Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πουριτανισμός και BDSM

Συζήτηση στο φόρουμ 'BDSM Discussion' που ξεκίνησε από το μέλος Vergina, στις 1 Νοεμβρίου 2019.

  1. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Το "Δε συνεχίζω γιατί δεν βλέπω το νόημα" και "δε συνεχίζω γιατί έχω κάτι καλύτερο να κάνω" είναι δύο διαφορετικοί τρόποι να πεις το ίδιο επί της ουσίας πράγμα ωστόσο στην επικοινωνία δεν μετράει μόνο το datum αλλά και ο τρόπος μετάδοσης.
     
  2. espimain

    espimain Contributor

    Είτε το πεις ζοχάδες είτε αιμορροΐδες, ο άλλος καταλαβαίνει ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να τσούζει ο κώλος σου.
     
  3. gaby_m

    gaby_m open for S/m discussion Premium Member Contributor

    Κατ αρχήν συγχαρητήρια για τα επιτεύγματά σας και εις ανώτερα, και εύχομαι πάντα να νιώθετε ευγνωμοσύνη για τα ταλέντα, την συγκρότηση και την δύναμή σας και για τον λόγο αυτό αποδοχή προς τους άλλους.

    Μέχρι την παράγραφο Δ. πάει και δεν πάει αλλά δέχομαι τα λόγια σας, υπεραντίδραση ίσως αλλά εντάξει. Κανένας μας δεν μπορεί να προκαθορίσει πώς θα διαβάζονται τα λόγια του και να απαιτεί να τον διαβάζουν όπως γράφει, κανένας!, αλλά πάλι εντάξει. Η Δ. είναι επιεικώς απαράδεκτη. Πρώτα πρώτα απερίσκεπτα βάζετε σε κίνδυνο την ανωνυμία σας και εμάς σε μπελάδες, μετά αναλογιστείτε μήπως, άθελά σας, εμφανίζεστε κάπως ηττημένη, να μιλάτε με αυτόν τον τρόπο σε έναν χώρο που έχει ακόμα το παραδείγματα άλλων μελών, αξιολογότατων, που ποτέ δεν είπαν "ποιος είμαι εγώ και τι δουλειά έχω να μιλάω με σας" εφόσον επέλεξαν να μπουν σε διαλόγους.

    Αλλά κυρίως, ευπρόσδεκτο για μένα το ενδιαφέρον σας για τα θέματα του φόρουμ, πάντα, αξιοπρόσεκτη και συμπαθητική η σταθερή σας αυτοσυγκράτηση και η διακριτικότητά σας, μέχρι σήμερα, μερικές φορές όμως δεν ξέρετε και τόσο καλά για τι μιλάτε συγκεκριμένα. Πάρτε για παράδειγμα τον DeSade. Μας λέγατε πώς κατά την άποψή σας έπρεπε να χειριστούμε το θέμα αλλά το έργο του καθ εαυτό δεν σας ήταν πολύ οικείο και αυτό φάνηκε από τις παρατηρήσεις σας στο περιεχόμενο των αναρτήσεων του Dolmance. Κρίμα που υπερέβαινε την ανοχή και την αποδοχή σας η παρέμβασή μου στο ποστ σας, γιατί με σχολιάσατε πλαγίως εδώ πέρα με το "παρατηρώ το ίδιο σενάριο να επαναλαμβάνεται σε νήματα που εκφράζω την άποψή μου" και για αυτό τοποθετούμαι, ομολογώ ότι εμένα μου είναι ευχάριστο να διαλέγομαι και σκέφτηκα προς στιγμήν ότι αυτό θα ίσχυε και για σας. Προτιμήσατε το αφ υψηλού φτύσιμο και παρείχατε και εξήγηση μάλιστα, σε άλλο νήμα, εδώ, το υψηλό βιογραφικό σας και την εξαιτίας αυτού έλλειψη χρόνου, λέτε και εμάς μας περισσεύει.

    Ειλικρινά, εφόσον έτσι έχουν τα πράγματα, δεν θα ήθελα να ξαναμιλήσω μαζί σας.

    Σας εύχομαι κάθε καλό.
     
  4. ilias1

    ilias1 https://vimeo.com/61962404 Contributor

    Αποκαλύπτεις κάποια προσωπικα στοιχεία για σένα ....
     
  5. sigh

    sigh .

    Ο πουριτανισμός, με την έννοια κάποιας "ηθικής καθαρότητας", έρχεται σε αντίθεση όχι μονο με τις προσωπικές επιλογές υπο το ακρωνύμιο "bdsm", αλλα και με κάθε χώρο ελεύθερης επιλογής σχετίζεσθαι, ενω η κατα πλειοψηφία ελευθεριακή έκφραση, ορίζει και τα ζητούμενα στο σχεσιακό πλαίσιο των συμμετεχόντων σε κάθε διαδικτυακό τόπο όπου οι επιλογές είναι ορατές σε κάθε νεοεισερχόμενο ονλινε μελος.
    Παρόλα αυτά, υπάρχουν άνθρωποι που παλεύοντας να βρουν λιμάνι σε μια επινοημένη απο τους ίδιους αίσθηση του ανήκειν, πολεμούν ο,τι ενοχλεί τη νηνεμία μιας τέτοιας ένταξης κι αποδοχής, κι επειδή νομίζουν πως η πραγμάτωση της φαντασίωσής τους θα ξορκίσει την τρικυμία μέσα τους, εναντιώνονται με πάθος στην ίδια την πραγματικότητα.
    Προσπαθώντας όμως να δημιουργήσουν συμφέρουσες παραλλαγές για τους ίδιους (μια ιδεατά "καθαρή" σεξουαλική έκφραση σε έναν ελευθεριακό χώρο έκφρασης), στην ουσία δημιουργούν επιπλέον "κύματα" απο τις αναμενόμενες αντιδράσεις του ποθητού τους συλλογικού ανήκειν, μέχρις ότου συμφιλιωθούν με την πραγματικότητα αλλά κυρίως με τον ίδιο τους τον εαυτό.
    Ένας απο τους πιθανούς λόγους αυτού του αντιφατικού φαινομένου μιας "ιδεατά" ηθικοσυντηρητικής σεξουαλικής έκφρασης σ'έναν χώρο ελευθεριακής έκφρασης (κατα πλειοψηφία), είναι η ανάγκη "στέγασης" αναχρονιστικών αντιλήψεων και φετιχιστικών σεναρίων σχετιζόμενα με μεσαιωνικού τύπου "εξαγνισμό" και κάποια παράπλευρη έννοια φαντασιακής "ηθικής καθαρότητας".
    Όσο η ενοχικότητα κινείται στις σκιές των αντιφατικών ζητούμενων, τόσο λιγότερο καθαρή η όποια πουριτανιστική θεώρηση των προσωπικών επιλογών του καθένα.
     
  6. Θρυαλλίς

    Θρυαλλίς Staff Member

    <3
     
  7. Tenebra_Silente

    Tenebra_Silente Contributor

    Οποιαδήποτε λέξη έχει την κατάληξη -ισμός μυρίζει λίγο περισσότερο από κάποιες άλλες.

    Υ.Γ.

    Σύνηθες φαινόμενο να καίγεται στην πυρά - ως άλλη μάγισσα του Salem - οποιαδήποτε άποψη θα ήταν αντίθετη σε ότι θα μας συνέφερε/πιστεύαμε/θα θέλαμε ν' ακούσουμε.
    Και το "σπίρτο"? Η ταμπελίτσα πουριτανισμός  
     
  8. Kentavros

    Kentavros Owned by Mistress Kits

    Πουριτανισμος στο ερωτα, στο σεξ, στην καυλα ειτε εχει bdsm ειτε κατι αλλο κατ'εμέ προέρχεται απο την ιδια την γυναικα. Δεν προβαλει τα γουστα της, τα θελω της, με τον φοβο να μην χαρακτηριστεί. Αυτο εχει σαν αποτέλεσμα να προσπαθει να μαθει τι δικαιούται, τι της αναλογει μεσα σε ολο αυτο. Ειναι σαν να αποδέχεται κατι το οποιο ισως και να μην της το εχουν επιβάλλει.
     
  9. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Ο πουριτανισμός δεν έχει φύλο ή -παραφράζοντας τον Σωκράτη (ή τον Τίμαιο)- "δεν γεννιέσαι μαλάκας, γίνεσαι."
     
    Last edited: 15 Νοεμβρίου 2019
  10. Vergina

    Vergina I'm just a vision on your TV screen

    Πωπω, δεν τολμάει κάποιος δυο βδομαδούλες να πνιγεί από εργασίακο φόρτο και άλλες καθημερινές υποχρεώσεις και το νήμα που άνοιξε εκτροχιάζεται

    @Marqui σε Ευχαριστώ για την απάντηση και κανένα πρόβλημα για την καθυστέρηση. Τι θα μπορούσα άλλωστε να πω εγώ μετά από τόσες μέρες...

    Δεν υπάρχει λόγος για τέτοιες αιτιάσεις, ειδικά με αναφορές σε τόσο βαρείς ιστορικά πρακτικές. Ούτε και η επίθεση χωρίς αντιπρόταση συνιστά παράδειγμα προάσπισης της ελεύθερης από στερεότυπα σκέψης...



    @brenda @Arioch ευχαριστίες από μέρους μου για το σύνολο των αναρτήσεών σας στο νήμα αυτό, τις οποίες αναγνωρίζω όχι μόνο ως εποικοδομητικές (όπως είναι άλλωστε πολλές άλλες από τις απαντησεις που προηγήθηκαν) αλλά επιπλέον χαρακτηρίζονται περισσότερο από το πνεύμα που θα ήθελα να συζητηθεί.

    Επιπλέον αυτού:

    Ιδιαίτερη μνεία στο παραπάνω γιατί εγείρει τα εξής ερωτήματα:
    Όταν κάποιος για οποιοδήποτε λόγο βιώνει το bdsm διαφορετικά από μας (πχ έχει άλλο στάτους, άλλη αντίληψη, άλλη αφοσίωση χρόνου) θα πρέπει να τους θεωρούμε παρείσακτους και κατά κάποιο τρόπο να τους ακυρώνουμε για τις επιλογές τους και τις πράξεις τους;
    Δεν έχουν απλά το δικαίωμα να διαφέρουν;
    Το φύλο κια ο σεξουαλικός προσανατολισμός των ανθρώπων μας ωθεί να τους «ξεσκαρτάρουμε» σε ομάδες αποδέκτες ή μη;

    Δεν έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε με κανέναν ή να κάνουμε παρέα με κανέναν ή να μιλήσουμε σε κανέναν. Όλα είναι θέμα επιλογής.
    Η σκέψη από πίσω μετράει, πως νιώθουμε.

    Νομιζω ότι έχουν συζητηθει εκτεταμένα σε πολλά νήματα τα ερωτήματα αυτά, ίσως δεν έχουν όμως καλυφθεί ικανοποιητικά όταν επανέρχονται συχνά

    Σύμπλεγμα πουριτανισμού, κοινωνικής συμπεριφοράς και σεξουαλικης προτίμησης... πολύ ενδιαφέρον!
    Δεν Εχω παραβρεθεί σε καμία από τις συναντήσεις που αναφέρθηκαν, όποτε μπορώ μόνο να υποθέσω από τα γραφόμενα όλων σας. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι εκφράζεται πουριτανική συμπεριφορά αν κάποιος επιλέγει να μη μιλήσει σε έναν εσωστρεφή άνθρωπο, ακόμα και αν δεν του μιλάει επειδή είναι τρανς.


    Οι μονοκεροι είναι ιδιαίτερη αξία για μένα, σας παρακαλώ μην τους εμπλέκουμε στη συζήτηση αυτή 
     
  11. Dark_Explorer

    Dark_Explorer Κλωθώ: ἄτρακτον στρέφειν Contributor

    Δεν αναφερόμουν σε σένα. Εσύ καλώς άνοιξες το νήμα... από εκεί και πέρα, πεδίο λαμπρό προς παρατήρηση αναφορικά με την πορεία του.
     
  12. Stalker

    Stalker Not a very nice guy Contributor

    Εάν ως πουριτανισμό ορίσουμε την αναζήτηση, το ενστερνισμό μιας κάποιας αγνότητας, μιας καθαρότητας οποιουδήποτε είδους και σε οποιοδήποτε επίπεδο τότε, η ύπαρξη του και μόνο, δεν αποτελεί πρόβλημα. Μάλιστα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ελκυστικός ειδικά σε συνθήκες εκφυλιστικού αχταρμά.
    Με δεδομένο το ότι εκ φύσεως θα έλεγε κανείς, είναι αδιάλλακτος, ζηλωτικός και δεν συνάδει με την εξέλιξη και την ποικιλομορφία, το πρόβλημα δημιουργείται όταν-όχι σπάνια- γίνεται προσπάθεια αναγκαστικής και με το ζόρι επιβολής του σε ευρύτερα σύνολα.
     
    Last edited: 16 Νοεμβρίου 2019