Απόκρυψη ανακοίνωσης

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική BDSM Κοινότητα.
Βλέπετε το site μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας!

Η εγγραφή σας στην Online Κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να στείλετε προσωπικά μηνύματα σε άλλους χρήστες, να δημιουργήσετε το προσωπικό σας profile και photo albums και πολλά άλλα.

Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και δωρεάν.
Γίνετε μέλος στην Online Κοινότητα.


Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Νάρκισσοι-σχέσεις, πως μπλέξατε μαζί τους, πως να ξεμπλέξετε, αν θέλετε!

Συζήτηση στο φόρουμ 'Σεξ και Σχέσεις' που ξεκίνησε από το μέλος brenda, στις 23 Ιουλίου 2017.

  1. Arioch

    Arioch Μαϊμουτζαχεντίν Premium Member Contributor

    Δεν έχεις κάνει refactoring σε παλιό κώδικα; Χάνεις, χάνεις!
     
  2. tithon

    tithon Contributor

    ήταν μικρούλι και διασκεδαστικό. σαν δροσερή σαλάτα.
     
  3. brenda

    brenda FU very much

    Έρευνα: Ο ναρκισσισμός κάνει καλό ως αντίβαρο απέναντι σε αυτεπίγνωση και ενσυναίσθηση

    Oh, wait a sec... Wtf?  
     
  4. tithon

    tithon Contributor

    πειράζει και στα μάτια.
       
     
  5. Kentavros

    Kentavros Owned by Mistress Kits

    Εγω δεν εχω δει ποτε κανεναν να ειναι Νάρκισσος, αλλωστε ειμαι ο καλυτερος απο ολους και με διαφορα!!!!!!
     
  6. sigh

    sigh .

    Επειδή οι ψωνάρες μπορεί να είναι απο επιτυχημένοι γοητευτικοί μέχρι γραφικοί βαυκαλιζόμενοι, η επικινδυνότητα στην σχέση με έναν νάρκισσο έγκειται στην ευαλωτότητα των ατόμων που εμπλέκονται μαζί τους, κατα πόσο δηλαδή είναι σε θέση να αναγνωρίσουν την διαφορά ανάμεσα στην αυτοπεποίθηση και την ανάγκη για ψυχοτροφοδοσία. Μόλις περάσει το αρχικό στάδιο γνωριμίας και κάνει την εμφανισή της η ναρκισσιστική τοξικότητα που σαν ιός τρυπώνει σε ο,τι ευάλωτο, τότε η σχέση παίρνει την ουσιαστική μορφή της: ένας αγώνας επιβολής με τεχνικές που σκοπό έχουν την χειραγώγηση μέσω της αποδυνάμωσης.
    Ο ναρκισσιστής δεν είναι τοξικός επειδή νιώθει ανώτερος ή αυτοθαυμάζεται ή ακόμη, επειδή επιζητεί τον θαυμασμό των άλλων, είναι τοξικός επειδή αναζητά άτομα ως υποχείρια ωστε να ανακουφίσει για όσο μπορεί, την κακοφορμισμένη ανασφάλειά του, την βαθιά αίσθηση πως κάπου υπολείπεται απο αυτό που θα ήθελε να είναι.
    Όταν τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς, η επιθετικότητά του μαρτυρά το ουσιαστικό πρόβλημα, την αδυναμία προσαρμογής στην πραγματικότητα που δηλητηριάζει κάθε συναισθηματική εμπλοκή με τους ανθρώπους γύρω του, που σε μια ευάλωτη στιγμή, επέτρεψαν να χρησιμοποιηθούν από τον νάρκισσο σαν πιόνια.
    Αν υπάρχει κάποιος τρόπος αυτοπροστασίας, είναι να γνωρίσει ο καθένας όσο το δυνατό καλύτερα τον εαυτό του, τον τρόπο που επιλέγει να σχετίζεται με τους ανθρώπους και να μην εθελοτυφλεί, ίδιως με το δήθεν πρόσχημα του "έρωτα"-μιας υπέρμετρα εγωιστικής τάσης για πεισματική αποδοχή απο τον άλλον- πιέζοντας τον εαυτό του να δει πράγματα και καταστάσεις, όπως θα ήθελε να ήταν κι όχι έτσι όπως πραγματικά είναι.
     
  7. ἀστράρχη

    ἀστράρχη an asteroid ☆•○•°¤●° Contributor

      
     
  8. Ken Jackson

    Ken Jackson Imperious, choleric, irascible

    Πολλές έρευνες για τους Νάρκισσους, μάλλον, γέμισε ο τόπος από δαύτους. Κρίμα, γιατί τον Νάρκισσο της Μυθολογίας, δεν μας τον παρουσίασαν έτσι.

    Οι σημερινοί Νάρκισσοι είναι επιθετικοί ψυχοπαθείς, μηχανορράφοι, άπληστοι, αναίσθητοι, ανταγωνιστικοί μαλάκες, αλλά και γοητευτικοί και εκμεταλλευτές. Κάνουν επιφανειακές σχέσεις, πανικοβάλλονται στην αποτυχία και κάνουν παρέα μόνο με ανθρώπους που τους ρουφάν θετικές σκέψεις για τον εαυτό τους. Είναι στην κοσμάρα τους με φαντασιώσεις επιτυχίας και τρέμουν την αποτυχία τους.

    Εμένα μου αρέσουν οι Νάρκισσοι, έχω συναδέλφους, έχω φίλους, μπορεί να έχω υπάρξει και εγώ. Διασκεδάζεις μαζί τους, γελάς καμιά φορά, τους λυπάσαι καμιά φορά, τους μιλάς καμιά φορά, άντε, ενίοτε, τους κάνεις και τα χατίρια.



    Πηγή : Περιοδικό Omikron, τεύχος 246


    Το να αισθάνεσαι ξεχωριστός, μοναδικός και ιδιαίτερα πολύτιμος δεν είναι απαραίτητα κακό. Αρκεί να μην πέφτεις σε σύνδρομα ανωτερότητας και κακοτοπιές του τύπου «γιατί δεν υποκλίνονται όλοι όταν περνάω, τι τους συμβαίνει;». Σύμφωνα με τους ψυχιάτρους, η παθολογική διαταραχή του ναρκισσισμού εμφανίζεται σε άτομα που δεν αγαπούν τον εαυτό τους και ζουν σε διάσταση με αυτό που πραγματικά είναι, επενδύοντας σε μια ωραιοποιημένη εκδοχή του. Σύμφωνα με τον Φρόιντ, ο ναρκισσισμός δεν είναι παρά μια φυσιολογική ανθρώπινη λειτουργία που αν οδηγηθεί στα άκρα, μπορεί να εμποδίσει την αληθινή σύνδεση με άλλους ανθρώπους και να εμποδίσει τη δημιουργία σχέσεων με νόημα. Το πρόβλημα ξεκινά εκεί που αρχίζει η λατρεία του ειδώλου σου και όχι του αληθινού σου εαυτού. Για παράδειγμα, όταν έχεις εμμονή με ένα γραμμωμένο κοιλιακό για τον οποίο θα κόβουν εισιτήριο οι γκόμενοι στην παραλία, αντί με μια υγιή σωματική κατάσταση που θα ευχαριστεί πρωτίστως εσένα. Όταν αντικαθιστάς την αγάπη για τον εαυτό σου με μια απεγνωσμένη αναζήτηση του θαυμασμού από τους γύρω σου, μετατρέποντας την αποδοχή τους σε σκληρό ναρκωτικό χωρίς το οποίο δεν μπορείς να ζήσεις.
     
  9. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Χρειάζεται μήπως να τύχει επανενθυμίσεως πως όσο περισσότερο δαιμονοποιείς μία έννοια ή μία κατάσταση, όσο περισσότερο την βάζεις απέναντί σου και την χτυπάς, τόσο περισσότερο κατά βάθος σε βρίσκεις μέσα σε αυτήν? Και αυτό είναι που δεν αντέχεται?
     
  10. lizard_

    lizard_ his only purpose is A's pleasure

    καύλωσες ε?
     
  11. Somebody

    Somebody New Member

    Αυτό στο μυαλό μου μοιάζει με τον ορισμό της κινούμενης αμμου
     
  12. AlexanderV

    AlexanderV Contributor

    Είναι και αυτό μία εικόνα. Ανάμεσα σε πολλές άλλες. Και όπως στην κινούμενη άμμο, αυξάνονται οι πιθανότητες να μείνεις λίγο παραπάνω στην επιφάνεια, μέχρι να έρθει βοήθεια ή μέχρι να κοιτάξεις γύρω σου και να σκεφτείς ποιες είναι οι δυνατότητές σου, όσο λιγότερο "χτυπιέσαι".