταστάσεις όπου το πρωτόκολλο καθόρισε μια συμπεριφορά ορισμένη ( το ζητούμενο προφανώς ) αλλά αισθάνθηκα κι όχι άδικα όπως αποδείχτηκε ότι δημιούργησε απόσταση, η οποία δεν μπόρεσε να καλυφτεί. Είναι προφανές ότι οι υ και ιδίως οι λιγότερο έμπειρες έχουν την προσδοκία πως σε ορισμένες καταστάσεις θα γίνει κάτι διαφορετικό και πρέπει να μπορεί να γίνει. Αναφέρομαι στην προσκόλληση στο πρωτόκολλο, ότι δεν την εμπιστεύομαι. Είναι απαραίτητος ένας μηχανισμός ασφαλείας. Εκτός κι αν μου πεις ότι θεωρείς τους άλλους αναλώσιμους. Εκεί πάω πάσο. Αλλά εγώ επενδύω. Ακόμα και στο άπειρο υ επενδύω και οφείλω να είμαι περισσότερο ανεκτικός.
     
  9. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    κατ' αρχήν να σου πω οτι δεν είμαι και πολύ του πρωτόκολλου. Κατά τ΄ 'αλλα, το πρωτόκολλο είναι γι αυτούς που αυτή είναι η καύλα τους. το formality, η έλλειψη αυθορμητισμού, η τυποποιημένη συμπεριφορά και η απόσταση. δεν είναι κάτι λιγότερο η περισσότερο απ' την καύλα των άλλων που γουστάρουν τα αντίθετα ακριβώς. δεν μπορείς να πεις οτι αυτό είναι απο ανασφάλεια όπως δεν μπορείς να πεις ότι ένα Κ που βαράει ένα υ είναι κάφρος.

    το υπόλοιπο δεν το κατάλαβα. τι σχέση έχουν οι μηχανισμοί ασφάλειας? όπου παίζει πρωτόκολλο καταργούνται οι μηχανισμοί ασφαλείας?

    και το τελευταίο που λες. δείχνει ότι δεν αναγνωρίζεις οτι υπάρχουν και αυτοί. υπάρχουν υ που θέλουν να αισθανθούν εντελώς αναλώσιμοι. του πεταματού. άτομα που αν το Κ δείξει έστω και λίγο οτι νοιάζεται, ξενερώνουν επι τόπου. αν είμαι εγώ έτσι? όχι δεν είμαι. αλλά τι σχέση έχει τι είμαι εγώ? το θέμα είναι κάποια στιγμή να καταλάβουμε οτι υπάρχουν και πράγματα που δεν είναι κατώτερα επειδή εμείς δεν τα γουστάρουμε ούτε αυτοί που τα κάνουν είναι μαλάκες.
     
  10. espimain

    espimain Contributor

    Το πρωτόκολλο είναι εργαλείο του D/s.
    Το κάθε εργαλείο είναι χρήσιμο για μια δουλειά αρκεί να είσαι σε θέση να το αξιοποιήσεις.
     
  11. -Volt-

    -Volt- Contributor

    Μάλλον εμείς οι δυο δεν επικοινωνούμε. Μπορεί να φταίω εγώ, να γράφω πολύ μπερδεμένα. Αλλά τουλάχιστον προσπαθείς να το ξεκαθαρίσεις. Σε ευχαριστώ.

    Αναφέρθηκα στην ανασφάλεια χωρίς να προσδιορίσω από ποια πλευρά προέρχεται. Δυο ακολουθούν το πρωτόκολλο, όχι ένας. Ακόμη κι αν ο ένας είναι ο Κ. Επίσης, η ανασφάλεια στην οποία αναφέρθηκα έχει να κάνει με την αυστηρή προσκόλληση. Μη μου πεις ότι δεν το έχεις συναντήσει; Εγώ το έχω συναντήσει πάντως, να ακολουθείται σχεδόν ψυχαναγκαστικά με την ιδέα πως αν δεν τηρηθεί θα αλλοιώσει κάτι. Μόνο έτσι εννόησα το μηχανισμό ασφαλείας. Ότι κάπου και ειδικά με λιγότερο έμπειρα υ, πρέπει να προσπαθούμε να είμαστε πιο φλέξιμπλ ( και δεν γράφω ''ελαστικοί'' γιατί η λέξη έχει διττή σημασία ).

    Με τη λέξη αναλώσιμοι δεν αναφερόμουν στην κατηγορία που λες, το ξέρω πως υπάρχει. Αναφερόμουν σε μια νοοτροπία που επικρατεί από κάποιους ότι δε φέρουν καμιά ευθύνη κι όσο κρατήσει, κράτησε και θα βρεθεί κάτι άλλο.

    Δεν ήθελα να δώσω την εντύπωση της απαξίωσης προς αυτούς που ακολουθούν τα πρωτόκολλα. Αν μέμφομαι κάτι είναι η προσκόλληση. Πιστεύω πως είναι αμφίβολη σε κάποιες περιστάσεις.

    Θυμάμαι βέβαια μια ιστορία που είχε γράψει η estelwen ως απάντηση σε εμένα, με το μικρό σκύλο και το μεγάλο σκύλο και δεν το βρίσκω λάθος, κάθε άλλο. Όμως δεν είναι εφικτή αυτή η ισορροπία απ' όλους και για όλους. Κάποια υ και θα επιμείνω σε αυτό, τα λιγότερο έμπειρα πιθανότατα, διατηρούν κάποιες προσδοκίες και δε μου αρέσει να καίω ανθρώπους με τη μία.

    Δυστυχώς και αν έχω άδικο ευχαρίστως να δεχτώ την τοποθέτηση σου, διότι δεν είμαι ο εμπειρότερος άνθρωπος στον κόσμο, τα έμπειρα υ που έχω γνωρίσει είναι ελάχιστα. Στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν εντελώς άπειρα, ή λίγο λιγότερο άπειρα.
     
  12. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

    Θα βρουν ανάλογο Κ λοιπόν η "Κ"
    Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απαξιώθουν η να μειωθούν , διάφοροι μηχανισμοί και γούστα